Utsikten från båten!



Lång tid tillsammans!

Idag har jag och min underbara pojkvän varit ihop i 2år och 4månader. Tänka sig hur den tiden har gått sedan vi blev ihop. :) Tiden tillsammans har varit underbar. Har inte haft större bråk nu. Hade tidigare ett stort bråk, men det orkar jag inte tala om.

Idag har vi även varit förlovade i 4månader. :) Känns så härligt och man har funderat på det att hur det skulle ha varit om vi inte hade förlovat oss. Förlovningen kom inte för tidigt tycker jag. Vi hade båda samma åsikt om förlovningen. Varken han eller jag måsta säga när vi skulle förlova oss. Bästa var då det kom spontant och båda var redo. :)

Inträdesprov!

Fick inkallelse till inträdesprov igår. Skall till Yrkesinstitutet i Österbotten på inträdesprov 10.5. Det är till vuxen utbildningen. :) Jag funderade redan om jag skulle få inkallelse till inträdesprovet 5.5. eller 6.5, men det var vuxen utbildningen som är 10.5.

Idag kom det ett brev igen. Det kom från ungdomslinjen på Yrkesinstitutet i Österbotten. Datumen då jag skulle på detta inträdesprov skulle vara 5.5. Och det passar inte för mej. Jag skall ha yrkesprovet/inlärnings provet i skolan samma dag, så det passar inte.

Så jag skall åka till Vasa två resor. Jag skippar inträdesprovet 5.5. Jag har ju ändå två ställen som jag skall på inträdesprov. Jag går till Vasa svenska yrkesinstitut och sedan till finska yrkesinstitut. Så jag tror inte  jag åker till svenska ungdoms linjen.


Bilder från klasskryssningen!

Tänkte visa bilder på hytten till en början. :) Eftersom jag måste ta bilder från hytten, när man inte vet när man nästa gång åker på kryssning. :)


En god klasskompis sov i samma hytt med mej. :) Dubbelsängen övertogs av två andra klasskompisar. Jag och min goda klasskompis tog våningssängen. Jag tog den nedre sängen och hon tog den övre. Hon råkade på bild. :)


En ny bild på mej. Här är jag tillsammans med min gode klasskompis. :)


Drinkarna vi drack på båten. Heter razzer, innehåller nå brännvin, hallon och lime. :) Surt, men gott!

Änder!

Senast jag var ute och promenerade satte jag märke till två änder. :) Det var så skojigt att sitta och titta på dem. De simmade först i motströmmen, men sedan vände de om och åkte med strömmen en bit. Och så vände de och simmade i motström igen. :)

Medeltal!

Veckans medeltal av vecka 16 var 7,14. Nu har mitt medeltal stigit då jag har bloggat mera. :) Och så har jag ju varit stolt över vårt internet. :) Eftersom det har fungerat bättre och det har varit så trevligt att  blogga och sätta upp bilder med ett internet som gått fort. :)

Jag skall fortsätta blogga lika aktivt. Eftersom jag kommer att gå ut på kvällarna på promenad så kommer jag att få bilder på våtecken. :)

Himlen!


Blåklockor från promenaden!


Fint väder!

Det är otroligt fint väder idag! Solen lyser och det blåser inte nästan alls. :) Så man njuter av att bara få typ stå ut. Och jag har ju varit ute nu nästan en och en halv timme. Kan bara säga att sommaren är på kommande till södra Finland. :)

Njuter faktiskt av att få stå ut och såga ved idag. Har sått ut nu och sågat ved så jag fick en papplåda full med ved till bastun. :) Det är tugnt att såga, men då vädret tillåter så skall man nog vara ute, fast man skulle göra något man inte riktigt gillar. :)

Jag vill ju hjälpa mamma att städa gården! Och nu när jag får möjlighet till det så gör jag det mer än gärna. Har ju i alla fall ett fint väder som tröstar och sedan kan man ju njuta av värmen i bastun som man själv har sågat veden till. :)

Har sågat gamla plankor idag! Jag har sågat en hel del plankor så jag har en massa ved i bastun också. Sedan är det bara att tända på under bastu brasan och vänta så det värmer sig. Kommer att njuta av att få sitta i bastun idag. :)

Söt bild!

Fick en fin bild på Nöffi då han ligger med sin mamma. :) Den var bara så underbar att jag vill nu dela denna glädje med er andra. Nöffi är bara så söt.

Nöffi och Julia.

Visst är de söta. Nu är jag stolt över vårt internet. Det fungerar fort och bilderna kommer in så snabbt att jag inte hinner med. Tidigare  fick jag vänta typ en kvart med varje enskilld bild. :)

Kattungar!

Vi har kattungar igen, men dessa är nog redan 4veckor gamla idag! De är bara så söta. Två vita och en svart-vit. Mamma vill behålla den svart-vita för hon har förälskat sig i den. :) Så jag tog bild på dessa kissor. :)

Kissorna från vänster: Fjollan, Skrållan och Nöffi.

Jag har döpt de två vita, men mamma har döpt den svart-vita. :) Vi ville att dessa kissor skulle ha sådana namn som vi inte har haft tidigare. :) Så dessa namn passade rikitgt fint. :)

Liten kattunge!

Jag skall visa er bild på en mycket liten kattunge. Tyvärr gick det bara så att den levde några dagar. Den föddes för snart 4veckor sedan, men den dog två dagar gammal. :( Vi försökte hjälpa den, men den var inte tillräckligt utvecklad. :'(





Vi försökte hjälpa den, men vi kunde inte. Den var helt kall och den ville inte förstå sig på att äta. :(


Videkissor!


Videkissor från promenaden. Fanns helt otroligt mycket videkissor längs med promenaden. :) Denna var en av de bästa bilderna. Andra bilder blev suddiga. :/

Bilen tvättad!

Nu har jag bilen tvättad! Men en dålig sak finns det alltid då man tvättar bilen. Jag hatar att tvätta bilen, men man kan ju inte köra med en smutsig bil heller. :/ Så den får vara sådan som den nu är. Jag måste bara kolla om jag får en ny målyta på vissa srällen. :)

När man tvättar bilen så kommer det fram roliga små överraskningar. :/ Som på min bil kom det fram skråmor som har varit på den sedan jag köpte den och stenskott som har kommit när man kört. :/ Och sedan märkte jag att jag har rost vissa ställen på min bil.

Nu är den ju i alla fall ren. Kommer att försöka få älsklingen att fixa min bil sommaren. Kanske man får den lite snyggare. :P Men jag vet inte ännu. Man får se det sedan. :) Och när de har tidigare tvättat den innan jag köpte den har de tvättat så att det kanske har varit en sten i tvättborsten som jar skråmat små skråmor på bilen. :/

Lördag!

Idag är det då lördag. Har inge större planer inför denna dag. Skall bara vara hemma och kanske tvätta bilen. Sedan skall jag sätta in bilder här på bloggen. :) Om vädret tillåter och håller soligt så skall jag ta en promenad.

Nu kollar jag som bäst på tv. Ser på djurens räddningsteam. Och det verkar som om folk skulle njuta av att plåga djur. det ser helt hemskt ut. :/ Vi har djur hemma och jag förtstår inte hur någon kan göra sådant mot ett oskyldigt djut. :(

Bara min lille bror har tvättat mammas bil, så skall jag ta och tvätta min bil. :) Jag har inte tvättat min bil på hela vintern så jag har allt salt och skit som kommit under vintern på den. Hoppas jag inte har mycket sand på den så det inte skrapar. Måste bara komma ihåg våt borste när jag tvättar min bil. :)

Långfredagen!

Långfredagens eftermiddag gick hos farmor! Farmor tyckte att jag skulle komma på besök till henne då jag ringde henne. Hon hade satt lammsteken i ugnen så hon kunde inte åka nånstans. Så jag bestämde mej för att åka till farmor. :)

Farmor sa till mej i telefonen att hon behövde håret klippt. Så jag tog med mej klipp sakerna, som saxarna. :) Så jag klippte farmors hår och fick 20€. Och farmor var nöjd, men jag klippte inte mycket. Man får ta mera sedan mot sommaren. :)

När jag hade klippt farmor, frågade hon om jag hade ätit nånting. Så jag svarade att mamma hade börjat med maten när jag åkte iväg. :) Så jag fick lax smörgåsar med kaffet. Sedan lade farmor fram kakbitar och bulla på bordet. :)

Lite över tre ringde pappa. Han ringde för att fråga om jag fortfarande var hos farmor. :) För han skulle också ha sitt hår klippt. Så jag tog en sväng till pappa efter att jag druckit kaffe med farmor. Satt hos pappa även på kaffe. När jag klippte pappas hår så kokade hans nya fru kaffe till oss. :)

Hemma var jag lite före 6. Så jag hade varit 5 timmar borta. Startade ju omkring ett till farmor och sedan hittade jag mej hem halv sex tiden. :)


God dag bloggen!

Det är då långfredag och inga planer på schemat. :) Så jag får bara ta det lugnt och inte stressa med någonting. Skall tydligen bara vara hemma, ifall jag inte åker på kaffe med någon. :)

Hade även min bror att ringa pappa, men som man kunde gissa så var inte han hemma. :/ Jag som skulle behöva bensin pengar till det att jag skall åka på alla urvalsprov. Men kanske jag hinner få det innan det är för sent.

Skulle ha lust att åka till farmor också. :) Jag borde kolla med brorsan om vi åker till farmor först och väntar typ där att pappa skall meddela att han är hemma. Eftersom de var till någon gravgård nu som bäst när vi ringde.

Pappa kan inte komma in i en kyrka,
men till en gravgård kan han gå då det är hans nya frus vilja att åka till gravgården. Han har blivit en annan person med denna nya fru, än vad han var då vi var små. :(

Frisk luft! :)

Nu har jag varit ute och gått i en hel timme. :) Hade det faktiskt roligt under promenaden. Älsklingen ringde en stund efter att jag startat och jag pratade med honom en stund. :)

Jag startade omkring sju tiden. Och tillbaka var jag lite före åtta. :) Så jag fick promenera en lång bit. Blev nog omkring 4 km. Måste börja med att röra på mej, annars blir jag allt för slö. :/

På min promenad hittade jag videkissor. :) Tog även hem några kvistar också. Det var faktiskt roligt att hitta videkissor eftersom det ändå är påsk. :)

Nere vid ån såg jag en lustig syn. :) Jag såg två änder simma fram och tillbaka innan jag fattade vad de gjorde. ;) De simmade först i mot strömning, men sedan åkade de med strömmen en bit tillbaka. Så jag kunde inte hålla mej för skrattet nå mer. Det såg faktiskt lustigt ut.

Nu måste jag tänja mina muskler. Annars är jag allt för styv imorgon. :/ Men jag kanske bloggar mer ikväll annars kommer det inlägg imorgon. :)


Påskönskringar!

Nu vill jag önska alla mina läsare EN GLAD PÅSK!



Nu har påsklovet börjat även för mej!
Har varit hela dagen i skolan och nu skall det vara skönt med några lediga dagar. jag skall ta och gå ut bara jag har kollat tv klart. Skall ta med kameran och se om jag hittar några vårtecken. :)

Skoldagen!

Skoldagen gick rätt fort! :) Märkte inte hur klockan gick. Jag hade ingen kund idag, men jag hjälpte istället till när en klasskompis hade en kund. :) Kunden ville ha permanent, lättfärg och klippning.

Kunden kom klockan 10, så innan det städade jag lite runt i salongen och ordnade annars också till platser. Så det skall bli roligt att återvända till skolan på tisdagen. :)

Klasskompisen började rulla permanenten ensam, men när hon hade fått mittpartiet rullat så ställde jag upp för att hjälpa med ena sidan. På det sättet går det som fortare. Så vi fick det rullat rätt fort. :)

Jag gick för att äta lunch 11.30. Så jag skulle vara tillbaka innan 12 då sista mat turen börjar. Klasskompisen skötte permanenten ända tills fixeringen skulle sköljas bort. Så jag tog över det då. Sedan applicerade jag färg i kundens hår. När det hade varit sin verkningstid så tog klasskompisen över tillbaka. Så hon skulle få klippa det. :)

Eftermiddagen gjorde jag inget speciellt. Tog det för det mesta lugnt och sedan städade jag ännu lite i salongen. Vill inte att det skall ligga en massa borstar och kammar omkring. Så jag tvättade bort dem. :)

Språkprov!

Fick ett brev från Finska yrkesinstitutet i Vasa! Det stod att de skall ha ett tillfälle för språkprov. Eftesom jag har modersmålet svenska så ordnar de ett språk prov på finska. :)

Tillfället äger rum 19.5! Så tydligen har utbildnings guiden haft fel information. :/ Det stod att svenska yrkesinstitut skulle ha inträdesförhör 4-6.5 och den finska yrkesinstitut skulle ha inträdesförhör 10-12.5. Så jag förstår mej inte mer på detta.

Nu har jag då fått kallelse till språk provet. Men jag har inte hört nånting från den svnska yrkesinstitut så får nu se om de har inträdesförhör. :/ Jag hoppas verkligen att jag får kallelse till den svenska yrkesinstitutet också.

Klasskryssningen!

Klasskryssningen gick bra. :) Det avr faktiskt roligt, men inte att jag direkt vill pånytt på kryssning. Man fick nog tillräckligt av denna gång. Från torsdagen till lördagen på kryssning var nice. :)

Det kommer bilder bara jag flyttar dessa på datan. :) Lovar inget om när de kommer. Och jag fick en personlig överraskning på kryssningen; Jo, min egna kusin råkade vara på samma bår. Har inte sett han på 3 år och nu var han mitt i allt på samma båt med mej. :)

Och kvällarna gick annars också fort. Köpte en massa godis och limonad på båten. Men det brukar man väl alltid göra. Kommer att blogga mer om kryssningen bara jag har ork att sitta vid datan. :/



Åkte med Viking Line Gabriella. Och det var en mycket rolig resa. Som tur blåste det inte, så det gungade heller inte. Och så kunde man gå helt lugnt på däckena. :)

Medeltal!

Vecka 15 medeltal är 4. Inte så högt, men bra i alla fall. Jag har inte haft högt medeltal alls, men jag skall nog jobba för mitt medeltal. Har bara inte nu intresse att sitta vid datorn, men jag kommer att skärpa mej. Snart är jag klar från skolan och kommer skaffa ny  blogg så skall jag jobba med den. :)

Kryssning!

Nu har det äntligen kommit dagen man väntat på! Vi skall åka på klass kryssning imorgon så min blogg kommer att vara orörd till lördagen. Blir en liten bloggpaus, men jag åker på klass kryssningen!

Imorgon startar båten 17.30 (finsk tid). Och så är vi i Sverige på fredags morgonen. Vi skall åka med bil klassens pojkarna till tekniska museét. :/ Nog skall vi överleva det nog. :) Och båten startar tillbaka till Finland på fredags kvällen 16.45, men nu vågar jag inte säga om det är finsk eller svensk tid. :)

Imorgon har vi en rätt normal skoldag. Får skjuts av min bror till skolan, så jag inte behöver lämna min bil i Borgå över de dagar jag är borta. :) Får även skjuts hem med en kompis. Imorgon skall jag vara och kratta vid en av skolans rökrutor. Så vi skall få en trivsam skolmiljö. :)


Cykeltur!

Igår tog jag en cykeltur i de vakra vårvädret. :) Eftersom min egna cykel inte är i funktion så lånade jag min lille brors cykel. Den har 7 växlar och den är annars också tung att trampa med. Så jag fick lite muskel träning på samma som jag var ute i vårvädret. :)

Solen lyste och jag hade ett brev som skulle till posten. Så eftersom vi har en gul postlåda nere i byn, så kunde jag åka med cykeln dit. :) Gillade faktiskt vädret som var och det var skönt att komma ut lite.

Det var 4 km som kom fullt. :) Har inte  cyklat på en god tid, så det kändes riktigt bra att få cykla igen. Jag sa till min pojkvän att man skulle måsta röra på sig mer. När man inte vill orka mer de korta rutterna heller. :) Så man måste nog ta och skärpa sig lite. :)

Vecka 14!

Medeltal av vecka 14 var 4,66. Kan inte säga att det är något högt tal, men jag är i alla fall nöjd. Jag kräver inte att det skall vara uppe i tie. Eftersom min blogg är lite utanför alla kategorier som man kunde klassa sin blogg i, men det förstod inte jag då jag skaffade min blogg. :/ Så jag har ingen speciellt kategori för min blogg.

Men jag skall jobba för mitt medeltal. :) Jag är stolt över min blogg fast jag bara bloggar för min egen skull. Jag vill ha nånting att göra och nånstans som jag kan skriva ut mina tankar och så. Jag vet inte hur många jag har som läser min bloggen, men det gör jag själv. :) Trevligt att kolla det som redan finns på min blogg och jag får alltid en varm känsla av det som varit och som finns på min blogg. :)

Dricksglas!

Fick 6 stycken dricksglas i julklapp av min store bror och hans flickvän. De frågade vad jag och min pojkvän ville ha i julklapp och jag kunde inte svara nått annat än kärl eller liknande. :)

Kaffekoppar!

Ljusgröna kaffe koppar




Gröna kaffekopparna



Loppis!

Jag var med mamma till ett hemma loppis. :) Där fanns en massa saker som man kunde ha köpt. Men jag nöjde mej med mindre. :) Så jag hittade nog saker, men jag hade inga pengar med så jag frågade mamma om hon kunde betala för mej. :)

Mamma betalade 8 kaffekoppar till mej. Jag hittade 4 kaffekoppar i klar grön och sedan hittade jag 4 andra kaffekoppar i en ljusare grön färg. Eftersom grön är min favorit färg så skulle jag ha mina kaffekoppar i grönt. :)

Skall ta bild på dem så ni får se. :) De är faktiskt fina. Jag blev förtjust i dem direkt. Det fanns nog en massa ljusare gröna koppar, men jag ville inte ta så många. När jag nu redan hittade 8 kaffekoppar och min pojkvän har fått koppar av sin mamma. :)

Nu har vi tallrikar, koppar, bestick och dricksglas. :) Så nu behöver vi lite mer dricksglas, tallrikar, kastruller och stekpannor. Så börjar vi ha kärl sidan i skick. :) Lakan och sånt har vi haft redan länge.

"One tree hill"

Har kollat på "One tree hill" nu en längre tid. Så nu tänkte jag ta och berätta om karaktärerna en skillt. :) HAr själv fastnat i serien helt och hållet. Har nog kollat på denna serie då den kom i tv, men jag hade ju inte sett de första säsongerna så jag hängde inte riktigt med i serien. Och nu har jag sett 5 säsonger så jag hänger bättre med. :)

Lucas Scott

Lucas är en kille som gillar basket. Han spelar med sina kompisar på en basketplan som är övergiven och tom. Han drömmer om att få spela i High school laget, men han är inte så populär. Lucas farbror hjälper in honom i laget och han blir en av de bästa spelarna. :) Han får även reda på att han har en ärftlig hjärtsjukdom. Han har bott sin barndom med sin mamma. Lucas bästa vän är HAley James, de har varit bestisar sedan små.

Nathan Scott

Nathan gillar också basket. Han spelar i High school laget och är lagets kapten. Han förälskar sig i Halry James. Och det är svårt för Nathan och Haley att ha förhållandet i hemligeht för Lucas. Nathan kan inte tåla Lucas eftersom Lucas och Nathan är halvbröder. De har samma pappa, men skilda mammor. Men de har bara 3månader ålderskillnad.  Nathan och Haley gifter sig i High school.

Haley James

Haley är en av de bästa eleverna på High school. Så hon är en stödlärare för dem som inte riktigt vill klara sig i skolan. Haley är till och med Nathans stödlärare. Det är där deras kärlek får sin början. Haley är en duktig sångerska och hon åker på turné, men återvänder hem till Nathan. Haley är inte populär i skolan som gör det svårt för Nathan att visa deras förhållande öppet i skolan då han är en populär kille. :)

Peyton Sawyer

peyton är cheerleader i High school. Peyton gillar olika sorters musik. Olika låtar får hennes humör att byta. Hon är en som gillar att rita och hon ritar bilder av hennes olika känslor. Hon vill även rita seriebilder till stadens dagstidning, men hon gör inget till saken så Lucas tar hennes porfolio med teckiningar och går till dagstidningen. :) Framåt i serien har peyton eget skivbolag och musikstudio. :) Hon älskar Lucas och efter många om och med förlovar de sig. :)

Brooke Davis

Brooke är cheerleader i High school. Hon är även populär. Hela High school tiden är Brooke ensam i Thee hill där hon går High school. Hennes mamma bryr sig inte och hennes pappa har man aldrig sett. Så när Brooke kommer på ett företag så ber hon hjälp av sin mamma som vill ta över hela företaget av Brooke. Brooke får inte kalla sin mamma för mamma. Så hon överlåter hela företaget till sin mamma för hon orkar inte bråka med henne längre.

James Lucas Scott

I serien får Haley och Nathan en pojke då de blir klara från High school. Jamie är 5år gammal i serien och han är en mycket smart kille. Till sin ålder vet han en massa. :) Lucas är han gudfar och Brooke är hans gudmor. Han gillar alla vuxna som är i hans liv. Jamie gilar också basket, men det kan man väl gissa då pappa och farbror har spelat basket. :)

Så denna serie har tagit mitt intresse. Man kan faktiskt ligga och se på denna serie så länge man bara orkar. Jag kan själv personligen ligga och se på det hela dagen. Har sett flera säsonger och har en eller två säsonger ännu kvar. Hoppas denna serie inte tar slut direkt. :) Det har kommit ut en åttonde säsong nu. Rekommenderar nog om man är intresserad så kolla gärna. :)


Vad kan vara värre?

Hur skall man kunna njuta av vårsolen, då man är förkyld och man får inte gå ut? Jag har nu varit förkyld sedan tisdagen och jag har haft stegring och feber från igår. Så nu skall det ju vara fint väder då man inte kan gå ut. :/

Jag stannade hemma igår. Och kan säga att det var nog värt frånvaro. Jag skulle inte ha orkat köra till skolan och för det andra kanske jag inte skulle ha orkat vara i skolan. Så jag var nöjd över mitt val att stanna hemma. :) Hade stegring och så hade jag så sjukt huvud. Orkade som inte lyfta huvudet från dynan. :/ Och sedan var det så att jag sov hela dagen.

Hade så illa att jag sov hela dagen. Orkade knappt vara vaken och när jag var det så kändes det inte alls bra. Så jag fick krafter då jag sov. :) På kvällen var jag vaken någon timme, men inget att hurra med. Låg i soffan och kollade tv med mamma. Gick tidigt och la mej. :)

Tillbaka till skolan!

Nu har praktiken tagit slut. Och vi skulle vara tillbaka till skolan på torsdagen. Jag kände mej inte så bra, men jag åkte till skolan i alla fall. För att få in praktik pappren och för att kolla med studiehandledaren att jag hade fyllt i pappren rätt som skulle skickas till yrkesskolans vuxenutbildningen. :)

Pappren som skall in till vuxenutbildningen, så de skall vara skickade före 15.4. Så nu har jag det under kontroll. :) Behöver inte fundera på det längre. :) Och så fick jag inlämnat pappren från praktik tiden.



Och så fick vi ju information inför sista periorden. :) Skall bli helt skoj att få examens pappren i handen och sedan fundera på framtiden. :) Fast jag vet ju att jag skall studera om jag kommer in på skolan. :)

Förkyld!

Idag känns det helt som om allt inte skulle vara bra, men jag har inte stägring. Jag har bara en bra förkylning. Hoppas jag inte nu skall bli sjuk, då vi imorgon skall tillbaka till skolan. Så jag hoppas verkligen att detta går om.

Jag skall ju med klassen på kryssning nästa vecka. Så jag vill inte bli sjuk just nu. Jag kan va sjuk över helgen, men inte nästa vecka. :/

Jag har en bra förkylning och så känner jag inte mej så bra annars heller. Skall imorgon till skolan för jag måste diskutera med studiehandledaren om en sak och sedan skall jag lämna in alla papper som vi har fyllt i under praktik tiden. :)

Denna förkylning började igår, så därför kom det inget inlägg igår då jag inte hade några krafter alls. :/ Men jag skall försöka blogga så mycket jag orkar, men jag kan inte lova nå mycket nu.


Seppälä!

Vi tog en sväng till seppälä idag med mamma. :) Och jag tänkte att jag inte skulle köpa någonting, men jag skulle bara se vad de har i Lovisa seppälä. Och vi kollade med mamma runt och sedan såg vi en bekant som vi fastnade och tala med. :)

Jag fyndade nog en topp. Jag som inte skulle köpa något klädesplagg fastnade i en topp och så såg jag att det avr -60% på detta ställe som jag tog min topp ifrån, men där var inte några andra tröjor som jag skulle ha viljat köpa. :)

Så när jag bestämmer nåt, så håller det tydligen inte. :) Jag borde nog hålla på att jag inte alltid skall ha nånting. Jag har nog så fulla klädskåp att jag borde tömma dem lite. :) Men det skall jag göra innan jag flyttar och om jag får sommarjobb blir det ny påfyllning i mitt klädskåp. :)

4.4.2011!

4.4-11 betyder att jag har haft mitt körkort i 3år idag. :) Tänka sig hur tiden har gått. Det är redan 3år sedan jag gick bilskolan och fick mitt körkort. :) Jag började ju nog bilskolan ett halv år före jag fyllde 18, men jag fick körkortet två veckor efter att ha fyllt. :)

Jag kommer ihåg hur nervös jag var inför teoriprovet. :) Jag hade läst dagen innan jag skulle göra mitt teoriprov. Jag fick skjuts till besiktningskontoret. :) Jag var faktiskt nervös. :) Det tog 15min att göra teoriprovet, men jag var nog godkänd med första försöket.

Sedan kommer jag ihåg när jag skulle köra upp. Då var det nog så att jag trodde att jag inte skulle klara av det. jag hade kört två lektioner med Mini Coopern som jag skulle köra uppkörningen med. Jag var så närvös att jag skakade. Besiktnings karlen var riktigt nice. Jag körde i stan och när vi kom tillbaka till besiktningskontoret så sa han att jag inte hade några större fel, så jag kom igenom med första försöket. :)

Men jag kan säga att det känns otroligt bra att ha körkort. Man behöver inte vara beroende av andra och man kan komma och gå hur man själv vill då man kan köra själv. :) Jag skulle inte kunna tänka mej ett liv utan körkort nu mera. Det är nog en stor sak man skall ha om man bor på landet. :)


Medeltal!

Vecka 13 medeltal är 5,71. Jag är stolt över detta med medeltalet. Måste erkänna att jag inte har bloggat nå mycket, men jag har ändå besökare. Och jag skall nog ta och skärpa mej med bloggandet. Kommer nog att blogga emr direkt jag vet vad jag ville berätta om. :)

Nu skall jag snart iväg till stan med mamma. Så kanske jag hittar nått där som jag kan berätta om. Vädret här är inte det bästa idag. Det bara regnar då jag har igen min lediga dag, så jag måste se vad jag skulle blogga om i så fall. :)


Söndag!

God morgon bloggen! Nu har man varit vaken några timmar. Skulle nog ha fått sova längre, men jag kunde inte sova idag. Steg upp otroligt tidigt mot vad jag brukar på en söndag.

Älsklingen ringde nyligen också. Nu har han varit hemma en vecka och han har 38 grader feber. :/ Han har blivit förkyld nu. Så jag hoppas han blir bra igen, bara han kommer ihåg att vila. :) Hoppas han även sover nu på dagen så han får krafterna tillbaka. :)

Idag skall jag inte troligtvis göra mycket. Bara ta det lugnt och vara hemma. Kanske jag tar en sväng över till mormor då min moster kommer med sina barn till mormor också. :) Jag skall nu se om mormors katt skall vara elak emot mej igen.

Senast när jag var till mormor så flög katten fast i mitt ben. Jag visste inte vad den fick för fel. :/ Det var så att jag gick in som vanligt till mormor och då flög katten fast. Igår på eftermiddagen var jag till mormor och när jag satt vid köksbordet så var den helt lugn, men när jag skulle stiga upp så börja den skrika och borsta upp sig. Så jag blev en aning rädd. :/

Onsdags kväll!

Hade inget att göra på onsdags kvällen, så jag frågade mamma om jag skulle klippa hennes hår. Hon var nog av samma åsikt och när hennes arm fortfarande är sjuk så är det enklare för henne att tvätta kort hår. :)

Så jag klippte mammas hår klockan 17. Det tog sin goda tid att klippa hennes tjocka hår. Så jag hade nog reserverat bra med tid till det. Det blev rätt kort bak i nacken, för det var det hon ville. :)

Jag hade det annars klart klockan 18, men mamma skulle och röka så jag hann inte förtunna det innan hon gick ut så fick jag ta och göra det efter att hon kom in. :) Annars blev det nog bra. :)


Praktiken!

Snart är praktiken slut och man kommer att sakna det. Har haft en mycket trevlig praktik tid, men nu är den snart slut. Några dagar kvar och sedan skall man tillbaka till skolan 8veckor. Sedan börjar sommarlovet och man skulle vara examinerad på samma. :)

Det känns nog inte som om praktiken snart skulle vara slut. Har haft en massa att göra. Här i veckan färgade jag min handledares utväxt och idag hade jag 4 kunder. Ett barn som kom klockan 11, sedan hade jag en herrklippning som kom klockan 13. Och sedan hade jag ännu en barn klippning klockan 14. :)

Medans jag klippte herren klockan 13 så kom det in en kund utan tid. Min handledare sa att om praktikanten får klippa så kan han bli och vänta. Han väntade på sin tur. Så jag klippte honom klockan 13.30. :)


Nytt bankkort!

Fick ett nytt bankkort på posten idag. Mitt gamla kort går ut bruk nästa månad så det duger inte sedan mer, men nu fick jag ju mitt kort i god tid. Första kortet som kommer på posten till mej.

Senast hann jag inte få mitt kort på posten. Innan det skulle komma på posten så måste jag besöka banken. Mitt föredetta kort hade något fel så det ville inte fungera i bakautomater, men jag fick nytt kort på bank kontoret. :)

På kortet är det ett träd denna gång. Jag minns inte vad det är för bild på mitt nuvarande kort, kanske det bara är ett blått kort. :)

Visa_Puu
(Bilden från Andelsbankens hemsida)
Så ser mitt nya bankkort ut. :)


RSS 2.0