Sista november!

Tänka sig, det är redan sista november. Tiden den går så fort. Känns som om det nyligen var första november. Och nu är vi i slutet av november redan.
Dagen började med att jag höll på att försova mej. Mamma hade varit vaken med min lille bror i natt och jag var inte beredd på att jag skulle vakna själv. Så jag fick bråttom under morgonen. Måste stiga upp och sedan ännu koka kaffe, men fick ingen varm kaffe heller.
Till skolan kom jag i tid ändå. Så jag var helt nöjd, förutom att jag inte hade med min portfolio. Så jag var lite besviken på morgonen. Men läraren förstod nog.

Vi hade teori och vi skrev en massa ännu inom vilken tidsepok man vill fördjupa sig i. :) Så jag fick mitt skrivet och vi fick veta vem som är i grupperna till grupparbetet. :)

Samhällsläran gick med att vi fick se på film. :) Vi såg på "Sex and the city 2". Tyckte personligen att den verkade helt bra. :) Det var i samhällslära som vi skulle ha in lämnat portfolion, men jag hade den hemma så jag har denna vecka tid att ta med den. Annars är jag underkänd.

Två sista matte timmarna gick helt fint. Läraren stod och berättade sina erfarenheter inom lärar yrket. :) Hon har ju varit lärare de senaste 39 åren. :) Så hon kan sin grej inom matematik. :) Lite matematik uppgifter fick jag räknat också. :)


Skoldagen!

Skoldagen började med matematik. Där jag för första gången gav upp med uppgifterna. Jag kan bara inte det med tabeller. Höll på att säga om det till läraren att jag inte förstår uppgifterna, men hon var som om hon inte skulle ha hört vad jag sa. :/
Sedan hade vi frågesport på samhällslära timmen. Läraren mot eleverna. Så det blev så att vi vann. :) Eleverna vann över läraren och därför fick vi äran att välja vad vi vill se för film imorgon på samhällslära. Sista timmarna är ju imorgon. :)
Sedan avr vi en timme ner i salongen. Gjorde inget annat än väntade på att vi skulle ha teori. Kan inte förstå varför de i min klass inte vill ha teori. :/ Men vi hade teori och allt gick bra.
När vi fick sluta var det bara att sätta igång bilen. Annars kunde man ju inte köra hem. Bilen var nog så frusen att den fick va igång en aning innan man körde iväg. :)

Medeltal!

Vekcans medeltal av veckan 47, är 14,42. Så det håller sig rätt bra fortfarande och jag har inte nå krav mera. Jag är så överlycklig att mitt bloggande ger resultat. :)
Tack alla blogg läsare och ni som har kommenterat. :) Ni är de som gör min dag värd att vakna till. Dagens bästa är att jag väntar på att få logga in på bloggen och läsa era kommentarer. Så glad över kommentarerna och glada kommentarer. :)
Jag har gjort det mesta på bloggen för att hålla er nya läsare här samt er gamla. :) Alla läsare är lika värda här på min blogg. :)
Hoppas ni fortsätter läsa och kommentera. :) Vill så gärna logga in här och se era kommentarer. :)


Mirri gumman! :)


Så sover man i min säng. :)

Tiden tillsammans!

Idag har jag och min älskling varit ihop i 1år och 11 månader. Tiden går så fort att man inte vill hinna med den. Snart har vi varit ihop 2år och hela denna tid har vi typ varit på avstånd. Ibland känns det tugnt, men man jobbar för kärleken. :)
Jag vet inte vad jag skall skriva här. Varje månad känns det som om man skulle skriva samma sak om och om. Så jag skall fundera på saken vad jag skall skriva.
Skriver nu bara ett snabbt och kort inlägg. Kan ju inte sitta och skriva om och om igen samma sak. Kanske man kan skriva det skillt sedan hur man känner. Skriver det i kategorin "känslor". :)

Min stickasocka!

Nu har jag stickat en stickasocka till mej själv. :) Jag började med den igår och nu har jag den klar. Så nu skall jag börja med den andra. :)

Lillajul!

Glad lillajul alla läsare!

Hoppas alla har en solig lillajul!

Önskar: Karkkimonstret Heidi.


Hemvägen!


Bilden tagen från köksfönstret. :)

Väggklockan!

Min väggklocka som jag har i rummet. Älsklingen gillar inte alls den när dens armar och ben rör på sig. :)

Visst är den lustig. :) Skriv om ni har en lika konstig klocka som jag. :)


Godmorgon!

Nu har man då sovit en ordentlig nattsömn. Kan som säga att det gjorde gott att sova 12 h i natt. Kanske man sover för mycket på helgen, men jag steg ju i alla fall upp lite efter 10. :) Konstigt att vara upp så tidigt redan. :) Brukar ju sova till 12. :)
Denna lördag kommer att gå med kameran. :) Kommer att blogga och sedan ta bilder av det jag vill. Och som jag tycker är vackert. Vi har nog -8 grader i södra Finland idag, men ut skall jag nog. :)
Jag kommer nog bara att vara hemma idag. Orkar som inte åka nånstans och älsklingen är ju på jobb så jag hinner blogga en hel del. :) Store bror och hans förlovade kommer kanske på besök idag eller imorgon så man får lite gäster i alla fall. :)
Nu skall jag fortsätta med bilder. Hoppas alla får en solig och fin lördag. :)

Kattungar!

Kattungarna är nu ungefär 2dyng gamla. Så de är otroligt små, men vi kan inte behålla dem när inte mamma katten sköter dem. Det är Masses ungar och hon är själv bara lite på ett år gammal. Så hon förstår inte detta med ungar ännu.


Där är tre ljusgråa ungar och en mörkare. Den mörkare är den nedersta här på bilden.


Här är den mörkare också längst ner. Alla tre andra är så likadana med vitt i ansiktet.


Bilder kommer!

Jag skall ta bilder på ett och annat idag. Så det kommer bilder in under helgen. :) Har en massa saker som jag skall ta bilder på och sedan skall jag ut i naturen så jag får nya uppdaterade bilder till bloggen.
Det kommer även bilder på kattunagr. :) Vi fick fyra nya kattungar igår kväll. Det var så mysigt då mamma katten skulle ligga i korgen, men hon ville inte på något sätt vara där. Så det var endera jag eller mamma som fick sitta vakt. :)
Tre gråa och en svart är färgen på dessa kattungar. :) De är bara så söta när de är små. Och nyfödda så är de så otroligt småa. ;)
Bilderna kommer under helgen. Ha en bra helg alla läsare. :)

Fredag! :)

Då har fredagen kommit på denna vecka också. :) Eftersom det är sista dagen i veckan så får man slappa helt och hållet. Skola hade vi också bara fyra timmar. :)
Skolan gick bra, med en kund halv nio. :) Han var en trevlig finsk språkig herr. Han var pratsam och positiv. Jag kom direkt på vad han menade när han förklarade hur han ville ha det klippt. :) Han var nöjd efter klippningen och så satt han 1€ i vår kaffekassa som vi har på kassa disken. :)
Efter kunden var jag på kaffe paus. När jag kom in tillbaka så ville en klasskompis ha sitt hår tvättat. Jag tvättade hennes hår, och då såg vi att hennes pink färg hade bleks. Så hon ville ha lite färg i det också. Vi satt en pink shockfärg på där som har 10min verkningstod och det blev snyggt.
Fönade och plattade det också. Vill göra det jag börjar så till slut också. :) SÅ det blev nog fint efter att vi hade plattat det också. :)
Sedan fick vi gå på lunch varefter vi fick sluta. :)

Tjenare!

Skoldagen började bra, med att jag inte hade någon kund idag. Hade tid att sätta tid på uppsättningar istället. :) Höll på med två uppsättningar före klockan var tie och där emellan var jag och hjälpa en klasskompis med en produkt på nya kassa programmet. :)
Före lunchen och efter lunchen gjorde jag inget! Så vi satt bara vid datron. :) Höll nog smått på med något dockhuvud.
Efter 13.15 höll jag och Victoria på med att sätta in nya produkter, på kassa programmet. Så det är bara att ta produkten och ta streck kod. :) Och att alla produkter finns annars också på datorn. :)
Tre sista timmarna gick ganska fort. Var i salongen ivrig att göra uppsättningar och se vad andra gjorde. :) Jag fick nog inte den tredje frisyren, för jag höll på med tryckta vågor idag och nu kan jag göra dem. :)
Hemma var jag omkring 16.00. :) SÅ det var inte så hemskt sent ändå. :)

Surffar!

Har inget annat att göra så jag surffar runt på internet. Kollar runt på bloglovin' och fortsätter läsa där jag blev på dagen i skolan. Läste en massa bloggar redan i skolan med det snabbare internet allternativet.
Vårt internet fortsätter trööögt, menmen.. när man laddar upp bilder nuför tiden så går det otroligt fort. :) Så jag är helt förvånad när det har gått så bra att ladda upp bilder fast det blåser. :)
Jag talade nog med mamma om det. Talade om hur vårt internet har blivit en aning snabbare och att det fungerar konstigt bra annars också. Man kan ha upp fler sidor i gången utan att den säger att www-sidan kan inte visas.
Så nu sitter jag stup i kvarten på datorn. Har som inget annat att göra så jag vill ju öva att skriva snabbare på mini lapp-topp. Så jag kan skriva snabba inlägg med älsklingens dator under jul helgerna. :)
Julen kommer att gå hos älsklingen, men mer än så vet jag inte. :)

Skoldagen!

Onsdagen börjar med att ha en annan som lärare. :) Och det gjorde nog bra att ha en annan lärare idag. Alla blev lika behandlade och alla fick beröm jämlikt. :)
Hon som vi hade idag, var en mycket trevlig ung kvinna som själv studerat i vår skola för ungefär 8år sedan. :) Så jag var otroligt glad över denna omväxlingen. :)
Jag fick mitt hår plattat av Victoria. :) Hon var så snäll att hon kunde platta mitt hår. :) Annars skulle det ha sett ut som det ondo under dagen. Tvättade ju mitt hår i duschen igår. :)
Så hade vi två timmar samhällslära. Så där gjorde jag inget. Hade inget att göra när mitt projekt redan var klart förra veckan. :)
Sista timmarna gick undan. :) Lärde mej tryckta vågor idag, när hon vi hade visade hur man gör med bena. Som vår egna lärare inte har kunnat göra. :) Så nu behöver jag inte stressa med det mera. Tack och lov. :)
Sedan gjorde jag två rullningar med sammetsrullar idag! Jag har varit riktigt ivrig i skolan. Kan som bara säga att jag är stolt över mej själv. :) Imorgon skall jag göra dessa till uppsättningar och skall ta med min kamera så jag kan ta bilder på mina uppsättningar. :)

Säkra före de osäkra!

Idag när jag kom hem så tog jag det säkra allternativet! Som gäller att jag körde sakta hem. Hade inga bråttom så jag kunde köra helt sakta och lugnt istället för att köra hårt. Var nog en aning rädd då jag körde.
Körde inte hårdare än 80km/h på motorvägen. Kunde bara inte köra 90-100km/h eftersom det blåste en hel del och bilen bara seglade hur jag än försökte hålla koll på den. :/
När jag kom närmare hemmet, så sista två kilometer gick som en mardröm framåt. Det var ju inte plogat, eller jo det var det men, när? Jo klockan 15 på dagen. Så det hade ju yrt fast på nytt. :(
Så jag fick tugga ihop tänderna och köra. Jag körde med tungan mitt i mun för att inte hamna fast i snöhögarna eller köra ut. :)
Jag är nog hemma nu, men man var nog inte hemma samma tid som vanligt. Alltså klockan 16.00, jag var hemma ungefär 16.30 idag. :/

Skola! :/

Ännu fyra timmar skola. :/ Man håller ju på tröttnar på denna skoldag. Det snöar och är mulet och så skall man orka vara pigg i skolan. Som tur ingen kund idag, men det blir långtråkigt. :(
Skolan slutar 15.15 i finsk tid. Så det är som en evighet till detta ännu. :( Kanske det går fort bara man går till salongen igen, men vem vet det. Ingen kan ju säga vad man skall göra så man får komma på nånting alldeles själv. :)
Kommer att blogga när jag är hemma. :) Orkar inte fundera nu vad jag skulle kunna skriva om. :) Kanske jag kommer på nånting under dagen i skolan och skriver det på bloggen ikväll. :)

Samhällslära!

Man är så duktig och ivrig! Kan inte säga annat. Sitter och surfar medans man bloggar. Fin lektion, kan inte vara så hemskt att göra projektet i god tid klart så får man underhålla sig vid datorn och internet. :)
Fick en lärare att öppna dörren till klassrummet. Så vi började surfa innan lektionen hann börja. Man kan nog vara duktig då man vill. :)
Vädret är inte det bästa så man måste bara överleva. Det är ju vinter på kommande så man kan ju sitta inne då det är dåligt väder. Kommer att blogga mer under lektionen efter lunch.
Skall gå på lunch med Victoria. Självklart eftersom vi är så duktiga att vi sedan också hinner tillbaka till lektionen i tid. :) Det är lunch ála Inveon idag, så det kommer som en överraskning klockan 11 (finsk tid).

Wellas prov burkar!

Brilliance shampo är för färgbehandlat hår. :) Och där kom en liten prov burk med hårvård med när vi fick prov burkarna. :)

Inte så perfekt bild, men så att man förstår.
Den höga burken är shampo och den lilla är hårvård. :)

Här är shampo och balsam i Enrich serien och är volymshampo. Ger som namnet säger volym till håret.

Liknar den senaste bilden, inte så bra, men duger. :)

Den burken till vänster är shampot och tuben till höger är balsam. :)


Spargris!


Inte kanske den tydligaste bilden, men den bästa av mina alla försök. :)
Det står: Krossas vid nödfall.

Älsklingens present till mej när jag fyllde år och han visste att min gamla spargris är sönder. :)


Choklad stänger!


Chokladstänger som vi köpte i helgen. 
Jag hade tio stycken Da-Capo stänger,
Tio stycken JIM stänger och sist men inte minst pätkis stänger. :)
Och på söndagen hade jag bara 5 stycke kvar av 30 stänger. :)

Tisdag!

En skoldag förbi! Denna dag var full med teori bara idag, vad skönt! Finns inte roligare än teori då man får sitta och lära sig nya saker. :)
Dagen började med en timme i salongen, vet inte varför vi var nere första timmen. Kanske det hade att göras med att de flesta skulle tvätta sina hår. Undrar hur man får så smutsigt hår på några dagar?
Sedan hade vi två timmar teori. I teori klassen som nog var helt trevligt. :) Jag var nog lite besviken för vi skulle läsa något kompendie med historiska stilar och jag som har läsa och skriv svårigheter har svårt att läsa och strecka under samtidigt. Men allt gick nog bra. :)
Efter lunchen hade vi samhällslära. Det gick helt okej tills vissa i klassen kom helt på flit försenade att läraren blev arg och så höll han på att skrika till alla. :/ Så jag var på konstigt humör efter dessa timmar.
Två sista timmarna hade vi matematik. Räknade typvärden, medianen och medelvärde av produkter och så skulle vi läsa stoolpdiagram. :) Tycker det är rätt enkelt. Fast jag inte är någon bra på matematik. :)


Skoldag!

Måndag= Skoldag!
Som gör att dagen börjar med matematik,
som inte gör dagens början något enklare alls. Man får sitt matematik prov tillbaka, men kan inte säga att jag skulle ha fått ett dåligt vitsord. Fick 2+ i matematik provet som jag till slut trodde gick helt under bänken. :)
Sedan skulle vi ha yrkesteori, men nej det hade vi ju inte. Det skulle ju vara underligt om vi kunde ha så vi egentligen borde ha. För det finns sådana som har smutsigt hår på måndagar. :/ Så vi var lektionen före lunchen nere i salongen.
Sedan hade vi teori från 12 framåt. Konstigt nog så hade vi teori utan att någon hade något att säga emot. :) Eftersom läraren hade kopierat allt klart så vi behövde inte skriva, men jag som skulle vilja skriva så jag skulle lära mej får göra det på egen hand hemma. Det tar enligt läraren för länge att ändra hela texter i punkt form.
Hade teori till 14.40. Vi hade de två sista lektionerna ihop så vi fick sluta lite tidigare. Kom hem via Lappträsk för jag var och frågade om praktik plats, men hon jag frågade hos tar inte just nu elever. Så jag måste fortsätta med mitt sökande. Hon jag var till idag tyckte att en flicka som jag kommer få en plats.
Jag var enligt denna frisör öppen och glad. Vågar komma till platsen för att presentera mej och prata face to face. :) Så det är redan en fördom, än att man skulle ringa och inte kunna visa sig för handledaren innan man börjar praktikperioden. :)

Medeltalet!

Veckans medeltal är 14,71. :) Veckan som medeltalet är räknat för är veckan 46. :) Mitt medeltal stiger och jag är så glad över mina bloggläsare. :)

Den som nyligen har hittat min blogg är hjärtligt välkomna! Hoppas ni tittar förbi en annan gång också, och att min blogg gjort ett intryck hos er! Och alla får gärna dela med sig sina åsikter om min blogg. :)
Kanske det finns nånting som någon vill veta om. :) Kanske det finns en del av bloggen som gör er glada, avslappnade eller kanske överraskade. :)

Tack alla härliga läsare! <3


Kan det va så!?

Vet inte vad jag skall skriva! Har som ingen lust att alltid skriva nå onödigt här. Kanske det bara kan va så svårt att komma på vad man skall skriva om. Jag har som en konstig dag idag, kommer inte på vad jag skall skriva och när jag skulle komma på att göra något så går inte det heller!
Kanske man inte skall ta det så personligt! Har bara inte haft den bästa helgen, men jag vill inte att mina läsare skall ta det som om det var nånting med bloggen att jag är på dåligt humör. Orkar bara inte alltid vara så positiv.
Om jag också någon gång skulle få vara på dåligt humör, men när jag inte kan va arg och jag vill inte skälla ut folk heller. Förlåt att detta inlägg inte är som de andra, men jag kan bara inte hålla allt inne mer. Jag brukar alltid vara på bra humör och hålla bloggen positiv.
Jag brukar vara den som förstår och står för andra! Och när man själv behöver någon som hör på en ens en kort stund skulle hjälpa, men då man vill lätta av sig så har man ingen. Alla har egna planer! Jag har det så bra då jag skriver mina tankar och humör nånstans. Oftast i ett häfte så det inte känns som om man skriver om någon viss person, men nu måste jag bara få skriva på bloggen så andra förstår mej!

Menar inget illa med mina texter, men jag vill inte sitta ensam med mina tankar heller. Kanske det finns sådana som känner lika som jag, men vågar inte skriva ut de här!


Åkret brevid oss! :)

Grannans åker täckt av snön!

Visst mycke snö?

 


Snö, mera snö!


Mössa!

Min nya mössa så jag inte fryser i vinter kölden. :)

Junior Eurovision 2010!

Sitter i vardags rummet och kollar på tv med mamma. Vi sitter och ser på svtWorld. Mamma sa att vi skulle kolla vad det kommer på tv och så kommer det Junion Eurovision Song Contest 2010!
Det låter så bra och är så trevligt att se på! Mamma frågade varför Sverige har så mycket trevligt på tv jämfört med Finlad. Finland deltar ju inte i några barn Eurovisioner. :/
Dessa låter iår är så härliga! När alla mellan 10 och 15åringar får delta i detta. Så det är så gulligt att se på. Som tur fick vi SVT att fungera just innan helgen. :) Så vi får kolla på Sveriges bra program. :)


Ensam!

Här sitter man ensam, älsklingen skall åka på bio och jag vet inte vad jag skall göra. Kanske det är bara bäst att vara tyst och inte säga nå. Jag har ju också varit ute.
Jag har nu alltid haft den känslan att jag måste säga om det i tid, annars känns det som om jag hindrat min älskling från att åka ut. Jag vill ju inte stänga in honom.
Har ju varit svag nu senaste dagarna. Så alla känslor är ju i ytan som bäst. Är som gråtfärdig hela tiden. Kanske det går om, måste låta älsklingen åka ut med sina vänner.
Kommer att blogga senare. Bara jag får några krafter för det!

Lördags morgon!

God morgon bloggen!

Har varit och handlat med mamma,
efter det att jag vaknat klockan 11.30! ;) Har sovirt och vilat ut mej ordentligt. Skall nog även sticka idag. Och sedan skall jag ta bilder som jag kan ladda upp här. :)
Var till Seppälä. Köpte en ny mössa och leggings från Seppälä då de var så billigt. :) Skall ta bild på dessa, men jag msåte se med mamma om hon har batterier, eftersom min kamera fortsätter att bråkas. :)
Nu skall jag dricka kaffe med mamma. När hon nu har kokat det klart. :) Skriver senare!

Fredag!

Bloggade inte på grund av illamående. Var hemma hela dagen för jag mådde dåligt på natten och var rädd att jag skulle kasta upp. Det kom en gång upp under natten så tog den säkra sidan då jag stannade hemma.
Mådde även dåligt på dagen. Så jag låg i soffan och kollade tv med mamma. Eftersom hon också var hemma. :) Tog nog en sväng till stan med mamma efter brorsan från skolan för jag var redan en aning bättre. Vet nog vad detta illamående berodde på.
Kvällen kom och jag mådde nog lite bättre. Hade lovat min bror och hans förlovade att jag kommer på besök och på kaffe. Då fick jag lära hans förlovade hur man stickar hälan. :) Till en yllestrumpa. :)
Senare på kvällen var jag hemma. Satt och stickade själv också. :) Skall sticka små strumpor och sedan skall jag nog sticka mina egna strumpor. :)

Vinter och Snö!

Bilder när jag gick efter posten idag! :) Kanske inte de bästa bilderna, men det kommer bättre inom kort. :)


Husnumret på roskislådan!


Allt detta snö fanns på bilvägen idag. Allt har även kommit idag!


Tallar med snö!


Snö! :/

Nu har vintern då kommit till Södra Finland. Har varit efter posten med kameran med så jag skall ladda upp de bilder jag tycker att blev lyckade. Det är så fint att gå ut i vinter och snö.
Personligen tycker jag inte om vinter, men det skulle vara tråkigt med bara en årstid så som tur har vi 4 så man tröttnar inte på någon av dessa. :) Varken våren, sommaren, hösten eller vintern för man hinner inte pinas så länge med dessa. :)
Vintern går nog med sina kölder och snö, men jag gillar inte att köra bil när det finns snö och det är halt. När jag kom hem från skolan omkring fyra så hade inte plogbilen varit ännu och när jag var efter posten lite före fem så hade inte plogbilen varit ännu heller. Så när klockan närmade sig halv sex så körde plogbilen här förbi.
Kan säga att vägen från oss är otroligt dåligt skött. Hatar plogbilar som inte kan sköta sitt i tid. Nu kan man vänta sig att vår plogare hittar hit om två dagar. Kan detta redan så bra, varje år samma sak!
Men nu får alla nybörjare leka med bilar i halkan. Så höll pojkarna på idag i skolan. Alla skulle så leka med sina bilar och hur det råkar är det alltid sådana som nyligen fått körkort. :/ Men bara det händer nånting så kanske de lär sig! Murr!

Frisyr kurs!

Idag hade vi en speciell skoldag, eftersom vi hade uppsättnings. och frisyr kurs i skolan. Vi gick igenom med en skolare olika bottenarbeten till frisyrer som hon tyckte var bra att göra. :)
Vi började 8.15 som normalt, men skolaren kom först nie. Så då började vi med frisyrer. Hon hade en studerande från vår klass som modell. Skolaren gjorde två olika frisyrer. Första mellan nie och tie, sedan fick vi ha 15minuters paus. Så vi fortsatte lite över tie och då gjorde skolaren den andra frisyren.
Innan vi fick gå på lunch, skulle vi planera våra egna frisyrer som vi skulle göra efter lunchen. Skolaren önskade att vi skulle alla hinna göra två frisyrer var och en. Men jag hann bara med en. Eftersom jag inte visste vad jag skulle göra så jag planerade bäst jag gjorde. :)
Gjorde en frisyr och så skulle vi presentera inför klassen vad vi hade gjort. Jag hade gjort en ungefär vanlig frisyr och så fanns där en rosett likadan som Lady Gaga har haft. En sådan frisyr fick vi lära oss idag. Blev nog helt bra fast jag säger det själv. :)
Tog tyvärr ingen bild! Har ingen usb-kabel till min telefon så jag kan inte flytta över bilderna till datorn. :/

Tavlor!

Bilder på tavlor som mamma köpte från ungdomsgården i byn. De hade lopptorg där på hösten. :)

Tavlan då man kommer in i trappan för att gå upp till vänster. :)

Denna tavla ser man då man går ner i trappan. :)


Skoldagen 17.11.2010!

Skoldagen börjar med migrän i salongen. Gjorde absolut ingenting idag. Satt bara och talade med klasskompisar, men jag mådde inte så bra att jag skulle ha orkat göra någonting. :)
Kvart över tio hade vi samhällslära. Vi skulle hålla på med våra projekt som har en stor betydelse för vitsordet till betyget. Så jag fick klart mitt projekt. Nu har jag inget att fundera på under dagarna och största stressen föll bort. Som var att om jag hinner få mitt projekt klart.
De sista timmarna från halv ett var vi i salongen. Borstade ett dockhuvud med Victoria, varefter vi tvättade det. Efter ettans rast började vi borsta det blött och fick inte det klart till klockan 15.15. Så vi får se om vi hinner med det imorgon. Skall ha uppsättnings och frisyrs kurs i skolan. :)
Dagen gick nog annars helt normalt!

Migrän!

Dagen börjar vanligt, man stiger upp klockan sex och dricken en kopp kaffe innan man skall åka till skolan. Vägen till skolan går normalt och lugnt, med några bilar bakom som bländer bra via speglarna.
När man kommer till skolan är man trött. Så man tror att man skall somna bäst man går. Men man gör inte det ändå. Kommer till trappan där vi vätar på att läraren skall komma till skolan.
Inne i salongen känner jag hur migränen börjar ta över. Känner mej svag och mår illa. Tar en Burana som gör att det lite lättar till. Har ännu ändå huvudvärk och mår illa. Dricken vatten för att få vätska i kroppen.
Två timmar senare har man fortfarande huvudvärk. Så man tar det bara lugnt. Stannar ändå i skolan hela dagen.

Mattematik provet!

Är nöjd över min prestation till matematik provet. Kan säga att jag inte hade övat så mycket, hade bara det jag gjort på timmarna och lite uppgifter hemma som stöd till provtillfället.
Det fanns 13 uppgifter i provet! Och jag försökte mitt bästa på alla uppgifter. Ingen uppgift lämnade jag tom. Så jag hoppas jag får godkänt och inte underkänt, som ifjol. :)
Alla lär vi oss olika. Och man kan inte begära alla att de skulle kunna allt lika heller. Vissa kan matematik, medan vissa inte alls kan matematik. Så är det nu bara.
Jag har i alla fall visat att jag försökte mitt bästa! För mer än så kan jag inte göra. Kanske jag nu har gjort ett prov så bra att jag själv kan bli överraskad när vi får tillbaka provet. :)

Inte så aktiv!

Är inte så aktiv på bloggen idag! Måste öva lite på matematiken inför morgon dagens prov. Kan inte riktigt säga att jag är så bra på det, men jag skall försöka mitt bästa ändå.
Kastar inte hanskarna i disken. Så jag försöker och visar att jag försöker på allvar. Kanske man skall visa nu sista året i yrkesskolan att man försöker. Ingen kan allt när man blir färdig heller, men man kan alltid visa att nånting har fastnat mellan öronen. :)
Nu skall jag och öva! Annars får jag öva i natt. Eftersom jag skall se på Desperat Housewives ännu ikväll. :) Nu när det började på tv. Det började nog med 7. säsongen och jag har inte sett 6. säsongen. :)

Är det fel?

Jag funderar på en sak, är det fel att man kan säga sina åsikter rakt? Jag har bara märkt att vissa blir sura m.m. då man säger sina åsikter, rakt och inte med att fundera och tveka.
Man märker bara att man får en massa elaka blickar, då man säger nånting. Kanske jag är lite väl rak och säger rätt ut vad jag tycker och tänker, men jag vill inte att man skall missförstå eller tveka med saker. Det är man själv som lider av sådant.
Jag har märkt att min pojkvän är likadan som jag nu. Han var tidigare sådan som också tog raka kommenaterer till sig själv, men jag vill att allt kan vara ärligt och öppet. Man skall inte fina till saker om sakerna är på ett helt annat sätt.
Man skall hålla sin sida med åsikterna. Jag skulle inte kunna vara sådan som inte skulle säga rakt. Kanske människor som inte känner mej tror att jag är helt elak och ilsken kärring, men jag är inte det. Bara då om jag inte har allt bra eller nånting känns allmänt fel.
Jag har alltid haft min åsikt. Och jag kommer att hålla min åsikt i framtiden. Ingen ändrar på mej. Jag är mej själv och tänker inte fina till saker. :)
Var dej själv, försök inget som du inte är!

Skoldag!

Dagen börjar med 2 timmar matematik. Som jag var flitig och räknade båda timmarna. Ville öva ännu inför morgondagens matematik prov. Kanske jag kan något så jag skulle klara matematik provet iår. I fjol klarade jag inte av provet. :/
Efter matematiken hade vi en timme i salongen. Jag blev lite besviken på att vara nere i salongen, när vi inte har nästan alls teori. Så jag skulle vilja ha bra med teori. :) I salongen tvättade jag Victorias hår och efter det fönade jag det. :)
Efter lunchen ungefär 12 hade vi teori. Vi hade faktiskt teori till 15. Så jag var riktigt glad över det att teori timmarna var så många idag. :) Så jag var riktigt glad idag på skoldagen. :)
Hemma avr jag omkring fyra. :) Hade nog kört en aning raskt så jag inte behövde köra allt för sent. :)

Medeltal!

Veckan 45 har medeltalet hållits högt! Veckan 45, och medeltalet är 8,28.
Är så nöjd med mitt medeltal och nu skall jag fortsätta blogga under veckorna m.m. Skall hålla bloggen med i dagarna och så.

Tack till alla läsare nu! Så jag inte glömmer att skriva fram det här. :)

Jag vill gärna höra om läsarna har några önskemål vad ni vill höra om. Kanske det är något ni vill att jag skall skriva om. :)


Haft bloggpaus!

Haft en bloggpaus som var helt väntad. :) Eftersom vi tog en resa till Vasa hela familjen. Med mamma och min lille bror. Kan inte annat säga än att roligt var det och omväxlande. :)
Mamma brukar annars också sitta hemma. Så jag fick henne att ända åsikt då jag sa att vi skulle åka till Vasa fast mamma inte skulle hitta en bil som hon skulle kunna byta till. :)
Så vi åkte iväg på fredagen, efter att jag kommit hem från skolan. :) Och så var vi framme hos min älskling omkring halv tio. Där satt vi uppe till typ tolv, varefter alla gick och la sig. :)
Idag har vi åkt iväg tio på morgonen. Och hemma var vi 17.00. :) Men vi stannade i Borgå för att äta på McDonald´s. :)
Mamma kom bra överrens med mina svärföräldrar. Så jag är nöjd över helgen. :)

Tröjor!

Bild på tre tröjor som jag köpte när jag hittade billigt. :) 3 tröjor för 10€, á 6,95€.
Tröjor som jag köpte då jag hittade billigt. :)
3 tröjor var på rea för 10€, en skjorta kostade från början 6.95€. Blev bra på vinst. :)

11 november 2010!

Dagen började med att man kommer till skolan före åtta. Som vanligt kan jag bara säga. Skolan började kvart över åtta, på samma skulle det ordnas en matematik tävling för elever i yrkesskolor runt omkring i landet. Jag hade tänkt delta, men gjorde inte det ändå. :/
Jag stannade i salongen, istället för att gå på matematik tävlingen. Jag började min dag med att göra inpackning åt Victoria. :) Hon frågade så snällt om jag ville göra det, så jag tyckte att tiden går fortare om man gör nånting. :)
Efter att det var gjort så hade vi rast. Gick till kafeterian som finns på skolgården för att köpa en kopp kaffe. :) Hade nog Victoria med för jag frågade om hon ville följa med. Och hon ville det. Vi var en sväng ute också på samma gång.
Innan lunch höll vi på med de nya produkterna. Jag lärde en av klasskompisarna hur man gör det och hon började med det innan rasten. Jag kontrollerade att allt stämde som hon hade satt in på datan då jag var ute. :) Och det gjorde det. :)
Efter lunchen var det bara en timme skola kvar. Kom på en julklapp till älsklingens mamma och jag fixade det. En påse med shampo och balsam + att man fick vantar på köpet och hela paketet kostade för frisör elev 9.50€. :) En klasskompis klippte även min pannlugg kortare idag, så den inte stör ögonen nå mer. :) Klockan var 13.15 när vi fick gå för idag. :)

Inga frågor!

Nu efter att ha haft en frågestund, så måste jag bara konstatera att jag inte har några nyfikna läsare. Ingen som vill fråga nånting. Kanske jag bloggar en tid nu utan några frågestunder.
Sätter en ny frågestund bara jag vet att det finns läsare. :) Jag blir inte besviken eller sur. Jag har mitt iver kvar, bara jag hade lite mer tid att blogga. Skoldagarna blir långa och man vill ju inte bara sitta vid datorn heller.
Jag försöker blogga lika ivrigt som här tills. Helgen kommer att vara mer lugn kan jag säga redan nu. :)

Jag skall se på tv!

Så mina kära läsare får ta del av en FRÅGESTUND!

Ni kära läsare får ställa frågor om precis vad som helst. :)

T.ex. Mitt liv
Framtidsfunderingar
Kärleken
Husdjuren

Ni får fråga vad ni vill och vad ni än kommer på! Jag svarar idag eller imorgon på frågorna jag fått. :)

Hoppas mina läsare vill veta nånting om mej eller mitt liv. :)


Onsdag 10.11.2010!

Dagen började 8.15. Med att vi var nere i salongen och hade kundbetjäning. Det var en kund på morgonen till salongen så jag tvättade, fönade och plattade en klasskompis hår. Hade som inget annat att göra så jag kunde göra det helt bra. :)
10.15 hade vi samhällslära. Eftersom vi skall göra ett projekt nu på 3veckor så var vi i modersmåls klassrummet. Där finns datorer och den är ledig på onsdagar. Så vi har timmar på onsdagar istället för måndagens timmar. :) Projektet skulle jag göra med en klasskompis, men sedan när det inte fanns tillräckligt med information till pararbete så bestämde jag att jag gör ett projekt ensam. :)
Lunch hade vi klockan 11. Så vi var och äta mellan samhällslära timmarna. Och på den tiden satt jag och fundera vad jag skall göra mitt projekt om. :) Men jag kom fram till ett beslut i alla fall. :) Jag skall göra om Europeiska centralbanken. :)
12.30 fortsatte vi med kundbetjäning. Då var det också bara en kund i salongen. Så jag höll på med några uppsättningar på dockhuvud. :) De blev helt bra, men jag har haft några dagar så att jag inte kan koncentrera på någonting utan att bli besviken. Så jag försökte tänka på positiva saker idag. :)
Klockan var 15.15 då vi fick sluta och jag åkte hem. :)

Snöstorm!

På tisdagen hade de lovat snöstorm till södra Finland. Och det avr också som de hade lovat. Det snöade inget när jag var på kaffe rast i skolan, men när vi fick sluta två timmar senare så yra det lite med snö.
Hem vägen gick helt okej. Kom ner lite snö och slask, men blåsten var värst då man kände det i bilen. Så jag körde inte hem med motorvägen utan med gamla Helsingfors vägen.
Lite efter det att jag hann hem så kom yrvädret. Det tog inte läng efter det att jag kommit hem som det redan typ stormade ute. :/ Så jag var nöjd att jag hann hem innan stormen kom.

Senare på kvällen lugnade vädret sig. Det blåste nästan inget och ingen snö heller. :) Så det visade sig bli bra väder till följande morgon.


Skoldagen!

Skoldagen idag var normal, utan teori faktiskt. Vi var tre timmar nere i salongen. Jag tvättade, fönade och plattade Victorias hår. :) Och när jag var klar med hennes hår så tvättade, fönade och plattade hon mitt hår. :) Så på det viset var vi ivriga. :)
Två timmar samhällslära gick bra. Vi gick igenom om skatter och sedan såg vi en gammal film snutt från 1950-talet. Det var nog i Borgå som filmen var filmad. :) Vi diskuterade även om projektet vi skall göra för att vår lärare skall kunna bedöma kursen. :)
Två sista timmarna var matematik. Jag hann nog inte räkna så hemskt mycket. Jag jämförde mina svar med Victoria. :) För att veta att vi ungefär har förstått uppgifterna eftersom vi har matematik prov nästa veckas tisdag. Men jag hann nog räkna några uppgifter ändå. :)

Medeltal!

Såhär till måndagens ära, skall jag räkna medeltalet. :) Medeltalet av veckan 44 är 12,57.
Nu har medeltalet stigit riktigt fint!
Jag är så nöjd att det stiger sakta. Det är första gången jag är över 10 med medeltalet.
Nu skall jag fortsätta blogga och följa med besökar antalet. Hoppas det hålls lika nu under närmaste tiden, men små överraskningar är alltid roliga. :)
Tack för det till alla läsare. :)


Eftergranskningen av operationen!

Idag har jag varit borta från skolan, men jag har haft en mycket bra orsak varför jag har varit det. Eftersom jag var på operationen för två månader sedan, exakt idag. Så Jag var på eftergranskningen för att kolla att allt är som det skall.
Vi kom till Helsingfors sjukhus före 12. Och de var ju som vanligt sena i tidtabellen, men jag hade nog tid först 13.00, så vi hade reserverat bra med tid. :) Vi frågade med mamma i anmälningstället om man hinner upp till kafeterian, men de kunde inte säga annat än att vi skulle gå till mottagningsrummet 12.
Vi hann helt fint gå till kafeterian. Mamma frågade sköterskan om vi hinner till kafeterian och hon sa att vi hinner helt bra eftersom de är efter i tidtabellen. Så vi gick upp till kafeterian, men ända vi skulle göra var att vi skulle anmäla oss i informationen efter det.
Jag kom in till läkaren klockan 13.45. Och ut därifrån var vi 13.55. Så jag var inte länge in där. Läkaren tog bort sista stygnet från näsan. :) Så nu har jag allt bra och läkaren sa att det har blivit mycket bra. :) Så nu behöver jag inte springa med det mera. :)

Dagens outfit!

Outfit efter bastun på lördagen. Kan inte säga att den är den bästa bilden.

Snö!

Det var för en timme sedan, som jag råkade se ut från vardagsrums fönstret och vad ser jag? -Jo, jag ser att det kommer stora snöflingor. Så jag måste ta och fråga av mamma om jag ser rätt. :) Och mamma sa att det nog snöar nu.
Kanske det nu påriktigt kommer vinter. Jag har nog vinter däck på bilen, men mamma har inte så hon kör med sommar däck ännu. Jag funderar nog hur min pappa har låtit mamma köra med sommar däck då jag och min lille bror varit små. Pappa hade aldrig tid att byta däcken förrän det var obligatoriskt 1.12.

Söndags eftermiddag!

Nu har jag funderat med älsklingen, varifrån man kunde beställa hårförlängningar. Och hur jag än funderar och undrar så kommer jag inte på. Kanske man bara måste åka till någon större stad för att hitta. Kanske det skulle hjälpa, för jag vill faktiskt ha förlängningar.
Mitt hår ser ojämnt ut på högra sidan av huvudet, men vad det beror på vet jag inte. Kanske naturböjligheten i mitt hår som syns efter klippning. Så det känns så konstigt att ha det öppet, men jag skulle bara vilja veta var man kan få tag på förlängningar. :)
Nu skall jag se på one tree hill. :) Har sett på det nu i ett år varje söndags eftermiddag. :) Så nu skall jag också se på de. Efter det skall jag kolla om jag hittar på nånting att göra. :)

Bloggar senare!


Lampan!

Måste bara få ladda upp en bild som min bror tog med min kamera. Han testade hur bra min kamera är och här finns en blid som han tog på fredagen. :)

Haft gäster!

Idag var min storebror och hans förlovade till oss. De satt hos oss så länge att vi druckit kaffe. De satt och pratade med mamma. Och så läste min bror gårdagens dagstidning. :)
Vi funderade nog med mamma om de kommer på besök. Och så när vi var ute en sväng med mamma så hade min bror skickat sms om vi är hemma. :) Så de kom på kaffe.
När de gick ut så gick jag med. Jag förde varsitt tuggben till våra hundar. Nalle han är nog ivrig att springa med benet runt sin koja i hagen. :) Och Pelle han snurrar runt på sitt ben, men han springer nog in och ut i sin koja. :)


Internet bråkar!

Direkt det lite blåser ute så bråkar vårt internet! :( Jag gillar inte alls att vår internet håller på bråkar då jag skall svara på kommentarer, men kanske det vill fungera bättre senare på dagen. :)
Menmen.. man kan ju inte göra så mycket till det att internet bråkar. För det är bara att försöka med det som man har. Kanske jag nu bloggar några inlägg här. :)
Internet fungerar nog bara man har tålamod. :) Man skall hålla huvudet kallt och orka vänta att det laddar. Om det inte kommer inlägg så har vårt internet fått allvarliga problem. :)

Bamse!

En bild på Bamse då han är i köket på frysen. :)

Tico!

Nu skall jag ladda upp bilder på min brors hund. Den är av rasen Leoberger. :)

Tico i full fart när han leker med bollen. :)


Tico trodde jag hade något gott och han var annars också så slut så tungan hängde utanför munnen. :)

Tv!

Nu är det tv som gäller! Ser på ett program på tv, som vi har sett på varje veckoslut. Det är ett program där helt vanliga människor skall kunna ordagrant låtarna. Annars blir det fel. Man behöver inte kunna sjunga, man skall bara kunna orden. :)
Sitter ändå vid dator då jag ser på tv. Eftersom jag kan höra på låtarna som de sjunger. Man hör om de sjunger fel eller inte kan alls. Jag brukar sjunga på sidan om här hemma. :) Skulle inte kunna delta i själva tävlingen. :)
Det ända dåliga som finns är alla reklamer. Det kommer reklamer hela tiden. Efter varje del av tävlingen kommer det en reklam stund. Så det är negativt med MTV3, finska kanalen. :)
Skall nog blogga under tiden. Typ ladda upp bilder här. :)

Låtflugan. :) (direkt översatt)

Pyyre!

Nu skall jag ladda upp bilder på min brors katt. Den har varit hos oss som liten. :) Men sedan ville han ha den och tog den med sig. Det är min store bror som har den. :) Pyyre är 5år gammal, alltså född 2005. :) Han har varit kastrerad sen liten och han har varit innekatt, men nu är han utekatt och inne på nätterna. :)

Pyyre då han går emot en. :) Han hålls inte stilla.


Pyyre då han sitter vid min fot. Han är nog stor och fin. :)

Slappat!

Min dag har inte bestått av annat än slappning. Nu har jag inte gjort något sen halv fem. Har inte haft lust att göra något så länge det regnar utomhus och det blir så mörkt fort på kvällen. :(
Nu skall jag göra något annat än slappa. Jag skall nog blogga senare, men snart skall jag i bastun. :) Mamma har eldat bastun lite tidigare så man inte behöver basta så sent. :)
Jag kanske bloggar på samma som vi ser på tv. Det är tv ikväll som vi brukar sitta och titta på. :) Det är bara så skönt att se på tv efter bastun. Behöver inte ha någon stress för någonting. :)
Nu skall jag hitta på nånting. Det får ni höra ikväll. :)

Rekord! <3

31.10 hade jag unika besökars rekord!! Är så glad över sådana här små förändringar som unika besökares rekord. Denna dag hade jag 24 unika besökare på en dag och den dagen var sista oktober. :)
Tack till alla som besökt min sida! <3 Hoppas på det att ni kommer tillbaka till min blogg en dag i framtiden. Jag gillar så att blogga då man vet att man har ibland en liten överrraskning som ger lite inspiration till bloggen. :)

Tjenare!

Denna dag började 12.00, eftersom jag vaknade då. Jag sov mycket bra inatt, vet inte alls hur länge jag har sovit, men det gjorde bra i alla fall. :) Vaknade av älsklingens sms. :)
När jag steg upp så kokade mamma kaffe. Så jag fick vanliga morgon väckningen med kaffe och att prata med mamma. :) Mamma och min lillebror hade funderat att vi skulle åka och äta hamburgare idag.
Så jag hann just och just sitta uppe 1 timme. Så bestämde mamma att vi åker och äta nu. Så klockan hann bli lite före 2 när vi åkte. När vi var påväg tillbaka så frågade mamma om vi skulle köra någon annan väg. Jag sa till mamma att jag vill se var en kompis flyttat.
Så nu vet jag var hon bor så jag kan åka till henne. Skall någon kväll åka på kaffe till henne. :)

Nu är jag då hemma. Bloggar senare.


Award; Beautiful Blogger!

Dessa regler gäller:
- Kopiera in bilden i ett inlägg, för att visa att du har fått den.
- Tacka och länka till den du fick priset av.
- Ge priset till 7 andra bloggare.
- Skriv 7 intressanta saker om dig själv.

Jag vill tacka Jasimine för den fina Awarden. Motiveringen av henne var följande: Mycket ödmjuk och snäll tjej, som har samma syn på bemötandet av läsare som jag har. Hon skriver mycket fint till mig och jag ser hennes kommentarer som mycket uppskattade.

Jag vill tacka Anniepie för den fina Awarden. Hennes motivering lät följande: Intressant blogg som jag inte har följt så länge men gillar hennes fina bilder som hon delar med sig av på alla sina katter!

Jag vill skicka denna Award till följande:

Victoria- En tjej som börjat blogga nu med eftertanke. Så jag vill ge henne en Award för att hon skall blogga aktivt om sin vardag m.m. Av Victoria fick jag min idé att börja med bloggen. :)
Tvminnen- Denna tjej bloggar om tv program och filmer som hon tycker man bara skall hinna se under livet. Hon har mycket intressanta filmer m.m. på sin blogg. Har följt hennes blogg en tid nu. :)
Petra- Vill ge en Award till Petra. Hon har en blogg som man nog märker att det är hennes egna. :) Hon har bilder och text. Har inte läst den så länge ännu, men gillar den redan. :)
Stina- En tjej med vanlig blogg och gästbloggare. :) Har en intressant blogg tycker jag. :) Har läst den några gånger nu. :)

Tyvärr har jag inte ännu så många bloggar som jag skulle kunna skicka en award till. Vet nog flera, men de vill inte hålla på med award, tyvärr!

7 saker om mej själv. :)

1. Studerar till frisör

2. Bor hemma hos mamma

3. Har en underbar pojkvän i Vasa

4. Har en mycket störande lillebror på 13 år

5. Fyller 21 på våren

6. Gillar handarbeten 

7. Gillar yrket jag studerar till

Tack till alla mina härliga läsare. :)


The sims!

Jag har bara luggit och spelat The sims! Eftersom jag skall vila nu under helgen så ligger jag och spelar sims på min egna dator. :) Älsklingen har installerat sims på min dator i somras och nu ligger jag och spelar det i mitt rum.
Kommer nog att blogga under helgen också. :) Skall nog snurra runt i byn och se om det finns nånting att ta på bild. :) Jag skall ladda upp bilder, men jag kommer nog att vila en hel del.
Men nu skall jag upp och fortsätta med mitt spel. :) Ha de så bra!

Dålig uppdate!

Förlåt för det dåliga uppdateringen jag har haft under dessa dagar. Slutet av veckan gick inte som jag ville. Har inte mått hemskt bra och annars också haft en mycket konstig känsla vid bröstkorgen.
Onsdagen gick normalt i salongen, med några kunder, men jag hade ingen. Så det gick ganska normalt då. Precis som vår lärare skulle ha nånting emot det att sätta kunder till mej, men jag höll på med en kompis hår och så. Färgade om hennes hår, så att det pinka nu skulle synas bättre. :)
Tordagen gick helt utan kunder i salongen. Vadå? Vad kan man göra till det när man frågar av läraren varför vi inte har kunder så kommer det bara svar att vi inte marknasför vår skola tillräckligt bra. Om hon gjort det tidigare så när skall vi veta att vi skall göra det?! Förstår mej inte, men kanske man inte skall göra det heller!
Idag hade vi en kund i salongen, men jag gjorde idag mycket mer än jag gjort på de tidigare dagarna. :) Färgade en klasskompis hår med lättfärg. Först ville hon nog bara ha inpackning, men sedan hade hon pratat med läraren och kommit på att vi skall sätta lättfärg. :) Så där gick min dag. Eller till lunchen ialla fall. :)

Mirri!

Nu kommer det bilder på vår lilla Mirri. Hon är den yngsta katten vi har.
Hon är född på våren 2010, så hon är snart sju månader gammal. :) Hon är Masses unge, som man inte skulle kunna tro, eftersom Masse är så ung. Mirri är även min älskling kisse, men han tar inte hem den så den får vara hos oss. :)

Mirri då hon leker i mammas säng. Här skulle hon attackera Masse. :)


Mirri då hon sover i mammas säng. Hon sover till och med under mammas täck om hon har kallt. :)

Nu är då alla 9 kagtter presenterade och bilder finns. Ni får gärna kommentera om det är bra eller vad ni tycker om detta att sätta upp bilder såhär. :)


Två katter kvar!

Nu skall jag ladda upp bilder på Masse som hon heter. :) Hon är Tantens unge och en av kattungarna somstannat  kvar hos oss.
Masse är 1½ år gammal, hon är född 2009 på våren. :) Och hon har även haft ungar själv också. Senaste kull tillför Mirri till. Mirri är den sista katten hos oss som inte ännu är presenterad. :) Masse är inte kastrerad, men vi har ingen pojk katt som skulle vara okastrerad, så vi kanske inte får kattungar nå mer. :(


Masse sover i en av soffgruppens stolar.


Om Masse kunde sträcka sig lite längre, skulle hon säkert göra det. :) Hon ser annars ganska liten ut. :)


2.11.2010!

Normal skoldag, men det gick otroligt trögt.
En timme nere i salongen, sedan två timmar yrkesteori. Första timmen nere i salongen gjorde jag ingenting. Jag hade som ingen lust att göra något. Satt bara vitt nagellack, som på bilden med manikyr. :)
Två timmar yrkesteori, så skrev vi första timmen och sedan såg vi på en film med flera korta avsnitt på nya klipptekniker. Varefter vi fick gå på lunch. :)
Efter lunchen hade vi samhällslära. Hade dessa lektioner i konst och kulturs rummet. Efter som vi skulle söka information och svara på frågor om EU. Och sedan skulle vi svara på frågor som läraren igen hade satt ihop. :)
Sista två timmarna var matematik. Där var jag inte lika duktig som tidigare. Jag kunde bara inte på något sätt konsentrera mej på uppgifterna. Det kändes bara så konstigt att en dag ha sådan känsla att allt inte är bra. Jag hade en aning svag känsla och kunde inte tänka på dessa matematik uppgifterna. :)
Sedan var skoldagen klar! Imorgon är det ny dag och nya saker. :)

Kisu!

Nu kommer bild på Smirres unge Kisu. Kisu är en flick katt till hos oss. Hon är 2år gammal, född 2008. Samma vår som jag skulle vara ensam hela våren. Mamma och mina bröder var den sommaren på Åland. :)
Kisu är inte kastrerad.
Hon har fått två helt vita kattungar då hon fick sin fösta kull. ;)

Kisu ligger ofta under mammas säng eftersom hon är hemskt sskygg. Om man försöker ta fast henne så går hon i panik och börjar skrika. Hon är även en långhårig katt. :)



Kisu, då hon är ute. Hon gillar också att vara ute och för sig själv. :)


Skoldagen!

Dagen började idag med två timamr matte. Kan inte säga annat än att jag igen räknade som en matematiker. Kanske inte lika mycket som tidigare, men jag skall göra mitt bästa så matte vitsordet hålls bra. :) Frågade till och med extra uppgifter eftersom jag är borta från skolan nästa måndag. :)
Samhällslära timmarna gick bra.
Första timmen gick vi igenom nått uppgiftpapper, varefter vi fick gå på lunch. Sedan var vi i auditoriet, där såg vi på någon debatt som kommit i tv också. :)
Sista timmarna var vi i salongen, vi skulle nog ha yrkesteori. Men när lärarens dotter skulle ta bort sina förlängningar så var vi nere i salongen. Jag tycker det är orättvist då lärarens dotter får sin vilja och ingen annan får säga någonting. Arggghhhh!! Kan bli så arg på detta.

Smirre!

Smirre är en av flick katterna vi har. Hon har haft en del kattungar också. Kisu som kommer här senare så är Smirres unge. :)
Smirre
är  3 år gammal, född på våren 2007. Hon kom till oss på hösten samma år. Typ samma tid som Jeppe kom till oss så kom också Smirre. :)

Smirre sover oftast i min eller mammas säng. Det är min lille brors katt, han är ju 13 och har de flesta katterna.

 

Smirre i mammas säng på kvällen efter att man har eldat hos oss och det är varmt. Så här njuter våra kissor. :)


Veckans medeltal!

Veckans medeltal är 9.28 av veckan 43. ;) Nu börjar det stiga, men jag vill att mina läsare kommer med det att jag bloggar och visar att jag har en blogg med händelser. :)
Jag kommer att fortsätta svara på kommentarer lika ivrigt som här tills och så kommer jag att hålla bloggen uppdaterad så mycket som bara möjligt. :)
Hoppas alla trivs här. Jag gör mitt bästa och vill gärna höra vad ni tycker och vad jag kunde blogga mer om. Som jag nu fått önskningar om att man vill se bilder på våra katter. Fortsätt lika!

Fortsättning av katterna!

Nu skall jag ladda upp bild på min brors katt. Som har varit hos oss sedan min bror började på yrkesskola.
Jeppe är 3år gammal, född hösten 2007. :) Han har inte varit kastrerad och nu under denna sommar har vi kastrerat honom. :) Han har varit pappa till de flesta kattungarna. :)

Hur det än är så vill våra katter var upp i vinden. Där är det varmt och skönt. Och med andra ord får de sova var de vill. :) Här är Jeppe i min säng.

Jeppe är den största katten av storleken hos oss. :) Han är min brors och han kallar Jeppe till Paddan, när han är så stor. :)


RSS 2.0