Pojkvän

Hej bloggen! Det här är Heidis pojkvän som tänkte skriva ett inlägg :)
Det här är mitt första blogg inlägg så hoppas ni tycker det är bra och kommentera gärna mitt inlägg och så klart heidis inlägg. Det är alltid roligt om man får trevliga kommentarer. Men nu till mitt inlägg :)
Jag tänkte skriva här om Heidi som person och sedan om mina känslor för henne.
Som person är Heidi trevlig och mycket snäll. Det är alltid så roligt att tala med Heidi när hon är så positiv och glad så man blir själv på bra humör bara att se henne. :) Visst har vi alla bättre och sämre dagar, men hon försöker alltid vara på sitt bästa humör och vara positiv. Det här är min uppfattning om Heidi som person.
Nu ska jag skriva lite om mina känslor för min Heidi. Jag och Heidi har varit ihop 1 år ,7månader + några dagar nu och mina känslorna för henne blir ännu bara större. Hon betyder allt för mej! Jag skulle aldrig vilja leva utan henne mera. Vi bor över 500 km från varandra, men ändå har det gått bra för oss när vi kan lita på varandra :) Visst har vi haft våra små strider också, men det har alltid slutat bra.
Nu har jag skrivit mitt första inlägg då, så kommentera gärna så kanske jag skriver igen nån gång :)
Tack för mej och tycker du som läser den här blogg är bra så följ gärna med den.

Lördags kväll!

En lugn lördags kväll hemma är det bästa jag vet. :) Och nu när jag har min älskling med mej så är det så underbart. Man har som inte gjort nånting. Man har bara varit hemma och så har man ju bara njutit av varandras sällskap. :)
Jag har nu badat bastu med älsklingen, så har jag druckit en long-drink och älsklingen tog en Lapin Kulta öl. :) Men jag tycker att man får ta en till bastun, men jag kan inte förstå när endel människor skall dricka så de spyr eller har baksmälla nästa dag.

Den röda är min och den blåa är älskllingens. :) Gott!


Glad!

Idag är jag på bra humör. har haft en massa besökare och så har jag fått en massa trevliga kommentarer. Jag har till och med fått en prenumerant till. :)
Jag har haft 14 unika besökare här tills. :) Jag är så glad att folk hittar min blogg. Jag har inte haft så många besökare nu under ett år, men kanske det ändras nu när jag börjat blogga mer och varit ivrigare med bilder också. :)
Jag skall hålla på med bloggen nu så jag har kvar mina läsare och de som kommenterar. :) Jag är så glad att bloggen blir bättre. :) Jag skall hålla bloggen uppdaterad. :)
Älsklingen gör mej glad och lycklig när han låter mej blogga, men det att jag inte skulle få blogga under framtiden då jag är gravid skall jag få honom att ändra sig med. :)
Tack till alla läsare. :)

Sov stället!

Nu när jag och älsklingen har haft det allt för varmt uppe i mitt rum så har vi flyttat ner på vardagsrums golvet på en madrass. :) Så nu skall jag ladda upp en bild på madrassen. :)

Kalender!

Här kommer en bild på min kalender som jag skall  ha när jag nu går sista året i yrkesskola. :)

Lugn dag!

Har inte gjort så mycket idag. Har bara suttit och bloggat idag. Och så har jag tagit en massa bilder som jag borde ha tålamod med att sätta upp här på bloggen. Tyvärr är mitt internet otroligt segt fortfarande. Så det kan ta en stund innan jag har in alla bilder.
Nu skall jag fortsätta med bloggandet och försöka få upp en hel del av bilderna här. Annars sitter jag här ännu inatt eller imorgon. Skulle vilja ha nya bilder för imorgon. Men jag måste göra som det går bäst. Kanske jag sätter in så mycket med bilder idag som jag bara hinner. :)
Mamma jobbar kväll så det finns nog saker att göra här hemma också. Som att koka mat, elda bastun och sköta allt som har att göras med djuren. Katternas sandlåda här inne måst bytas, men det tar inte läng och jag kan sätta en bild och ladda när jag gör katt sandlådan. Älsklingen lovade att fixa maten så det behöver inte jag fundera över. :)

Skor igen!

Skor som vi köpte igår också! Hemma skor som är bra då man går till bastun som är ute. :)

Detta par är mina. Mamma har alltid förbjudit mej att gå med såna här, men nu gav hon lov. :)

Här är älsklingens par av dessa skor. :)

Min nya skor!

Skorna jag köpte igår. :)

Hallo!

Shoppandet igår gick mycket bra. Hittade ett och annat som jag behövde. Som till exempel hittade jag en ny kalender inför skolåret och skor. Mamma ville nödvändigt att jag skulle köpa kläder också så jag köpte ju det, man behöver inte begära mej att göra nå två gånger. :)
Shoppade två par skor, kläder och en kalender. När vi var och shoppade gick vi i otroligt många butiker. Som var mycket roligt. Att man igen shoppade på länge. :)
När vi var påväg hem stannade vi för att äta. Alla var av den åsikten att vi skulle äta pizza så det blev det också. :) Mamma hon är bara så bnäst då hon får humöret att vi skall och shoppa. Älsklingen fick också en massa. Mamma köpte för den delen. :)
Hemma var vi efter nie. Så vi var och shoppade i 5 timmar. Ingenting är roligare än shoppa, men det är också det att man skall inte shoppa för ofta annars är det inte lika roligt längre. :) Vi åker för att shoppa alltid då vi behöver mera saker än valigt. Eller då mamma fått lönen. :)
Bilder kommer nog in under dagen. Så alla skall få se lite av det jag shoppade igår. :)

Klippt!

Nu har jag igen klippt min älsklings hår. :) Det är alltid lika roligt och lärande att klippa hans hår. Han vill ha det på olika sätt. Skall berätta hur jag klippte det tidigare och hur jag klipper det nuför tiden. :)
Tidigare klippte jag det lika långt utom nacken. Sidorna och på huvudet klippte jag det lika långt, men i nacken tog jag det alltid kortare. Det såg riktigt bra ut på älsklingen när man klippte det så.
Nu vill älsklingen ha det med 4mm på sidorna och nacken. På huvudet vill han ha det lite längre, som jag tycker ser bra ut på älsklingen. Han har nu fastnat i korta längden så jag är riktigt glad att jag får lite experimentera med hans frisyr. Som tur har jag en så underbar pojkvän. :)

Skulle nog vilja köpa nya saxar, men jag väntar med det. :)

Cd- spelare!

Här kommer en bild på min gamla cd-spelare. Som jag har haft sedan jag var liten. Den har stått ut i ur och skur, men den fungerar ännu fint. :)

Shoppa!

Idag skall vi åka med mamma och shoppa till Kotka. Mamma sa att vi måste och handla mat så frågade jag om vi kan åka för att shoppa kläder också. :) Det gick mamma med om, så jag skall shoppa kläder idag. Behöver man inte oroa sig om att man inte skulle ha kläder. :)
Mamma kommer hem från jobbet 15.00. Så troligtvis åker vi direkt när mamma kommit hem, men det kan hända att mamma skall ha en kopp kaffe innan vi åker. Men idag skall vi i alla fall åka och shoppa. :)
Jag skall kanske sätta upp bilder på det jag köpt här. Så ni får veta vad jag shoppat. Annars berättar jag bara i ett inläågg. :) Om jag köper underkläder så sätter jag inte in här de. :)

Tält!

Mina bröder har ställt upp tältet nu under sommaren. Jag hade tanke på att jag skulle sätta upp det, men mina bröder hann före mej. :) Nu kommer det en bild på det.


Åska!

Nu har det igen varit en åsk skur! Men den gjorde inte så mycket eftersom den var så liten. Jag som hoppades på en riktigt räjel nu när det engång orkade dra upp till åska. Såklart när jag hoppas på åska så kommer det ju inte. Men luften blev nog inget friskare.
Jag hade kläderna ute när det kom åska. Och vi satt vid matbordet för att vi hade just fått maten klar så vi skulle äta när det började regna. Så jag måste springa ut för att ta in byket. På samma hängde jag upp de rena kläder som jag bykt efter att jag fått den första byklasset ut och torka.
Vi mådest ju dra över plastet på veden också. Att det inte blir vått. Vi har inte mer mycket med ved ute på gården så vi vill att det sista som finns ute är torrt när vi har det andra veden också torrt när de är inne. :) Men allt hann vi skydda och allt blev bra. :)

Maskiner!

Tänkte att jag skulle sätta upp bild på min blogg av våra maskiner här hemma. Från vänster är det torktumlare, bykmaskin och diskmaskin. :)

Bastun!

Tog bild på vår bastu här hemma. Det är inne i bastun som jag har tagit bilderna. :)


Prästkragar!

Här kommer en bild på prästkragar som jag tog här en dag när jag gick ute med min kamera. :)


Brorsan!

På tisdags kvällen besökte vi min store bror, men det var egentligen en liten besvikelse. Jag tänkte att vi skulle åka för att hälsa på och sedan komma hem i god tid. Det gick ju inte så som jag hade tänkt det. Okej, han hade ju visserligen skickat sms till min lille bror om han har tid att komma som chaufför på kvällen/natten.
Det var ju så att min store brors flickväns bror och syster var där så de satt ju och drack. och jag skulle inte alltid vilja se på när min bror dricker då man vill åka för att hälsa på. Så vi satt där med dem en stund och sedan ville vi åka hem, men min brors kompis behövde någon som skjutsar hem han under natten så vi måste stanna kvar för att sedan köra hem han.
När vi sedan äntligen fick alla ut i bilen för att åka, så var vi hemma i rätt god tid. Mamma som skulle jobba onsdag morgon så var nog inte så nöjd över att vi kom hem sent, men hon sa ju inget. Kanske hon redan förstår att när man åker till vår bror så kommer man hem sent. Nu vet man i alla fall att man skall tänka på när man åker till brorsan min. Om man inte vill se på när han dricker alltså.

(bilder berättar mer än 1000 ord!)


1år & 7 månader!

Hade fullt upp igår, då jag och älsklingen först hälsade på hos en kompis och på kvällen ville älsklingen att vi skulle ligga och se på en serie som vi har sett på nu en längre tid. Vi har båda fastnat i denna serie och vi vill se alla säsonger som han har på datan. :) Har nog hittat en bra pojkvän som har tålamod att se på serier som jag gillar. :)
Vi firade vår dag med godsaker. Det hade älsklingen planerat på tisdagen redan, när vi var i butiken. :) Jag var ju inte riktigt i det bästa skicket igår, men det störde ingen då jag och älsklingen låg och mysade tillsammans. Konstigt nog så var det trevligt att ligga i älsklingens armar då han höll om mej. Jag har ju varit flunssig hela sommaren, men inte så här flunssig att jag skulle vara hes. :)
Tiden går otroligt fort. Jag kommer ihåg dagen då jag och älsklingen blev ihop. Det känns som det var igår, men det är nog länge sen. Fast vi har haft ett förhållande på avstånd så har vi ändå ett band mellan oss som man inte bräster hur lätt som helst. Vi har gått igenom ett och annat, men vi står sida vid sida ändå. :) Vi ä starkare än vad vissa tror, vissa tror att detta inte håller, men det gör det!

Besökte en vän!

Igår var jag och min älskling hos en kompis. Vi bästemde oss på tisdagen att vi skulle besöka min klasskompis på onsdagen. Jag och älsklingen funderade att om vi skulle ta en sväng hos henne, så hon vet att jag inte har glömt henne. Älsklingen är så förståelig att han inte säger emot om man föreslår nånting. :)
Älsklingen körde till min kompis. Jag har varit hes nu i två dagar och så ville jag inte anstränga mej mera än vad jag måste då jag talar. Vi kom fram till Victoria lite över ett. Jag har inte kört upp till deras gård på länge så vi körd vilse med älsklingen först. :)
Vi satt hos henne i några timmar, och vi talade om sommaren och hur det skall bli att komma tillbaka till skolan. Men jag tänker bara ta det lugnt i skolan och inte stressa för jag klarade ju mej i fjol också riktigt bra utan att jag hade någon nära vän.
Detta med nära vänner och så har jag inte ännu bestämt mej med. Det får man se med tiden hur det blir. Jag planerar inget annat än dagen som är på kommande. Kanske man är bästa vänner, kanske man är bra vänner. Men oberoende vad man är så betyder vänner mycket för mej. Kompisar kommer och går, men vänner stannar kvar. :) Mitt motto!

Smultron!

Tog bilder på de vanliga stället där jag och mina bröder brukar sitta och äta smultron, men i år har det varit dåligt med smultron. Detta smultron ställe finns vid vår hem väg. :)


Konstig buske!

Såg en buske vid vår väg och den hade lila/blåa bär. :)


Grillad mat!

Idag skall vi äta grill korv och kött. Det skall bli gott eftersom vi inte har haft det på länge. :) Här kommer bilder då grillen just är tänd. :)

Älsklingens ben är med på bilden. :)


Imorgon!

Onsdagen den 28.7.2010!
Imorgon har jag och älsklingen varit ihop 1år och 7månader. Tiden har faktiskt gått fort. Nu skall jag sätta upp här en bild på oss tillsammans. :)


Hej bloggen!

Tisdags morgon, en lugn morgon som man har fått sova. Man har inte behövt stiga upp på morgonen klockan 7. Jag har riktigt saknat en sov morgon. Denna gång sov jag nog på grung av att jag haft stägring. Men det var faktiskt skönt att få sova en morgon.
Efter att jag vaknade så mätte jag feber. Så jag skulle vara säker på det att jag inte hade stägring nå mer. När jag hade mätat det så såg jag på feber termometern att den visade 36,5. Jag var riktigt nöjd då jag inte mer har stägring. Så jag bad min bror koka kaffe. :)
Idag har jag även namnsdag! Min bror kom ihåg det först och han som inte vill komma ihåg min födelsedag heller. Så jag har varit och köpt limsa så jag inte skulle vara sjuk så länge nu. Och så har jag ju sovit bra. :)


Måndag kväll!

Min måndags kväll gick helt mot skogen. För jag hade under dagen svettats så mycket och så tycks det ha gått en liten vind imellanåt. Så jag hade förkyllt mej mer än vad jag redan var. Så jag hade fått stägring. Jag mätte febern och den visade 37,5.
Det ända jag gjorde var att jag drack lite och så gick jag upp på mitt rum. Där tänkte jag att jag skulle vila lite så jag somnade och vaknade alltid lite imellan åt. Så jag sov nog hela natten riktigt bra. Vaknade nog av en massa slem under hela natten. Jag frös också, men det lät jag inte störa mej utan jag fortsatte sova. :)

Oj oj!

Här är en bild på det som jag sov på för en vecka sedan då det var så otroligt varmt i mitt rum. Den var faktiskt bekväm att sova på. :)

Svettigt!

Luften står stilla och man svettas. Men jag tänker inte slappa idag, för jag skall köra in en del av veden idag. Annars kommer den att stå på gården gud vet hur länge. Så jag har kört in omkring 10 skottkärror med ved. Och jag kan bara säga att det är varmt. :)
Svetten rinner bäst man håller på där ute. Jag skall köra in så mycket ved jag bara orkar så mamma inte behöver anstränga sin arm. Min bror går och säger hela tiden att det är för varmt att göra nånting så jag måste jobba så det inte blir och stå på gården.
Nu när man har ledigt igen så kan man hålla på här hemma. Eller så tycker i alla fall jag. Man kan ju inte vänta att veden går in för sig själv heller. Så jag har nu jobbat och tänker göra det en stund till ännu. Så man vet att man har gjort nånting.
Skall nog sätta in några bilder ännu idag, men jag säger inga tider. För jag skall vara ute nu när det är så fint väder, men det skulle nog få blåsa lite. Det känns så tungt när luften står stilla.

Mirri!

Mirri är en av de sötaste katt vi har här hemma. Hon är bara så sällskaps sjuk så man måste ta väl av henne då det är hon som bestämmer så. :)


Masse!

Här kommer en bild på Masse då han njuter av sitt liv. I alla fall då han får sova så njuter han av det!

Medeltal!

Har räknat medeltalet av veckan 29. Resultatet var 4.85. Mitt medeltal stiger nog sakta, men det stiger säkert. Jag är så glad att mitt medeltal av besökare stiger. :)

Jag skall nog blogga och hålla bloggen intressant. :) Hoppas alla som läst min blogg fortsätter läsa den också. :) Alla läsare är viktiga!


Måndag!

Denna dag kommer att bli en mardröm. Det är så stickande hett att man inte klarar av att vara ute utan att man svettas. Det blåser inte nånstans och man tror man skall dö när luften bara står stilla. Kan inte detta nu ta slut? Det har fortsatt såhär nu i veckor, nu vill jag ha åska! Så luften skulle bli friskare. :)
Idag har jag själv sjuk hals så jag hoppas jag skall ta det lugnt idag. Vi har sovit med fönstren uppe i natt och det tycks vara falska väder på natten. Eftersom man inte vet att det är svalt på natten så man känner inte det heller. Och nu skulle inte jag få bli sjuk, för jag skall hoppeligen opereras nästa månad, men om jag är sjuk så kan de inte göra det.
Men jag skall ta bilder och sätta upp här, så jag har lite att göra i alla fall. Jag vet inte ännu vad vi skall göra idag så jag måste lite se vad jag kommer ta bilder på. :) Men det skall nog dyka upp bilder här ändå. :)

God morgon!

Somnade tidigt igår kväll. Skulle se på en serie med älsklingen, men jag somnade under det. Älsklingen hade väntat att jag skulle sätta på ett nytt avsnitt, men jag somnade och det hade inte han märkt. Så han kollade på mej och konstaterade att jag sov. :) Så jag fick sova, men jag vaknade ändå.
Idag på morgonen när jag öppnade ögonen så låg älsklingen breved mej och såg på mej som sov. Så jag frågade om han hade varit läng vaken. Jag har bara varit så slut så jag bara ville sova. Jag tänkte att jag kan ligga i sängen med älsklingen och se på nånting, men sen steg vi nog upp. :)
Idag skall vi inte göra nå speciellt. Det är så otroligt mulet idag så kanske man bara ligger och ser på nå serier. Så man bara ligger och tar det lugnt. Men kanske man bloggar lite också. :)

Bastu!

Idag har det varit en regnig dag och så har det varit svalt också. Så vi bestämde här hemma att det skulle passa med en otroligt varm bastu så man skulle få sig varm. När vi hade fått eld under i bastu ugnen så satt vi alla i vardags rummet och såg på tv. Mamma är nog för den delen på jobb igen, men vi är ju stora så vi klarar oss utan mamma. :)
När man gott fått värme i bastun så var det bara att göra sig klar och gå till bastun. Så tog man sin long-drink och gick. Det var avslappnande att sitta i bastun och slöa. Man behövde inte fundera på nånting. Man kunde bara njuta av värmen och tystnaden. :) Hade nog älsklingen med mej så det var inte så tyst, men i mellan var det riktigt skönt. :)

Klippt!

Jag har nyligen klippt min brors hår. Han frågade i juni när jagb skulle komma hem från Vasa och nu när jag har varit hemma i tre veckor så har det aldrig passat honom att jag klipper. Så jag tänkte att idag måste jag klippa det annars blir det igen så att det bara växer och växer utan att man klipper det.
Jag sa lite över sju att nu måste vi klippa hans hår. Men han tyckte det tar för länge, men jag sa att det tar den vanliga tiden att klippa hans hår. Idag hade han en film på tv som gick och han ville se den så det gick bra att klippa hans hår på samma som han satt och såg på film. :)
Nu behöver jag inte igen klippa mina bröder på någon månad. Fast jag nog måste klippa min bror nästa månad innan han åker till Närpes för att studera. Så jag måste i alla fall korta till det lite. De har ingen frisör- linge i Närpes som skulle kunna klippa hans hår då han är där.
Älsklingens hår måste jag också klippa och så mamma när hon så säger. Så jag har kunder riktigt här hemma också, så jag får öva på att klippa hela tiden. Och så har jag ju andra bekanta och älsklingens mamma som skall klippas lite då och då. Så hon väntar med iver att vi skall åka upp till Vasa med älsklingen. :)

Praktiken!

Nu hade man praktiken fixad. Tänka sig hur två veckor gick så fort. Jag tänkte det skulle känas som man varit där längre, men det gick otroligt fort denna tid. Nu får man då vänta på att man får åka på praktik i höst igen. Det skall nog bli lika bra som dessa två veckor. :)
Det kommer kännas konstigt nästa vecka, då man inte behöver åka på praktik. Jag som gillar stället och personerna på praktik platsen skulle kunna vara där dagligen, men nästa vecka skulle det inte fungera för de är alla på semester en vecka. Det är första gången på många år som de har hela salongen stängd en vecka.
Kommer att trivas där i höst också, det vet jag. Inga problem. Men nu när jag är ledig så kommer jag säkert att blogga mer också. Det skall jag nog säga för det stämmer. Ikväll är det bastu och en kall long drink så det får bli denna kväll. :) Shönt!! =)

En dag kvar!

Det känns helt konstigt, jag har nyligen bestämt att jag skall vara på praktik två veckor. Och nu har det typ gått dessa två veckor. Hur kan tiden gå så fort? Jag hinner ju inte med mera. Kanske man måste varva ner lite för att ta det lugnt.
Imorgon är det sista dagen praktik under denna sommar. Men det känns helt konstigt hur fort det har gått. Okej, har haft en massa att göra så man har inte hunnit se på klockan alls. Jag har igen trivts helt jätte bra på min praktik plats. Kommer nog sakna M, när hon slutar där imorgon men hon vill pröva på nya saker. :)
Jag kommer riktigt att längta till praktiken som vi skall ha på hösten. Det finns bara inte ord för det hur jag trivs på min praktik plats och hur jag gilalr K och J som handledare. De är bara så unika och de kan det där med tålamod och lust att lära ut denna kunskap som behövs. :)


Praktik!

Två dagar praktik kvar, men man har inte gjort nånting speciellt under dessa gångna dagar. Man har haft några egna kunder och så har man samarbetat med de andra på salongen. Så det har varit riktigt roligt att vara på praktik.
Har haft långa dagar, men jag överlever nog långa dagar också. Jag har börjat vanligt halv nie och så har jag kommit hem lite efter sex på kvällen. Jag har nog varit glad över att jag fått vara på praktik nu. Har nog lärt mej lite nytt. :)
Har inte hunnit lägga in nå inlägg, för jag har haft besök av mina kusiner från Sverige här från och med igår. Men de har inte varit på besök idag, så det har varit lugnt sen jag kom hem från praktiken. :) Orkar inte med en massa just nu. Mamma hade ringt Helsingfors sjukhus idag och önskat att jag blir opererad så fort som möjligt i augusti.

Tung dag!

20.7.2010!
Idag var det en tung dag på praktiken.
Jag var på plats lite efter klockan åtta och hemma var jag lite efter sex på kvällen. Så det är nog riktigt häftiga dagar, men man överlever dem nog. :) Vi har nog skrattat med M och K idag igen. Allt hittar man nog på också. :)
Idag svarade jag  första gången i kundtelefonen, men det är så fullt i denna salong att om jag ännu går dit och blandar bort dem med boken så får nog ingen någonting bra. Eftersom man måste veta exakt hur länge en behandling tar tid av var och en. Men det har inte jag ännu lärt mej så jag står över det där med telefonen på denna plats. :)
Idag var det typ kunder på kunder så jag fick lite följa med vem som behövde hjälp och vem inte. Det var alla K, M och J som pendlade runt mej mellan dem. Om inte en skulle ha färgen bort tvättat så var det det sista i permanenten så jag har nog fått göra varje dag ett eller annat. :)
Jag gillar verkligen detta ställe. Här får jag göra och här får jag lära mej ett och annat. Jag behöver inte bara städa. Och det tycker jag låter mycket bra. :)

Tvättat!

Idag fick jag en idé att jag vill tvätta nånting. Och då kom jag ihåg säckarna som vi har med baby kläderna. Så jag började tvätta baby kläder för hand. Och det var faktiskt roligare än vad jag hade tänkt. :) För man såg alla kläder hur de såg ut, det var inte alls samma som att tvätta de med maskin. :)
Mamma sa att vi först tvättar kläderna för hand sedan kan vi sätta de i maskinen. Vi skall köpa en ny tvätt maskin så jag skall fråga mamma om jag får behålla den gamla så jag kan tvätta baby kläderna i den. För den gamla maskinen fungerar nog, men den är otroligt slö. Den tar in vatten så långsamt att vi måste köpa en ny tvätt maskin för de dagliga tvätten. :)
Nu har jag då tvättat en säck med baby kläder och där fanns mycket som jag kommer att ta bild på. Det är en sak som är säker. Nu har jag de ute och torka så jag får vika dem fint i en låda. Mamma hade hittat en rätt stor låda för dessa kläder.
Jag skall nog tvätta dessa kläder ännu en gång, i tvätt maskinen och stryka dem innan jag klär dem på nå små barn. De har ju varit ute i utehuset länge så de måste tvättas ordentligt och sedan strykas så allt är bra. De kläder som ser söndriga ut eller har dåligt gummiband i byxorna skall jag sy och göra hela. :)

Skönt!

Det har varit en varm och het dag, men ändå orkar man nog bada bastu. Det var  riktigt avslappnande och skönt att få sitta i en varm bastu, det har man inte gjort mycket nu när det har varit så varmt ute att man bara har tagit en kall dusch. :)
Det var omkring 60-70 grader varmt i bastun, men man kunde nog slappna av. Jag hade så varmt att jag riktigt njöt. Man märkte nog att man hade haft varmt redan länge, eftersom man svettas hela tiden. Både dag och natt.
Nu skulle det nog få bli svalare väder, man orkar inte med detta varma mer. Det skulle nog kunna bli typ 10-15 grader svalare så man orkar nånting. Man skall nog inte sitta och pirra, men detta börjar va för mycket redan. Med tanke på de som är i armén så är det nog ganska pinsamt varmt.

Min konfirmation!

Här kommer en bild på mej när jag blev konfirmerad för 5 år sedan. Alltså 2005. :) Bilden är tagen från en annan bild så den kan vara otydlig.

Vedhögen!

Denna vedhög beställde mamma igår, men hon tänkte att hon skulle få den hem frktad under veckan och inte nästa dag. :) Där är 10 meter ved.



Städat!

Jag har varit ute i vårt utehus med mamma och städa. Vi har städat upp och kastat i roskis allt de gamla som vi inte behöver. Det fanns nog en hel del som tillhör pappa som han lämnat här efter att han flyttat bort. Så vi hittade en hel del gammalt som väckte gamla minnen.
Vi samlade ihop flera plastsäckar med en massa baby kläder, som är mina och mina bröders. Det fanns så mycket med baby kläder att vi tänkte med mamma att vi sparar dessa och tvättar dom. Ifall där är något i riktigt dåligt skick så skall vi kasta bort det sen, men när alla baby kläder som pappa hade blivit med, men han värde satt inte dessa kläder. Är en aning besviken på pappa.
Hittade även mina gamla dockor och leksaker jag hade som liten. Dessa skall jag tvätta upp och laga så jag har de kvar till mina barn. De gamla leksakerna ser bara bättre ut än vad de nya nuför tiden. Så jag vill lite se vad jag sparar och så. :) Men jag viste att det finns en massa baby kläder fast mamma inte trodde mej. Jag hade litet minne av att det fanns av kläderna ute också. :)

Söndag!

Första lediga dagen på hela veckan. Fast jag nog var ledig på måndagen, men då hade jag fullt upp med att få älsklingen till armén. Så jag hade ingen större lust att blogga. När det annars också var stressig dag.
Idag nu på morgonen fick vi hem 10 meter med ved, så min lediga dag kommer att vara så att jag är ute och kör in ved med mamma och mina bröder. Det kommer nog ta tid innan vi her inkört det, men vi behöver inte ta panik eftersom veden kom hem i god tid. Mamma ringde om veden igår och så har vi hem det redan idag. :)
Det finns en positiv sak med att man har ved. Man har nånting att göra, men man behöver inte i alla fall frysa på vintern när man vet att det finns ved som man kan elda huset. Eftersom vi har med ved eldning hela huset, vi har nog värmebatterier också, men om vi bara skulle ha med ström så skulle nog strömräkningen se ut som de värsta. :)
Kommer att ta bilder idag och ladda upp dem ikväll. :) Har inte haft bilder här nu på en tid så nu vill jag ha bilder också. Men jag skall nog köra  in ved också. Så alltid imellan skall jag ta bilder och så vidare. :)

17.7.2010!

Efter att man kom hem från praktiken så fick man klä om sig och åka iväg igen. Det är farfars födelsedag idag, så vi var och firade farfar klockan två. Farmor hade ringt till min bror och frågat om vi kommer och fira farfar, så min bror hade svarat att det är klart  vi kommer. Så farmor avr så glad när brorsan min svarade att vi kommer.
Kalaset hölls på ålderdomshemmet där farfar är annars också hela tiden, men det gick riktigt fint att fira honom där. Där var jag och min bror, pappa och hans fru, min gudmor och gudfar med barnen och min faster med sin man och barn, men farmor var ju också där. Så vi var 14 + farfar där och firade. :)
Jag kramade farfar innan vi åkte hem och farfar sa att han skulle komma ihåg denna kram, för jag har ju inte kramat honom på en god tid. Det beror också på det bara för att jag alltid är flunssig och rädd att jag smittar honom. Farfar är annars också i dåligt skick så jag vill inte att han skall bli värre. :) För han har varit i mitt liv hela tiden, så om han somnar bort så kommer det att inverka på mej.
Farfar fyller 83 år idag. Så han är en gammal herr. :)

Praktik igen!

Lördag och man har varit på praktik idag morse, från klockan 8-13. Det var en rolig dag på praktiken igen. Vi hade våra diskussioner och idéer med M. Hon kan då alltid ta det goda ur en dag då man inte tror det fiinns. Det var fullt upp i salongen att hjälpa M och K. :) Men jag tycker om att hjälpa dem.
Det kom in en herr idag och frågade om det finns tid att klippa nästa vecka så K svara att det är fullt, men jag föreslog att jag kan klippa honom nästa vecka. Och K tyckte det var otroligt bra att jag själv erbjöd mej att klippa honom. Har ju nog haft en egen herr klipp redan denna tid som jag har varit på praktik.
Annars har jag nog bara följt med i salongen när K och M klippte. När M hade en färgkund så fick jag tvätta bort färgen, tvätta med shampo och sedan sätta balsam. Det är riktigt roligt att samarbeta med K, M och J. Alla är så snälla och hjälper om man är osäker. Speciellt M så när hon slutar så kommer jag sakna hennes råd och hjälp. Men jag klarar mej nog med K och J också. :)

Torsdag och fredag!

Dagarna går fort på praktiken, men kvällarna går långtråkigt hemma utan nånting att göra. Jag har bara suttit hemma på kvällarna utan att göra det jag borde. Jag borde byka kläder nu när det är fint väder m.m. Det är varmt från morgon till kväll så man har inte krafter att göra nånting.
På torsdagen var det fullt upp i salongen och jag var så slut när jag kom hem så jag orkade inget. Jag har tvättat bort färg och gjort det sista till permanenter igen. Så har jag följt med i salongen när de andra klipper och så ser jag en massa knep och knåp på samma. Dessutom förklarar J alltid till emj då hon klipper så det kommer i teori form också. :) Vi var även på födelsedagskaffe till min storebror, för han fyllde år på måndagen, men då hade han feber och angina så han orkade inte med gäster på måndagen.
På fredagen, alltså idag har det igen varit fullt upp med jobb i salongen. Det har varit kunder på kunder idag. Bäst man fått klart en kund så kommer nästa. Idag fönade jag och plattade jag en flickas hår. Jag har tvättat bort färg av de flesta färgkunderna idag. :)
Ni skall inte bry er om jag blandar på dagar för jag är själv helt bort blandad med dagarna, så jag hoppas ni förlåter mej. Och så saknar jag ju naturligtvis min pojkvän som har varit en vecka i armén. Men jag skall försöka blogga och hålla bloggen uppdaterad så ni vet att jag är i liv och att det går bra. :)

Bloggen!

Har inte bloggat så mycket nu under veckan. Har inte orkat, eftersom jag stiger upp klockan sju och jag åker på praktik omkring åtta. Så jag är så trött på eftermiddagen och kvällen. Kanske det blir mer bloggande på lediga dagar, men jag vet inte hur orkar. Skall nog försöka mera.
Jag har dagar från 8.30 till 17.00. Så jag är hemma ungefär halv sex på kvällarna. Så jag vill inte orka med nånting mer efter dessa dagar. Jag försöker nog göra så mycket som möjligt på kvällarna, men när jag inte orkar så lastas allt till lediga dagarna. Orkar inte vara ute heller då det är +30-35 grader. Så man vill inte orka nånting.
Nu har jag ju bara praktik i två veckor så de kan ju inte vara så hemskt. Men man märker nog hur det ändå tar krafterna ur en. Så man måste bara bli van med detta. Kommer ju att ha lite ledigt innan skolan börjar i höst, fast vi nog börjar med praktik period. Som jag tycker är helt bra. Men nu skulle man kunna åka till skolan också. Men det ordnar sig nog. :)

Onsdag!

14.7.2010!

Dagen gick fint på praktiken när jag var med alla som jobbar där.
Jag hjälpte alla då de behövde det. Det var fullt upp med jobb i salongen idag, alla hade fulltbokat idag. Det är fulltbokat på salongen där jag är på praktik så ända fram till augusti. :) Så det ser nog bra ut att det hela tiden finns nånting att göra.
Istället för att inte göra nånting idag, så har jag fått tvätta bort färg av flera kunder. Och jag fick fixa M:s farmors hår. Denna farmor sa rakt att praktikanten skulle färga, men M fick klippa det. Så M var mycket glad över att jag också fick göra nånting. :)
Jag följde med när J klippte en dam med långt hår. Denna dam hade också lång utväxt så man skulle färga hennes hår också. Efter att håret var klippt och färgat så såg dAmen helt annorlunda ut. Håret blev så mycket luftigare och såg mycket friskare ut.
Det var andra dagen nu som jag var på praktik och det känns nog redan som om jag varit där i en månad. Det har varit så mycket att göra så man vet inte mer hur många dagar det har gått. Det är bara så roligt att vara på denna plats på praktik. Jag trivs där så otroligt bra. :)

Praktik!

13.7.2010!
Nu har man första praktik dagen bakom och det kändes så konstigt att man var tillbaka i salongen,
där man var senast i maj. Jag var ju senast där på onsdagar, men det kändes helt annorlunda att vara där på praktik igen. Men det var bara jag och  K på plats idag. J var hemma med sin son så han inte behöver vara hemma ensam och M var och sköta sina saker.
Jag fick höra idag att M, den som jag kommer bra överens med så skall sluta inom detta yrke, alltså som frisör. Det sa K i telefonen till en kund och jag visste ju inte att M skall sluta. Det kommer vara konstigt att vara på praktik då M inte jobbar där mera. :(
Idag har jag inte gjort så mycket på praktiken, bara hjälpt K. Kanske det är ändå tillräckligt. Jag har ju i alla fall tvättat bort färg av 3 kunder idag. 2 K:s kunder och 1 J:s kund. Så det är ju en hel del på en dag. Så har jag följt med när K har klippt en hel del kunder också. Lärde mej ett och annat knep och knåp. :)
Jag förkortar namnen med första bokstaven, för jag vill inte avslöja namn. Men alla dessa som jag har skrivit om är kvinnor. Och de jobbar på salongen där jag prakticerar. :) Trevliga personer. Kommer att sakna M när hon slutar. Men allt blir nog bra.

Ledigt!

Här har man ledigt ännu denna kväll, sedan skall man börja med att sköta sin praktik. Kanske jag gör det onödigt, men jag skulle bli galen av att sitta hemma ensam. Älsklingen är ju inte hemma med mej nu mer när han åkte till militären. Man överlever nog allt om man bara vill. :)
Älsklingen har varit sin första dag på armé området och jag har fått ett sms av han. Han har inte haft möjlighet till någon ledig tid alls. Kanske han hör av sig när de får ledigt. Annars ringer han säkert innan han går och sov. Tystnaden börjar 22.00 (finsk tid).
Man skall nog tänka på denna militär tid som älsklingen har att det är bara positivt. Det blir ju en aning närmare gemensam framtid då militären är bortstökad innan jag slutat skolan. Så vi kan fundera på framtiden då det som måste skötas bort är också borta. :)

Måndag!

Dagen har gått ganska långsamt framåt, man har som inte gjort nånting speciellt. Man har bara varit hemma från morgon till eftermiddag. Kanske man inte behöver göra så mycket när man bara är hemma och det är varmt.
Det jag har gjort idag är att jag har sett till att älsklingen någorlunda viste hur han skulle köra till Ekenes, men jag har varit och kört hem min store brors bil från stan. Han blev skickad från Lovisa hälsocentralen till Helsingfors. Han väntade sig att han skulle få bort opererat sina tonciller, men det kunde de inte göra. Han har också angina, så de kunde inte operera nånting. Han skall tillbaka till Helsingfors i slutet av juli.
Nu har jag själv ont i halsen, men mamma sa att vi skall följa med hur min hals blir ifall vi måste åka och visa upp den till läkaren. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk för jag vill sköta bort två veckor av min praktik, ifall jag skall på operation då vi ännu har praktik i höst.

V. 27!

Medeltalet av veckan 27 är så mycket som 5.71. Nu har unika besökaren ökat under senaste veckorna. Har haft under denna veckan mest 9 unika besökare på en dag. Kan bara säga att man är nöjd över dessa besökare. 
Tack alla läsare!


God morgon bloggen!

Nu har då en ny vecka börjat, men man vet inte vad man skall göra. Älsklingen åkte till militären och jag sitter hemma utan att ha nånting att göra. Men man blir nog van vid det att man har sommarlov och kan ta det lugnt. Fast det är konstigt utan älsklingen!
Älsklingen åkte till militären i god tid. Det tar ju ändå lite på 2timmar att köraq från oss till Dragsvik. Och min älskling som alltid vill vara i tid, men det är bättre att åka till militären i god tid innan rusningen. Eftersom de flesta kommer just till den tid som det står i pappren, men min älskling ville vara där innan all rusning. Allas väskor och annat kontrolleras m.m.
Idag skall jag inte göra något speciellt, bara vara hemma och ta det lugnt. Från och med imorgon skall jag sköta två veckors praktik så har jag inte semester förän i slutet av månaden igen. Men jag är glad att jag får fixat lite nu på sommaren och jag behöver inte sitta hemma. Så skall jag hinna och hälsa på Victoria under månaden.

Bild!

Denna bild här på min lille bror då han var 1 eller 2år. :) Han var så söt som liten. Tog denna bild med kameran från en bild som vi har på bokhyllan i vardagsrummet. :)


Öppen spis!

Denna öppna spis har vi hemma, men jag skall ikväll ta bild på store brors öppna spis som han fick upp byggd på onsdagen. Vi har haft vår i över 7år nu. :) Men den ger bra med värme på vintern. :)

Jag har också lyckats få bild på Mirri och Musti. De leker alltid runt i vardagsrummet.


Helg!

Lördags morgonen började med att man åkte och handlade med mamma. Mamma sa att vi behöver mat till djuren, så vi satte oss i bilen och så åkte vi till Gammelby. Vi gick helt lugnt runt och funderade vad vi behövde och vad vi skulle äta idag.
När vi var påväg hem så talade vi med mamma om de som skall gifta sig i byn, här var vi bor. Det är en kille som är några år äldre än jag som skall gifta sig ikväll. De hade fullt upp vid ungdomshuset att fixa inför kvällen. Jag skall inte åka dit, men jag kanske grattar killen bara jag ser honom nånstans. :)
Ikväll skall vi kanske åka för att fira min store bror som fyller 28 på måndagen. han är en gammal gubbe, men han är ju min store bror så man skall nog komma ihåg honom också. Vi vet inte vad vi skulle ge han i födelsedags present, men kanske vi kommer på det ikväll när vi diskuterar med honom. :)

Godmorgon Bloggen!

Idag har jag vaknat redan halv nie, eftersom strömkarlana höll på med strömhuset i byn så de stängde av strömmen till en halv timme. Alltså från halv nie till halv tie. Så när jag vaknade fick jag inte kaffe på morgonen, så jag började dagen med att diska alla kärl. Mamma behöver ju inte göra allt på sidan om sitt jobb.
Nu har jag då diskat och nu sitter jag med min kaffe kopp i vardagsrummet och bloggar. Jag har satt igång en maskin med byk också. Jag väckte min bror nyligen om han vill ha kaffe, men det vill alltid ta en stund innan han kommer sig upp ur sängen.
Skall byka lite till under dagen, så mamma inte behöver stressa med nånting under helgen. Hon har igen helgen ledig, men hon brukar inte ha helgen ofta ledig. Så jag vill att hon bara kan ta det lugnt när hon har ledigt. Jag vill tänka på mamma också och så har hon sin arm sjuk igen så hon kan inte lyfta nånting med sin högra hand. Därför vill vi barn hjälpa här hemma för mamma vill vara på jobb. :)

Socka!

Har stickat en strumpa igen, men jag håller på med den andra nu. Har fösökt ett nytt sätt att sticka. Jag har 12-8-12-8 uppdelat på stickorna. Och så stickar jag från helan framåt med rätt maskor, men på fotbordet stickar jag turvis 2 räta och 2 aviga maskor, med 10 maskor på varje sticka.

Röd vaava mössa!

Fick igen inspiration att sticka så det blev en röd vaava mössa. Kanske jag stickar nu eftersom det börjar åska hos oss. Bilden kommer nu.


V. 26!

Har räknat ihop medeltalet av veckan 26, det är nog ganska jämnt med mitt medeltal hela tiden. Nu när jag räknade medeltalet så fick jag det till 3. Kanske man skulle önska sig lite högre medeltal, men man kan inte begära för mycket ännu. Kanske man får lite mer unika besökare i framtiden. :)
Jag är nog nöjd över mitt bloggande. Det finns både bilder och text här. Så jag skall nog fortsätta med både bilder och text. Från och med nästa vecka kommer jag igen att blogga om hur det är på praktiken för jag skall fixa två veckors praktik i förväg. ;)

Varmt!

Det är ju helt pinsamt varmt idag, när det inte blåser nånstans ochh så är det som det igen skulle vara åska i vädret. Det skulle kunna komma en rejäl regn skur nu så att vädret lite skulle bli friskare och svalare. Man kan ju inte vara ute då det är stickande varmt igen.
Kanske man åker till stranden idag och ta ett dopp. Man kan ju inte sitta hemma och svettas hela dagen, men jag måste vara hemma tills mamma kommer fr¨ån jobbet, för jag kan inte lämna hundarna ute om det kommer åska under dagen.
Vår gamla hund Pelle är rädd för åska så jag kan inte orsaka några skador för honom om det kommer åska. Jag vill att han inte behöver vara ute om det kommer åska, för man vet ju inte om han blir så rädd för åskan att han får några skador. Så jag vill undvika det så långt som möjligt.
Och så har vi ju katter som också är rdda för åska, så man skall nog tänka på djuren om man nu skall ha djur. Jag kan intte förstå att man inte tänker på djuren om man vet att de är rädda och de inte vågar vara ensama. Mamma har alltid tänkt på djuren i första hand ifall det kommer oväder. Det gäller både på sommaren och vintern.

Kattungar!

Vi har igen tre nya kattungar, de är födda 2.7.2010. Samma dag som min älskling fyllde 19 år. Alla kattungar är olika färger. En svart-vit, en randig och en grå-vit igen. :) De är så söta. :)

Åska!

För någon timme sedan hörde jag att det buldrade, men jag trodde inte det var åska. Sedan hörde min bror och min älskling samma buller så jag kunde inte vara av annan åsikt än att det var åska. Så vi drog ut allt från strömuttagen. Att inte åskan skulle söndra dem.
När vi hade fått ut allt från ström uttagen så ringde min store bror på älsklingens telefon. Och han frågade om vi skulle komma på besök. Så på samma fick jag ta arbets tidslistan till brorsans flickvän som mamma har kopierat på jobbet till henne.
Nu sitter jag och bloggar på samma som jag ser på tv. Kanske jag kastar in några bilder under kvällen, men jag lovar inget. Måste se om jag flyttar över dem på mini lapptoppen eller på älsklingens dator. Min egna dator ligger ner packad i väskan fortfarande. :)

Mat!

Idag är det jag som kokar mat, eftersom mamma är på kvälls jobb så hon ville inte koka maten innan hon åkte på jobb. För hon vet att ingen vill äta omkring tolv eller ett. Så jag får äran att koka maten. Det skall bli nya potatisar, sill och ägg. Min lille bror äter inte ägg eller sill så han får nya potatisar och micro korv. Det tycker han om. :)
Det är nog bra att jag i mellan kokar mat så jag lär mej det innan jag flyttar hemifrån. Jag och min äslkling brukar ofta koka mat tillsammans för min älskling kan koka mat och det blir gott också. :)
Nu skall jag kolla med potatisarna, återkommer senare. :)

Mulet!

Idag är det riktigt ett äckligt väder, när man inte vet skall det regna eller vad det skall. Jag hoppas det skulle regna lite i alla fall. Så skulle kanske luften bli lite friskare och inte hela tiden så varmt och instängt. Man kan ju inte sova på natten då luften inte rör på sig. Det är som hela tiden så varmt.
Jag skall nog bara sitta inne och ta det lugnt idag, när man inte orkar vara där ute och så är det så vind stilla att det riktigt stickande varmt. Det skulle kunna blåsa lite så man kan ha svalt, men nej det gör det ju inte. Känns så kvalmit att det inte är klokt.
Skall hålla på att sticka en till baby mössa och säkert en sticka socka också. Har mycket med handarbeten som jag vill göra. Bara jag får färdigt sockan och mössan så tänkte jag börja virka ett dagstäcke till sängen. Så man lär sig en massa då man inte har annat att göra.
Sitter vid älsklingens dator idag, så jag tänkte se vad han har för bilder på datan ifall jag skulle hitta någon bild att sätta in här på bloggen. Kanske, kanske inte. Jag måste se och diskutera med älsklingen. :) Han är nog så snäll att jag får ladda upp här bilder här från hans dator. :)

Toyota MR2!

En bild på älsklingens pappas sportbil, som vi var och åkte med en gång i sommar. :)

Stickat!

Har igen varit ivrig att sticka och då blev det en liten baby mössa. Jag tycker personligen att den är jätte söt och passar både flickor och pojkar. :)

Städa!

Idag skall jag igen städa mitt klädskåp så jag får rum i skåpet till älsklingens kläder när han skall stanna hos oss den tiden som han är i militären. Och så har jag säkert en hel del kläder som är för små för mej, men som tur har mamma en jobb kompis som mer än gärna tar emot använda kläder så mamma kan skicka vidare mina kläder som är för små. :)
Älsklingen vill ha ett par hyllor i mitt skåp och det skall han få. För det är så skönt att veta att man i alla fall kommer ha sin älskling hos sig ett halv år om inte till och med längre. :) Han tänkte söka jobb här den tiden som jag ännu har skola. Och så åker jag ju hemifrån till skolan varje dag så jag kommer inte att bo på internat mer. :)
Nu skall jag och fixa mat sedan skall jag börja med mitt klädskåp så man får ordning i rummet. Om jag nu får mej så långt. Men det skall fixas så jag gör det själv. Vill inte ha någon annan i mina skåp och städa. :)

Stranden!

Igår efter att vi hade varit hos min store bror och bärt stenarna så åkte vi hem för att koka mat. Jag hade lovat mamma att vi skulle göra mat om vi bara hinner. Och så hann vi hem så jag hann koka mat. Mamma var riktigt glad över att maten kokades färdigt innan hon kom från jobbet redan andra dagen i rad. Första dagen kokade jag nya potatisar och andra dagen kokade älsklingen makaroner och värmde köttbullar. :)
Senare efter att vi hade ätit så åkte vi till stranden igen. Jag var in till butiken innan vi åkte till stranden för att jag skulle köpa några tidningar så pojkarna fick simma utan att jag var uttråkad. :) Jag köpte en miss mix och en frida tidning. Jag har inte läst tidningarna riktigt klara ännu, men jag hinner nog. :)
På kvällen låg jag och älsklingen och såg på serier på hans dator. Han har en massa filmer och serier på datorn så jag kommer inte att dö i tråkighet när skolan igen börjar och när jag skall vara hemma i två veckor som jag skall varqa sjukledig. :) Och så åker ju älsklingen in till militären nästa vecka och då skall jag sköta min praktik som jag kommer att missa på hösten p.g.a. operationen. :) Men jag får det fixat så det blir inga frånvaro. Så nöjd över det. :)

Mirri!

Nu skall jag ladda upp bilder på vår lilla gråa kattunge. Mirri heter hon och är bara nån månad gammal men på bilderna nån vecka gammal. :)


Sommar!

Nu har det varit varmt i två dagar och båda dagarna har jag spenderat på stranden med älsklingen och min lille bror. Det har faktiskt varit svsvalkande att simma. Båda gångerna vi har varit till stranden har vi varit där i två timmar. Vattnet har till och med varit varmt. :)
Idag skall vi och bära nunna ugns stenar till min store bror. Han har skaffat sig en ny kamin där man kan elda med ved. Den är nästan likadan som vii har här hemma men lite större. Så vi skall hjälpa honom med stenarna när muraren kommer imorgon. Han frågade på fredagen om vi kan komma och hjälpa. :) Och så tänkte vi att det går nog bra. :)
Senare idag skall vi säkert åka till stan så vi kan gå till stranden igen. Min lille bror trivs så på stranden och vad skulle inte vara bättre på sommaren än att simma och ta sol. Gillar att ligga på stranden men och att simma. :) Jag hör av mej senare idag!

Nalle!

Bild på Nalle är ute på sommaren och har varmt!

God morgon!

Hade ingen lust att blogga igår eftersom vädret var mycket varmt. Jag var ute och försökte överleva värmen. Det var den varmaste dagen under denna sommar som jag upplevt. :) Men det var faktiskt varmt i södra Finland. :)
Vi åkte till stranden med älsklingen och min lillebror. När älsklingen och min lille bror kom i vattnet så fick jag inte upp dem direkt. Så jag tog också ett dopp, som man kan säga så kastade jag vintterpälsen igår. Har inte gjort det tidigare i år eftersom jag har haft snuva och så har jag haft hosta hela sommaren nu. Så jag tog det först igår då. Men bättre sent än aldrig!
När vi kom hem så gjorde jag och mamma mat, man hade ju blivit en hel del hungrig under simmandet. Det var faktiskt avsvalkande att simma, men på kvällen hade vi nog bastu också. :) Så man fick nog varmt efter att man simmat i kallt vatten. :) Ni skall nog få bilder bara jag får de överfört p datorn. :)

2.7.2010!

Denna dag är älsklingens födelsedag, och denna dag var igår. Dagen gick mycket bra hemma med att fira älsklingens födelsedag. Mamma hade varit till butik efter glass som älsklingen fick påbörja. :) Jag var helt överraskad att mamma kunde göra en sån överraskning.
Vi var en sväng till min store bror också, han var nog hemma så vi satt där och drack kaffe. Vi diskuterade också en hel del om sommaren och annat liknande. :) Det var riktigt roligt att sitta hos sin store bror när man inte hade gjort det på en tid. :)
Älsklingen är nu 19 år. Han har blivit en stor pojke nu. :)

Bort bra, men hemma bäst!

Nu har man anlänt hem igen. Det känns konstigt eftersom man varit borta i tre veckor och att komma hem igen känns konstigt. Mamma är p underligt bra humör och älsklingen håller på med sitt så det är riktigt skönt att vara hemma igen.
Har varit hemma två timmar nu. Det har varit ett fint väder att köra i 6 timmar. Kanske man skulle ha önskat sig lite svalare väder, men man skall inte vara så noggrann nu. Man skall njuta av det man har och vara nöjd. :)
Kommer uppdatera lite då och då. Men hur ofta vet jag inte ännu..

RSS 2.0