Vecka 8!

Medeltalet var 5,71. Men jag är helt nöjd. Har inte hunnit blogga fast jag har haft sportlov, men jag ville inte tillbringa hela min vecka inne vid datorn heller. Och så har jag varit med min älskling också. :)

"Sturm der liebe"!

Tv- serie som jag har kollat på sedan sommaren. :) Den har fångat mitt intresse helt totalt. :) Jag kan som inte göra nått annat på vardagarna mellan 18.05 och 19.00 än kolla på denna serie. Den kommer på finska Sub kanalen. :)

Där är så många olika karaktärer med, men jag tänkte att jag skulle presentera några av dem med lite bilder och skriva vad de gör i denna serie. Sorry, bilderna kommer att komma från Google, men det kan inte vara så farligt. :) Denna serie spelas ju ut i ett tyskt hotella namnet på hotellet är Fürstenhof.


Felix och Emma.
Dessa två är bland de huvudkaraktärerna i serien. Felix mamma dog för en tid sedan i serien och sedan dess har han haft mammas andel av Fürstenhof. Så han är den yngre ägaren av hotellet. Emma är en våningstädare på hotellet, men hon drömmer om egen kollektion av klänningar. Hon är begåvad sömmerska och hon skulle så vilja bli känd.


Victoria.
Hon är syster till Felix
, men när deras adoptions föräldrar dog hittade Felix sina biologiska föräldrar och Victoria hittade inte sina föräldrar. Nu under den senaste tiden har Victoria haft det mycket tungt. Hon har kämpat igenom leukemi. Så hon har haft tuffa tider i serien. Och saken blir inte lättare för Victoria då Felix flickvän Rosalie ställer till med problem.


Rosalie.
Flickvän till Felix och Emmas halvsyster. Emma och Rosalie har samma mamma, men skilda pappor. Rosalie vill alltid vara mitt punkten i varje sak och hon vill bara ha pengarna av Felix. Så hon har stora krav och Felix är på grund av Rosalies krav i stora skulder. Så det njuter bara Rosalie av.


Paret Sonnbichler.
De har varit längst på hotell lika som ägaren Werner. Hildegard är köksansvarigen och Alfons sköter reseptionen. Och de har en dotter som heter Maria som har ansvaret för matsalen. Alfons är en självsäker och trevlig karl i serien. Medan Hildegard har alltid måste att få blanda sig i andras saker och göra sina egna slutsatser.


Werner.
Den äldre ägaren av hotellet. Hans fru hade växt upp på hotellet och när hon flyttade till Afrika så blev Werner med hotellet, men han visste inte om att Felix skulle bli den andra ägaren. Werner ahr varit med så länge mamma har kollat på serien.


Ben och Simon.
Ben är pojkvän till Emma. Ben sköter om att hotell gästernas väskor kommer fram till rätt rum. Och så har han ju andra möjliga uppgifter i hotellet. Det är några avsnitt sedan Emma och Ben blev ett par.
Simon är pojkvän till Victoria. Han var vid hennes sida då hon hade det svårt med leukemin. Och Simon är ansvarig för vin källaren och att gästerna är nöjd med det de är bjudna på.

Hoppas ni får någon inblick i serien. Och så ni som bor i Finland skall kolla en liten stund på serien ifall det är någonting som ni också kunde tänka er se på det. Gillar själv serien otroligt massor.


Unika besökare!

24.2.2011 hade jag 13 unika besökare. Och det var en dag då jag bara var inne på bloggen en snabb sväng. Kastade in ett inlägg med bilder och sedan kollade jag kommentarerna. Så jag hade tid att kolla statistiken efter det också. Och så hade jag 13 unika besökare den dagen.

Det är högsta unika besökar antal som jag haft på länge på en dag. :) Denna vecka väntar jag med iver på medeltalet av veckan. Man vet ju aldrig i förtid hur det går med medeltalet. Det kan man först säga med säkerhet när veckan är slut och sedan räknar ihop den. :)

Är riktigt stolt över mina läsare. Hoppas ni hittar nånting på min blogg som intresserar. Ni får ju själv berätta vad ni vill läsa eller se bilder på. :) Kanske jag kan uppfylla er önskan. :) Så det är ju bara att kommentera. :)

Hej bloggen!

Nu har jag varit vaken i fyra timmar. Eftersom jag vaknade omkring halv tie. Min bror ropade nog på mej redan omkring nie, men jag skrek tillbaka att jag ännu vill sova en stund. Eftersom älsklingen sov brevid mej så ville jag inte ännu stiga upp. :)

Har spelat på älsklingens dator hela morgonen. Kunde bara inte sluta, när det är ett spel som man är bonde på. :) Så jag ville tröska och samla gräs till kossorna. Det är bara ett spel som tar med sig. :)

Älsklingen har även skaffat The sims3. Så jag skulle vilja hinna spela lite det också, men det är bastu idag och sedan skall vi och hälsa på hos min store bor idag också. Det sa min bror för en stund sedan.

Och nu när jag sitter vid min dator kommer jag att blogga. När pojkarna spelar på älsklingens dator så har jag tid att blogga. :) Pixten åkte även igår så jag skall skriva om det.

Hur jag känner mej!

Tänkte skriva ett inlägg om hur jag känner mej som bäst. Jag har funderat flera dagar vad det är som jag känner inom mej, men jag vill som inte komma fram till dessa känslor. Alltid kan man fundera och tänka, men det vill inte alltid hjälpa. Man vill bara bli ännu mer bortblandad i tankarna och dels fundersam.

Nu har jag kommit på att jag är verkligen lycklig. Har en pojkvän som förstår mej. Jag har bra relation med mamma som jag inte kan säga att jag alltid skulle ha haft. Men man klarar sig bara man försöker. Jag har haft ofta så att min och mammas relation inte funderar.

Mormor och morfar tycks ha lugnat sig nu mer åren. De har inte varit de bästa dröm morföräldrarna, men de tycks ha ändrat sig och man kan till och med hälsa på hos dem nu.

Min och pappas relation går ju inte bra, men det är för att jag inte valde gymnasium när jag kom ut från grundskolan, men jag ville ju göra det jag själv vill, men det tycks inte pappa godkänna aldrig. Och nu när jag vill fortsätta studera så är han emot det också. :/ I alla fall kan vi ju prata om allt annat förutom mina studier.

Min och farmor relation har alltid varit en berg-och-dalbana. Men jag kan inte stressa för alla relationer om jag får säga. :/ Jag kan ju bara göra det jag själv vill och det kan ingen hindra mej med, inte min farmor i alla fall. Nu kan vi ju prata helt normalt, men hon skulle kunna ha sina tankar och åsikter för sig själv!

Varit hemma! (långt inlägg)

Veckan har ju gått fort! Man har inte hunnit tänka på hur tiden springer undan en. Man kan bara säga att när man har semester eller ledigt så går tiden så att man inte hinner med den heller. Jag har nog bara varit hemma för det mesta.

Kanske man borde aktivera sig mera, men när man är ledig så vill man inte orka göra något annat än ligga i sängen och mysa med sin älskling som också är här. :) Finns säkert många som har en likadan känsla. :)

Men jag har nog gjort lite varje fall! På tisdagen gjorde jag mat. Kokade potatisar och gjorde köttbulls sås. :) Jag hade gjort en gång tidigare brun sås med mamma, men nu gjorde jag maten så att den var klar när mamma kom från jobbet. :)

Onsdagen gick i allmänhet hemma, men jag gjorde nog inget speciellt då heller. Bara tog det lugnt. :) Jag skulle ha kunnat göra ett och annat, men jag satt och stickade typ hela dagen. Jag stickar igen små strumpor. :)

På torsdagen gjorde jag inget extra. Var på förmiddagen och hälsade på hos min bror och hans flickvän. Sedan var jag hemma och på kvällen besökte vi P & M. Det är två vänner till mej. :) Vi hade ett litet möte, men det avr inget för mej. Kanske jag inte är en så aktiv människa att jag skulle vilja hålla på med det som de. :)

Idag skall jag typ bara vara hemma. Eller så tar jag och älsklingen en sväng till Sibbo. Det är inte säkert, men jag skulle vilja hinna dit ännu under sportlovet. Där bor ju mina kusiner Madde och Hugo. :)

Självskrivet!


Saknar min lille kisse! :(

Lille kissen, Bubblan fick ett nytt hem igår. Saknar honom för han var så söt, men jag är glad att han fick ett nytt bra hem. För vi kan ju inte ha hur många katter som helst. Fast vi skulle det hur gärna som man bara kan tänka sig och mer. :)


Bubblan då han satt så fint i stolen.


Efter att man har suttit så fint så somnar man. :)


Medeltal!

Vecka 7, medeltalet är 5,28. Det har sjunkit, men jag är nöjd. Det är uppe vid fem ändå. :) Kanske man skulle blogga lite mer aktivt, men när det inte alltid finnas nånting att skriva om. :/

Sportlov= Dålig uppdatering!

Sorry, har inte hunnit blogga eller haft nånting att skriva om. Men nu när jag har möjligt skall jag sitta och sticka medans jag också bloggar. Kanske jag inte bloggar varje dag, men jag försöker i såfall då blogga fler inlägg på en gång.

Har bara inte haft nånting att skriva om, därför har jag inte bloggat, men nu har jag varit med om så mycket så jag måste blogga några inlägg. :) Kanske jag kommer bli lite mer aktiv såhär under sportlovet, men jag loavr inget. :/

Jag har varit med om en OPEN kväll i Helsingfors. Så jag skall skriva lite tankar om det, men jag kan inte skriva så detaljerat då jag inte ännu är helt säker om det är min grej. Jag har varit öppen och intresserad, men det kräver massor med jobb och intresse.

Kommer att blogga idag!

Ingen uppdatering! :/

Har bara inte haft tid att uppdatera. Och sedan bloggade jag inte igår eftersom vår dator var helt avstängd hela dagen. Så jag ides inte sätta igång datorn på de att jag skulle bara in på bloggen, så idag när datan är på så kan jag blogga ett inlägg.

Igår var praktik dagen ganska lugn. Jag hade ingen kund, men jag försökte hjälpa handledaren med kunderna. :) Så jag tyckte att jag kunde hjälpas åt. :) Men det var inge speciellt under hela dagen. :/

Idag gick praktiken ganska bra. Hade ingen kund, men är ändå nöjd med stället. :) Jag ahr hjälpt handledaren och sedan sa hon att jag skulle hämta en pizza som vi skulle dela på. :) Så jag har ätit pizza med handledaren idag! :) Kom hem lite efter 4. :)

Nu på kvällen var jag på ett möte. Det vill jag inte skriva mer om innan jag vet mera om det. :) Det är annars helt intressant och det var hemma hos P. Jag skall hem till henne i morgon också innan älsklingen kommer till mej! Det skall vara presentation om Amways produkter imorgon och jag är helt ivrig och intressenrad. :)

16.2.2011!

Praktik dagen började lugnt med en klippning som S hade. Vi fick nog slå ihop våra huvud för att förstå vad kunden önskade sig. Eftersom hon igår önskade sig kortare hår, men idag var det så att hon ville ha öronen fram. Och hennes hår var innan vi började klippa så ner till axlarna. :/ Så vi fick nog fundera en stund innan vi fattade det med S. Hur kunden ville ha det.

Sedan var det två färg kunder. Det gick bra, medans jag fick blanda färgerna som S skulle applicera. :) Jag är helt glad fast jag själv inte har kunder för jag får följa med vad S gör. :) Så jag har inte gjort dess vidare idag. Så pratade jag ju med kunderna, men det är ju en självklar sak inom detta yrke att man skall kunna vara social. :)

Fick åka lite tidigare hem, eftersom S skulle på massage. Hon hade massage idag och så har hon ännu nästa vecka. Sedan har hon inge massage mer. :) Så jag fick därför gå tidigare idag. :)

Två bär!


Såhär sover en 6årig katt och en kattunge hemma hos oss. :)


Visst är det söta. Som två bär. :)

Självskriven text!


De som jag menar med detta hoppas jag förstår. :) <3


Pelle gamla pojken!


Pelle pojken då han får vara inne. Vi ahr haft så kallt här de senaste dagarna så man kan inte ha ut hundarna och frysa heller. Pelle har förstått att hans plats är endera vid bänken eller så i mammas sovrum. :)

Här ser man tydligt vilket ställe Pelle gillar bäst. Det är ju självklart vis köks bänken. :)


Huvudvärk!

Har inte för tillfället någon inspiration att sitta vid datorn. Har huvudväk och lite typ illamående. :/ Kanske det är för att solen lyser i det klar vita snön så man blir ju blendad. Men jag skall nog krya på mej. :)

Praktik dagen gick nog helt bra. Hade ingen kund idag, men jag har följt med i salongen och pratat med kunder. Även fotvårdaren avr på plats idag så man kunde prata med henne också. Och så kokade vi kaffe som jag och S inte har gjort då vi är tillsammans i salongen. :)

Kom hem omkring 4. Och lite över tre fick jag ett trevligt samtal. Det var en kompis som ringde och frågade om jag kunde komma och prata med henne över en kaffe kopp. :) Hon har en liten 5månader gammal flcika som heter Maja. :) Jätte söt och gullig liten flicka. :)

Så jag skall åka till P omkring 18.00. Vi skall prata om en massa saker. Hon brukar vara på möten så jag vill lite veta vad det är som hon går på för möten. P sa direkt till mej att det är för öppna och utåtriktade människor. :) Så om man är utåtriktad så passar detta den. :)

Pixten!


Pixten då hon sover i mammas famn. :) När vi kollade på tv så skulle den ligga i mammas famn.


Pixten när vi kollade på tv. Hon gillar faktiskt filtar. Iallafall de som är fleece. :)

14.2.2011!

GLAD VÄNDAG/ ALLA HJÄRTANS DAG! 
Mina läsare skall ha en bra kväll. :) Hopaps dagen också varit bra. :)

Wohoo! :)

Vecka 6 medeltal är 7,42. Wohoo, de stiger sakta och säkert. :) Är så gladd över att mitt medeltal stiger så fint. :) Jag skall nog blogga och underhålla er mina läsare.

Hoppas min blogg inte blir långtråkig eller annars tråkig. :) Jag fösöker mitt bästa, men jag kan inte heller sitta vid datorn hela tiden. :) Måste sköta saker här hemma då mamma jobbar, men jag skall göra mitt bästa. :)

Nu skall jag fortsätta. :)

Hemmet mitt på vintern!


Hemmet mitt från allmänna vägen. Tog den när jag var ute och gå.

Idag har jag även skottat snö bort från vår port som plogbilen hade kört där. :)

Söndag! :/

Vekan har igen gått så otroligt fort! Man har som inte hunnit tänka på dagarna och så har man inte tänkt på klockan alls. Så tiden går nog så fort. :/ *Suck* Men det är ju normalt att veckorna går fort och så är det ju skönt när det närmar sig våren och dagarna blir längre. :)

Åkte till pappa idag också! Besökte pappa för att jag skulle klippa pappas och farmors hår. Så vi åkte med brorsan redan före 12 hemifrån. Tog bara på högt och önskade att pappa skulle vara hemma. :) Och det var han så man behövde inte försöka ringa honom. :)

Farmor kom till pappa halv ett. Så jag klippte pappa först och sedan farmor. :) Det gick på en och en halv timme som jag hade planerat också. Känner mej så duktig när det redan går så bra att jag inte behöver så lång tid på mej mera. :) Klippte farmor efter pappa och hon betalade igen som vanligt 20€.

Kommer ju att ha ett yrkesprov igen under praktiken! Så jag är helt säker på saken att jag kommer att klara detta. :) Det är att klippa en herr som yrkesprov iår. Och man har en timme på sig att klippa. :) Så min älskling ställer upp som modell. :)

Har ju haft en massa herrklippningar under praktiken, så jag är helt klar på det att det kommer att gå på en halv timme eller på 45 minuter. :) Så jag klarar nog det! :)

En vecka kvar!

En vecka kvar att vänta så kommer min förlovade till mej. :) Han skall spendera en hel månad hos mej, men jag hoppas det inte har en större inverkan på mitt bloggande. Kanske det kan bli en aning mindre igen. Och så hoppas jag att det inte stör er läsare.

Vi har inte sett varandra sen julen. Så det kommer att vara skönt när han kommer hem till mej. Har saknat honom så otroligt massor. Att sakna en person så massor kan göra att man är på dålig humör eller att man är helt rastlös. Jag känner mej ibland spänd på grund av att jag saknar min älskling.

Min kärlek till honom gör inget annat än växer hela tiden. Han är bara en sådan person som man älskar från första ögonblicket till graven ungefär :) Jag kan bara säga att jag inte tidigare har varit så kär och lycklig som jag är med min älskling nu. Och så är vi ju förlovade! <3

Nu är det bara att vänta då en vecka. Han skall komma till mej nästa veckas lördag, så det skall bli riktigt mysigt att få vara med honom igen. Okej, jag har min praktik. Men det kan ju inte ha någon inverkan på det. Det kommer ju bara att vara mysigt då man får vakna upp brevid sin älskling som man på kvällen har somnat bredvid. :)

Som tur har man praktik på lördagarna. Annars skulle jag säkert gå helt tokig här hemma. Är alltid lika orolig när han skall köra denna långa väg som vi har emellan oss, men vi kan inget till saken ännu. Hoppeligen kan vi inverka på saken i sommar. :)

12.2.2011!

Praktiken gick bra. Åkte på praktik omkring halv åtta. För att jag skulle vara där klockan åtta idag. :) Så jag var igen i god tid. :) Så jag fick handledarens underskrift på vårt nya system med praktik dagbok. Jag vet inte om man skall fylla i det varje vecka, men nu är det i alla fall ifyllt om det skall vara det. :)

Självbedömningen till det gjorde jag igår! Och idag bedömde handledaren min första vecka och det såg riktigt bra ut. Var nästan förvånad att det såg så bra ut. :) Nu har jag första veckan bakom och väntar redan på nästa vecka. Det skall bli så kul att vara hela perioden med S. :)

Efter praktiken gick jag till mormor och morfar. De är redan gamla människor och jag ville besöka dem igen, så jag böt bara lite kläder och sedan gick jag över till dem. :) Som tur bor de så nära att man inte behöver dess vidare fundera om de är hemma eller inte. Man ser ju rätt över vägen det. :)

Var riktigt roligt att hälsa på hos dem igen. Jag avr ju nog där förra veckan också, men jag vill nu besöka dem när de är så nära. :) Har ju inte haft den bästa relaton med mina morföräldrar, men man överlever nog bara man försöker sitt bästa. :)

Var även på kaffe med Jenny. Hon har varit sjuk nu i en vecka så hon ville ut lite, så hon ringde mej och frågade om jag hade lust att åka på kaffe med henne. Så jag kom hem och sa det till pojkarna och sedan åkte jag till Lovisa. :) Satt med henne på kaffe över en timme, men sedan måste jag komma hem för att igen få huset varmt. Så jag började elda ganska genast. :)

112- dagen!

Idag är det 112-dagen i Finland. Har tidigare funderat vad det kan betyda, men när man blir äldre så lär man sig olika nya saker och man förstår saker bättre. :) 112 är ju nödnummret så det måste ju ha nånting med poliser, brandkårer och ambulanser att göra. :)

Nu har jag förstått att 112-dagen är när, poliser, brandmän och ambulans människorna visar sina fordon och redskap för vanliga människor och barn. :) Så man får ta en titt in i olika bilar och se på vad de har för redskap med när de skall åka på en utryckning. :)

Kommer inte ihåg att jag skulle ha varit och sett på det, men jag har sett in i en bransbil när jag var liten. :) Det var kul att kolla hurdan den är inuti och vad de har för redskap. :) Polisbilen skulle jag kanske inte vilja se inuti heller. :) Och ambulansen är väl inte så konstig heller. :)

Kan någon berätta om det är 112-dag i Sverige också. :)

En fin vinterbild!


Bilden är tagen 28.1.2011! Tog den själv och tycker jag lyckades bra med denna bild. Fick med himlan och horisonten. :) Medans jag också fick med vår hem väg då jag gick längs med den. :)

Skriv gärna vad ni tycker!

Torsdag 10.2.2011!

Dagen började helt lugnt. Handledaren skulle få en kund när jag kom på plats lite efter halv nie på morgonen. Hon satt vid disken och skrattade när jag kom in, när hon sa till mej att jag skulle komma till nie varje dag. :) Så jag var i förtid. :) Gillar stället jag är på så jag vill ju vara där i god tid. :)

Kunde köra med den kortare vägen idag. Eftersom det inte yrde någon snö idag, men istället hade vi -15 grader. Så det var kallt här på morgonen, man fick nog ha bilden igång en bra stund innan man skulle köra iväg. :)

Fick själv en barnklippning idag. Det var en liten flicka och hennes bror som skulle klippas idag. Så jag fick klippa lilla flickan när S tog pojken. :) Så flickan ville se hela tiden vad S gjorde, så lilla flickan fick vända och vrida på sig innan hon såg via spegeln. :)

Slutade lite innan fyra, men det har ingen skillnad vilken tid man slutar. Man har ändå typ hela tiden nånting att göra. Imorgon skall jag ha en herr klippning och sedan en barnklippning. :) Har fullt upp på detta ställe, men jag gillar så att klippa här. Har inte tidigare varit så självsäker när jag klipper som jag är nu. :)

Katt! :)

Har en bild som jag vill visa. :)

Pixen.
Här kommer en bild på Pixten då hon nu sover i min säng. :) Hon har lärt sig att komma upp på vinden. :) Hon är bara så söt.

Pixten och Bubblan finns kvar hos oss och väntar på nytt hem. :) Medans Mästaren och Nisse fick nytt hem redan förra veckans fredag. :) Så nu har vi två katatungar kvar som vi ännu ger bort.

Onsdagen 9.2.2011!

Dagen började lugnt, när jag åkte hemifrån klockan 8.20. Vägarna var nog inte så hemskt bra skötta imorse. Så jag var glad att jag tog tid på mej igen. :) Vill inte ha så lite tid på mej att jag skulle måsta köra hemskt hårt. :)

Klockan 9 kom det en herr till mej, som jag skulle klippa. Klippningen gick bra och S kollade bara runt, men hon ville inte ha kammen eller nånting. Hon låter mej klippa själv och så kolalr hon bara på avstånd klippningen. :) Så jag lär mej mycket mer så. :)

Igår hade vi ju lika. Jag hade två herrkunder redan då och S tittade bara runt, men ville inte ta kammen. Enligt henne är jag så bra på att klippa att hon litar på mej. :) Så jag blir mer självsäker hela tiden. :)

Förmiddagen och eftermiddagen gick lugnt. Det var några klippkunder till S, men jag följde nog hela tiden med vad S gjorde. :) Sedan så pratade vi alltid då det inte fanns någon kund. :) S har hållit på med frisör redan i 35 år. :) Hon har haft sin salong på samma ställe nu 30år. :)

Fick gå tidigare, eftersom S är ensam och hon har inte så långa dagar så jag har inte heller långa dagar. :) Och idag skulle hon även till massören. Så vi gick båda tidigare idag. Imorgon kan det vara en aning längre dag när det kommer två barn klockan 15. :) Kanske jag får klippa den andra. :)

Trivs otroligt bra hos S och kommer göra det hela praktik perioden. :)

Snö, snö, mera snö! :(

Vi har helt tillräckligt om inte till och med för mycket med snö. :/ Och mera snö skall det nog helst inte komma, men hur det råkar sig så kommer det nog mera snö hela tiden.
Nu skall jag visa hur mycket man ser av en plogpinne på vägen ner till byn. :)

Men nu om man går så ser man inte det minsta av den. Det kom ju snö igår och nu kommer det lite, men det mesta yr runt med vinden. :/ Hatar snö nu redan. :(


Praktik!

Första dagen på praktik, men man är slut som om man redan vore på jobb. Har haft ett och annat idag och så är jag ju på en helt ny plats så det var mycket att lära in sig i. :) Så det gick hela förmiddagen till.

Även att det var min första dag så hade jag 2 herrklippningar. Jag fick som börja jobba direkt. Hon som jag är hos är mycket snäll och om det är något så är det bara som jag frågar. :) Och så hade jag ju direkt kunder och imorgon har jag ialla fall en kund. :)

Det börjar ju direkt som på löpandeband. :) Jag är riktigt glad över det att jag valde detta ställe av alla möjligheter. Så jag kunde detta igen och så vet jag att jag får ha kunder under denna period. :) Första kunden kom efter 1 och andra kom halv tre. :) Den andra var en bekant från byn. :)

Slutade då vi hade jobbet klart. :) S sa att nu skall vi åka hem. Och jag tycket det lät bra, men hjälpte henne att släcka lamporna och se efter att allt var i ordning. :)

Pudding! Nam!

Mamma har köpt hem pudding. Jag kallar den dubbelpudding, när det är både pudding och grädde i den. :)

Medeltalet!

Nu har en vecka gått och man har fått räkna medeltal för en gång. :) Medeltalet för vecka 5, är 6,57. Det har lite sjunkit, men jag tar inte illa upp för det. Jag har fått min lust tillbaka att blogga och det är ju huvudsaken. Medeltalet får hoppa för min hel hur mycket som helst.

Det visar i alla fall att min blogg typ lever. Man har inte alltid lika många besökare per vecka, men när man ahr det så stiger även medeltalet. :)

Har en hel del som jag kan blogga idag. Och så har jag ju måndagarna lediga så jag kan blogga då. :) Och så kommer jag att blogga under veckan, eftersom jag kan ha vissa kortare dagar så man är hemma i god tid. :)

6.2.2011!

Idag fyller min kusin Madde hela 3år! <3 Så stor hon blie, men ändå så liten som hon är. :) Har inte varit på kalas fast det är kalas hos min moster. :) Så jag skall ta en sväng till dem på sportlovet. Så kan jag fira Maddes födelsedag där på samma. :)

Har även besökt min kompis som är född samma dag som jag. Så vi är typ tvillingar från två olika familjer. Mamma och hennes mamma känner varandra och har gjort det länge. :) Så jag var och besökt henne och hennes lilla Rasmus. Fats jag brukar kalla honom för min Rasmus. :)

Hela dagen gick till det att jag satt hos min kompis. :) Sedan avr vi ute med lilla Rasmus för att han skulle somna och sova lite på dagen. :) Så vi togen sväng in på loppiset också. :) Så jag har haft fullt upp att göra hela dagen.

Nu sitter jag och pratar med min kusin på facebook. Och vi har inte pratat på lång tid, så vi har en hel del att prata nu. :)


"Vi på Saltkråkan"!

Alla har säkert hör någon gång om Astrid Lindgrens barnbok, Vi på Saltkråkan. Kan bara säga att nu när jag läser den och har sett serien som spelades på tv så tycker jag att boken är bättre. Jag har läst en hel del av boken och tycker den är rätt spännande. :)

Hela lördagen gick ungefär till det att jag satt och läste. :) Jag har fastnat i boken så att jag typ bara vill läsa, läsa och läsa lite till. Fast då jag vill läsa lite till brukar det bli ett helt kapitel. :)

Har inte ännu läst halva boken, men den här boken har ju 245 sidor. Så jag har nog läst till sida 90 eller nånting liknande. :) Har fått inspiration att läsa böcker igen. Jag gillar att sitta med MP3 och höra på musik på samma som jag läser bok. :)

Innan jag började mitt läsande kollade jag i skrivbords lådan, men vad var det jag hittade där. Jo, min MP3 som jag trodde att jag hade tappat bort. :) Men som tur hade jag inte tappat bort den. :) Det var nog en rolig överraskning att min MP3 fanns i min skrivbordslåda. :)


(bild från google) Så ser pärmen ut på boken som jag läser.

Boken har kommit ut 1964. Och vi fick den från skolans bibliotek i samband med att vi flyttade. Fick även andra gamla Astrid Lindgren böcker. De tyckte att vi skulle få ett par böcker så vi inte glömmer den gamla skolan vi gick i. :)

Fredag 4.2.2011!

Sista skoldagen innan inlärning i arbetet. Och jag hade ingen lust att göra någonting. Vet inte varifrån dessa dagar kommer som man inte vill göra någonting på. Kanske det är för att man vet att inlärning i arbetet perioden börjar så man sitter och väntar på det. :)

Skall ju vara på en helt annan praktik plats denna gång. Så det skall bli riktigt intressant och nytt. :) Kommer att ha olika dagar tror jag! Hon som jag skall vara med är ensam på sin salong, så det skall bli helt annorlunda än tidigare. :)

Var även och hälsade på i den salong jag senast var på praktik i. Det var riktigt roligt att komma in där och hälsa på. Hon som äger denna salong kände igen min röst redan när jag steg in där. Så hon sa att jag fick komma till bakrummet och tala med henne. Hon hade tänkt på mej förra vecka och funderat var jag är nånstans nuför tiden. :) Hon gillade min tanke att fortsätta studera. :)

Var och hälsade på mormor och morfar också. Förr det är min mosters födelsedag så jag var in där och frågade när hon skulle komma på besök till mormor. :) Vill ju se mina kusiner. :) Madde lilla fyller 3år på söndagen. Så de kommer troligen på besök nästa vecka. :)


Har inte bloggat!

Förlåt att jag inte har hunnit blogga. Har senast bloggat på måndagen eller tisdagen, men jag har bara inte haft tid på kvällarna att blogga. Har haft fullt upp med att fundera på praktiken som börjar nästa vecka. Praktiken börjar nog för mej först på tisdagen, men de har inte så stor skillnad.

I skolan hade jag vår stamkund igår (onsdagen). Jag skulle tvätta hennes hår och sedan rulla det på tarrarullor. Som hon alltid vill ha det. :) Hon är faktiskt en trevlig äldre dam. Jag önskade av läraren att jag skulle få henne som kund och jag fick också. :)

Eftermiddagen gick till att söka en övervakare till vår klasskryssning. Som nu äntligen lyckades. Vi fick igår fixat övervakare och idag fick vi beställt kryssningen, så det blir klasskryssning torsdagen den 14.4. :) Och hem skulle vi komma på lördagen 16.4. :)

Så nu har vi det fixat och det blir inte dyrt heller. Det skulle bli 55€/ elev. Så jag tycker att om var och en betalar 55€ blir inte så farligt. Emot att man skulle ha betalat 100-200€ istället. :) Så nu blir det en Helsingfors- Stockholm- Helsingfors kryssning. :) Fick det fixat idag!

Väntar så på april nu. Kan inte göra något annat än tänka på hur fint det gick till slut fast vi hade svårigheter till en början. :/


Min frisyr 1.2.2011!


Min frisyr på kompisens födelsedag. Det avr min klasskompis som gjorde frisyren på sin födelsedagen. :)


Bild från sidan, då jag har små franska flätor. :)


Jag framifrån. Ögonen är inte de bästa och jag gillar dem inte. :)


Allmänna landsvägen!

Om man skulle gå med denna väg vidare skulle man komma ner till byn. Därför finns där så mycket med hus också. :) Tog den på samma som jag gick till mormor, för då fick jag en hel del med bra bilder. Kanske jag borde gå mer ner mot byn och ta bilder. :) Så skulle jag ha en massa bilder att ladda upp. :)


Sedan tog jag även en bild när jag gick hem från mormor. ;) Det är en bild då man skulle gå till det andra hållet från oss. Det skulle vara 3km så är man vid Lappträsk vägen, som är en av de största vägarna här runt omkring. Så skönt när man bor i en liten by, men det gör jag ju inte länge mer. :) Sedan kommer det nya områden och nya trakter. :)

Snö från kanten!


Här är en bild av mormor och morfars bastutak. Tycket snön såg så rolig ut att jag måste ta en bild som kommer att påminna mej alltid då jag ser på den. :) Har faktiskt varit rekord mängd snö så jag vill ha bilder på det till minne. :) Vet ju inte när det nästa gång kommer lika mycket snö till vintern. :)

Nunnaugnen! (öppen spis)


Öppen spis utan eld. :)


Nunnaugnen då den småningom börjar brinna. :)


Nunna ugnen då den har tänt och brinner ganska bra.


Nunna ugnen då det brinner för fullt i eldboet. Kan säga att den ger bra med värme. :)


RSS 2.0