Paus med katter!

Nu tar jag en paus med katt inläggen. Kommer att fortsätta med det imorgon. Har nu varit i duschen och tycker jag kan lämna 5 katter opressenterade. Tar det jag hinner imorgon och om det blir kvar några så lägger jag fram dem på tisdagen. :)
Jag orkar bara inte sitta hela tiden vid datorn. Har gjort det nu idag, men nu skall jag se på tv. Kanske jag kastar in något kort inlägg ännu ikväll, men nu har ni ju 4 olika katter att beundra. :)
Ni kan mer än gärna skriva vad ni tycker såhär långt om idén. :)  Kanske det finns nånting jag kan bättra på. Jag vill gärna höra vad läsaren gärna vill läsa eller se. Och mer än gärna får ni fråga om kattera om det finns nånting ni vill ännu veta om dessa kissor.
Nu tar jag kväll och ser på tv. Fortsätter imorgon efter skolan och sedan på kvällen. Nu är det ni som får fundera om det finns nånting som stör er eller som är bra. :) Hör av er.

Julia!

Här kommer vår hel vita flick katt, som också är en av kattungarna från våra egna kullar. :) Julia för den delen är redan 4 år gammal, född på våren 2006. När hon bara var en liten unge så märkte vi att allt inte var bra med henne, hon såg skuggor, som inte många katter ser.
Julia är döv, som vita katter brukar vara. Men hon har nog också fått några kullar med ungar. :)

Julia har blivit väldigt skygg och man får paija henne ute. Hon kommer inte in. :/


Julia när hon sover på verandans stol. :)

Bamse!

Min katt, den andra jag har. :) Han är 5 år gammal, född på våren 2005. Han är en av dem som är födda hos oss och som mamma ville behålla. Och som sagt så är det min katt. :) Bamse är också kastrerad. :)

Bamse sover allt som oftast i min säng, men när min älskling är här så brukar han nöja sig med mitt golv i rummet. :)



Min Bamse då han sover i trapp uppgången han också. I mynningen av trappor. :)


Lili/Tanten!

Nu skall jag ladda upp bilder på mammas katt. Vi visste inte vad vi skulle ge för namn till kissen när vi fick henne så mamma sa att det får bli tanten/lili. :)
Lili är 5år gammal flick katt, född våren 2005,  som inte är kastrerad och mamman till de flesta kattungar vi haft. Lili kom till oss när hon var en lite kattunge.

Tanten/ Lili i trappuppgången till vinden. Mellan våra rum. :)


Tanten som äter. Man ser på henne när hon väntar ungar. :) Hon blir så rund. :) Lilis bror bor hos vår store bror!

Kissorna börjar droppa in nu!

Nu börjar jag då med den äldsta. Och hur det är så är det ju min egen katt så det kommer det bilder på honom.
Herrn är 8 år gammal, alltså född på våren 2002. Heter Eppu. Han är kastrerad och varit med oss sedan han var 12 veckor. :)

Här sitter han så fint på sin vanliga stol, som han alltid sover på. :)


Såhär ligger min gubbe och ser på när den yngsta katten leker. :)


Här sover min gubbe på stolen i köket. Jag eldar i spisarna runt huset så han har varmt och skönt. :)

Någon timme till!

Om någon timme, skall jag börja med att ladda upp bilder på våra katter. Jag har tagit bilder på våra katter under morgonen nu. Så jag har nya frescha bilder till bloggen, men jag skall nog ännu ta bilder och fundera vilken katt kommit i vilken ordning. :)
Jag skall nu fundera, som läsarna har kommenterat att jag börjar med den äldsta kissen och efter det kommer jag mot den yngre. :) Eftersom den äldsta katten är 8år och min så får han tydligen äran att komma först, den yngsta är älsklingens kisse på snart 7 månader.
Kissorna där emellan måste jag kolla upp åldern på. Jag är inte ännu säker på hur alla katter kommer i rätt ordning. Eftersom våra kissor är så i olika ålder så det kommer att bli fint. Kommer ju att sätta dem i egna skilda inlägg. Vill inte blanda dem med varandra. :)
Snart är det på tiden att jag laddar upp bilder. Om ni vill ta en titt nu innan jag börjar med kissorna så ta och kolla i kategorin "Kattor :)". Där finns en hel del med bilder, men nya uppdaterade bilder kommer under kvällen och så länge tills jag har alla på bloggen. :)

Mitt hem!

Jag var ute på promenad en dag! Och det gjorde jag så att jag hade min kamera med mej. Så jag gick den vanliga sandvägen som går från oss mot stora vägen. Men jag hade som ingen aning vad jag skulle ta bilder på.
Så jag fick nöja med det jag fick på bild. Eftersom min kamera igen höll på med sitt vanliga. Typ, fick en bild och så tyckte min kamera att batteriet var slut. Jag håller på få fel i huvudet med den, men jag skall försöka överleva med kameran. ;)
Nu skall jag ladda upp en bild på mitt hem. Bilden är tagen en bit ifrån oss, så mormors hus kom även med på bilden. :)

Vita huset till väster är mormors och det röda till vänster är vårt! :)

Sista oktober!

Har alla kommit ihåg att vända klockan en timme bakåt?
Själv gjorde jag det direkt då jag vaknade. Det känns nog konstigt igen, eftersom jag inte får mitt huvud direkt ändrat till vintertid. Har haft svårigheter med det sedan jag var liten.

Vad skall ni göra då det är sista oktober? Själv skall jag ta bilder på hösten ännu innan det kommer snö. Och så skall jag blogga en hel del. Skall se om jag får några kommentarer hur jag skall sätta upp inlägg med våra katter. :)
Nu kan jag ladda upp bild på en buske som har vacker gul färg av hösten!


När tiden!

Under den närmaste tiden kommer det bilder! Jag har planerat att ta bilder på våra katter och sätta in dem i olika inlägg. Kanske jag sätter bilder på en katt igången eftersom vi har 9 katter här hemma. Så jag vill ju inte göra det så blandat eftersom ganska många katter är lik varandra och man kan blanda sig med dem.
Så jag skall typ börja kanske med den äldsta katten! Eller kanske jag börjar med den yngsta. Jag vet inte hur jag gör det!
Nu vet jag vad jag gör! Jag frågar er läsare: Hur skall jag sätta in bilderna på våra kissor, börjar jag med den yngsta eller den äldsta?
Hoppas ni läsare kan hjälpa mej med detta. För jag kan inte bestämma mej.

Besökte!

Vi funderade på morgonen med min bror om vi skall besöka pappa idag! Jag visste inte vad min bror hade pratat med vår pappa, men det fick jag reda på att pappa måste på jobb idag och då kunde vi inte åka så tidigt till pappa. Älsklingen skulle just åka hemåt då min bror ringde pappa.
Så jag fick umgås en stund till med älsklingen. Eftersom jag inte behövde besöka pappa då älsklingen skulle åka iväg. Jag hann säga allt jag ville säga till honom innan han åkte hem.
Klockan hann nog bli 18.00 på kvällen, då pappa ringde att han är hemma. Så det tog inte läng när min bror frågade om vi skulle åka till pappa. Vi åkte iväg så att vi var framme 18.25 hos pappa. Det brukar ta 30minuter att åka till pappa. När vi var halvvägs till pappa då jag fick ett sms. Det var min älskling som skickade att han kommit hem. :)
Det brukar ta ungefär 6 timmar att åka från Liljendal till Vasa. Så han var hemma i rätt god tid. Eftersom han startade från Lovisa 12.30. Och från mej startade han lite efter 12. Han hade glömt sin toalett väska hos mej så jag körde den till Lovisa där älsklingen väntade på mej.

Ensam!

Nu känns det ensamt och tomt här hemma. Min älskling åkte iväg klockan 12 och har kört sen dessa hemåt. Det känns bara så konstigt efter att man har haft här honom en hel vecka, men jag visste att han skulle åka hem och vi visste att denna dag kommer ändå.
Han skulle åka hem för att jobba. Han har också räkningar som vem som helst annan. Kanske man nu klarar sig när man klarat sig såhär länge, som 1år och 10 månader med distansförhållande. Vi ahr hela den tid vi varit ihop varit på avstånd förutom alla längre ledigheter. :)
Nästa gång vi ses är julen. Så länge kommer man att klara sig riktigt fint, eftersom jag har skolan och han jobbet. Men ändå kommer det att vara konstigt hela den tiden. Man ser inte varandra, men vi kan ju alltid ringas på kvällen. :)
Älsklingen vill fira julen med mej! Och iår kommer det att vara så att vi skall vara hos min älskling över hela juen. Ifjol var vi tillsammans hemma hos mej, så jag förstår att han vill att jag skall vara hemma hos honom också en jul. Vem vet fast vi håller på att turvisa med julen. :)

Film!

Igår hade vi filmkväll med min älskling. Han hade planerat att vi skulle kolla film efter bastun för att vi skulle slappna av båda två. Så jag väntade med iver vad vi skulle se på för film. :)
Klockan var lite över åtta, då han satte på filmen. han hade laddat ner en film som jag har blivit tipsad om. Och hur det gick så kollade vi den. En romantisk film som passade bra in då vi hade vår dag igår. :)
Filmen heter "The last song" med Miley Cyrus. En mycket romantisk film, men även en sorlig film. Den som inte har sett den så rekommenderar att ni skall se den. Den är faktiskt bra!
Den som har sett filmen kan ju kommentera vad ni tycker! Vill gärna höra vad folk har att säga och hur andra har tyckt om denna film. Kanske det finns olika åsikter och tankar så jag vill läsa andras åsikter om filmen. :)


(bild från google)


Tupplur!

Jag och min älskling skulle ta och vila efter maten, men jag som var så trött efter veckan somande till 1½ timme. Det var nog skönt att få sova en stund. Man är nog trött fast man har sovit några timmar, men man orkar inte om man inte tar tillbaka sömnskulderna. :/
Vi gick och vila ungefär klockan 15, men jag skulle inte somna så jag såg på klockan ännu 15.30. Efter det satte älsklingen lugn mucik i bakgrunden så jag somnade. Nästa minne är när älsklingen väcker mej 16.40. :) Hade sovit en god stund, vilket gjorde att jag var ännu mer trött.
Men vi steg nog upp, för att inte sova för länge och för att vi skall kunna somna ikväll också. :) Det är bara så skönt att ligga breve älsklingen. Man känner sig så trygg och avsnappnad. Så jag somnade utan problem och har sovit helt bra hela veckan. Men trött är man på grund av att man stiger upp så otroligt tidigt på morgonen. :P

Skoldagen!

Skoldagen började idag helt normalt. Skolan började 8.15 och jag skulle ha en permanent kund. Hade vår stamkund idag, men det gick så bra att jag var stolt. :)
Vår stamkund har gått i vår yrkesskola som kund otroligt länge. Hon har även varit rektor för denna skola. :) Så vi är ju glada då vi direkt får börja i en skola med en stamkund. :) Jag gillar att göra permnanent till henne. Hon är nog inte den enklaste kunden, men man skall bara försöka ha tålamod. :)
Hon är mycket trevlig och kommer i tid! Hon kom klockan 9 på morgonen och var klar klockan 11. Eftersom hon inte ville ha sitt hår klippt. Hon sa till mej att vi skall klippa det om någon vecka. Permanenten drar ganska bra ihop håret.
Om vi skulle ha klippt, skulle det ha blivit mycket kortare och se ut. Hon ville ju ha det så att det ser tjockare ut och inte kort som om man hade klippt det. Så vi bestämde att klippa det i senare skede.
Vi fick även nya skjortor som vi skall ha som jobb skjortor. Det var av Wella Proffessional. Skjortor som Wella firman själv ville skicka oss. Och nu väntar vi på skjortor som vi själv bestälde på måndagen. Så nu har vi 4 skjortor, men när den vi bestälde kommer har vi 5 stycken. :) Riktigt bra att ha flera stycken. :)
Innan vi slutade städade vi lite i salongen. Så var klockan lite över tolv när jag startade hemåt. Hemma var jag lite före ett. :)

29.10.2010!

Fredag då igen och helg! Det är sista helgen i oktober och det känns inte så konstigt, då man tänker på det hemska vädret vi har i Finland. Ett riktigt höstväder. Som passar in att vara oktober-november väder. :/ Kanske det snart börjar snöa, frö det brukar det göra i november.
Älsklingen kommer att vara hos mej ännu ikväll, så jag kommer umgås med honom en hel del! Vet inte vad vi skall göra, men vi kommer nog på nånting. Om inte annat så skall vi se på film. Eller så ligger vi bara och kollar tv. Det finns ju det allternativet också. :)
Mamma skall jobba ikväll, hon är nog arbetslös, men hon kan göra inhoppar jobb. Ifall någon är sjuk så kan de ringa mamma och fråga om hon har möjligt att ställa upp och komma på jobb. Ida skall hon jobba 15.30-21.30. Så jag skall fixa lite här hemma. :)
Älsklingen jobbar så ivrigt med vår veranda. Vi fixar innerväggarna så han har hållit på med det hela veckan. Mamma har även hjälpt till, men älsklingen har börjat med att fixa verandan redan tidigt på morgonen. Eftersom jag har åkt så tidigt.

Romantisk kväll!

Idag står det romantisk kväll på listan! Älsklingen har planerat en romantisk kväll, med bastu och film även nånting gott också. :) Kanske han överraskar mej med nånting som han inte har berättat om. :)
Kommer att se på tv i älsklingens famn snart, sedan skall vi bada bastu. Älsklingen lovade sköta om bastun så det går bra. :) Jag skall inte skriva så mycket nu!

Jag kommer inte att blogga mer idag! Jag skall ta all glädje med älsklingen som är möjligt nu! Får ju fira en dag med honom som är vår dag. :)
Hoppas alla läsare har en bra torsdags kväll!


1år och 10månader! <3

28.10.2010! Jag och min älskling har varit ihop i 1år och 10 månader. Så länge, men det är ändå ganska kort tid. I tanke på att vi är på avstånd så är det nog läng som vi har varit ihop.
Älsklingen har planerat en romantisk kväll, så jag vet inte hur mycket jag hinner blogga. Har ingen aning om vad min älskling har planerat, men det skall nog bli en bra dag! :)
Kanske jag hinner kasta in ett eller två inlägg, men kanske jag bara mysar med min älskling hela kvällen för att vi får fira vår dag tillsammans. :)

Skoldagen!

Skoldagen idag var ganska normal. Första som jag gjorde idag var att jag frågade en klasskompis om hon hade tid att tvätta mitt hår. Så jag fick henne att tvätta det, så jag fick föna och platta det i lugn ocg ro. Sedan fixade jag mina naglar igen. :) Sedan kom det redan tid för kaffe rast!
Efter rasten började jag fixa en klasskompis hår, hon ville ha det färgat och det gjorde vi. :) Jag vet nog inte om det från början var så enkelt. Hon skulle ha nacken först blonderad så vi skulle få en chock färg att synnas tydligt. :) Det blev nog helt bra, men topparna såg ut att vara ganska slitna som inte tog emot färgen ordentligt. :/ Men det gör inte, nu vet vi till nästa gång.
Efter det fick vi redan gå. Eftersom skolan tog slut just då. Omkring kvart över tre var vi klara med hennes hår och det blev nog helt okej. Startade dirket hemåt och var hemma lite över 4 på eftermiddagen!

26.10.2010! (Långt inlägg)

Tisdag, och dagen börjar med att klockan väcker en 5.30. Eftersom vi hade kurs dag, så jag skulle vara senast hlv åtta hos Victoria. Jag startade hemifrån klockan 6.10 för att hinna tanka bilen ännu på vägen.
Jag stannade i Lovisa för att tanka, men hur det gick så fungerade inte automaten med annat än pengar (sedlar). Så jag fick inte bensin där, sedan när jag tänkte ta in till Neste så hade de också automaterna avstängda. :( Sedan kom jag på att det kommer en bensin mack på vägen. Så där fick jag bensin.
När jag kom fram till Victoria. Så satt jag där och pratade med henne tills vi skulle iväg med hennes mamma till Helsingfors. Var i Helsingfors i god tid, så vi hann söka oss fram till tunnelbanan. Och vi stod ju på fel sida, men det gjorde ju inget eftersom vi kunde gå ner för trapporna och upp på andra sidan.
I Helsingfors gick vi direkt till Goldwell academy, där de har skolningar/kurser. Vi hade en trevlig skolare att hon kunde förklara produkter m.m. Hittade även förlängningar som var otroligt dyra fast man får 20% rabatt som studerande.
På eftermiddagen hade vi modeller som vi skulle göra färgningar till. Så jag gjorde en kund med Victoria. :) Och vi var klara omkring 3 tiden, men det fanns oklara modeller som alla måste vänta att var klara. Så jag slutade klockan 16.
Jag och Victoria skulle hem med buss. En klasskompis kom med oss till busstationen, men vi hann bra med bussen. Bussen var i tid, men när vi närmade oss Helsingfors centrum och yttre kanten, så hade de vägarbete där som hindrade hela trafiken. Vi var 18.00 hos Victoria och efter det skulle jag ännu köra hem ungefär en timme.
När jag kom hem, hade jag huvudvärk, illamående och trötthet. Kanske man inte behöver ha en så lång dag på länge nu. :)
Orkade bara inte blogga så sent. Kunde bara inte se på något med klart ljus. Hade så illa i ögonen att jag bara ville ligga i mörker.

Älsklingen!

Nu skall jag ladda upp bilderna på älsklingen efter att jag hade klippt det. :)




Vecka 42!

Medeltalet av vecka 42 är 7. Nu har det stigit när jag har börjat blogga ivrigare och några inlägg i dagen. Kan inte säga att det skall direkt stiga, men bara det stiger sakta. Och det är helt normalt att det sjunker ibland också.
Nu har jag ju haft min blogg i 1½ år. Så jag vill ju att det skall lite stiga med besökare och medeltal. :) Allt får hända med sin tid. Är ju nöjd redan med besökarna och medeltalet. :)

Skoldag 25.10.2010!

Måndags morgonen började med en regnig resa till Borgå! Såg inte vägen då jag körde, men jag körde mycket försiktigare än vanligt. Kanske till och med underhastighet, men jag vill ta det säkrare före det osäkra. :)
Kom till skolan i god tid igen! Hann bra stå och prata med tjejerna i rökrutan och så kom en kompis som också ville ha sällskap så jag stod där ännu med henne innan jag gick till lektionen. Hade matematik första timmarna idag. Räknade igen lika duktigt som tidigare. :)
Klockan 10 började vi med samhällslära! Vi fick sitta och titta på en filmsnutt. Jag gjorde anteckningar om denna korta filmsnutt och sedan gick vi igenom uppgifter som vi gjorde förra veckan i datasalen. :) Sedan hade vi mat klockan 11. :) Efter matrasten fortsatte vi gå igenom uppgifterna. :)
Halv 1 hade vi yrkesteori! Vi kollade hur många som tänkt köra med egen bil till Helsingfors imorgon. Så alla har skjuts ifall man inte själv vill köra. :) Sedan gick vi igenom hemuppgiften och det fanns 3 stycken i klassen som inte hade något med och 3 stycken som inte var på plats. Så de får ta det nästa måndag denna uppgift.
Klockan 14.15 fick vi gå. :) Så jag hade lite kortare dag idag, som jag är glad över. Har ju min älskling hos mej så jag vill ju vara med honom också. :)


Nya lakan i sängen!

Här kommer några bilder på hur det går när man nyligen bytt lakan i sängen och ens kisse katt märker det. :)

Här sover min Bamse i helt rena lakan. :) Har just hunnit bädda min säng.


Bamse bland mina dynor och mjukisdjur. :)

Klippt hår!

Nu har jag igen klippt min älsklings hår! Hans mamma hade nog klippt nacken kortare, men han hade på samma sagt att jag klipper det bara han kommer till mej. Så jag kunde ju inte säga emot, för jag tycker kort hår passar bäst på min älskling.
Han ville igen ha det 4mm på sidorna och nacken! Men på huvudet får man lämna lite längre längd. Han fastnade i detta korta hår då han var i armén. :) Det passar faktiskt min älsklingså jag säger inte emot till denna sak. :)
Han är bara så snygg med kort hår! Jag vet inget annat än att kort hår gör att han ser äldre ut. :) Kanske det bara är jag som ser det, men det är ju huvudsaken att jag ser denna sak. :)
Skall ladda upp bild på hur det blev, bara han kommer upp till rummet. Så jag får ta en bild på det. :)

Godmorgon!

Nu är det redan söndags morgon! Helgerna går så otroloigt fort. Kan inte säga att jag har gjort något speciellt under denna helg. Har bara varit hemma och vilat. Måste ju varva ner någongång. :)
Idag skall jag inte göra nånting speciellt! Jag skall bara vara hemma idag ifall vi inte hittar på nånting med älsklingen. :) Kan ju inte säga för hans del nånting. Kanske han vill göra något.
Idag skall min bror igen till Närpes! Så det kommer att bli lugnt hema igen. Han skall tillbaka till skolan nu efter att ha haft en vecka höstlov. :) Men han har gjort praktik istället för höstlov. :)
Skall nog blogga idag! Skall ladda upp bilder idag. Så älsklingen får sitta vid sin egna dator igen. :) Han har visst saknat sin dator då den har varit hos mej. :)

Lördags kväll!

Så har denna dag nästan gått. Har nog inte gjort så mycket under dagen. Och aldra minst då när älsklingen kom till mej, så har jag inte gjort annat än luggit i sängen och vilat med älsklingen. Vi har bara sett på tv och pratat. :)
Nu har vi eld i bastun! Det skall bli bastu kväll och lite limonad ikväll. Älsklingen frågade mej om det blir bastu och jag svarade bara att vi nog skall elda i bastun så det blir varmt. :) Kanske vi snart går i bastun, men först skall jag dricka en kopp kaffe.
Min lille bror är så överlycklig när min pojkvän kom till oss! Min pojkvän är så bra kompis med min lille bror att de kommer så bra överens med varandra. Är så lycklig över det att jag har hittat en kille som kommer överens med min familj. :) Till och med mamma. :)
Jag skall nog bara vara med min älskling nu! Kommer nog att blogga och höra av mej, men jag vet inte hur mycket jag kommer att blogga. Alltid då jag har möjligt skall jag kasta in ett inlägg om vad vi gör, skoldagarna och så vidare. :)


Väntar!

Ännu en timme att vänta, vänta och vänta! Så skulle jag ha min älskling här hos mej! Det skall bli så mysig hemma kväll ikväll. Godis, gott sällskap och bara vara tillsammans. :) Har så längtat till denna kväll. :)
Nu sitter jag igen hemma. Var och handlade med mamma så tiden skulle gå fortare. Då man gör nånting så verkar de som klockan skulle gå fortare. :) Kanske man snart kan sätta sig framför tv eller sitta vid datorn ifall klockan då skulle gå fortare. :)
Här sitter man och pratar med en kompis på msn. Hon verkar ha svårt igen med sin kille. Och jag vet en hel del om deras förhållande för det är ju min killes tvillingbrors flickvän som brukar skriva med mej på msn, ifall hon inte har allt bra. Men jag har sagt till henne att hon alltid får komma fram med sina saker till mej om hon vill prata.
Har köpt godis och annat gott till mej och älsklingen. Vi skall ju vara hemma ikväll så man vill ju ha nå gott ifall vi igen ligger och ser på någon film. :) Och självklart skall vi ju mysa. Eftersom vi inte har umgåts med varandra på två månader.


Huvudvärk!

Kan en lördags morgon börja bättre än med huvudvärk? Här har man suttit och väntat på denna dag då älsklingen kommer till mej, men här har jag huvudvärk och har ont i magen. Kanske huvudvärken ändå går om. Jag skulle inte vilja ha huvudvärk nu hela dagen.
Älsklingen är redan påväg till mej! Han är hos mej ungefär klockan tre på dagen (finsk tid). Så jag får vänta en god tid på att han skall komma till mej ännu, men den som väntar på något gott väntar aldrig för läng. :)
Nu skall ännu min storebror och hans fölovade komma på kaffe till oss. Så jag skall nog sitta hemma hela dagen, ifall min lille bror inte har bestämt att vi skall åka till pappa ännu idag. Men det får vi ta efter att min älskling har kommit fram till oss.
Vill ju vara hemma när älsklingen anländer till oss! Så vi får ta besöket till pappa ikväll. Och jag tror pappa också har endel program för dagen så att han är hemma först ikväll. :)

Svar till frågor! Del #1

Hur länge har du varit tillsammans med din pojkvän?
Svar: Jag och min pojkvän har varit ihop den 28.10, 1år och 10månader.

Vad gör du på din fritid?
Svar: Jag är för det mesta hemma, men försöker vara med vänner och pojkvän. Oftast vilar jag på min fritid.

Har du någon hobby?
Svar: Jag har inte för tillfället någon hobby. Har haft friidrott och fotboll.

Hur många syskon har du?
Svar: Jag har 3 bröder. En store bror och två små bröder.

Vad studerar du till?
Svar: Jag studerar till frisör sista året.

Trivs du med yrket som du studerar till?
Svar: Jo, jag trivs med yrket. Det är nog mitt yrke!

Vad är din favorit mat?
Svar: Jag har ingen favorit mat, är allätare. :)

Favorit färg?
Svar: Min favorit färg är grön i olika slag.


Svar till frågor kommer imorgon igen om det finns några frågor. :) Kommer ännu del #2 isåfall. :)


Frågestund!



Nu sätter jag igång en frågestund!

Ni får fråga vad ni vill. Om..:
- ..mina studier
- ..mitt förhållande till min pojkvän
- ..min fritid
- ..hur jag firar mina helger
- ..vad jag gör på kvällarna
- ..mina favorit grejer/dylik
- ..min familj
- ..våra djur

Fråga vad ni vill veta!
Svarar på dessa frågor i 2 delar, beror på om jag får frågor denna gång. Börjar med svarandet ikväll! Andra delen kommer imorgon!

Bamse sover!

Såhär sover våra kissor hos oss! De tar halva sängen då de får sova som de vill. :)


Min bamse när han sover med mej på kvällen!

Städa!

Städa, städa varje fredag! Eller så inte! :) Jag orkar ju inte städa varje fredag, men kanske det räcker om man städar varannan fredag! :)
Älsklingen kommer till mej imorgon! Så jag måste ju ha städigt och fint rum då. Har redan bytt lakan i sängen och bäddat den så det är bara att dammsuga golvet nu och sedan tvätta det så är rummet städat igen.
Har lärt mej att hålla golvet tomt. :) Kanske jag fortsätter lika så jag inte alltid behöver börja med att städa golvet tomt då jag städar. :) Det går så enkelt och fort att städa då man vet att man inte behöver först plocka bort saker från golvet. :)
Nu skall jag fortsätta! Så jag får detta gjort idag och får ta det lugnt ikväll när älsklingen ringer efter att han kommit hem från jobbet. Han har ännu jobb idag för att ha ledigt hela nästa vecka. :) Han skall ju vara hos mej hela veckan. :)

Fredag!

Nu var det då fredag igen! Och man har varit fyra timmar i skolan idag. Hade en flicka som kund idag, hon var 5år gammal och hade lockigt hår. Så jag skulle klippa topparna på hennes hår! Hennes syster som avr 4år så var mycket ivrig på att prata. Hon pratade om allt möjligt.
Sedan var jag på kafferast klockan tio, varefter jag tvättade, fönade och plattade en klasskopis hår. Har gjort det nu två dagar. :)
Tänka sig att man varit tillbaka i skolan nu två veckor! Känns som en mycket längre tid. Men tiden går fort när man tänker. Man har ju gjort en massa på tiden som man har varit tillbaka i skolan.
Körandet mellan skolan och hemmet har gått bätter än jag trott! Jag trodde nog det skulle vara tyngre att köra emellan, men det är ju bara bättre då det känns enkelt att köra emellan. Vill ju vara hemma på kvällarna. :)
Nu skall jag gå ut. Skall hämta psten från postlådan och sedan kanske ta några höst fotografier. :)


Längtar till lördagen!

Nu är det redan torsdags kväll. Som tur går det fort och några dagar går ganska fort till slut. :) Lördagen kommer nog snart emot.
Imorgon skall man bara vara fyra timmar i skolan, och på den tiden har vi bara kundbetjänng. Så jag skall ha en barnklipp på morgonen halv nio. Efter det vet jag inte vad jag skall göra i skolan tills skolan slutar klockan 12. Kommer säkert att sitta där och vänta på att skolan skall ta slut.
Veckoslutet skall bli så underbart. Min älskling kommer till mej på lördagen så jag längtar till lördagen därför. Kanske jag inte bara sitter imorgon. Jag skall nog blogga fast älsklingen kommer till mej! Han gav redan lov till mej att jag nog får fortsätta blogga dagligen. :)
Kanske inte lika många inlägg dagligen som nu, men det är ju redan mycket om jag bloggar några inlägg i dagen då älsklingen är här, men jag vill nog tillbringa tid med honom också. :) Har ju inte honom här så ofta. :/
28.10 har jag och min älskling varit ihop i 1år och 10 månader! <3

Manikyr!

Gjorde en snabb manikyr till mej själv idag. :) Här kommer några bilder på mina naglar. Båda händerna själv gjorda. :)


Torsdag!

Kundbetjäning hela långa dagen, men bara 2 kunder i salongen idag. Så det var inte så mycket att göra för dem som inte hade kunder. Fast att vår lärare visade nog sin åsikt idag och sa vad hon ville se idag! :)
Vår lärare tyckte halv nio, att hon vill se alla elever som var i skolan göra tryckta vågor. Vi elever skule nog göra det redan på ettan i yrkesskolan, men jag fick som aldrig fast i poängen med tryckta vågor. Annat kan jag äntligen säga idag. Idag klarade jag av det. :) Jag är riktigt glad och nöjd över det. :)
Måste bara någon dag försöka få hela huvudet, (dockhuvudet) gjort med tryckta vågor. Eftersom ju fler som gifter sig så bruden vill oftare nu ha tryckta vågor med i frisyren. :) Det gamla kommer sakta tillbaka i mode nu.
Jag var nog annars ganska duktig i skolan idag! Gjorde tryckta vågorna och sedan ännu en fiskbens fläta. Kanske jag borde göra oftare lite olika flätor så jag håller fast i kunskapen. :)
Fixade även mina naglar idag! Blev lite besviken igår när en kompis inte var i skolan och hon sa att hon skulle fila mina naglar och göra sådan där vit kant på dem med nagellack. Men jag fick gjort det idag själv och skall även ladda upp bilder på dem här. :)

Äntligen hemma!

Nu är man då hemma efter skolan! Känns nog som om man hade blivit påkörd av någon sorts fordon. Jag har varit trött de senaste dagarna efter skolan, men jag har inte låtit det hindra mej från att blogga.
Jag startar hemifrån varje morgon klockan 7! Och efter skolan åker jag hem igen. Jag ville inte bo på internat mera iår. Så jag pendlar mellan hemmet och skolan. Så jag måste stiga upp tidigt och sen lägga mej tidigt. :)
Stiger upp varje morgon klockan 6. Så jag skall hinna dricka en kopp kaffe och göra mej klar för skolan. Igår och idag har ag startat tidigare än vanligt för jag har tagit med en kompis från stan, när hon inte har fått annan skjuts på morgonen.
Nu skall jag sätta mej klar att gå ut en sväng! Jag skall ta en liten promenad ut i de svala höst vädret. Så kanske jag skulle piggna till lite. :) Kommer att ladda upp bilder och sedan berätta om skoldagen! :)

Fölorat en!

Jag kollade på min bloggs startsida, och såg att jag hade förlorat en prenumerant. Jag är så glad över de 6 prenumeranter som jag har. :)
Igår hade jag 7 prenumeranter, men jag har ju inte varit så aktiv bloggare ännu så det kan ju bero på det att jag inte rikitgt har prenumeranter ännu. :/ Det skall nog komma en förändring på detta!
Jag låter inte detta hindra mej från att vara aktiv! Jag skall fortsätta blogga och ladda upp bilder fast jag har förlorat en prenumerant. Kanske det stiger snart detta med prenumeranter också. :)
Alla läsare är viktiga, men det krävs nog att man jobbar för det att man har läsare. Man kan u inte kräva att man har läsare då man inte varit aktiv. :/ Men nu när jag skall vara aktiv bloggare så hoppas jag det kommer att ändras även med besökare & läsare! :)


Poliserna!

Närpolisen var på besök till skolan idag! De hade berättat om olika internet bluffningar m.m. men jag vet inte exakt vad de hade berättat om. De var i auditoriet med vår klass 13.30- 14.15, så jag hann inte och höra på alls.
Jag hade min kund så illa på hälft! Att jag inte hade möjlighet att lyssna på polisernas berättelser. Det känns nog som om man inte hade missat nått. Det var en kompis från mode linjen som berättade vad de hade hört av poliserna timmen före vi skulle och lyssna på det.
Som tur har man vänner som berättar! Så man behöver inte vara orolig att man skulle missa nånting. :) Jag ahr nog inte skrivit här vad de berättade om, men jag vet inte hur jag skulle skriva det. Eftersom det nu mest var allt med dessa lösenords- och identitetsförfalskningarna. :/


Kundbetjäning!

Hela långa dagen spenderad i salongen! Det var faktiskt rätt så kul att vara i salongen. På morgonen pratade jag och en kompis innan skolan började. Det var bara jag och hon som pratade tillsammans. :) Hon berättade en sak till mej, som betyder att jag är ända som vet denna sak. :) I salongen tvättade hon mitt hår idag också, men så när jag skulle föna mitt hår så var det kaos i salongen.
Före tio gjorde jag övningsflätor på dockhuvud! Jag fönade även först dockhuvudet. :) För jag hade som inget annat att göra i salongen, så jag kunde riktigt bra öva på dockhuvud. :)
Före maten plattade jag en annan klasskompis hår! Det var faktiskt ganska roligt, men krävande. :) Det var ingen världens godaste mat i skolan idag, men man måste ju äta för att orka hela dagen. Menmen.. det fanns ju många olika maträtter att välja emellan. :)
Klockan 13 fick jag en färgkund! Hon ville ha utväxten färgad till lila och så ville hon ha några ränder som var helt svarta. Så jag började med att göra håranalysen, vilken var utgångspunkten och sedan hur kunden önskat sig. :)
Sedan började jag färga varefter kunden fick sitta 20min i värmeapparaten. När 20min hade gått så applicerade jag samma färg i topparna som jag satte i utväxten. :) Det fick verka ungefär 10min varefter jag sköljde och tvättade håret. :) Klockan var 15.20 när kunden var klar och hade betalat.

600 inlägg!

Detta inlägg kommer att vara 600:de inlägget! Jag känner mej riktigt ivrig på att skriva. :) För några veckor sedan hade jag en känsla av att jag inte har nånting att berätta om. Men nu har jag en massa som jag vill skriva fram. :)
Jag har nu fått idé att blogga, när internet fungerar på min lapptopp och jag är så van att skriva på min dator. :) Hur är det så att när man är vid sin egna dator i lugn och ro så får man en massa text på kort tid framför sig? Kanske det är när jag gilalr att skriva på min egna dator. Den går nog ibland lite väl varm, men då stänger den av sig. Och det stör inget. :)
Bloggen har börjat gå uppåt! Jag har satt ett litet krav på mej själv med min blogg. Jag skall blogga minst några inlägg i dagen och så skulle jag försöka sätta in några bilder också. :) Jag har bara sån känsla att jag vill skriva dagligen. Kanske inte så tidigt efter skolan, men ändå på kvällen efter att jag fått vila en stund. :)

Skoldagen!

Skoldagen gick ganska normalt! Kan inte säga att det fanns några undvikelser i dagen. Kanske det finns några saker i skoldagarna som gör att de är en aning annorlunda än de normala skoldagarna. Jag har inte tänkt att jag skulle skriva nå extra här.
Dagen började att jag igen kom i tid till skolan! Var vi skolan där före åtta, men som vanligt så träffade jag flickorna som bor på internatet och som jag har blivit vän med. Det är så att dessa flickor är första års elever, men jag kan inte bli vän med sådana som är bara i min ålder. Jag tycker att man kan vara vän med alla i olika ålder. :)
Sedan satt i i trappan till salongen! Städerskan hade inte öppnat dörren till salongen så vi väntade i trappan, jag och andra från min klass. Jag och en klasskopis hade igen våra tankar och det ville lite gå över, som vanligt. :)
Vi hade två timmar teori! Sedan var vi ännu en timme i salongen. :) Där gjorde jag inget. Kanske såg lite runt mej och talade med mina klasskompisar. Vi hade lunch klockan 11 idag. :) En timme tidigare än vad det är satt på vår läseordning. :)
Två timmar samhällaslära gick fort! Hade en timme i datasalen när vi skulle svara på en massa frågor. Så vi behövde internet till det. Jag fick alla frågor besvarade och efter det fick jag ett nytt papper. :)
Sista timmarna med matematik var bra! Vi gjorde otrologt mycket på timmen med Victoria. Vi kunde mera tillsammans än vad vi hade tänkt. Till och med mera krävande uppgifter gick riktigt fint! :) Jag skall kanske delta i landsomfattande matematik provet, som ordnas mellan alla yrkesskolor i Finland. :) Deltog i det ifjol också. :)

Provar nått nytt!

Nu skall jag se om det lyckas att pröva nått nytt och om det fungerar så skall jag fortsätta med det!

Hejssan Bloggen!

Måndagen börjar vara förbi då igen! Denna dag går bara så otroligt fort, kan inte annat säga. Skoldagen och kvällen hemma går så otroligt fort. Man hinner inte göra så mycket. :/
Skoldagen var vanlig. Började 8.15 med två timmar matematik. På matematiken är jag nog duktig. Kan en hel del nu när man funderar och tänker efter på lektionerna. :) Gjorde typ 15 uppgifter på matematik timmen, men jag har aldrig varit bra på matematik. :)
Sedan hade vi två timmar samhällslära. Vår lärare hade ont i halsen så han hade en massa frågor till oss på papper som vi skulle besvara med hjälp av en hel hög med papper. Kanske jag säger nu för mycket om mej själv, men jag och Victoria var så duktiga idag. :) Vi fick besvarat på alla 13 uppgifter. :)
Halv ett var vi i salonegn! Vi var i salongen en timme. Eftersom vår stamkund ville ha sitt hår satt med rullor igen. Så vi kan ju inte vara elaka mot henne. Hon är en äldre, trevligare dam. :)
Sista timmarna var vi i teori rummet! Vi hade yrkesteori. Det är nog bra att vi har 6 timmar teori eftersom vi hade två timmar teori andra året i yrkesskolan och det är alldeles för lite.

Medeltal!

Medeltalet av veckan 41, var det 5,28. Helt nöjd med medeltalet igen. Kommer nog att jobba på det att det skulle stiga. :)
Det stiger nog sakta, men säkert. Skall försöka lite nya inläggs försök på bloggen under veckan och se vad läsaren tycker om det. :)
Alla får även ge sina egna åsikter. :)

Kanske?!

Jag har varit till mormor en sväng! Ville inte vara där så länge när jag inte är frisk. Vill ju inte smitta flunssan i lilla Madde och Hugo. Så jag tänkte att jag bara tar en snabb sväng över hos mormor. Kanske det var fel, menmen.. jag vill ju se mina kusiner lite då och då. :)
Hade inte kameran med mej! Så jag tog inga bilder ännu. Har bara så konstig känsla just nu så jag skall ta det lugnt en stund nu! Men jag kommer ta bilder direkt jag mår bättre. :)
Idag skall vi även föra mammas bil på remont! Den skall besiktas snart och den måste lite lagas innan vi kan föra den på besiktning. Kanske vi äter före vi åker, men jag skall iallafall med för jag måste hämta  mamma när hon kör sin bil till verkstaden.
Nu sitter jag bara hemma och funderar! Hur jag skulle komma på nånting bra att skriva om. Det verkar som min blogg skulle bli invaderad av text, emn det vill jag inte. Vill att det också skall finnas bilder om min vardag och det jag annars också håller på med. :) Nu skall jag fortsätta fundera ut nått vettigt. :)

Trög söndag!

Det är nog en mycket trög söndag! Det regnar och är otroligt kallt, men det är ju hösten och snart kommer det ju vinter och kallt. Kanske man nu överlever fast vädret är uselt och mulet.
Vädret har annars varit bra! Ingenting att säga om vädret annars, bara att det idag är ganska mulet. Jag skall inte göra något speciellt idag, menmen.. tar kanske en sväng hos mommo då mina kusiner är där. De yngsta alltså.
Har nog tänkt att ta bilder idag! Ifall det skulle vara lite uppehåll så man kan vara ute. Vill ju inte vara ute då det regnar och man är själv sjuk. Så jag måste klä på mej bra med kläder när jag går ut. Vill inte frysa eller bli mer sjuk.
Jag skall nog blogga idag också! Vet inte ännu vad annat jag skall göra idag, menmen.. det får jag reda på sedan. Bara jag orkar aktivera mej att göra någonting. :)

Grattis! <3

Jag vill gratulera min store bror och hans flickvän! De har varit ihop 1 år och 6 månader. Och nu har de tagit sitt steg framåt att vara tillsammans. De har förlovat sig, vilket är en mycket fin sak för dem! :)
Jag har nog anat detta en lång tid! Men när de skulle göra det visste jag inte, men det verkar nog helt fint att de har hittat varandra och menar att vara med varandra!
Min bror och hans flickvän är båda 28år! Så de har all rätt att göra sina steg i förhållandet. Kanske det är så att de är menade för varandra. :)
Kanske jag och min älskling är nästa!? Det vet man ju inte, menmen.. allt är ju möjligt om min älskling tänker överraska mej! Man får bara vänta och se om han är romantisk, fast.. jag vet ju att han är det! :)

Frågestund!



Nu får ni ställa frågor!

- fråga vad ni vill
- ställ gärna flera frågor i kommentarerna
- vill svara på olika frågor
- vill gärna komma och hitta en massa frågor på bloggen

Ställ frågor nu alla läsare!

God morgon Bloggen!

Nu är det då igen en lördags morgon! Känns konstigt då att ha ledigt igen. Har ju jobbat lördagar på praktik perioden, men det gör nog bra att ha lediga helger. :) Iallafall då man inte har alla krafter som man har när man är sjuk. :/
Dagen har börjat vanligt! Sovigt i 12 timmar igen inatt. Jag har sovit så otroligt bra nu efter operationen, men jag kan nog inte säga att jag aldrig hade sovit bra. :) Jag sover bra oberoende en massa saker. :)
Idag skall jag se om jag har batterier i min kamera! Så jag skulle få lite bilder från hösten där ute nu. Så det inte går från sommaren till vintern, utan att man skulle ha lite höst bilder också. :)
Kanske jag skall önska mej en ny kamera till julen! Älsklingen min har nog sagt att han har hittat en billig kamera med ett batteri som man kan ladda också. :)

Hittade matrecept!

Jag hittade en massa goda recept! Men det är ett problem med dessa recept varför jag inte kan dela med mej. Det är så att dessa recept är på finska. Så nu undrar jag hur många som kan finska av dem som läser min blogg?
Den som kan fiska så skriv gärna kommentar om detta! Så vet jag att om jag kan skriva inlägg med finska recept eller skall jag översätta de till svenska. Kan ju båda språken och att översätta dem är inte svårt. :)
För jag tyckte dessa rcept var så otroligt lockande. Så jag skulle nog vilja skriva om dem på bloggen också. Ifall ingen kommenterar att den kan finska så skall jag sätta upp dem här i inlägg på svenska. Jag vill ju inte ha en blogg som ingen förstår. :)
Skriv gärna om ni har något recept ni gillar! Vill gärna höra andras goda recept också. :)

Varit hemma!

Nu skall jag berätta varför jag varit hemma idag! Det är så att jag har nu haft stegring i tre dagar och det ville inte ge upp fast jag vilade. Så jag bestämde mej att jag kan vara torsdagen i skolan om jag mår bra, men på kvällen var jag så slut och blek att mamma inte lät mej åka till skolan idag.
Istället bad hon mej besöka läkare! Jag besökte läkaren idag morse nie. De tog först blodprov av mej på labben och efter det skulle jag till läkaren. Läkaren hade fått blodprovsresultatet, som visade att jag har inflammation i kroppen.
Inflammations värdet (CRP), skall normalt vara mellan 6 och 8, men min CRP var 13. Det är inte så farligt högt, men så högt att läkaren skrev ut en antibiotika kur för 7 dagar. Så därför är jag hemma och vilar idag.
Jag har ju risk att orsaka inflammation i såret i näsborren med flunssan. Så jag vill inte att det nu skall bli värre när det håller på att bli bra! Så jag har varit hemma med mammas begäran. :) Annars är jag nog helt frisk och bra. Kroppstemperaturen vill bara segla mellan 35 och 38 grader. Så man orkar lite i gången, men inte mycket. :/

Outfit!

Här kommer bilder på hur jag hade håret på lördagen, när jag var ute med tjejerna. Vi tog en flick kväll jag och tre andra, men när man är ute ser man ju en massa bekanta och så. :) Roligt var det!

Tilläggshåret, köpt i Tallinn.
Skriv gärna vad ni tycker! Ser det bra ut? :)


Kållåda!

Jag älskar kållåda! Finns ingen bättre maträtt på låda som det med kål. Har gillat kål sedan jag började skolan och hemma har vi inte ofta kål rätter eftersom mina bröder inte äter kål alls. Ibland kan man köpa kåldolmar, men de är så otroligt värdefulla så man vill inte köpa dem heller.
Köpt kållåda är otroligt gott. Mamma och jag hittar bara det så hemskt sällan! Vad är det att det inte finns i affärerna mera? Jag som vill äta kål rätter då och då, men när man vill äta det så finns det ingenstans. :/
Så man måste ta vara på det då man hittar det! Hittade med mamma senast stora lådor är dde kanske 700g per paket. Så jag är så överlycklig då det räcker för två dagar när jag äter en låda ensam. :)
Har varit hemma idag, men skriver ett inlägg om det senare. Skallfortsätta äta nu. Sköt om er!

Fotografering!

Vi hade skolfotografering idag! Tog inte enskilda bilder, eftersom man kan ta bilder med egen kamera och så har ju min släkt och älskling en massa bilder på mej från tidigare år. :) Så jag tyckte det var helt onödigt att ta enskilda bilder idag.
Jag bestämde att ta gruppbilden! Endast gruppbilden är viktig av klassen tycker jag. :) Denna gång togs bilden vid tvättställena i salongen. Den bilden blev lyckad och klassen var mer avslappnad nu än tidigare. Blev en bild på vardagen vi har i salongen i skolan. :)
Då man sitter som man gör alla dagar också! Så det var inte så speciellt. Jag satt på en sadelstol mellan tvättställensa två stolat med ena benet på en av stolarna. Så det var ganska vanlig syn. :) Sitter i mitten av hela bilden. Vet inte när vi får bilderna heller. :/

Skola igen!

Nu har man varit i skolan två hela dagar! Det har varit helt otroligt konstigt att vara tillbaka till skolan. Man har sett sina klasskompisar och så har jag ju sett Victoria! :) Jag har umgåts med Victoria så det känns så normalt att vi tillbringar tid tillsammans. Förra året var helt konstigt och onormalt. :/
Måndagen började med två timmar matematik! Konstigt nog med gemensamma ämnen direkt då man kommer till skolan igen. Sedan hade man två timmar samhällskunskap. Det verkade gå helt fint. Ingen stress och så diskuterade vi Finlands grundlagar. :) Människans rättigheter och friheter.
Sista tre timmarna var vi i salongen! Jag fick mitt hår färgat också. Tyvärr hade jag nog också migrän under dagen som gjorde att jag mådde dåligt. :/ Victoria vet vad som gjorde att jag fick migrän!

Tisdagen var inte mer konstig heller! Vi var tre första timmarna i salongen och ordnade alla produkter på sina platser för vi skall börja med kundbetjäning imorgon. Så produkterna och priserna måste vara rätt nu. Salongens timmar gick annars helt fint.
Efter det hade vi samhällslära! Vi var i skolans auditorie för vi skulle se på en dokument som handlade om slaveri i europa och övriga världen. Det kändes hemskt att se på denna dokument för det var ehlt fel emot dessa fattiga människor att de gått igenom en massa redan. :/
Matematik timmarna två sista så gick fort! Tog ingen rast utan satt hellre i klassrummet, för jag ville se på Victorias nya och fina frisyr. Och annars också ville jag tala med henne. :) Vi var otroligt duktiga på matematiken med Victoria så vi får vara stolta! :)

Ny hårfärg!

Tack till Victoria! Hårfärgen är så otroligt fin, jag är bara så nöjd över den! Nu vill jag bara få mina toppar klippta ännu. :) Det är ljusare på och så blir det mörkare nere i nacken. Skall nog få en bättre bild inom kort upp på bloggen!
Nu en bild på mej med nya hårfärgen!

Lördag!

Denna dag börjar som vanlig lördag! Ledigheten är nog en fin sak, men har inte haft lördags ledigt under praktik perioden. Har varit ganska många lördagar på praktik och måndagarna ledig.
Nu när skolan börjar igen! Så har man lediga helger och måndagarna skoldagar. Kanske man kommer in i denna rytm på kort tid. Har bara varit bort blandad av dagar under praktiken. :) Det är ju helt vanligt att man är lite yr!
Idag skall jag ut och fira flickors kväll! Skall ut med henne som tidigare jobbade där jag avr på praktik och hennes syster. De har nu hållit på sen förra vintern att jag skall med dem ut, men jag ahr alltid haft mina ursäkter. Denna gång ville de inte ha några ursäkter och jag har nu talat med min älskling om detta och det passar honom också. :)
Har inte varit ut på en god tid! Har bara varit hemma för jag har inte haft lust att åka nånstans och så skulle jag vilja fira med min älskling bara han kommer till mej. Han har inte varit ute ännu sen han fyllde 18, men jag förstår eftersom han inte vill dricka heller. Jag och min kille är så likadana, vi vill inte dricka och festa varje helg. Bara ibland. :)

Nu var det förbi!

Hur skall jag komma ihåg att det är ledigt imorgon? Idag var det sista dagen på praktiken. Jag kan inte förstå att denna period med praktik har gått såhär otroligt fort. Jag har gjort fast hur mycket på praktikenoch jag skulle vilja vara ännu bara på praktik. :)
Idag har jag gjort en permanent! Jag gjorde permanent till min handledare på praktiken. Och hon var så överlycklig att hon fick permanent. Hon hade väntat på det i två månader nu att det skulle komma en dag då man kan ha tid att göra permanent. Så handledaren berättade för alla kunder idag att hon får permanent. :)
Dagen var annars ganska normal! Ingenting speciellt har hänt. Där har varit nu en prao flicka och följa med i detta yrke ifall hon skulle söka in till detta i vår. :) Hon är ju nionde klasist i högstadiet.

Praktik!

Nu har man haft två dagar praktik! Och efter det är man nog också. Jag är helt slut med tanke på att det är så stressigt på praktiken nu. Jag vet inte hur jag kan vara såhär trött nu igen, men som tur har man lång ledigt i helgen. :)

Jag har bara en dag kvar av praktiken! Jag har bara torsdagen kvar av praktiken. Fredagen är ledig, men jag vet inte om jag kommer göra något speciellt fast jag har lång ledig helg. Kanske jag bara är hemma.
Tisdagen och onsdagen har gått bra! Läraren var första gången på besök under denna period. Så det var ju inte illa, eftersom hon ändå var på besök. Hon har inte varit på besökt förutom nu en gång. :) Så jag vet inte hur många gånger läraren skall besöka.
Konstigt att ha kort vecka! Eftersom man har jobbat från tisdag till lördag och nu har man från tisdag till torsdag. :) Så man får njuta av helgen ordentligt en gång. Och sedan är det skola igen! På måndagen skall man till skolan igen. :)


Sista veckan!

Idag började sista veckan med praktik. Jag har nog haft ledigt som tidigare idag! Jag har ju alltid brukat ha måndagarna lediga. Konstigt nog är det sista måndags ledigheten. Nästa måndag är man tillbaka i skolan igen. :)
Besökte en och annan vän idag! Först tog jag en sväng hos P och Rasmus, varefter jag tog en sväng hos J. :) Jag tog en sväng hos P och Rasmus för jag ahde en collegedräckt som jag köpt till lilla Rasmus. Och så var jag bara och hälsade på. När de var hemma, en stund satt jag där innan de skulle åka till Borgå. Så jag smsade till J och frågade vad hon gjorde och hon var ledig. Så jag tog en sväng på kaffe med henne varefter vi åkte hem till henne. :)
Jag åkte hem lite innan fyra! J skulle åka till sina föräldrar efter en stavmix. Så hon skulle få göra choklad mousse till sin pojkvän. Så tyckte jag att jag redan hade suttit en god stund hos henne. Jag hade suttit någon timme hos J innan jag åkte hem. :)

Hemma hade mamma maten klar! Så när jag kom hem fick jag äta direkt. Mamma är så snäll att hon kokar maten klar så man vet när man skall vara hemma och äta. :)


Söndags kväll!

Har inte bloggat nå inlägg med text på några dagar! Jag har bara inte haft lust och ork med att sitta vid datan och skriva. Idag har jag just inte haft tid att sitta ner till en stund. Och då när jag har suttit vid datorn har jag haft bilder som jag har viljat ladda upp.
Idag skulle vi nog besöka vår pappa med brorsan! Men det blev inte så eftersom min bror är sjuk. Han har haft feber sen torsdagen så vi ville inte åka nånstans och min bror skall vila så han kan åka på praktik igen nästa vecka.
Nu vill inte jag bli sjuk. Har inga frånvaro från praktiken denna period heller, men jag kan ju inte säga säkert heller. När vi ännu har praktik nästa vecka. Jag har bara praktik tisadg-torsdag och på torsdagen skall jag göra permanent till min handledare. :)

Har haft en aning med kunder också. Under veckan hade jag två kunder per dag. Jag är ju inte van med det att jag har många kunder i veckan, men nu måste man erkänna att man känner sig som en av de arbetande där på salongen. Det finns en massa kunder som vil ha tid och tre veckors väntan att få tid, så min handledare har sagt i telefonen att hon har en möjlighet att ge tid till praktikanten om kunden godkänner det!


Sticka socka!

Nu har jag igen ett par sticka sockar klara. :) Sockorna är menade att passa på lilla Rasmus fötter. Rasmus är en liten pojke på 1år. Han fylld ett 22.9. Det är min låtsas tvillingssyster som har lilla Rasmus och då är det också min lilla Rasmus. :)

Bilder på olika skeden i stickandet!


Sticka sockans häl klar!



Hela sticka sockan klar!


Frågestund!

Nu startar det en frågestund igen!

Den som vill får ställa frågor:
- Fråga vad ni vill
- Gällande vad som helst
- Helt vad som ni är nyfikna över


Frågestunden gäller tills jag har fått frågor. Svaren kommer i ett nytt inlägg. Minst 3 frågor så kommer det ett inlägg med svar :)


Mina skor!

Har varit till Kotka Citymarket. Shoppade nya vinterskor. Och jag gillar så dessa, har sökt sådana här skor över allt men nu hittade jag. :) Kostade nog 39.90€, men engång köper man ju skor till vintern och hösten även våren går. :)


Medaljer!

Bilder på mina medaljer då jag ännu var ivrig att friidrotta och allmänt sporta. Jag håller nog något smått på med friidrott ännu. Har även medaljer från tärränglöpning och skidning. Hade vandringspokalen i skidning året 2004. :)

Guldmedaljer!

Silvermedalj!


Bronsmedaljer!


RSS 2.0