Information om bloggandet!

Jag kommer säkert inte att blogga nu nå mer innan jag åker hem. Kommer ju att åka hem nu på lördagen så kanske det blir tidigast på söndagen som jag bloggar. Jag vet inte om vi skall komma imorgon till älsklingens bror så kanske jag kastar in nå snabbt inlägg, men lovar inget. :)

Jag bloggar nog igen mera då jag är hemma. Kan ju inte säga att jag bloggat ivrigt nu och att jag skall sitta hela tiden vid datorn där hemma heller. :) Skall i alla fall träffa en kompis som har kommit hem över julen. Annars bor hon ju i Schweiz. Så skall bli trevligt att träffa henne. :)

Alla skall nog ha det bra och kolla in här då och då. :

Släkt träff!

Söndagen den 26.12, alltså annan dag jul var vi på släkt träff hos älsklingens släktingar. Det var hans kusin som ville ordna en middag där släkten skulle samlas. Jag var nog en aning nervös, hade ju som inte träffat älsklingens släkt på nånting liknande tidigare. :) Men allt gick bra och vi fick ju mat så att man blev mätt. Innan kaffet åkte vi nog hem. :)

Måndags kvällen därpå var vi till älsklingens morfar på jul middag. Han hade lagat maten själv och han var så glad då vi kom då han bjöd in oss. Och det gick som helt bra och älsklingens morfar satt och talade en hel del med mej. Han gillar ungdomar som är artiga och glada. :) Han skrattar alltid till mej då jag inte förstår hans dialekt. Och så sa älsklingen också att han inte har hört sin morfar skratta så på ett år. Det är ett år sedan älsklingens mormor dog. :(

28.12.2010 (överraskningen)!

Hotell rummet på en 4 stjärnigt hotell i Vasa centrum! En natt på hotell. Skönt!!

Skall ladda upp bilder från 2-års dagen med älsklingen

Skumvin på bordet, mini bar under bordet och tv rätt överom bordet

Samma rum från annan vinkel


Sängen, där det fanns två svanar vikta av handdukar




Bubbelpool till vänster och bastun till höger. Satt i bubbelpoolen tre gånger mellan 28.12-29.12


Förlovning!


Var skål på denna sak, sedan var det bubbelpoolen som kallade. Så gott att sitta i bubbelpoolen med ett glas skumvin



Morgonmålet kom till rummet klockan 9.00 på morgonen :)

Kvällen och natten hade gått helt fint och lugnt. Var ute och gå på stan en sväng också. Satt nere i Lobben en stund på kvällen. Hade det som jätte skönt och kommer inte att glömma denna dag aldrig. :)

De som ordnade hela denna upplevelse var älsklingens bröder. Älsklingen hade nog sagt att inget stort, men de hade planerat bakom ryggen på honom. Så vi var båda överraskade!

Medeltal!

Veckans medeltal av vecka 51, var inte så högt. Är ändå nöjd av att det finns någon som vill kolla in på min blogg lite emellan. Medeltalet var 5,28. :)

Kanske jag kommer få mitt medeltal att stiga igen, senast då jag är hemma. :) Kommer ju att ha älsklingens kamera med mej så jag kommer som att få en massa nya bilder och om jag orkar börja med att röra på mej så skall jag ju få en massa andra bilder också. :)

Nu är jag nog nöjd med mitt medeltal, eftersom det är ibland högre och ibland lägre så det finns nånting att jobba för. Och så kommer jag ju ändå ha en massa bilder jag kommer att ladda upp här nu. :)

Ta en titt lite då och då om ni vill!

Outfit 28.12.2010!


Hade nog en tröja också, men hade så varmt att jag inte ville ha på den nrä jag tog bilden.


Gillar så mina vita jeans.

Julklapp till älsklingens mamma!


Denna fick jag i julklapp också!

Julkapp av älsklingens föräldrar!

En mycket mjuk och skön dräkt.

En del av mina julklappar denna jul!


- Hjärtformad ask med 5par stumpor
- Kamera ficka
- Choklad ask av Panda
- Fazers blå ask
- Stöd för vristen
- Fazers present ask



Puzzel som jag fick av älsklinge i julklapp. Denna var nog en av de sötaste allternativen jag sett.

Tetris!

Bilder på älsklingens bror kisse. Visst en mycket söt kisse. :)



Tetris lite längre bort, utan zom tagen bild. :)

Puzzel!

Puzzel som jag och min älskling har byggt ihop på jullovet. :)

Först kommer en bild där den är halvfärdig. :)


Sedan tog det inte läng innan vi hade klart hela puzzlet. :)


Julklapparna som älsklingen fick!


- Geishan låda
- Fazer Choklad asken Present
- Panda julbords konfektask
- Mättö K2x Godis påse
- Mammas chokladbollar
- Homer filt med texten: "The last perfekt man"


Detta är bara en del av julkapparna. Hade inte alla ner i rummet så jag tog bilden. :)

Bilder + Text!

Nu kommer jag att blogga om julen med bilder och text, men jag kommer nog att berätta om annat också gällande jullovet och självklart min och älsklingens två års dag! Har en massa bilder jag bara måste få in här. Och så vill jag ju dela med mej om mitt jullov. :)

Har varit den bästa julen på länge. Även att jag har varit bort hemifrån, men det har som inte haft någon inverkan. Fast jag tänkte att jag skulle ha en ganska bra hemlängtan, men då jag har fått tillbringa tid med min älskling så har jag som inte märkt någon hemlängtan alls. :)

Två dagar har vi tillbringat med älsklingens kompis och hans brud. Har varit otroligt kul att få bekanta sig med en som är i typ samma ålder som man själv och man kommer som bra överrens också. :) Har pratat med henne tidigare på facebook, men nu var det som första gångerna face to face. Och jag är så otroligt glad att jag, min älskling, kompisen och hans brud kommer så bra överrens. :)

Jaha!

Nu skall jag önska alla mina läsare:

En Fridfull Jul och Ett Gott Nytt År 2011!

Vi får höras efter julen, men innan nyår tror jag, men nu har jag i alla fall önskat alla och en var!

Hittade på älsklingens dator!

Denna bild är tagen på sommaren 2009. Det är en gammal bild, men måste bara ladda upp den här. :)

28.12.2010!

Dagen då jag har varit ihop med min älskling i 2år. Det är en stor dag för oss båda. Älsklingen har planerat en romantisk dag för oss då. Skall komma ihåg att ta med älsklingens kamera så jag kan som sätta upp bilder här på vår 2års dag!
Det skall bli så spännande. Jag vet som ingenting vad han har planerat. Kanske det blir något större, men jag skall inte säga nånting då jag inte vet om det blir något större. Kanske det bara blir middag, men jag vet aldrig med min älskling vad han har hittat på. :)
Kommer att ta så mycket med bilder som bara möjligt. Om älsklingen tillåter mej det! Vill ju inte göra honom på dåligt humöt då han ändå betyder allting för mej och jag vill vara med honom hela mitt liv.
Älskar min pojkvän så massor!<3 Kan inte förklara det i ord, men jag kan visa min känslor för min pojkvän som är viktigaste. Så han vet hur mycket jag älskar honom. Och jag vet att han äskar mej tillbaka. Vem vet fast vi skulle förlova oss på vår 2års dag! ;) Som sagt så är jag inte säker då man inte får nå information av honom fast man skulle ställa en massa frågor till honom. Han kan hålla ansiktet så orört. :)

Denna dag!

Idag har jag inte gjort så mycket. Hela veckans kvällar har lite gått till det att vi pusslar med älsklingen. Har som tänkt få färdigt ett pussel på denna tid som är innan nyår. :) Det fanns nog två pussel med 550 bitar i. :)
Älsklingen ville pussla och från det började det. :) Men det är som helt kul att pussla med honom. Han tappar som inte nerverna direkt och så vill vi ju ha nånting gemensamt. :)
Kanske vi tar en sväng till älsklingens och min gemensamma vän. Han bor här i närheten han också, men jag vet inte om älsklingen som bestämde sig att skulle vi åka dit eller inte. :) Det får man som se sedan. :)
Nu skall jag bara sitta och blogga då jag har möjlighet till det äntligen. Har inte så många möjligheter att få blogga, så jag måste ta vara på de stunder jag har. :)

Julgranen julen 2010!


Shoppade!

Hade lust för lösnaglar så jag måsta köp. :)

Denna vecka, just innan jul!

Denna vecka känns som om den skulle ha gått fort. Varje dag har man haft som nånting att göra. :) På söndagen gick det ganska bra. Slappade typ hela dagen, men på kvällen var vi till kyrkan för att höra på de vackraste julsångerna. Fick till och med älsklingen med mej och lyssna på dem. Han ville ju inte sjunga, men jag sjöng nog. :) Senare på kvllen kollade vi bara på film. :)

Måndagen tog vi en sväng till stan. Skulle ju shoppas lite inför jul. Kanske man nu inte shoppade så mycket, men några julklappar till blev det ju nog. :) Har en massa julklappar nu så nu får det som räcka. :) Vi startade nog till stan först på dagen, men vi hann helt bra. :)
Kvällen gick till det att vi kollade film och så!

Tisdagen gick väl bara hemma. Hade som ingen lust att åka nånstans. Ville som bara stanna hemma. Älsklingen fick med mej och åka snöskoter. Så det var rätt nice. :) Har nog åkt snöskoter tidigare också, men detta var roligt. Vi drog på oss hjälmarna och så åkte vi iväg. Vi skall väl någon dag ta en runda till villan över isen med snöskotrar. Skall som bli ortoligt roligt, väntar på det redan. :)
Senare på kvällen bakade jag och älsklingen pepparkakor. :) Gick bra till sista plåten då älsklingen glömde dem i ugnen och slutresultatet var brända pepparkakor. :) Men det gör ju inget. Vi hade fått alla burkar fulla som skulle fyllas. :)

Onsdagen gick till att följa med när älsklingens pappa, alltså min svärfar gjorde kålrotslåda och rulltårta. :) Rulltårtan måste jag bara säga att var mycket god. :) Hade som hjortron sylt i den så den är som passligt knaprig och god!
På eftermiddagen åkte vi med en kompis in till stan. Han ville som ha sällskap och vi gjorde honom sällskap. :) Roligt hade vi då vi letade julklapp till kompisens lille syster som är 8år gammal. :) Nice! Haha!

Vecka 50!

Medeltalet av veckan som vi ännu var i skolan, men som jag inte hade möjlighet att blogga så har mitt medeltal sjunkit en hel del. Mitt medeltal på bloggen var 5,71. Jag tycker att bloggen kan ju inte alltid vara lika lysande. Man skall ju ha nånting som man kan se framemot. :)
Jag skall nog blogga aktivt så mycket jag kan. Kan inte lova att det skulle bli varje dag, men jag skall försöka blogga en hel del då jag har möjlighet att sitta vid datorn. :)
Ni kan ju titta in här lite då och då. :)

Lördag och huvudvärk!

Vaknade omkring 10. Älsklingen väckte för den delen, så jag vaknade inte själv. Men det gör inget, gillar att bli väckt av min älskling. Älskar honom mest!
Ringde mamma omkring 11. Eftersom hon hade försökt ringa på fredags kvällen omking 22. Så jag såg det första halv elva på natten så jag ville inte ringa och störa henne nå mer så sent.
Klockan var inte mycket före 12 när vi startade till älsklingens bror. Så nu sitter jag och bloggar hos älsklingens bror med huvudvärk. Mår inte så bra idag heller. :) Så jag får bara ta det lugnt idag också. :)
Har inga planer till kvällen, än att bada bastu. Kanske jag får älsklingen att massera mina axlar och min nacke. Skulle nog behövas. :) Känner mej så spänd i axlarna och nacken.
Kommer att blogga då vi är hos älsklingens bror. Har ju en mini lapptopp jag kan springa med. :) Men det är älsklingens dator. :)

Lång väg och lat häst!

När fredagen grydde hade jag inte sovit ordentligt på natten. Så jag meddelade läraren att jag inte kommer på julfesten. Hade så illa att vara och så var jag trött. Så jag fick sova en stund efter att jag hade skickat meddelandet ännu. Klocka närmade sig nie när jag sedan steg upp.
När jag steg upp var jag ännu helt borta. Jag sa till mamma att jag kunde åka iväg till Vasa istället för att vänta till lördagen och mamma tyckte det var bara som jag valde vilken dag jag skulle åka. Så jag packade grejerna i bilen.
Så jag startade lite efter tie att åka till Vasa. Och jag körde hela vägen i ett utan att pausa. Tog jämnt 6 timmar att köra. Ville inte stanna för trafiken gick så smidigt och bra. Var framme ungefär 16.00 hos älsklingen.
Kvällen gick så att man bara låg och kollade tv. Hade som inte planer att göra nånting. Somnade också ganska tidigt. Så jag fick sova ordentligt natten. Tack och lov!

Älsklingens Tv!


Julklappar!

De första klapparna i första bilden är svärföräldrarnas. Två till svärmor och en gemensam till båda. :)


De här julklapparna är till mig och min älskling. Två till älsklingen och en till mej. :)

Torsdagen!

Torsdagen var sista kundbetjäningsdagen innan jul. :) Och vi skulle städa i salongen. Började med att städa direkt jag kom in till salonge.
Klockan nie fick jag en kund som skulle ha mörka ränder, men jag visste inte hur hon ville ha dem och vilken mörkhet. :) Så jag frågade råd av min lärare :D
Dagen gick fort till liunch då man hade nånting att göra. Fick min kund klar till lunchen. Klippte även lite hennes pannlugg för den var onödigt lång. :) Och hon ville ha sin pannlugg kortare. :)
Efter lunch städade vi igen i salongen. Fick även mitt hår tvättat av en klasskompis. :) Det var riktigt roligt att städa i salongen, men jag orkade ju inte städa allting så jag väntade som att någon annan också skulle göra nånting. :)
Hemma var jag omkring halv fem. Tog lite längre att köra hem för jag hade med en kompis till Lovisa. Då hennes vanliga skjuts var sjuk denna dag. Så hon frågade mej om hon kunde åka hem med mej. Och jag som åker ensam kunde ta med henne helt bra. :)

Onsdagen!

Denna skoldag började faktiskt bra. Kommer nog inte precis ihåg om jag hade någon kund, men jag tvekar på det. Hade nog ingen kund denna dag. Så jag tog det lugnt och gjorde en frisyr till vårt grupparbete. Gjorde en frisyr som hör ihop med barocken. :)
Jag hade inga kunder så jag kunde i lugn och ro göra frisyrer på dockhuvud. Och så hade jag ju att kolla på internet om frisyrer så jag skulle lite veta.
Hemma var jag i god tid. Kan inte säga att jag varit duktig i skolan, men jag försöker hela tiden. :) Minns inte vad jag gjorde på onsdagen. Så mycket kommer jag ihåg att mamma entligen började jobba igen. Så nu sitter hon inte bara hemma. :) Och så fick jag fixat praktikplats. Hade i skolan jullunch och så. :)

Haft bloggpaus!

Sorry för dålig uppdatering. Har som inte haft tid att sitta vid datorn under de senaste dagarna. :) Har haft fullt upp med att packa och då jag skulle ha haft möjligt att ta en titt på datorn så höll min bror på med någon uppdatering av virusprogram. Så jag hade som inga val. Det blev bara att ha en blogg paus. :)
Men nu är jag framme i Vasa. Skall ju fira julen här. :) Kanske man kan blogga lite då och då. Men jag kan ju inte lova att jag bloggar lika aktivt som hemma, men jag skall som försöka hålla er lite uppdaterade i alla fall. :)
Skall berätta i egna inlägg om denna vecka. Från onsdagen till denna dag. :)

Tisdag!

Idag var det en skoldag då igen närmare julen. :) Det är ju bara 2 skoldagar och en julfest dag kvar innan man får börja fira jullov. :) Skall bli skönt med jullov och att få åka till min älskling på lördagen. :)
Skoldagen började med att vi var i teorirummet med Victoria. Vi hörde på musik via hennes telefon så fick vi även göra våra grupparbeten. Kom en massa framåt i grupparbetet och kanske vi får det klart inom rimliga tidtabeller. Vet nog inte när det skall vara klart. :)
Två sista timmarna hade vi företagsverksamhet. Det gick helt bra. Satt och kollade på någon dokumentär först och sedan frågade läraren om vi skulle ta ihop timmarna. Och jag svarade att man nog skulle kunna göra så. :) Så vi hade timmarna ihop. :)
Men när vi inte hade någon rast fick vi gå tidigare. Men vi fick som gå halv tre idag, konstigt tidigt nog. Så man höll ju inte på att tro när han sa att man fick gå. :)
Körde direkt till Lappträsk för att se om de hade tid på verkstaden. Så de tog direkt in min bil och nu fungerar min fläkt igen. Behöver inte frysa när jag kör och nu fungerar den till lördagen. :) Skönt!

Måndag!

Måndagens skoldag började med företagsverksamhet. Som är valbart ämne som vi har valt på ettan. Nu skall man inte pirra över det som man har valt på första året i yrkesskolan. :)
Eftermiddagen gick med teori. Eller vi gjorde våra grupparbeten. :) Så jag satt igen i teorirummet och så får man ju klart grupparbetet om man gör det påriktigt. :)
Efter skolan var jag till bilverkstaden i Lappträsk. Måste få fixat min fläkt i bilen, men de hade inte tid nu så jag fick beställa tid och komma pånytt på tisdag. :)

Medeltal!

Veckans medeltal av veckan 49, var 12. Medeltalet växlar upp och ned lite emellan. :) Är så glad att det växlar än att det står stilla. :)
Tack till alla läsare. :)
Skall fortsätta jobba med min blogg. :)

Två gråa kattungar!


Masse och Mirri i trappan!




Godmorgon!

Eller egentligen blir det nog god dag redan. Klockan är ju sjukt mycket, men när man inte har vaknat tidigt idag så känns det som om morgonen ännu är på gång. :) Blev väckt av min super gulliga älskling där omkring 12. :) Jag blev så glad av att höra hans röst när jag vaknade och svarade i telefonen. :)
Jag tycker nog att man skall få vakna själv, men idag kan jag bara inte vara på dåligt humör. Har varit det nu redan några dagar så nu måste jag visa en god dag också. :)
Det var nog kul att vakna av att älsklingen ringde mej. Det är bara en vecka kvar i skolan innan jullov så det är bara en vecka tills jag åker till min älskling också. :) Det skall bli så kul att åka till min älskling och fira julen med honom. :)
Nu har jag också fått löparen klar. :) Mamma skall nog pressa den idag och sedan kan jag ta en bild på den när det är alldeles klar. :)
Sedan är det att sticka klart älsklingens sockar. :) Han skall ju få ett par stickasockan av mej i julklapp. :) Hoppas han gillar dem. :)

Namnamnam, gröt!

Jag har lärt mej att koka risgrynsgröt med mamma idag. Mamma sa att det är tiden för mej att lära mej att koka gröt. Det var nog kul att koka med mamma. :)
Mamma visade hur mycket vatten jag skulle ha i kastrullerna. Mamma har en kastrull som man har vatten i en kastrull under och så sätter man på där en kastrull som man också har vatten i. Så vattnet som kokar bort i den övre kastrullen så tillsätter man mjölk där. :) Och låter det ånga från den undre kastrullen som värmer den övre med mjölk.
En mycket bra kastrull, eftersom man aldrig kan koka gröten i bottnet. :) Men man måste koka gröten i en timme ungefär. :) Så jag är nöjd över att mamma bad mej och lära mej att koka gröt idag.
Gröten blev mycket god! Kan nog inte säga att jag kokade gröten ensam eftersom mamma också var med och kokade. :) Men tanken är ju viktigast. :)
Tack mamma!

Svärmors julklapp!

Korsstygns löparen som jag har hållit på med börjar närma sitt slut. :) Jag börjar få den klar nu. Har en kant att sy ännu och sedan skall jag pressa den. :)
Mamma skall hjälpa mej imorgon med att pressa den. :) Sedan är det småningom bara att packa in den inför jul till min svärmor. Sedan skall jag bara packa ner den i väskan inför nästa helg så jag kan ta med den och ge den till svärmor i Vasa helt själv. Får se hennes min. :)
Svärmor hade pratat med mamma då vi var på besök, att hon mer än gärna ville ha i julklapp ett själv sytt handarbete då hon inte har möjlighet att sy korsstygn eller handarbeten överhuvudtaget själv. Så jag skall se hennes min när hon får sin julklapp av mej. :)


11 december!

Dagen började dåligt och fortsätter dåligt. :( Mamma hade åkt och handla då jag vaknade lite före 10 (finsk tid!). Så jag steg upp i hopp att jag skulle få kaffe, men när jag kokade kaffe och tillsatte mjölk så blev det kallt. :(
När mamma kom hem nu, så hade hon inte kollat med trådar. När det inte finns någon översynings tråd med detta namn i alla fall.
Mamma ringde sömmerskan i byn igår och frågade om översynings tråd. Så svaret av sömmerskan var att det inte finns något sådant. Så jag vet inte vad det är för tråd som vi skall ha till våra förk kläden. :(
Får se om jag bloggar alls mer idag! Är på så dåligt humör just nu!

Denna skoldagen!

Denna dag började med att vägarna var fast. Det hade yrat så mycket snö under natten att man inte kom nånstans. Först hade jag att vänta på grannen som brukar komma med sin traktor och slunga upp vår gård, men han ahde visst glömt det idag.
Sedan fick jag vänta på att plogbilen skulle ta den allmänna vägen. *Suck* Plogbilen kom halv sju, men sedan syntes den inte på en halv timme tillbaka. Så jag kom iväg först lite före sju.
Var otroligt rädd när jag körde. Trodde jag skulle fastna överallt. Det var plogat en bit från oss ner mot byn, men inte från byn ut mot den stora vägen. :/ Så jag körde inte hårdare än 40km/h.
I skolan var jag i tid. Skickade nog sms till läraren att jag kanske blir försenad, men jag hann i allafall i tid. :) Så det var ingenting. :)
Gjorde en permanent rullning på ett dockhuvud idag. :) Är stolt över att jag fick lite gjort idag, så jag inte bara satt och inte gjorde någonting. :)

Torsdag!

Dagen började bra. Gjorde nästan ingenting på morgonen. Satt för det mesta för jag hade som ingen lust att göra något. Direkt man gör nånting så kommer man fram till det att man inte längre har inspiration. :/
Ända fram till lunch var det inget extra. Bara salong och kundbetjäning. Inga kunder på förmiddagen. :( Så det gick ganska lugnt framåt.
Fick sedan en färgkund, som jag gjorde helt bra. Hade nog en aning om hurdant hår denna kund hade, men var ju inte helt säker om hon ville fortfarande ha likadant. :)
Färgkunden fick jag klar lite efter att alla andra hade gått. Så jag var på övertid som inte stör mej. Är bara glad att jag hade en kund. :) Kunden var även nöjd efter färgen och klippningen. :)
Var själv också nöjd med färgen och så. :) Läraren hade inte heller nå mycket att klippa i kundens hår, när hon granskade det. :) Så jag är otroligt glad. :)

Hemma var jag halv fem. Jag hann äta när jag kom hem, men sedan fick jag migrän. Därför ingen uppdatering. :/


Tisdag och Onsdag!

Nu har det då börjat en ny vecka. :) Men denna vecka är lite kortare än de vanliga. Vi har ju skola bara från tisdag till fredag. Så fyra dagars vecka. :)

Tisdagen började med att jag med Victoria satt i teorirummet. Vi skrev på vårt grupparbete som skall vara kvar efter jullovet, men vi är redan på den bättre sidan med det. Behöver bara skriva det rent på ett stort plakat. :)
Två sista timmarna hade vi företagsverksamhet. :) Där gick vi igenom olika bolag och så skulle vi ställa allmänna frågor till en företagar, som i detta fall var vår lärare. :)

Onsdagen var kundbetjäningsdag! Så idag var vi bara i salongen. Vi hade inga kunder så det gick ganska tröögt hela dagen, menmen... jag tvättade Victorias hår idag och senare plattade jag det och en annan klasskompis hår. :)

Ingång till salongen!


Produkthyllor och kassan. Bilden tagen från trappan utanför av mej.

Självständighets balfrisyr!


Har även nappat Victoria på bild. :)


Uppsättnings kursen!

Frisyr från uppsättnings kursen som jag hade 18.11.2010. :)

Frisyren har fem bollar och tre av dem gör en rosett längt ner. Likadan som Lady Gaga hade. :)


Frisyren från sidan.

Halloween frisyr!

Gjorde en frisyr till halloween i slutet av oktober. Hade inte till först idér, men sedan fick jag denna. :)

Det är bara fast med spännen. :)


Helhetsbild. :) Denna sida är sprayad röd och andra sidan guld, men guld färgen vill inte synnas i mörkt hår. :/

Äntligen fått bilderna överfört!

Nu har jag äntligen fått överfört bilderna från minneskortet till datron. :) Har en massa bilder på telefonen som jag inte har fått över till datorn. Dessa bilder är för det mesta från skolan, men det är ju snygga frisyrer tycker jag själv. :)
Min gamla telefon som har kabel, vill ju inte fungera då jag vill det. Men nu när jag jobbade med den att den skulle fungera så fungerade den. :) Jag måste körpa egen kabel till den telefon jag nu har så jag inte behöver plåga den gamla telefonen nu mer. :)
Skall ladda upp bilderna nu under kvällen. Så jag får ta nya bilder med telefonen. :) Kanske det blir lättare att överföra dem om jag köper kabeln, eller så om älsklingen ännu frågar vad jag vill ha i julklapp så kan jag önska kabeln. :)

Eppu!


Mirri i mitt rum!

Mirri tycks ha flyttat in i mitt rum. Så jag får en massa bilder på henne. :)


Mirri skulle attackera min säkerhets länk på kamera när jag nappade bilden. :)

Hej bloggen!

Måndagen har börjat så att man tar det lugnt. Tagit några bilder och laddat upp dem på datan. Nu är det bara att ladda upp dem på bloggen ännu. Börjar med ett aktivare sätt nu. :) Kanske jag på så sätt kommer ingång som en aktiv bloggare. :)
Har ju nog varit aktiv sedan jag sa det första gången, men ingen kan kräva att man orkar blogga då man är sjuk. Kanske det finns dem som orkar blogga fast de är sjuka, men det är inte jag. :)
Jag bloggar då jag har nånting att berätta. :) Eller som sagt har bilder jag kan visa. :) Nu har jag nog bilder, men jag skall nog ta till med bilder så jag har nånting att göra hela dagen.
Vi har så mycket snö på vår gård, så man kommer ingenstans med bil idag. Så jag får mer än gärna sitta hemma. :) Och vårt internet orkar inte dra några spel igång, så jag får blogga och jag har inte spelat på facebook eller andra sidor sedan jag flyttade ut från internatet. :)

Bamse pojken i mitt rum!


Masse och kattungarna!


Medeltal!

Veckans medeltal av vecka 48, är jämnt 7. Det har sjunkit, men jag kan vara nöjd över talet fortfarande. :) Jag har ju varit sjuk så jag begär inte för mycket av mina läsare då. :)
Jag skall nog blogga nu när jag är bättre. Har bara inte haft krafter att sitta vid datorn så mycket. :)
Tack ändå alla läsare för så fint medeltal. :)

Denna söndag!

Idag har jag inte gjort så mycket. Efter att jag vaknade satt jag och kollade tv med mamma. Vi såg på ett program som alltid kommer på söndags morgonen. :) Det är lägenheter och hus som är till salu i detta program. :)
Sedan bestämde jag mej att byka en maskin med kläder. Har ju funderat på det en stund, men alltid då jag skall sätta bykmaskinen har mamma hunnit innan mej. Så idag hann jag och är så stolt. :) Och inte går ju kläderna själv till byk korgen heller.
Nu när jag sparar pengar så skall jag köpa en bykmaskin till framtida hemmet. Eftersom jag och min älskling skall flytta ihop typ så fort det är möjligt. Och det vill se ut som nästa sommar eller höst. :)
Har även städat rummet och bäddat sängen, men med nya lakan. Det skall bli skönt att få krypa i de nya lakanen när man skall lägga sig ikväll. :) Gillar rena lakan. :)
Nu skall jag kolla runt på internet. Skall ta reda på lägenheter och andra saker för framtiden. :)

Godmorgon alla läsare!

Söndagsmorgonen har kommit då, men det gör ju inget så länge man har ännu ledigt imorgon. Det är Finlands självständighets dag. Därför är de flesta finländare lediga ännu imorgon. Personligen har jag inga planer för självständighets dagen. :)
Idag är det även andra advent. Och jag har stigit upp i god tid för att byka och göra annat i rummet innan jag åker till älsklingen. Så jag kan ta det lugnt även nästa helg då jag får rummet fixat nu. :)
Om två veckor på lördagen åker jag, till min älskling. Kommer att ta med kameran så jag kan dela med mina läsare min jul. Första julen jag skall fira borta, annars har jag varit hemma varje jul. :) Skall bli riktigt spännande. :)
Man får se om det avviker mycket från vår vanliga jul firande, då jag kommer vara hos min älskling och fira jul med hans föräldrar och bröder. :) Men det skall nog bli bra.

Julstämning med ljusstake!


4 december 2010!

26 dagar tills det är nyår!
24 dagar tills jag har varit ihop 2 år med min älskling. :)
20 dagar till jul.
15 dagar tills jag åker till min älskling. :)

Det händer en massa inom kort!
Hur skall man hinna med i dessa svängar. Åren går och går, men man vill inte hinna med dem ändå. Kan det vara såhär att dagarna går fort då man inte tänker på det. :)

December är alltid stressig månad, på grund av att det kommer julen och nyåret. :)


Kattungarna!

Våra kattungar har öppnat sina ögon. Det är bara så sött när man får se att kattungarna öppnat äntligen sina ögon. :) Jag har nog sett en och annan kull öppna sina ögon, men det är alltid så gulligt. :)
Kattungarna är ju nu en vecka och någon dag. :) Så de är inte så hemskt stora ännu. :) Små söta bollar som småningom börjar öppna sina ögon. :)
Vi tänker behålla dessa ungar och sedan ge bort dem. :) Bara dom är tillräckligt gamla för det. :) Man kan ju ge bort kattungar när de är 8-12 veckor gamla.

Vilat!

Fredagen gick så att jag bara vilade hela dagen. Satt lite vid datorn, men inte nå mycket. Har som inte lust att sitta vid datorn då jag är sjuk.
Jag vill för det mesta bara vila, annars blir man ju aldrig bra! Så jag vilade bara och så har jag nu tagit bilder på våra kattungar också. :)
De som är så söta. :) Skulle kunna sitta vid deras korg hela dagen och inte göra något annat. :) Men man måste ligga och vila då man inte är frisk så jag kan inte bara sitta vid kissorna. :)
Besökte även en hälsosyster på hälsocentralen. Behövde ett sjukledighets intyg. Eller inte vet jag om jag behöver det, men alltid bättre att ta ett säkra allternativet. :)
Så nu skall jag blogga mer idag!

Kattungar!


Om min bror skulle få bestämma så skulle han vilja behålla denna kattunge. :)


Gråa kattungar finns 3 stycken. :)


2 december 2010!

Sista månaden i år 2010. Konstigt hur fort detta år har gått, man vill ju inte hinna med heller.
Har inte gjort någonting idag, bara legat i soffan och tagit det lugnt, febern sitter fast fortfanade så får se om jag åker till skolan imorgon. Det är ju en självklar sak att om man åker hem mitt i skoldagen så blir man ju hemma och vilar ännu följande dag. :)
Mamma sa att jag skulle stanna hemma när jag vaknade halv sju på morgonen. Hon tycker man skall vara hemma för att man skall säkert vara frisk innan man åker till skolan. Som sagt har hon haft hemma min bror hela veckan för han har varit sjuk.
Och nu har jag fått smittan av honom. :/ Som jag inte alls gillar, men jag har inte varit lika mycket sjuk nu som jag har varit tidigare åren. :)
Skall vila och krya på mej nu!

1 december 2010!

Förlåt att jag inte uppdaterade igår. Hade bara inte den bästa dagen och var bara några timmar i skolan. Kom hem och mätte febern och den visade 37,5 grader. Så eftersom min bror har varit hemma hela veckan med feber och diarré så nu tycks jag ha fått smittan av honom. :/
Åkte till skolan helt normalt, men jag hade redan diskuterat med mamma om min huvudvärk som jag hade innan jag åkte iväg. Och mamma sa att om jag inte känner mej bra i skolan så skall jag åka hem innan jag smittar hela klassen. Så jag åkte hem efter maten. Fick otroligt illa att avara efter lunchen så såg det som bästa allternativet att åka hem för att vila.
Hade svag känsla när jag kom hem. Så jag gick direkt till sängs. Älsklingen hade till och med försökt finga på tiden som jag sov, men jag hade inte vaknat till det heller. Somnade omkring halv två och sov till halv sex varefter jag fortfarande hade feber.. menmen, på kvällen låg jag i soffan och kollade på tv med mamma.
Mamma sa att jag skulle stanna hemma, tills jag har en feberfri dag. Att jag inte gör det värre för mej själv.

RSS 2.0