Hejssan Hoppsan!

Varm sommar dag det är, kan inte säga nått annat. Kan bara njuta av den fina sommar dagen vi blivit erbjudna på i österbotten. :) Solen skiner och det har varit typ 25 grader varmt i solen hela dagen. Och så har jag och älsklingen firat vår 1½ års dag idag!
Det blev inget firand igår så vi tog det i dag på samma som vi var och besiktade älsklingens bil. Det gick igenom felfritt fast älsklingen satt och stressade att det kommer bli en massa att göra på bilen. Han som kollade bilen sa att bilen var i ett topp skick. Kan man tro det då de säger det, men när vi har läst pappren nu så är det nog sant.
Efter att vi hade besiktat bilen tog vi en sväng på Wasalandia, en nöjespark i Vasa. Det var skoj med älsklingen då vi körde på bilbanan och åkte ner för stockforsen. :) Vi var inne i spökhuset och jag som tänkte att jag inte skulle bli rädd för det idag blev så rädd att jag inte ville gå in där igen. Men sånt händer då det är nytt. Har aldrig tidigare gått igenom ett spökhus utan alltid varit på sådana nöjesparker där man åker det med typ tågvagn. :)
Sedan tog vi in till stan för att handla skor m.m. till älsklingen. :) Han skall ha allt skaffat innan han åker in till militären. Och det mesta fick vi skaffat idag. I butiken kände jag mej helt svag så jag gick igenom kassan och satte mej på en bänk. Så inget skulle hända. Vi köpte limonad på butiken så jag fick nånting att dricka så jag inte skulle svimma. :)
Till slut tog vi en sväng in till ABC och köpte mat på Hesburger. :)

Juni!

Snart är det slut på juni månaden. Hur snabbt det än har gått. Det känns så konstigt att den har gått så fort och att det snart är juli. Men man skall inte sörja. Tiden går ju annars också fort. :) Imorgon har jag och min älskling 1½ års dagen. Tänka sig hur länge vi varit ihop. :) Men denna tid har nog varit den bästa i mitt liv. Kan inte säga något annat. Kanske vi kommer ha det ännu bättre i framtiden. Vi har diskuterat förlovning, men det får komma i framtiden. Det vet vi i alla fall. :) Nu skall jag och älsklingen åka hem till han för att äta. Hör av mej direkt jag har möjlighet. :)

Fiskebåten!

Här skall jag visa fiskebåten som finns vid sommarstugan! Den har en 7.5 hästkrafts motor fast i sig nu. Den som jag och älsklingen hade som projekt. :) Och den 15 hästkrafters motorn har vi på vattenskotern som var tidigare på fiskebåten. :)

Groda!



Ronja!

Nu skall jag sätta in bilder på en otroligt söt hund! Hunden är inte min, men det är älsklingens brors och hans bruds hund. Denna hund är så otroligt söt och snäll. Den är 8veckor gammal och på de första bilderna jag sätter in så sover hon på. :)
Det är en finsk lapphund!


Midsommar önskningar!

Glad midsommar alla!
Kanske inte nu riktigt på dagen men de är väl inte så noga. :)

Midsommarn!

Det var ett otroligt fint väder på midsommaren i österbotten i alla fall. Solen sken hela dagen och man kunde bara ligga ute i solen och ta en öl på samma. Jag låg i gungan så jag inte skulle fånga fästingar på mej. Ingen lyckades som tur få fästingar på sig, men vi hittade nog flera stycken på filtens som vissa satt på.
På kvälls sidan tog man lite alkohol haltiga drycker men inte så att man var helt borta heller. Vi hann nog spela några omgångar banminton innan myggorna kom och förstörde allting. Fotboll och wolleyboll spelade vi på torsdags kvällen, det var roligt för man låg på gräset typ hela tiden. :)
Senare på kvällen gick vi i bastun och grillade så vi hade fullt upp hela tiden. Efter att vi hade ätit och badat bastu så såg vi på tv, det kom en hel del filmer där. :) Alla andra förutom jag och älsklingen hade tagit dopp endera före bastun eller medan de var i bastun, men jag och älsklingen tog inga dopp för vi har fortfarande flunssa och hosta. Min hosta håller nog på att bli bättre redan!

Vatten skotern!

Nu skall jag sätta in bilder på vattenskotern vi körde med på torsdagen till sommar stugan!

Här håller vi på att fixa den så den skulle gå säkert. Och så har vi inte motorn fast på denna bild.


Hej igen!

Nu har jag igen fått möjligheten att sitta och blogga en stund. Älsklingen frågade om vi skulle åka till hans bror för han skulle se nånting på internet så sa han till mej att jag nog får blogga på tiden som han kollar sitt. Och då tyckte jag att jag skulle ta vara av stunden då jag kan blogga. Jag har ju inte haft möjlighet att blogga nå mycket ändå under sommaren.
Nu skall jag berätta kort om vad vi har gjort. Vi har varit hemma hos älsklingen för älsklingen har jobbat dagarna så på kvällarna har han varit helt slut då han kommit från jobbet. Han har inte jobb nu mera så vi skall nog rikta vår väg mot södra Finland här någon dag. Vi skall besikta älsklingens bil innan vi åker till mej, men älsklingen ville att vi skulle besöka Vasa landia innan vi åker nånstans. Vasa landia är en nöjespark för barn och vuxna. :)
Midsommaren firade vi ute vid stugan. Där var jag, älsklingen, hans två bröder, ena brorsans brud och en kompis till. Så vi var 6 personer ute vid stugan. Jag och älsklingen åkte dit med en vattenskoter. Det var först roligt till en början, men sedan när vi tappade gasen och vattenskotern gick slött så var det tråkigt. Man skall nog beakta det att vi hade klädväskor och matkassar med som gjorde att det var en hel del vikt i vattenskotern. När vi sedan kom till stugan så lastade vi ut sakerna från vattenskotern och älsklingen prövade den då den var tom och då gick den hur bra som helst.

Outfit 20.6.2010!

Så hade jag och älsklingen klätt oss till konfirmationen vi var på 20.6.2010.

Bilden tagen av älsklingens mamma ute på deras gård efter alla fester!

Bilden tagen av älsklingens mamma och här är vi i vardagsrummet.

Bastun!

Här kommer några bilder på bastun ute vid sommar stugan. Så fin eftersom den nyligen är byggd. :) Finns ingen dusch där utan gryta var man värmer upp vattnet och så finns det en tunna med kallt vatten. Så härlig bastu. :)


Bilder!

Jag var så ivrig med kameran så jag tog bilder på hur det ser ut inne i sommar stugan. Nu skall jag ladda upp dem så alla kan se hur mysigt och fint det är inne i stugan!

Här ser man köket!

Typ vardagsrum. Det finns nog tre sovrum i denna stuga också, men tog inte bilder på de för det skulle ha blivit så mörka. :)

Sahara!

Denna aparat kommer jag aldrig mer att åka med vita eller ljusa byxor. Jag gjorde det ifjol då älsklingen fick med mej och åka den och jag hade vita byxor, men när vi kom till gården igen så hade jag suttit på en massa små kryp så mina byxor var röda av deras blod och så hade det flygit en massa gräs under mej så jag var också grön! :)



Rolig apparat. Går mycket hårt!

Simstranden!

Här vid denna strand var vi med älsklingen senaste sommar. Den är nära älsklingen och som sagt inte så långt borta. :) Ett fint ställe.



Sommaren!

Denna sommar har nog börjat en aning usligt. Det har som inte varit riktigt nice väder heller. Skulle nog kunna vara en aning bättre väder. Eller är det så att jag och min älskling åker efter regnet? Det vet man inte heller. Vi diskuterade detta imorse.
Då vi var hemma hos mej var det bara dåligt väder och det var fint väder hemma hos älsklingen då. Och nu när vi är hemma hos älsklingen så har vi regnet med oss igen. Så vi tycks åka precis efter regnet. Men kanske vi har lite bra tur i sommar och skulle få lite fint väder.
Älsklingen åker in till militären nästa månad så jag hoppas verkligen på bättre väder så man kan tillbringa lite tid utomhus också. Om midsommaren skulle vara fin skulle man kunna vara ute vid sommar stugan lika som senaste sommar, men vi vet ju inte vad vädret har lovat så det är bara att hoppas på de bästa. :)

Massor med grodyngel!

Vi var med älsklingen ner till stranden där vi simmade i fjol. Det fanns en massa grodyngel där och älsklingen tog bild på det. :)


Ensam fågel!

Lyckades mycket bra att få en bild på en fågel. Jag hade aldrig tidigare riktigt fotograferat med älsklingens kamera så jag provade att zoma med hans kamera. Slutresultatet kommer här!


Landskaps bilder!

Bilder tagna vid sommarstugan. Rätt ut över vattnet. Det är så fint där!

De vita rätt fram är en sten.

Mellan dessa två märken skall man komma in till bryggan. Annars kör man in i stenar!

Fin bild! Eller hur? :)

Sommar stugan!

Nu kommer det ett par bilder på sommarstugan som jag tog när vi var där mellan onsdag och torsdag. Det är bara så ljuvligt att vara ute vid stugan med älsklingen. Bara jag och han. Så skönt och lugnt. :)

Bilden tagen på bryggan!

Bilden tagen lite närmare stugan!

Stugan framifrån!

Projekt!

Älsklingen hade hittat en båtmotor med söndrig kåpa så han hade spacklat kopan innan han kom till mej i början av sommaren. Nu har vi den lagad och den är målad av mej och älsklingen. Det var som vårt lilla projekt och vi har haft andra projekt så jag skall sätta in bilder på det vad vi har hållit på med. :)
Bilder på Båtmotorn!



Målat med spray målning först grå, sedan satte vi över ett nät och spraymålade med svart ett tunnt lager.

Medeltal!

Nu har jag räknat ihop medeltalet av vecka 23! Jag har ju inte varit så ivrig att blogga när jag inte har haft någon dator, men nu skall jag skriva upp vad medeltalet var veckan då jag inte bloggade så mycket.
Jag har ju inte haft tillgång till internet eller dator dessa dagar vi har varit hos älsklingen, men nu när jag är med älsklingen hos hans bror så kan jag blogga. Jag har ju med min dator och han har internet så jag sitter i hans kök och bloggar. :)
Mitt medeltal på besökare vecka 23 är: 2.71. Den är helt okej, fast den är ganska låg fortfarande, men man kan inte begära så mycket eftersom man inte har alltid tillgång till dator och internet. Och så vill man ju ta det lugnt på sommaren. :)

Datan fixad!

Jag är så glad at jag fått datan fixad redan. Älsklingens bror installerade windows xp på min dator. Och nu fungerar den 10 gånger bättre än vad den gjorde tidigare. Har bara kunnat drömma om en snabb dator som inte har en massa problem. Min windows vista hade hela tiden några problem och så ville inte datorn fungera. Men nu fungerar den som en dröm.
Kan bara tacka älsklingens bror så massor att han fick min dator att fungera så bra igen. Nu är den som ny igen. Kanske jag inte behöver kasta ut den genom fönstret nå mer. Allt kan fixas bara man har tålamod och bekanta som kan göra det eftersom jag inte själv kan nånting med datorer. :)

Paus!

Det kommer att bli paus i min blogg nu en tid framåt. Kommer inte att ha möjlighet att blogga under de nästa veckorna, men jag kan inte säga hur länge jag har paus som jag inte bloggar alls. jag kommer inte att vara hemma så jag kommer inte att blogga på en tid.
Det kan hända att jag bloggar i början av nästa månad igen. Ingen vet ännu, men jag skall försöka blogga om jag bara får möjlighet till det. Men jag tänkte nu meddela det att jag inte kommer att blogga på några veckor. Det vet jag i alla fall.
Skall upp till älsklingen till Vasa nu när vi skall på konfirmation. Och så skall vi hämta en del av hans saker till mej när han kommer att bo hos mej då han är i armén. För det blir kortare väg till mej än att han åker hem. Men kanske jag kan skriva nått inlägg ännu ikväll. Annars hoppas jag nu att alla har en mycket bra sommar. :)

Hunden min!


Hunden min! Pelle i sin hage. Han är så snäll och stilig!


V. medeltal!

Tänkte igen räkna nu medeltalet av veckan 22. Och mitt medeltal har stigit och besökaren har ökat. Jag ät så glad över detta. :) Veckans medeltal är 4.28. Den har vstigit sakta men säkert. Jag tänker inte kräva att jag har många besökare men alltid kan man försöka sakta få uppåt besökar antalet och prenumeraterna. :)
Kommer som sagt att räkna medeltalet mer aktivt och för att jag skall ha besökare så kommer jag att ta bilde och ladda upp dem här. :)

Helgen!

Har inte bloggat nå nu under helgen. Har inte haft krafter eller lust. Älsklingen kom till mej på onsdagen och då har vi bara viljat tillbringa tid tillsammans, men vi har nog gjort ett och annat tillsammans. Vi har till och med hunnit vara sjuka.
Älsklingen kom till mej på onsdagsskvällen. Då hann vi inte göra så mycket för klockan var ju redan halv nio när han var framme. På torsdagen var vi hemma och tog det lugnt för jag hade fått snuva så jag orkade inte göra nånting. På torsdagskvällen gjorde vi inget extra. På fredagen var vi och hälsa på brorsans flickvän och deras nya hund som jag såg första gången.
Igår var vi en sväng hos min pappa. Han var lika elak och envis som vanligt. Han har ju alltid varit sådan mot mej, men jag orkar inte bry mej. Alla är vi ju olika och vissa är speciella. Jag tar inte pappa på allvar så det är inte så farligt. :P
Vi har hunnit ha stägring med älsklingen också. Vi har bara legat i sängen och tagit det lugnt. Sett på film och så vidare. Nu har vi snuva och hosta kvar men ingen stägring mera. Det gick om fort så det var inget farligt.

Lekstugan!

Skall sätta upp bilder på min lekstuga här nu. Jag har själv varit med och bygga denna stuga när jag var bara 5år gammal. Det är min morfar som har byggt den till mej. :)


Jippii!

Nu går det att sätta upp bilder. Jag gjorde det på mini lapptoppen, men jag visste inte att det tar sin goda stund innan jag får upp dem här. Men jag kan ju sitta och vänta att den laddar, men det bästa här är det att det laddade upp bilder i alla fall. Nu kommer jag att få in bilder här. Så jag vet att jag kan hålla på att fotografera under sommaren. :)
Hoppas bilderna och internet fortsätter lika så jag kan sätta in bilder här. Kommer säkert blogga idag för jag väntar bara på att älsklingen kommer till mej ikväll. Han startar om en timme att köra till oss och då kan man helt bra räkna med 6h innan han är här. Så han kommer till oss ikväll. :)
Jag kommer att sätta in bilder här nu lite i mellanåt, men jag vet inte hur tätt det kommer in bilder. Vet i alla fall nu att det går med min i lapptoppen. Oj vad jag är glad. :)

Blomkorgar!

Nu skall jag visa bilder på korgen mamma gjorde av idén som hon fick från Strömsö. Den är nog fin och den är ju enkel att göra. De hänger i min lekstugas terass på varsin sida.


Hej alla!

Nu har man då vaknat till en ny sommardag igen, men jag har nog varit vaken här en god stund i alla fall. Jag har försökt ladda upp bilder här på bloggen, men som de ser ut så utan resultat igen. Jag förstår inte varför vårt internet skall hålla på och bråka med mej. Jag som så försöker få upp bilder så vill inte internet spela kompis med mej.
Kanske jag bara konstaterar att vårt internet inte går att lägga upp bilder med. Måste komma på en lösning så jag kan ladda upp bilder här. Jag skall föra upp datorn till älsklingens bror att han fixar den. Kanske jag har möjlighet att sätta in bilder här bara jag har överfört de på älsklingens dator och så kopplar fast hans dator hos hans bror. För älsklingens bror har ett internet som hoppeligen orkar och vill ladda upp bilder på min blogg.
Kommer nog att blogga under dagen igen, men jag tycker min blogg blir tråkig när där bara finns en massa text och inga bilder. Men jag hoppas jag får det fixat under sommaren. Kommer att försöka mitt bästa att få in bilder där, men jag lovar som ingenting. Skall försöka med mini lapptoppen. Annars blir jag snart galen.

Stan!

Jag var in till stan med mamma idag. Jag var in till en klädbutik och tänkta efter att jag måste köpa nya bikini och några linnen. Jag hittade helt jätte fina linnen och sedan såg jag på hyllorna där de har bikinina upphängda. Jag skall ta en sväng in till stan i slutet av veckan för att köpa nya bikini. Och så vill jag se på bikinin med min älskling.
Min älskling tycker han skall vara med som smak domare då jag köper mina bikinin. Jag tycker det är helt bra att han vill komma med. Det finns inte många killar som vill shoppa kläder med sina brudar, men det vill min älskling. Han är ju speciell, likadana som han finns inte andra. Nu skall jag fortsätta se på tv. Ha de så bra. :)

Solat!

Jag skulle gå ut och läsa gamla tidningar som pappa prenumrerat till mej, men när jag kommer ut och får mattan utbrett på gräset så lyser solen rakt ner på min matta. Så jag fick bra solat ryggen när jag läste tidningen på samma. Men när jag skulle vända mej på rygg och ta sol på magen så gick solen i moln och den ville inte riktigt lysa lika rakt och klart mera.
Så jag satte mej i stolen och drog på mej min tröja för det blev svalt i bara bikini. Och så blåser det alltid hos oss så det var inte riktigt varm när solen gick i moln. Jag satt nu i stolen en bra stund och sola ändå. läste någon novell i tidningen. Tycker verkligen massor om att läsa noveller i denna tidning. De är så bra och så är de så känslorika. Så man kan leva sig in i de. :)
Jag ringde älsklingen som är ute vid villan. Han har varit och fiska med sin bror igen. han gillar nog att fiska och det är ju roligt då solen lyser. Så sitter man i båten bäst de andra fiskar så kan man själv sitta och sola ute på öppna vattnet. man får bra med sol där. Det märkte jag senaste sommar som vi var ute till villan. :)

Blommor!

Mamma och min bror såg när de gjorde fina korgar av hönsnät på strömsö. Så mamma fick idé att hon också ville göra sådana korgar. Vi målade korgarna med vit spraymålning och så hängde vi upp som på terassen till lekstugan. Dom blev faktiskt helt fina. Vi planterade två olika blommor i dessa korger.
Jag ränsade mammas blombänk. Den hade växt fast igen, men jag ville att det skulle synnas och det är ju precis brevid trappan så jag tycker det inte ser på bra ut om den är helt fast växt. Mamma hon trodde jag skoijade då jag sa att jag skulle ränsa hennes blombänk.
Nu vet jag inte vad jag skall göra. Måste nog byta lakan i sängen för älsklingen kommer till mej imorgon kväll. Han har tandhygienist på dagen klockan två och efter det kommer han att åka till mej med bil. Han kommer att vara framme hos oss på kvällen, men det gör ju inget. Så är vi hos oss en vecka eller mer och efter det åker vi hem till honom. Jag skall ta en hel del bilder under sommaren, men jag vet inte alls när jag får in bilderna här. Men jag skall försöka mitt bästa. :)

Medeltal v. 21!

Hade lite tid att räkna medeltalet av vecka 21 och resultatet var 2.6. Mitt medeltal har stigit under ett år en liten aning, men jag är så glad att jag har några läsare per dag. Det kommer nog att stiga med tiden bara jag kommer ihåg att blogga om mina dagar. :)
Jag skall börja med att räkna medeltalet av mina besökare under sommarens veckor. Skall hålla på med det genom sommaren alltid då jag har möjlighet. Jag vet inte hur mycket jag har möjlighet till bloggen då vi är hos älsklingen, men alltid kan man försöka.

1år!

Nu är vi redan inne i juni. Tiden går nog fort, tycks som vi nyligen först var inne i maj och det var några dagar skola kvar. Nu har avslutningen varit och man firar sommarlov för fullt. Det är som det är fint väder och varmt. Mamma och vi skall bygga hundhäck till vår lilla Nalle så han har ett eget tryggt ställe ifall det kommer andra hundar här på vår gård.
Nu när det är början av juni så betyder det att jag har haft min blogg i ett år. Jag har nog inte bloggat värst mycket, men jag hinner ju bli aktivare inom det ännu. Jag skulle försöka sätta in bilder här i sommar. Skall se om jag kan göra det hos någon bekant. Att det nu inte bara är text här. I sommar om jag får in bilder här så kommer det att komma massor med bilder. Kanske vårt internet är lite snabbare på älsklingens dator eller så kanske jag får blogga hos någon kompis.
Men nu skall jag se på tv, kommer att blogga senare igen. :)

RSS 2.0