1 år & 2 månader!

Idag är det 1år och 2 månader för mej och min älskling tillsammans. Vi firae det inte på nå speciellt sätt fast jag var där en vecka. Vi tyckte det var helt okej att vi bara mysade tillsammans denna vecka. För vi har inte firat dehär dagarna på nå speciellt sätt. Vi har firat vår halv års dag och 1års dag men inte de med nån månads dagar. Vi tycker att de större går att fira helt bra. Nästa som vi firar är då 1år och 6månader. :)

Nu är det så att jag och min älskling ses nästa gång inför sommaren. Han har så mycket som pressar på i skolan så det finns inget pasligt lov som skulle vara tillräckligt långt. Så det blir sommaren nästa lov. Älsklingen har ju slutarbeten och annat i skolan nu så han får koncentrera sig på skolan nu. Han blir ju klar inom maksin&metall nu på våren och jag är så stolt över älsklingen att han orkat gå skolan och att han får klar den också. :)

Nu skall jag ringa älsklingen så jag vet hur han mår. Men jag kommer blogga senare. Ha de så bra.


Duktigt Finland!

Finland fick brons i olympiska ishockey. Det var ganska spännande hur det egentligen gick till. Vi såg repridet med mina bröder. Vi orkar inte stiga upp klockan 5 för att se på spelen. Lika bra sover man ch sedan ser man på repriset. Jag såg nog i natt när Finlands damer skidade långa stäckan. På 30 km sträckan fick en damskidare brons. Finland har nog varit bra i allt. Så bra som de bara kan vara.

Så nu har Finland några medaljer från detta också. Så de behövde inte komma hem med tomma händer. Jag är helt nöjd med Finland. Spelet mellan Slovakien och Finland slutade 5-3 till Finland. :)


Duktigt Finland!

Finland fick brons i olympiska ishockey. Det var ganska spännande hur det egentligen gick till. Vi såg repridet med mina bröder. Vi orkar inte stiga upp klockan 5 för att se på spelen. Lika bra sover man ch sedan ser man på repriset. Jag såg nog i natt när Finlands damer skidade långa stäckan. På 30 km sträckan fick en damskidare brons. Finland har nog varit bra i allt. Så bra som de bara kan vara.

Så nu har Finland några medaljer från detta också. Så de behövde inte komma hem med tomma händer. Jag är helt nöjd med Finland. Spelet mellan Slovakien och Finland slutade 5-3 till Finland. :)


Hemma!

Blev inget inlägg igår. Eftersom älsklingen inte mådde nå bra  så var han sjukskriven. Så han var inte i skolan. Vi åkte hem till älsklingen på förmiddagen. Så han slapp och vila där hemma. Illamåendet gick över men älsklingen ville bara vila ändå. Så vi låg och såg på desperate housewives. Älsklingen blev också intresserad av denna serie. :) ¨

Idag har jag då åkte hem från älsklingen. Jag startade där omkring 11.00 från älsklingen och var hemma omkring 17.00. Jag hann hem så hade mamma lagat klart maten så jag fick äta direkt. Meddelade pappa att jag hade kommit hem. Och så har jag nu smsat med älsklingen. Fick ett sms av älsklingen var det stod att han fått sin brors spysjuka. Hoppas bara att han inte hann smitta mej för jag har ju skola nästa vecka. Älsklingen har ju sportlov nästa vecka.
Nu skall jag gå till bastun så jag kanske bloggar nå mer ikväll annars imorgon. Men jag skall se hur älsklingen mår bara han smsar att han har vaknat. Han sover för att inte spy hela tiden.


Snabb uppdatering!

Dagen har varit lik de andra denna vecka. Vaknat av att älsklingen kommit och väcka. Sedan har jag drickit kaff och sett på serier. Älsklingen kom tidigare från skolan idag för han hade ont i magen, så vi låg och mysade med varandra. Jag har inte haft det så bra i magen idag så det var riktigt skönt att bara ligga breve älsklingen och inte göra nå.
Nu på eftermiddagen har vi städat på internatet för det är städgranskning ikväll. Älsklingen städade det mesta men jag hjälpte lite lite till. :) Distaherade mer än hjälpte men det är helt okej. :P
Nu kokar älsklingen mat så vi skall äta. Vi har inte ändå ätit nå för båda har haft en känsla av att sitta på toaletten tur vis. Så nu skall vi äta och se på nå filmer på datan. Som till exempel: desperate housewives eller two and a half men. :) Hör tydligen av mej imorgon igen.
Ha de så bra.

Jasså!

Här sitter man och ser på serier för att man inte har annat att göra heller. Jag skall nog se på serien lite till, men älsklingen slutar tidigare idag för han har varit en duktig pojke. Han har gjort sitt modersmåls projekt i god tid så han slutar lite över ett idag. Så jag tänkte blogga lite nu.
Jag har nu varit en halv vecka i Vasa och det har nog varit en underbar tid. På lördagen åker jag hem men det är ännu bra tid tills dess. Så jag tänker inte fundera på det just nu. Jag har inte kameran med mej för jag glömde hem det och det har min älskling också gjort. Han glömde också hem kameran på måndag kväll då vi åkte till internatet. Då älsklingen var hos mej från november till januari så pajja hans dator så han har inte bilder på datan nå mer.
Nu skall jag sitta och vänta på älsklingen för han kommer snart från skolan. Bloggar troligen mer imorgon igen. Har så bra med tid att blogga då älsklingen är i skolan.

Hej på er!

Så har halva veckan gått och ingenting har man gjort. Idag skall jag vara snäll och diska här på pojkarnas internat. Så de inte behöver göra allt fast jag är här. Lite kan man hjälpa av vänlighet tycker jag. Älsklingen sade nog till mej att jag inte behöver göra nånting men jag vill ju hjälpa. :)
Vi har inte gjort mycket med älsklingen. Bara luggit och mysat då vi har sett på film. Men jag tycker när vi nu får vara en vecka tillsammans så kan vi väl bara ligga och mysa. Inte behöva stressa över nått och bara låta tiden gå utan att se på klockan. :) Jag har inte sett mycket på klockan, bara då jag vet att älsklingen kommer till internatet på morgonen och på matpausen så då ser jag på klockan för att få älsklingen tillbaka till skolan i tid. :)
Nu skall jag se ett par avsnitt av desperate housewives. Det är en bra serie som jag har blivit beroende av. Eller kanske inte. :P Igår såg jag tre avsnitt och det är nog helt bra tidsfördriv. :) annars sitter jag på facebook eller bloggar. Måste se vad jag hittar på idag. :)

God morgon!

Hej på er alla läsare!
God morgon
här från Närpes elevhem. Kom hit igår kväll med älsklingen och hans kompis. Det har varit en bra början på sportlovet. Nu denna morgon har jag inte gjort nånting. Älsklingen kom och väckte mej lite över nie då han hade kaffepaus. Efter att han gick tillbaka till skolan så har jag suttit och tittat på "desperate housewives" på älsklingens dator. Han har laddat ner en massa avsnitt som jag får se. :)
Idag skall vi bara ta det lugnt och älsklingen skulle visa runt här på deras skolområde ikväll. Men det säger jag att de har nog bättre internat än vad vi har i Borgå. Det vi har är helt uselt men detta är som man bara skulle bo vanligt i ett radhus. Det är som radhuslägenheter de bor i. Gillar deras internat. :)
Nu skall jag fortsätta se på de desperata housewives. Så jag får tiden att gå så älsklingen snart slutar skolan. Fast det gör han först tre tiden men ändå.
Ha de så bra!

Packat!

Nu har jag packat klart. Jag skall bara granska att jag har allt viktigaste med mej. Har packat som om jag skulle stanna där ett år och inte en vecka. Men det är alltid bra att ta med lite extra än för lite. :P Så nu skall jag bara ta det lugnt resten av kvällen och imorgon på morgonen starta min långa resa. Det skall bli tråkigt att åka men roligt när man kommer fram.

Vi har planerat en hel del som vi skall göra fast älsklingen kommer att vara dagarna i skolan. Måndagen har älsklingen tagit ledigt för han har tandläkare på dagen så han tycker det blir onödigt att köra fram och tillbaka hela tiden. Jag ser fram emot att åka imorgon.

Skönt när man har packat klart så man inte behöver fundera på det mera. Jag vet inte hur vägen går imorgon men hoppas lika  bra som de tidigare resorna. För jag har ju kört dendär vägen en antal gånger så jag kan den och om jag är osäker kan jag alltid ringa pappa för han kan en massa vägar i Finland. Pappa har varit lastbils chaufför de senaste 20 åren. Så jag kan lita på de han säger. Det är ju han som har lärt mej denna väg som jag har kört hela tiden. Första gången jag körde till Vasa hade jag kontakt med pappa hela tiden. Och jag är så nöjd att jag har en pappa som hjälper med resor om man är osäker.

Kommer att blogga bara jag har möjlighet och är på älsklingens internat ensam. Så jag hör av mej när jag är där på måndag kväll eller på tisdagen. Vet inte ännu säkert men nåndera dag blir det nog. Ha de så bra allihop.

Vasa here I come! :)


Städat!

Idag fick vi sluta 10 för vi skulle göra finska projekt men jag gjorde det redan förra helgen så jag behövde inte bli i skolan för att göra det idag mellan 10 och 12. Så jag var hemma lite över 11 på morgonen. Har varit ute med vår lilla hund som tydligen heter Nalle nu. :)
När jag kom hem satt mamma och min bror och drack kaffe så jag drack också en kopp kaffe och talade med mamma. Mamma åkte på jobb lite före ett så då började jag städa. Jag plockade upp allt från golvet och dammsugade. Det tog inte läng så jag hann riktigt bra tvätta golvet. Snart skall jag åka efter min yngsta bror från bussen. Så det blir inget lång inlägg nu.
Är så stolt över mej själv när jag gjorde finska projektet i god tid och så har jag fått rummet städat igen. Nu har jag bara att packa lite och så får jag ta det lugnt ikväll. Skall ju köra en 6 timmar lång väg imorgon men jag ser fram emot det. Skall bli så skönt att vara med älsklingen en vecka.. :)


Besökare!

Jag har inte haft nå många besökare under den senaste veckan eller egentligen under den senaste månaden. Därför har jag inte skrivit så mycket om dem eller räknat medeltal heller. Men bara jag blir lite ivrigare bloggare så kanske det kommer mer besökare också. Det är svårt att blogga då man inte har internet eller annars är helt död och har bara lusta att sitta i telefonen med älsklingen. Men detta skall bli bättre. Det säger jag, men jag låvar inget.
Jag gillar inte att låva saker om jag inte vet säkert att det kommer att uppfyllas. Jag vill inte orsaka besvikelse. Aldra minst vill jag att folk skall läsa min blogg bara för att jag låvar en massa saker som jag inte kan hålla utan jag vill ha läsare som är intresserade av det jag skriver och att de gillar min blogg som den är.
Själv tycker jag att jag har klarat mej bra med min blogg. Jag sätter inte ut en massa bilder på mej själv utan sånt jag själv gillar och vill se på sen när jag är gammal och vill se på gamla fina minnen. Denna sida är som min minnes bok till det att jag inte minns alla fina minnen. Finns många fina vänner jag saknar, många fina dagar och sedan ännu alla våra djur som jag inte skulle kunna leva utan. Men för det mesta vill jag spara alla fina minnen med älsklingen. Jag tänkte här en kväll att om min data skulle ta ihop och gå sönder så skulle jag ju ha alla minnen och fina bilder på bloggen. :)

Hej bloggen!

Tänkte skriva lite här idag, för jag vet inte om jag hinner imorgon och jag har inte haft möjlighet de senaste kvällarna att skriva. Igår gick kvällen till det att jag började packa bort mina saker från internatet och för det andra ville inte internet fungera så jag lämande det helt bort. Men som jag redan sa så har jag börjat packa. Det är för det att vi nästa vecka har sportlov och jag vill ha hem det mesta.
För det andra varför jag packar är för att jag på lördagen skall åka till Vasa. Skall tillbringa hela min sportlovs vecka med min älskling. Tyvärr kommer nog min älskling att vara i skolan på dagarna men jag komer nog på nånting att göra då han är i skolan. Tänkte att jag har ju möjlighet att blogga då, eftersom de också har internet på internatet och där kommer jag ju att tillbringa de mesta tiden. :)
Imorgon skall jag fortsätta packa och städa mitt rum så mamma säkert låter mej åka. Jag har nog talat med mamma redan i januari om detta att jag åker upp till Vasa. Men man kan ju alltid överraska mamma med att städa sitt rum där hemma ifall det skulle komma gäster till oss och som vill se vårt hus så mamma kan visa mitt rum utan att behöva skämmas.. :P

Skoldagen!

Denna dag var nog helt okej. Men den skulle ha kunnat gå fortare tycker jag. För jag väntar bara på helgen nu, för då får jag åka till älsklingen. :)
På morgonen hade vi två timmar gymnastik. Där spelade vi handboll. Handboll gick ut på det att man inte fick springa med bollen. Man fick bara passa den till sina lagkompisar. Jag tyckte det var helt okej att spela handboll, men det blev tråkigt i längden. Ingen var riktigt intresserade över att spela men alla gjorde nått i alla fall.
Sedan hade vi matematik. Jag fattar inget i matematiken just nu när vi talar om areor och volymer. Så det går in genom ena örat och ut genom det andra. Men vår lärare hade talat med specialläraren och de hade kommit överens att jag skall börja i specialen på fredagen.
Sista timmarna hade vi yrkesteori. Det var helt roligt att ha teori för vi fick diskutera i grupper om nya läroplanen att vad det skulle borda finnas mer av och vad det skulle borde finnas mindre av. Vi skulle även skriva ner åsikter. Sedan hade vi teori var vi satt och läste från vår hår och kemi bok. Det var helt okej men mer skulle vi nog kunna ha teori för vi har aldeles för lite teori.

Sådär!

Nu har jag gjort finska projektet. Lite tid tog det men det var värt det för den delen. Nu kanske man då slutar tie på fredagar. Shönt. Så behöver man inte fundera på det projektet mer. Jag gjorde ett projekt om sånt som jag är intresserad över. Inte skulle det ha blivit till nå nånting om man gör om sån man inte är intresserad över.

Nu skall jag göra mej klar för att åka till internetet igen. Det är ju söndag och dagen då man brukar åka till internatet. Så jag hinner inte skriva nå mer nu. Ha de så bra..


14.2.2010

Glad vändag alla läsare! <3
Hoppas ni haft en bra dag.


Vår nya hund!

Min mamma och min lillebror har varit efter en ny hund till oss. Vi betalade 600€ för denna valp och den är typ lika liten som en katt. Den är så söt, men den är inte en ren ras. Det finns lapplandshund och samojed i denna. Men jag kan inte säga att den inte skulle vara söt, för det är den. Direkt jag hinner skaffa batterier till min kamera skall jag ta bild på den och sätta in här så alla ser hur söt den är.

Det var min lillebror som ville ha denna hund, men mamma är nog också förtjust i den som alla vi andra också. Men så har vi ju vår gamla hund också kvar att den ger vi ingenstans. Jag går inte med på det att vi skulle göra av med den gamla hunden som jag har haft i 8år. :) Så jag sköter min hund och min lillebror sköter den nya. :)


Torsdag 11.2.2010

Denna dag började med att man hade sov morgon. Skönt va! Skolan började då alltså 10.15 med hälsokunskap. I hälsokunskap talade läraren om någon 17 årig flicka som först blev våldtagen och sedan mördad av sin pojkvän. Våldtäckten hade hänt 2007 på hösten och mordet hösten 2009. Läraren läste även upp nån tidningsartikel om detta och så diskuterade vi om detta. Det var inte så roligt ämne, men sånt här händer hela tiden och det är hämskt. Som denna flicka också hade anmält till polisen om våldtäckten, men de sade bara att hon själv hade orsakat att dessa män gick på henne.
Sedan hade vi två timmar finska. Vår finska lärare delade ut nå papper om vad som skall finnas i vårt projekt. Vi skall göra ett projekt i finskan om vad som helst, men haloo det är ju för svårt att välja vad som helst då det finns för många möjligheter. Men jag vet inte själv ännu vad jag skall skriva om så jag får ta och fundera på det under helgen.
Innan vi fick sluta idag så skulle vi göra en permanent rullning på dockhuvud i salongen. Vi skulle även ta tid hur länge det tar att rulla det. Jag klarade min på 45 min. Så jag fick gå 14.15 från skolan idag. :) Härligt med såna korta dagar. Fast vi nog har en kort dag i morgon också. Från 8.15- 12.15. :)

Igår!

Igår klippte jag en kompis pannlugg. Den blev bra fast jag själv säger det. Hon var mycket nöjd för det är första gången hon har pannlugg under sitt liv. Men jag måste bara bråka med henne idag och fråga om hon har blivit störd på pannluggen nå ännu och då svarade hon bara att "jo jag har"! Men man blir van med den om en stund. :)
Det tog inte läng att klippa en pannlugg. Så vi hann helt fint se på tv-programmet "Dolda liv". Min kompis frågade förra veckan vad det kostar att komma ner till salongen för att få en pannlugg klippt och så tog jag reda på det i måndags. Jag smsade till henne att det kostar 5€, men min kompis tyckte att vi kan göra det på internatet och att hon skulle betala 5€ till mej i stället för att betala det i en salong. Så jag sa till henne att hon inte behöver betala för att jag klipper en pannlugg men hon är envis och betalade 5€.

Tråkigt!

Jag vill komma på nånting att göra men ändå är jag helt otroligt trög. Jag har som ingen lust att göra nånting, men sen igen skulle jag vilja göra nånting. Här sitter jag i rummet och funderar vad jag skall göra. Jag skall klippa en kompis pannlugg ikväll, men det får också bli till kvällen.
Sova vill jag inte heller för då sover jag inte på kvällen. Och för det andra så börjar vi 10.00 imorgon så man hinner sova hur mycket som helst i natt. Nu skall jag då bara se igenom mina bilder på datan om jag skulle kunna sätta in här några bilder. Nånting att gör så klockan skulle gå lite fortare. :)

Oj nej!

Det har tyvärr inte kommit in nå biler p.g.a. att jag inte har batterier i min kamera och för att jag inte har varit riktigt frisk heller under veckoslutet. Jag har haft nå lite stägring under veckoslutet. Som tur bhar det nog nu gått om men man vet inte om det skall stiga lite till. :(

Nu kom min bror på besök så jag hinner inte skriva just nu!


Veckoslut!

Nu är det då veckoslut igen. Man vet inte vad man skall hitta på, men en sak vet jag. Jag skall bara ligga hemma och slappa hela veckoslutet. :P Jag tänker inte göra nästan nånting. Kanske man kan byka lite kläder men inte mer än de. Jag skall bara vara för mej själv och inte tänka på nått. :)
Mamma är på kvälls jobb idag så det är riktigt lugnt hemma också. Fast man nog skulle ha mycket att tala om med mamma men det får man då ta imorgon när hon är hemma på kvällen. För det känns så bra att man kan tala om allt med mamma och så har jag ju älsklingen jag kan tala med också. Det känns bara så lätt att tala med dem två.
Idag skall jag se om jag skulle kunna ta nå bilder här ute och sätta in dem på bloggen under veckan. Har mina stickningar i Borgå så jag måste komma på nått annat att göra under veckoslutet. :)


Skolan!

Nu har man då igen varit en vecka i skolan och det känns så konstigt. Man är ju van att man har varit på praktik och varit hemma kvällarna, men nu är man då igen i Borgå på inernat. Det känns bara så konstigt. I skolan har man nu inte riktigt gjort nånting om man säger helt rakt. Men man hinner nog ännu. Jag fick en klasskompis att göra några slingor till mej. Så nu har jag igen mörkt med ljusa slingor. :) Det bästa med det är ju att man har randiga förlängningar som man kan börja avnvända på tiden som man väntar att ege håret skall växa. ;) För jag tänker på allvar se hur länge de tar innan mitt hår har växt långt. Jag är beredd på att det kommer ta ett par år men det gör inget. :P Vi har nog fått gemensamma ämnen denna period också. Sådana som finska, matte och hälsokunskap. Så det är inte bara yrkesteori som vi har utan vi har andra också. Som jag tycker är mycket bra.

RSS 2.0