Sommarjobbs ansökan!

Nu har jag skickat in en sommarjobbs ansökan. Så nu är det bara att hålla upp tummarna att jag får nå jobb. Det är en annan sak om jag får det. :) Det är på en affär som jag skulle vilja jobba i sommar och få lite fickpengar då jag kanske studerar vidare. :)

Detta ansökan skulle skickas på internet. Så det fanns en massa frågor som man skulle svara på och sedan fanns det fält där man skulle skriva med egna ord. :) Och jag fyllde i alla fält som jag kunde. Och nu har jag skickat det.

Nu är det bara att vänta och se hur det går. Kanske man får jobb och kanske man lär sig inom det också. :)

Födelsedags present!

Jag hade ju födelsedag den 21 mars. Och min pojkvän kom till mej månaden innan jag fyllde, men han hade en födelsedags present med sig. Han hade bett om vår gemensamma vän skulle rita av mej och min pojkvän från ett fotografi på ett stort papper som sedan skulle ramas in. :)



Så ser bilden ut som kompisen ritade. Har inte den orginala fotografiet, men det är nog helt lika som på fotografiet. :) Tack du käre vän.

26.3.2011!

Förlåt för ingen uppdagetring. Jag har bara inte haft möjligt att lägga upp några inlägg. Vårt internet är avstängt där hemma och jag har inte haft lust att åka till min store bror direkt det behövs nånting. Jag kan bara inte inse att det skulle vara en nödvändig sak att be om hjälp eller nått. Jag har blivit van att komma framåt med det man redan har. Så därför kan jag inte heller tänka mej be om min bror om hjälp. :/

Min bror skulle nog säkert förstå saken,
men om jag redan får batala mina räkningar hos honom på nätbanken så är jag tacksam. Så jag skriver mina inlägg innan jag åker till min bror och sedan kopierar över dem på han dator. Sedan kan jag ju redan publicera det jag skrivit. Jag är hemskt ledsen över att det inte händer något på min blogg, men jag kan inte göra nånting till saken. :(

Min älskling har även åkt hem så det känns tomt.
Och det tar sina dagar innan jag hämtar mej igen. Jag vet att jag inte borde hålla på såhär, men det har en stor betydelse då en viktig person åker som varit hos en i en längre tid. :) Hoppas ni mina läsare förstår det och det kommer ju inget medeltal heller då jag inte vet när jag igen är inloggad på bloggen.

Jag har bråkat med min pappa så det hjälper inte heller saker och ting.
Tog ihop med honom i telefonen då han skulle ha min bror att låna min bil, men jag gick inte med på det så han blev sur och sa till min bror att jag inte skall fråga hjälp av honom för han svarar tillbaka som om han skulle kasta bumerangen tillbaka. :/


Tjenare bloggen!

Nu kommer jag igen att ha min blogg uppdaterad. Fick räkningen fixad, men mamma hörde på radion i morse att Sonera som vi har internet av kommer att strejka från och med idag till nästa veckas måndag. Så mamma ringde in till Sonera och frågade om de kan koppla på vårt internet, så vi inte behöver vänta till nästa vecka.

Nu när vi har fungerade internet hemma så kan jag också blogga mer. Kunde ju inte blogga så mycket då jag var hos min bror för det känns inte artigt. Så jag kastade ju bara in ett snabbt inlägg. Nu kan jag sitta och blogga alltid då jag kommer på nånting att skriva om. :)

Kommer att ladda upp en bild. Min födelsedags present. Som jag fick av min pojkvän. Han hade haft en av våra gemensamma vänner att rita en tavla från ett fotografi. Så det blev faktisk mycket fint. Sedan kommer mina dokument som jag skrivit då jag inte hade internet. :) Mycket på kommande. :)

2år och 3månader!

Idag har jag och min underbara pojkvän varit ihop 2år och 3månader! Tiden den ahr gått så otrligt fort. :) Men man kan inte säga att jag inte skulle älska min pojkvän något mindre än tidigare. Jag älskar min pojkvän mera och mera varje dag som går. :)
Jag minns dagen då jag och min pojkvän blev ihop! Det är som om det var igår. <3 Och tiden har gått så fort. Jag ångrar inte att jag blev ihop med honom. Han har gjort mitt liv annorlunda. Det känns så bra att vara ihop med honom. <3
Idag har vi även varit förlovade i 3månader! Det var en av de bästa valen som jag och min pojkvän har gjort. :) Kan inte förklara mina känslor för min älskling. Det är svårt att sätta dem i ord. :)

Sorry!

Har inte haft möjligt att blogga. Vårt internet hemma vill inte fungera eller så har inte mamma kommit ihåg räkningen. Hoppas det ordnar sig snart. :) Vill inte vara utan internet eftersom älsklingen åker hem så vill jag igen blogga som normalt. :)
Praktiken går bra! Har inte mycket kvar. Två veckor kvar idag. :) Har så gott som haft kund varje dag. Kommer att blogga när jag ahr möjligt.
Nu sitter jag hos min store bror och har tillgång till internet. :) Så jag hinner inte blogga så mycket, men jag säger bara att jag är i liv ännu. :) Sköt om er. :)

Onsdag 9.3.2011!

Praktik dagen började lite över halv nie. Fast jag har nog så att jag börjar först nie, men jag vill vara i god tid och jag gilalr ju detta yrke. :) Och så vill jag ju ha timmarna fulla, men allra mest gillar jag min handledare. Hon är bara så bäst. :)

Fick en maskinklipp halv tie. Det var nog S som skulle ha kunden, men han tyckte att när det var maskinklipp så fick jag klippa det. Han tyckte att praktikanten också skall få göra något. :) Han var min gamla finska lärares man. Hade hans fru i finska i lågstadiet.

Omkring tolv fick jag en herr klipp. :) Han var en gammal krigsveteran så jag fick höra på historier från kriget. Var faktiskt ganska intressant. Han tyckte även att jag var snäll och artig. Jag tog hans rock när han kom in och så gav jag den till honom när han skulle gå. Och så sa han att jag gjorde duktigt arbete och klippte skickligt. :)

Annars var dagen ganska lugn. Dagen var bara full med olika klippningar, inget annat. Och så fick jag en permanent kund till lördagen. Skall bli riktigt intressant. :)

Kvinnodagen!

Idag firas kvinnodagen i Finland. Det kan hända att det firas annarstans också, men jag vet inte. Den som vet om det firas i Sverige också kan ju säga till så jag vet. :) Har inte tänkt fira dagen på något speciellt sätt.

Har varit på praktiken idag! Dagen gick helt okej. Ingen kund, men jag är ändå nöjd. Har ju fått diskutera med min handledare helt massor. Okej, mest om helgen, men man pratar ju allt med varandra. Gillar faktiskt min handledare. :)

Nu under kvällen har jag kollat serie. Har ärligt sagt fastnat i denna serie. :) "One tree hill" är faktiskt en bra serie. :) Gillar alla om och men i serien. Det ger en liten spänning i de hela. Skall nog ta och göra en precentation om serien bara jag har tid. :)

Mat och serie!

Hela dagan har gått till en serie. Denna serie heter "One Tree Hill". Jag och min älskling började kolla denna serie igår, men vi kom underfund med att när man börjar kolla denna serie så vill man bara se mera och mera. Har ju säsonger på älsklingens dator med detta. :)

Har inte haft lust att göra något annat. Fastnade i denna serie redan när jag såg första gången det på tv. Har följt med det redan länge, men jag har inte sett de första säsongerna. Nu har jag ju möjligheten att kolla alla avsnitt. :)

Nu håller jag som bäst på med mat. :) Skall göra maten klar innan mamma kommer hem från jobbet. Det blir nog bara pyttipanna i ugnen, men det är ju jag som skall göra mat. Orkar nog inte göra någon annan mat. :) Men det duger ju också. :)

Medeltal!

Medeltal av vecka 9, var 5,42. Det håller sin plats fortfarande. Ingen större förändring, men jag är så glad att det ändå är över 5. :) Har ingen förhoppning att var den skall vara, men jag jobbar för att den skall stiga. Kan bara inte tvinga mej att sitta vid datorn då jag inte vill.

Unika besökares högsta tal var 10. Har nog dagar då det finns många besökare, men sedan skall det ju också finnas dagar då det är lägre. :) Kan ju inte begära att besökaren skall vara i topp. Eftersom jag inte har en blogg som är känd eller som är prenumererad. :)

Funderingar!

Här ligger man med skillt tangentbord till min lapptopp. Min dator vill gå så varm att det är bäst att ha ett skillt tangentbord. Annars bränner man nog sina ben med lapptoppen i famnen. :) Så jag ligger här och kollar olika saker inför framtiden.

Har ju fixat skolsakerna. Så det har jag under kontroll, men man skall ju ännu kolla boendet och sådant innan man är helt redo att flytta. :) Har sökt in till både yrkesskola och till vuxen utbildningen. Så jag skulle ha möjligheter att komma in på någondera. Har sökt även till finsk och svensk sida. Så jag inte är utan möjligheter. :)

Har kollat runt på hyreslägenheter. Har ett tak på max 550€ i månaden. Har tänkt på att jag inte vill betala mej sjuk då jag bor på hyra och då kommer jag ju att flytta ihop med min älskling. Ser så fram emot att få flytta ihop med honom. :)

Kommer ju att göra en ny blogg, men det är föst sedan när jag flyttar ihop med älsklingen och när vi bor i den nya lägenheten. :) Jag har tänkt att jag uppdaterar nog denna blogg också, men det kommer en blogg som handlar om att bo tillsammans och vår vardag. :)

Hej bloggen!

Har inte haft lust att blogga. Därför har det blivit så lite bloggat på senaste tid. Jag har bara inte haft det så bra och så har jag bara viljat ta det lugnt. Har haft en aning stressigt och kan inte förklara vidare. Har ju haft att tänka på det att söka skolor och så.

Kanske mitt bloggande kommer att stiga. Har inte viljat skriva på bloggen för jag har viljat spela och så. Har fastnat i The Sims3, men jag vet inte var min blogg lust har åkt. Kanske det beror på det att jag inte har haft tillgång till dator och internet. Mamma och min bror har kollar bil till honom.

Nu när jag har internet, så vet jag inte vad jag skall skriva om, men kanske jag kommer på nånting att skriva om. Jag har inte gjort så mycket speciellt. Har som mest bara varit hemma. Så det märks också på bloggen då man inte har nånting att skriva om. :)

Kaffe + Tv!

Sitter och dricker kaff medans jag skall kolla Miss Finland. Så jag har fullt upp. :) Det kommer att räcka till nie så bloggar inget mer idag. :)

Har inte bloggat, har spelat The Sims3 och kollat tv. Har inte haft lust att blogga. Har varit så trött efter praktik dagarna.

Praktik dagarna har gått fort. På torsdagen hade jag en kund. Och på fredagen hade jag fem kunder. Alla klippningar, men det var också roligt. :) Hade som sagt fullt upp. Praktiken har annars också gått fort. :)

Idag har jag igen varit på praktik. Hade en kund idag, en pojke på 8år. :)

På fredagen gjorde jag även mitt yrkesprov. Yrkesprov inom barberararbete. Så jag klippte min älskling som modell. :) Det gick bra och jag fick en två. :)

Onsdag!

Idag skall jag till skolan och fixa ansöknignspapper. Skall ansöka till skolorna med hjälp av studiehandledaren, eftersom jag inte förstår mej på den elektroniska ansöknigns blanketten. Så jag får som tur hjälp av studiehandlesaren.

Min handledare förstod helt bra att jag skall till skolan. Så jag får mina studie papper i skick och sedan att jag bara får vänta om jag kommer in. Jag hoppas allt går bra med det. :) Min handledare tycker också att man skall studera då man är ung. :)

Så jag skall nu snart åka iväg mot Borgå. Och vet inte hur länge detta besök med studiehandledaren tar, men min handledare på praktiken tyckte att jag skall fixa det nu med tid och komma på praktik igen imorgon. Gilla min handelare. :)


(Bild från google)


Tisdag 1.3.2011!

Ny månad och en hel månad praktik kvar. Det känns så bra att få vara på prakitk på en plats som man trivs på. Det finns inte många ställen som man trivs på. Men tur för mej igen så hittade jag en praktik plats där jag trivs.

Tisdags morgonen började med huvudvärk, men jag tänkte att det skulle gå om. Tog en burana på praktik platsen för huvudvärken ville inte ge upp. Så jag fick den lite under kontroll med burana. Och hur det gick så fick jag även migrän under dagen, men var på praktik oberoende migrän. Eftersom jag klarade av att vara på praktik så behövde jag inte åka hem mitt under dagen. :)

Hade ingen kund, men sedan för det skall jag ha resten av veckan. På fredagen tänkte jag göra mitt yrkesprov. Så jag inte har de mera under prakitken och så får jag fundera på det sista yrkesprovet vi har. :)

På torsdagen skall jag ha handledarens syster som färgkund. Och hon skall nog ha sitt hår klippt också så jag får göra det. På fredagne yrkesprov och på lördagen en 7årig pojke. :) Helt tillräckligt med kunder tycker jag. :)

RSS 2.0