Praktik!

Tisdag 28.9.2010!
Ny praktik vecka började igen!
Det var nog roligt att få åka på praktik igen. Jag som höll på att få nått sammanbrott under måndagen, när jag var ledig. :) När jag kom till praktiken så visste jag att jag skulle hjälpa min handledare. Och själv skulle jag ha en kund. När klockan blev 13.00 så korssade handledarens tidtabell, men det var helt underligt hur det korssade.
Handledarens kund som skulle komma klockan 12 så kom klockan 13. Kunden skrek typ med ansiktet rött eftersom hon hade hört att tiden var klockan 13, men min handledare sa att hennes andra kund, permanent kund satt och väntar nu.
Jag fick då komma och hjälpa. Handledaren tog klippkunden och sedan fick jag börja på med permanent kunden. Och jag var så glad att jag fick göra permanent kunden och att det gick mycket bra, eftersom kunden och handledaren var nöjda och jag fick beröm av min handledare!
Onsdag 29.9.2010!
Idag har jag inte gjort så mycket,
men det är ju helt bra. Har inte mått bra idag. Hade en kund idag så jag ville inte bli bort.
På morgonen när jag vaknade, så hade jag huvudvärk, ögonvärk och illamående. Men det ända var att jag tog en Burana 600mg. Som vanligt drack jag en kopp kaffe. Så det blev lite bättre, men huvudvärken och illamående stanna kvar. Min handledare sa när hon kom på jobb att hon också mådde dåligt. Men hon visste inte heller vad det kunde bero på.

Nu mår jag nog småningom bättre! Så jag skall fortsätta vila nu när jag kom hem. Och har varit hemma en stund nu så det blir nog bra. Småningom bara!


1 år och 9månader!

28.9.2010, dagen som var igår så hade jag och min älskling varit ihop i 1år och 9månader. :) Så länge vi har varit ihop och vi har inte stressat med förlovning ännu! Vi har bara pratat allmänt om det och så. :)
Bild på oss tillsammans!

Är bara så lycklig med dej min egen älskling. :)


Matrecept!

Jag har försökt leta efter matrecept! Eller recept i alla former och bakelser. Men jag vill inte hitta några recept. Jag skulle så vara intresserad av recept i olika former. Jag har tänkt att jag skulle skriva upp dessa i min receptbok som jag fått till födelsedagen för 7år sedan. :)
Om jag skulle hitta nå recept, så skulle jag vilja prova på dem också, men när jag inte vill hitta några bra recept på internet. Kanske jag skulle borde fortsätta med sökandet. :)
Om någon vet nån bra sida med recept på internet. Så skulle jag vara mycket glad om den skulle vilja dela sidan med mej. Jag vet ju inte var andra tar sina recept men skulle du som kanske hittat några bra recept vilja avslöja var du hittat dessa!
Du som kanske har bra idéer på sidor kunna dela dessa med mej? Skulle vara mycket glad av det!

V. medeltal!

Räknade veckans medeltal! När jag inte ändå kommer ihåg nästa vecka vad denna veckas medeltal är så tänkte jag att jag kan göra varje vecka ett inlägg på medeltal. :)

Vecka 38 var medeltalet 5,14

Nu har det igen sjunkt, men jag hoppas det ännu stiger med tiden. Den här bloggen har jag ju haft en god tid. Och det är om min vardag och mitt liv i allmänhet ännu nu när jag studerar och så, men när jag flyttar till egen lägenhet med min älskling så kommer jag kanske att skaffa en ny blogg. Där kommer jag skriva om mitt liv som sambo och sedan kommer det inlägg som händer i vår förhållande och jobb. :)

Min matta!

Bilder på min matta som jag har i mitt rum. Det är min egna matta!


Eppu, min kisse!

Bilder på min kisse då det börjar bli kallt och han vill inte vara ute mera. :)


Frågestund!

Nu sätter jag igång en frågestund!

Så nu den som vill och är nyfiken får ställa frågor:
- Ingen skillnad vad ni vill fråga om
- Frågorna får handla om vad som helst
- Fråga vad ni vill veta

Har inte skrivit så mycket om mej själv här nu. Så ta möjligheten och fråga!
Svarar på frågorna bara det finns frågor och det kommer i ett nytt inlägg.

Åkat runt i stan!

Mamma och min bror hade fått idé! De tänkte att de vill och åka till stan för att se på bilar. Så sa jag till mamma att vi kan ta och köra ända in till stan för att jag skulle få se på skor i skylltfönster.
För jag skulle så vilja ha nya skor. Ett par med liten klack och så att de kommer ordentligt runt vristen. Sådana är det som jag vill ha till vintern, men sedan igen vill jag att de är ordentliga under på bottnet att man inte halkar på vinter is. :)
Vi skulle säkert åka till Citymarket nästa helg. Så jag skulle få se och prova sådana skor. Har inte ännu planerat hurdana jag vill ha, men de skall se bra ut. Och så finns det att de skall ha en liten klack, men ingen stor klack annars är jag längre än min pojkvän. :)
Till sist var vi på besök till min store bror! Så vi satt där tills vi hade druckit kaffe och pratat med de en stund. Det var riktigt roligt att sitta hos min store bror och tala med honom. :) Han har så att han skall tidigt på jobb så vi åkte därför tidigare hem. :)


God morgon!

Dagen har inte börjat så bra! Jag vaknade nog där omkring elva, men jag hade inte så bra att vara när jag steg upp. Mådde dåligt och har lite huvudvärk. Om man bara kunde veta varför man har sjukt huvud. Har ju sovit rikitigt bra inatt och har inte vaknat nå på natten, som jag har brukat göra. :/
Så kanske det är för att man har ändrat rytmen. Jag har ju måsta vakna varje morgon nu 7, men det är ju ingen ursäkt. Har nog haft flera dagar sådan känsla av att jag inte riktigt har allt bra. Har haft flunssig känsla, men det kanske går om. :)
Jag skall nog blogga idag, men när det blir så säger jag inge tider. Jag orkar inte på lediga dagarna ha tidtabeller. Eftersom jag riktigt får njuta av att inte behöva göra någonting. :) Har bara suttit och sett på tv nu under morgonen. Nu funderar vi med mamma vad vi skall äta till mat idag. :)

Lili!

Mammas kisse på en boll. :)

Bastu!

Det var faktiskt skönt! Att få bada riktigt ordentlgt bastu. Det gjorde susen, men ändå var det så otroligt avslappnande att bara sitta där i värmen och få njuta av den. :) Det var 70 grader varmt i bastun och när man ännu kastade på bastu ugnen!
Jag har ju inte badat bastu på 2 veckor! Eftersom jag inte fick bada bastu då jag just varit opererad. Så nu när man igen fick bada ordentligt så badade jag så att jag riktigt kände brännande i alla muskler. :) Skönt om inte annat, kan jag säga!
Nu sitter jag i vardagsrummet! Skriver detta inlägg och så skall vi se på tv. Det kommer två program på tv som vi skall se på! Jag, min bror och mamma skall alla se på tv. :)

Lördag!

Nu har jag ledigt i två dagar! Skall kännas konstigt att man inte behöver stiga upp så tidigt som tidigare dagarna. :) Jag har stigit upp klockan sju på morgonen hela veckan. Så det känns konstigt att man får sova imorgon. Nästa morgon som man skall stiga upp klockan sju är igen tisdagen. :)
Veckan har gått fort! Kan inte säga annat. Man har haft fullt upp att göra på praktiken och så har jag haft en massa egna kunder också. Så jag har inte hunnit tänka eller sitta alls. På kvällen har man nog varit rätt trött och slut nät man har kommit hem.
Har svarat på kommentarer och sett på tv, men så har man ju måsta springa i duschen varannan kväll. Så man vill inte hinna göra någonting. Det är som att tiden springer undan igen. :/
Under helgen skall jag nog vila! Jag skall bara slappa och så skall jag blogga ifall jag skulle hitta nånting intressant att blogga om. :) Men det skall jag nog hitta, har ju inget att göra under helgen nu så jag skall nog blogga och se vad jag gör. :)
Kanske jag sätter igång en frågestund. :) Ifall någon skulle nu vara intresserad att fråga nånting. Men jag skall se senare ikväll ifall jag sätter igång en frågestund! Det kan jag säga att det kommer idag om det kommer. :)

Tisdag & Onsdag!

Tisdagen den 21.9.2010!
Detta var min första dag på praktiken.
Efter att jag hade varit sjukledig i två veckor, så det känns konstigt att vara tillbaka, men på samma var det så skönt att få komma tillbaka till praktiken. Det var nog fullt upp och handledaren hade redan tagit så bra med arbeten att jag också fick göra direkt.
Dagen gick annars helt bra, men jag var nog ganska stressad vilket gjorde det att jag fick migrän. :) Så jag hade migrän under dagen, men jag visade inget till min handledare och tänkte att det går om. Bara jag inte tänker på det. Allt gick bra fast jag inte visade det. :) Och jag tycker man skall försöka allt man kan inom frisör, för man kan inte bli sjuk utan att man på riktigt är det.

Onsdagen den 22.9.2010!
Idag gick dagen helt bra!
Det var igen en massa att göra, men jag hade inte lika stressigt som igår. Jag fick ha lite mer pauser under dagen idag. Jag behövde inte ha några stressiga situationer idag. Kanske det verkar som jag inte hade gjort någonting idag, men jag har nog gjort det. :)
Idag var jag till och med på övertid! Det var för att jag ville följa med i en klippning och så diskuterade vi ännu idag, jag, J och K. :) Det var riktigt roligt att sitta där på övertid och diskutera slutresultat på kunders hår. Och hur man kunde ha kunnat göra på annat sätt. Men det finns en kund som får min handledare att se rött, men tänker inte skriva in det här! :)

Soffgrupp!

Bilder på vår nya soffgrupp, som mamma köpte idag! Var inte dyrt och det var soffan, två stolar och på köpet soffbord. :)

Kissorna måste också granska vad det är. :)

 


Mitt rum!

Har tagit bilder på mitt rum! Efter att jag städat och ordnat runt i mitt rum. :) Så det blev en aning annorlunda igen! :)

Mitt rum börjat från vänster gå runt. :)




Medeltal!

Räknade igen veckans medeltal, men jag har glömt vad förra veckans medeltal var så jag kanske sätter ett medeltal varje vecka. Den gångna veckans medeltal på måndagen. :)

Vecka 37, är medeltalet 7,14. :)

Veckornas medeltal är rätt högt och bra!
Skall kanske fortsätta med några inlägg i dagen. Har haft bra med inlägg nu under senaste tiden. :) Förra veckans medeltal var nog lägre, men minns inte hur mycket det var.

Smirre och Julia!

Två kissor som man sällan tar bilder på! Så jag ville ta bild på dessa båda och enskilda! :)

Smirre i mitt rum!

 

Julia, en katt som man nu är orolig över när hon inte är sig själv! :(



Bild på Smirre och Julia tillsammans som man inte ofta hinner få! Smirre är en aning skygg!


Bamse!

Här kommer en hel massa bilder på min 5 årige Bamse! :)

Såhär njuter man inomhus!


En regning dag ser min Bamse ut såhär!


Här ser man en bild på Bamse då ägaren kommit hem från operationen! :)


Konstig känsla! (långt inlägg!)

Jag vet inte om jag håller på li sjuk! Jag har hela tiden sådär kontig känsla av detta. äst som jag svettas och har helt tungt att vara så fryser jag. Kanske det kan bero på vädret, men jag vill ju inte att det skall fortsätta nu när jag äntligen skulle vara frisk att åka till praktiken!
Har nu varit bort från praktiken! Det har ju varit två veckors sjukledighet på grund av operationen, men jag vill ju inte att jag skall bli sjuk nu. Har ju inte gjort nånting så att jag skulle kunna bli sjuk. Har ju bara varit hemma och ute då vädret tillåtit. Man måste nu förlja med hur man mår imorgon.
Som tur är måndagen ännu ledig! Så man ännu imorgon hinner vila ifall man känner sig lika usel imorgon som man känner sig idag. Jag har inte haft nånting innan vi hade mat där omkring två, men efter att jag hade ätit så började jag må dåligt, så jag vet inte kan det bero på det också! :/
Jag skall nu bara se på tv ikväll! Mamma åkte på danskurs, men jag sa till henne att jag följer med nästa vecka. Eftersom jag inte ännu får anstränga mej, eftersom det bara gått en vecka efter operationen nu. Så jag får följa med nästa söndag istället. :)
Ikväll skall jag se på tv! Det kommer så massor med program som man bara vill se. Skall se på "Dance", som kommer på finska fyran, sedan kommer "dansa med stjärnorna", som är finska kändisar som tävlar mot varandra inom dans. Sist men inte minst så kommer "Elämä lapselle!-bakom kulisserna", så får man höra hur mycket de egentligen fått insamlat till barnavdelningarna i sjukhusen i Finland!

Söndags morgon!

Nu är det då igen en söndag! Det känns faktiskt bra idag att tänka på söndagens både negativa och positiva saker. Nya veckan börjar imorgon och ledigheten tar slut, men ändå så kommer jag tillbaka till praktiken så det är ju en bra sak. Har saknat tillbaka till praktiken. :)
Idag har jag då sista dagen sjukledigt, enligt läkarens utlåtande. Så det gäller att åka till praktiken på tisdag igen. Men det skall bara bli skönt att få göra nånting på dagarna än sitta hemma och hålla på få fel i huvudet. :)
Min söndag har börjat med en vanlig kopp kaffe! Mamma kokade kaffe när hon hade diskat klart så jag låg i vår soffa och såg på tv tills mamma kokade kaffet. :) Nu har jag satt igång en bykmaskin med kläder som jag hade i rummet. Eftersom jag inte orkat göra det under sjukledigheten och efter operationen. :)
Nu får jag bara vänta på att jag skall hänga upp byket. Så jag skall bara sitta och se på tv med mamma och läsa några bloggar också. :) Hoppas jag nu hittar på nånting att göra idag så jag skulle kunna blogga om det senare. :)

Slöat!

Idag har jag bara slöat hela långa dagen! Som att ligga och se på film i rummet. Legat i sängen och sett på film från älsklingens dator som han lämnade kvar hos mej då han åkte hem. Så jag har en hel del filmer att se på innan älsklingen kommer hem med filmerna han laddat ner på min begäran. :)
Har sett på en film som heter "kollege", handlar om pojkar som går på highschool och har en helg på sig att besöka ett kollege. :) Hängde inte riktigt med, men den var nog sevärd om man inte har annat att göra. :)
Har nog en hel massa filmer att se ännu, om jag bara har som lust. Ikväll har jag bara sett på "Svensson Svensson". En mycket bra serie att titta på. :) Den är bara så skoijig och lustig. I alla fall Gustav, pappan i hela familjen. Har säsongerna 1-4 och lång filmen så jag har mycket att se på! :)

(bild från google)

Lördag idag!

Idag är det då en lördag som man vet! Jag som har varit så bort blandad med dagar så vet ju inte vad det ungefär har varit för dag då man stiger upp. Man får ju alltid vila då man är sjukledig, men jag har nu inte sovit nå mycket, har bara tagit det lugnt allmänt, men inget vidare. :)
Vet inte ännu vad jag skall göra idag! Det är lördag, men jag har inge planerat. Kanske jag bara ligger hemma och ser på film efter att jag har tagit en dusch, men jag vet inte om jag skulle ta en sväng hos min bror. Det skulle nog vara trevligt såhär när man inte har varit där på länge.
Endel vänner skall säkert ut och så, men jag är inte intresserad av att springa till natt klubbar. Jag har varit på natt klubbar då jag just hade fyllt 18, men inte har jag viljat dit nå mer nu. Har inte som haft pengar till sånt eller humör så det kan vara orsaken varför man inte vill ut nånstans. :)
Men jag kommer blogga under dagen! Har inga planer som sagt så jag börjar med att se på facebook vad folk skall göra idag. Vi hörs senare. :)

Tråkar!

Sitter hemma och tråkar. Eftersom ingen är inloggad på facebook eller på msn. Så jag sitter bara här och ser på tv med mamma. Det har jag gjort typ varje dag annars också. Skulle som vilja ha nånting att göra som man skulle kunna ha som fritidshobby.
Jag vet inte vad jag skulle vilja göra. Nånting med händerna det vet jag. Jag har alltid gillat att göra saker med händerna. Nu måste jag nog ha en paus med korsstygnet för jag får så illa i ögonen för det att jag sitter och spänner dem med olika färger i arbetet.
Kanske jag igen börjar sticka. Så lilla R får varmt om fötterna på vintern! Det är ju viktigt att små har varmt oc inte förfryser sina små fötter. :) Så jag tänker alltid på kompisens lillgosse då jag tänker att jag skall börja sticka igen! Skall även på lilla R:s fördelsedags fest 25.9. Har presenter till honom också. Två t-skjortor och byxor, men om jag hinner skall han få strumpor. :)

Besökte en vän!

Även att jag är sjukledig kan jag nog besöka vänner. Igår var jag och hälsade på en kompis som jag inte har sett sedan sommaren! Så det var trevligt att få se henne igen. :) Det var en massa som vi kunde tala om. :)
Vi satt och drarck kaffe som vanligt. Och vi fick nog pratat en hel massa, men på samma hjälpte jag henne att läsa till en tänt med en annan vän. :) Det var rikitgt roligt att förkjla med när de läste för de studerar till närvårdare. :)
Så jag kom hem rätt sent inatt, men det gör ju inget. Så länge man klarar sig och inte har ont så får jag röra mig som vanligt. Har ju inte haft ont alls. Så jag har klarat mej mycket bra efter min operation och tycker jag har rätt att besöka mina vänner. :)

Huvudvärk!

Kommer inte ihåg när jag senst skulle ha haft huvudvärk. Det är nog en tid sedan jag hade huvudvärk kan jag säga med gott samvete. ;) Jag tror jag senast har haft huvudvärk på sommaren då det var så otroligt hett. Men det är en tid sedan det var sådana väder.
Men nu när man har huvudvärk så känns det nog! Det är så otroligt illa huvudvärk då jag har sällan huvudvärk, men då jag har huvudvärk så vill jag inte komma ifrån det. Det hjälper inga huvudvärks tabletter eller likande. :/ Så man får bara leva med huvudvärken då man får den.
Jag skall nog bara ta det lugnt nu! Får hoppas att min huvudvärk försvinner, men jag tror starkt på det att när det blåser så orsakar det huvudvärk till mej. Det har alltid på hösten varit så i alla fall. Så det kan hända att det är orsaken idag också varför jag har huvudvärk. Bloggar om jag orkar, annars blir det till imorgon!


Konstert på tv!

Har varje år sett på "Elämä lapselle"- konserten, det är en konstert som samlar in pengar till barnklinikerna i Finland. Det finns en massa barn som har levt på barnkliniker i flera månader till och med sina första år av sitt liv där. Så det känns så hemskt att lyssna på vad barnen och deras föräldrar gått igenom.
Har tyvärr inte haft möjligt att delta ännu med pengar till detta, men bara jag har möjligt så skall jag mer än gärna delta. Eftersom det finns barn som behöver sjukhus hjälp och som kan finnas inne där i flera månader. I värsta fall kan barn hamna pendla mellan sjukhus och hemmet. Det är ju värst när små babyn insjuknar mitt i allt och så behöver de hjälp.
Man är ju rädd att liknande kan hända en själv. Och då vill man att folk som genomgått en tung period så vill man ju att de får bra mottagning på sjukhuset och att de kan hjälpa då det behövs. :) Men det finns barn som inte nödvändigt överlever och klarar kämpandet så det är ju det värsta.
Alla skall vi ha rätt att leva. Ingen skall behöva lida sitt liv och jag tycker det är viktigt att barnkliniker kan ge denna hjälp till barnen. Så alla får leva friska och vara barn. Sorligt är det med barn som inte överlever eller som föräldrarna tycker att inte barnen behöver lida mera än vad de gjort redan. :( Så alla Finländare som har möjligt så se på konserten! Om inte idag så nästa år igen, man lär sig med det att man hör vad andra gått ignom så kan man tänka att det finns orsak att hjälpa och skicka liten summa med pengar som förbättrar barnkliniken!

Saknat!

Har saknat att få ha mitt egna abonemang i bruk! Så nu fungerar äntligen min egna nummer. :) Så Victoria, nu vet du att du igen får tag på mej i min vanliga nummer.
Får räkningarna med mera till mej själv. :) Så jag har äntligen ansvaret för mitt abonemang själv. Har ju varit myndig nu en lång tid så nu är det på tiden att man tar sina egna saker och har ansvaret för dessa. Nu tillfälligt är det bara bilen och mobiltelefonens räkning. :)
Nu får alla igen kontakt med mej! Har så saknat när ingen har smsat eller ringt när de inte visste min tillfälliga nummer. :/ När jag inte hade möjligt att meddela nummern till alla. :( Tog även paket för sms på 500 sms/månad och sedan 100min gratis, att det kommer på räkningen. :)
Så alla som har min nummer, får då tag på mej också. :) Så roligt att få kontakt med vännerna igen. :)

Svar till Åsa!

Visst har vi tänkt på allt. Just i alla fall på detta med dagis och så. Såklart barnen skall få ha vänner och umgås med andra barn och som du sa så finns det smittor över allt. Räcker typ att man kommer in i en affär så har man kanske fått nån smitta. Eftersom alla använder samma köpkorgar och -kärror.
Men eftersom jag har tänkt att jag skulle ha stängt på morgonen, då brukar alla mamma- och barnklubbar vara så man får gå dit. Så barnen får umgås tillsammans och leka med varandra medans föräldrarna sitter och pratar saker. Så jag skulle få ungås med folk likaså våra barn. :)
Jag har pratat med moster min, och hon är av samma åsikt att klubben skulle vara ett alternativ ifall man vill hålla hemma sina barn. De skulle få vänner i alla fall och kanske det samma år finns någon vänninna med barn också så man skulle umgås med och ha mamma träffar då och då. :)
Tack för din kommentar och vill gärna ha fler åsikter och kommentarer. :)

Nytt smycke!

Ett nytt smycke som mamma min köpte till mej. Sätts runt vristen!

Telefonen!

Bilder på min nya, fina telefon! :)


Kontrasterna!

Nu har jag börjat med att sy kontrasterna på korsstygnet så det skall se tydligare ut. :)

Först en bild som inte har kontraster alls!

 

Nu kommer det en bild med kontraster och tydligheter! (Kolla skillnaden på huset)


Framsteg!

Korsstygnets framsteg skall fram nu. :)

Så ser bilden ut då den är helt sytt, men kontrasterna fattas. :)


Hittade det jag letade!

Vi var in till stan med mamma! In och kollade på mobiler, men jag vet nog inte om jag var så övertygad på den mobil jag såg. Det skulle nog vara en slide och den skulle ha rätt passligt pris också, men när jag inte kan detta med telefoner. :)
Jag hittade en mobil som var märket Nokia. Man får den i två olika färger, men det är svart och ljusröd. Så ifall jag faller för den så är det den ljusröda, inte den svarta. För jag vill ha en färggrann telefon. :)
Den skulle vara lite på 100€, men innan vi startade hemifrån så bestämde jag mej för att den skulle få kosta under 150€.

Godmorgon!

Nu är det femte dagen efter operation! Jag tar fortfarande värkmedicin på morgon och väll, men jag har lämnat bort en som jag brukade ta på eftermiddagen. Har nog inte haft värk, men det beror på att jag ännu har ömt på stället där jag blev opererad. :)
Jag har inget annat än Burana 600mg, som jag tar på morgon och kväll. Jag tycker det är bra att jag bara har det och inget starkare. Sedan har jag även koksaltlösning som jag skall spraya i näsan med 4h mellanrum. Så det inte hinner bildas torra skårpor utan hålls fuktigt. :)
Idag skall jag ta en sväng in till stan med mamma. Tänkte om jag kanske skulle ta en sväng för att se på en ny mobil till mej själv. Har inte haft en egen fungerande mobil på ett tag för den förra gick sönder. Så jag har haft mammas samsung i lån. :)
Om jag inte hittar nån mobil idag, så har min älskling hittat en billig som han så vill köpa till mej i julklapp. :) Min älskling vet exakt att jag vill ha en Nokia slide, men hur den ser ut har ingen skillnad. Jag skulle så hoppas att jag hittar en smal och fin mobil. :)

(bild från google)

Om mig!

Du heter: Heidi
Smeknamn: Finns inte
Låt som när du är ledsen sörjer till: Lugna låtar
Beroende av: Älsklngen och våra husdjur!
Vad tror folk om dig? Hmm, det vet jag inte
Stämmer det? -

Vad får du oftast komplimanger för? Håret

Hur imponerar man på dig? Det att man kan vara sig själv och ha sina åsikter

Brukar du skratta för dig själv? Alltid ibland!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Hemlgheter. :)

Var bor du? Hemma!

Trivs du där? Jo det gör jag! Haha. :D

Hur svarar du i mobilen? Hallo, Hej eller Vadå? :D

Vem ringde du senast? Jimmy! <3

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Ringer dej, vänta :)
Antal timmar sömn inatt: 11h

Sov du ensam: Jo, om inte katter räknas. :D

Brukar du komma i tid: Jodå!
Hur känner du dig nu: Helt bra!

Vanligaste färg på dina kläder: Grön, grå eller vit.

Vad tycker du om fötter: Inte min grej. ;)

Vad saknar du: Min älskling! <3

Hade du en bra kväll igår: Hur man tar det!

Favorit dryck på morgonen: Kopp med kaffe!
När brukar du oftast gå och lägga dig: mellan 22-23, helgerna varierar! ;)

Är du blyg? Nästan aldrig. ;D
Sysslar du med någon idrott: Friidrott och lenkar med hundarna.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jovisst gör jag det nu! Trodde nog inte tidigare, men nu med Jimmy förstod jag det!

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ja du! Det vet jag inte.

Är du nöjd med ditt liv: Jodå!

Är du bortskämd: Noup.

Vad gör du i morgon: Slöar, sjukledig hemma.

Vad är det värsta du vet? Folk som blandar sig i andras saker, Lögnare, Folk som tror de är bättre än andra!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Tror jag har det nu!

Vad är det finaste du fått? En lycklig famlj runt omkring mej!
En speciell dag du minns: Dagen då jag blev ihop med Jimmy! <3 

Du samlar på: Handarbeten!

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Jmmy, men ibland sitter jag bara för mej själv.
När grät du senast: Minns ej.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Spara! Senare skaffa eget hus och starta eget företag.

Vill du gifta dig: Absolut!
Vill du ha barn: Självklart!

Är du musikalisk? Nej.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten, saft!

Bor dina föräldrar tillsammans: Har inte gjort det på 15år.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Jo, vem skulle inte gjort det?


Jeppe kissen!

Han har varit hemma nu mera än tidigare och han är helt omöjlig då han skall ha sällskap. :)

Man kan inte sy korsstygn då Jeppe kommer och skall ha väl. :)


God morgon!

Nu har man då vaknat till en ny dag! Sista dagen denna vecka, men jag vet inte vad jag skall göra. Säkert bara vara hemma. Jag försökte få pappa att han skulle ha kommit efter mej hemifrån, men det kunde han inte. Det var farmors 70års dagen på fredagen!
Eftersom pappa inte kunde åka efter mej så jag åker inte själv iväg. Jag vågar inte sätta mej i en bil och köra nu. Jag väntar hellre tills jag är helt bra att jag åker. Så jag hoppas farmor förstår att jag inte orkar precis efter min operation. :)
Så jag får fira farmor bara jag mår bättre. Och bara jag orkar så skall jag åka och hälsa på farmor. Jag orkar inte ta risk på att åka till farmor för det är ändå en lång väg att köra ensam. Inte skulle min store bror dit heller så jag skulle fått skjuts med honom.

(bild från google)

Handarbetet!

Har inte korsstygnet klart ännu, men jag försöker så gott som möjligt att det sakta men säkert skall bli klart.

3.9.2010

5.9.2010 på dagen

5.9.2010 på kvällen


7.9.2010

11.9.2010


Nu skall vi se!

FRÅGESTUND!

Ni får fråga om vad som helst!

- bloggen
- min fritid
- mina studier
- husdjuren
- mitt liv i allmänhet

FRÅGA precis vad ni vill, vill gärna ha frågor!

Nu börjar ett bättre liv!

Jag har nu varit 2 hela dagar utan att jag har rökt en ända cigarett. Och jag hade som mål att efter operationen börjar jag inte heller röka pånytt. Nu dessa dagar som jag har varit hemma så har jag inte viljat röka, men jag har ju varit så täppt i näsan att det inte skulle lyckas heller.
Och så har jag ju 5 stygn i näsan som jag måste tänka på. Jag kan inte röka och jag har inte just nu något smaksinne så jag smakar inget. Allt smakar lika papp. Så jag sitter och äter en massa nu när jag inte röker.
Min pojkvän får nog ännu röka, men jag skall nog ha honom att sluta små¨ningom bara han kommer hem till mej så skall vi hitta på nånting att göra alltid då han vill röka. :)
Nu när jag kommit så långt att jag inte vill ha tobak, så skall jag fortsätta tänka på min hälsa att jag inte vill röka och jag skulle ändå sluta bara jag hade det lugnare och inte så mycket stress. :) Jag skulle sluta innan jag blev gravid, men nu slutade jag mycket tidigare än vad jag tänkt. Alltid bättre så än att man inte slutar alls!

(bild från google)

Framtida drömmar!

Jag har suttit och funderat på framtida planer, för det är ju 9 månader tills jag är klar utbildad frisör. Så jag har ju inte kunnat vara oplanerat färdigt hur jag skulle vilja jobba då. :) Och vi har nog diskuterat dessa planer med min pojkvän och han tycker även dessa låter bra. :)
När man nu utbildar sig klart, så skulle man kunna se efter en lägenhet på hyra till en början. Men bara man skulle förtjäna månadslön så skulle man kunna fundera på ett eget hus med källare. :) Ifall av att jag skulle planera att sätta upp en egen salong i vårt hus. :)
Min pojkvän skulle kunna jobba vanligt, som en verkstadsmekaniker från morgon till eftermiddag. Så skulle jag vara hemma med barnen på morgonen och man skulle inte behöver klä på de och köra dem till dagis utan man skulle ha hemma dem. Barnen får ju lätt alla smittor på daghem och så skulle man ändå måsta vara hemma med dessa när de är sjuka.
Och så när alla frisör salonger ha öppet på morgon, så skulle jag ha öppet från eftermiddagen till kvällsidan. Det skulle inte vara så illa eftersom det skulle vara vardagskvällar och älsklingen skulle vara hemma på kvällarna. :) Fast det finns ju också säsong tider inom frisör yrket och det är julen, avslutningar och andra händelser som bröllop och fester så då skulle man ha öppet igen längre tid typ från morgonen till kvällsidan.
Nu får man bara se hur det går! Ifall framtiden ser ljus ut att man jobbar 3-5år som hyresstols frisör för att se om det skulle löna sig och man skulle ju samla sig en kundkrets där på samma. Mera om det senare under årena. :)

Tjena Bloggen!

Nu har man anlänt hem från sjukhuset i Helsingfors. Jag kom hem med mamma i en taxi så det blev 9.25€ att kosta. Eftersom det bara är självrisken man skall betala. Och FPA tar hand om resten. :) Jag får bara ligga i sängen men, jag har ju datorn till sällskap. :)
Igår blev jag ju opererad, men jag har inte precis några minnen från operationen. Jag har minne av att typ 6-10 personer stod och frågade en massa frågor av mej och vissa frågade samma om och om igen. Sedan blev jag rädd och nervös, men där fanns en otroligt trevlig ung tjej som höll om mina axlar och höll masken med sömnmedlet så jag somnade.
Senare typ 15.30 vaknade jag upp ur nersövningen, och jag ville till avdelningen med en gång. Det kunde de tyvärr inte göra direkt så jag fick vänta att kvälls jobbaren/skötaren kom för att hämta mej till avdelningen. Där såg jag på tv med mamma och sovde de mesta av tiden.
På kvällen omkring nie så sa nattskötaren att jag kanske kommer att ha ont. För de flesta brukar ha ont under natten, men hur det låter och är konstigt så hade inte jag ont utan jag sov bättre än väntat. Så jag har Burana och nån annan medicin som jag måste ta. :)
Jag kommer att blogga, bara jag får krafter. Men allt är bra med mej!

Bloggandet!

Mitt bloggande kommer att bli på paus nu! jag som skall opereras imorgon och då kommer jag inte att vara hemma förrän på torsdagen, men hur jag mår på torsdagen vet jag inte. Så nu är jag ännu hemma, men jag måste göra mej klar till det att jag åker in på sjukhuset.
Jag är otroligt nervös! Jag vet vad de skall göra imorgon. Alltid är man nog nervös innan operationer, men när jag inte vet hur ont jag kommer att ha! Och jag hoppas jag inte kommer ha så otroligt sjukt. Jag kan inte i förväg nu säga när jag kan igen blogga.
Jag hoppas jag är klar att blogga igen på torsdags kvällen, för att hålla er uppdaterade hur min operation har gått och hur jag mår. Jag vet inte hur jag kan sova inatt och min älskling har blivit utsatt för mitt dåliga humör och närvositet. :) Så jag hoppas alla förstår saker och ting.
Men jag får höra av mej sedan! Jag hoppas allt går som det skall och de kan ju det som de skall göra så det går nog bra! Ha de så bra alla läsare! Jag bloggar bara jag orkar och har kryat på mej. :)

Medeltal!

Nu tänkte jag, att jag skulle sätta in här två veckors medeltal på besökaren. Och jag har inte hunnit med det förra veckan och nu har jag räknat två veckor. :)

Vecka 34: Medeltalet är 6,3
Vecka 35: Medeltalet är 7,1

Så nu har jag igen fått besökare,
men jag är inte med på bloggtrafik nå mer. :)


Sjukledig!

Nu har min sjukledighet börjat! Men det känns nog så otroligt konstigt att sitta hemma och inte få göra någonting. Jga är ju inte van att vara hemma och inte få göra någonting. :) För enligt mamma får jag inte anstränga mej nu i onödan och jag får inte bli sjuk nu.
Jag skall ju opereras imorgon! Jag skall vara inne på sjukhusets avdelning imorgon klockan 10 på morgonen. Så jag kommer ha en lång dag imorgon. Skall stiga upp 6.00 och åka med store brors flickvän till stan, så vi inte behöver ta vår egna bil. :)
När vi kommer hem med taxi från Helsingfors på torsdagen! Vi sa på våren när jag var på granskning att vi vill ha taxi lappar att jag inte behöver sitta i en buss efter operationen. Så jag får typ sova i bilen då vi åker hem. :)
Mera om det bara jag kommer ihåg att skriva! :)


Konstigt!

Vårt internet system som vi har, så fungerar i mitt rum då den själv bestämmer så. Nu när jag sitter här vid datorn och försöker komma in på internet sidor så vill den inte ladda ända till slut, men direkt man laddar sig till blogg.se så fungerar det hur fint som helst.
Jag tycks inte ha problem med att logga in på bloggen, men om man skulle vilja in på facebook till exempel så kommer det upp att kontakten bröt eller att www sidan kan inte visas. Så jag blir som inte klok på detta system.
Jag kanske kommer att blogga från mitt egna rum. Ifall detta då publicerars också. Det vågar jag inte lova att den publicerar direkt, men om jag springer ner efter att jag satt in inlägg så vet jag om den publicerar eller inte. Jag förstår mej inte mycket på elektriska saker, men dethär med vårt internet är helt konstigt. Kan inte säga något annat. :)
Jag sitter i mitt rum och lyssnar på radio, men nu håller jag även på med bloggen när internet fungerar en stund. Skall nog ta en titt på facebook om internet vill vara min vän. Annars kan jag skirva om denna dag vad jag gjort och funderade på en ny frågestund om jag skulle få några frågor. :)

Trött!

Har sovit omkring 12 timmar inatt. Men ändå är man ännu trött. Har haft häftiga veckor, eftersom jag har långa dagar och lite sömn på nätterna. När man måste ju göra saker på kvällarna som är nödvändiga. Det är som inte bara att man kommer hem och får slappa.
När man måste hjälpa till här hemma, så att mamma inte behöver göra allting ensam. Och så kanske man vill lära sig att vara i ett hem och sköta saker som skall göras. Ingen kan ju vara helt bra på allt när den föds.
Men idag skall jag inte göra så mycket. Det regnar och är allmänt mulet. Kanske jag tar en sväng till min kompis med saxarna och sedan ge hennes lilla söta R yllesockor som jag stickat till honom. Att han inte behöver frysa om fötterna i vinter. :)

Äpplen!

Jag kom hem från praktiken idag i vanlig tid omkring 13.00. Det är ju öppet på lördagar från 8.00-13.00. Så jag hade en vanlig praktik dag idag fast det avr lördag. :)
När jag kom hem hade mamma tänkt att vi skulle koka saft och sylt av äpplen. :) Så jag fick sätta mej vid köksbordet och klyva äpplen på mitten för att mamma sedan kunde använda dessa.
När mamma sa att sylten får bli på paus nu, när hon hade ett helt ämbar fullt med sylt så fick jag börja skala och dela äpplen i påsar som sedan går i frysen i bitar. :) Det blev 13 fryspåsar sylt som vi sedan satt i frysen. :) Kommer en bild på detta!

Nå i alla fall, så fick vi ju en hel del med bitar också i fryspåsar. Det blev än så länge 11 påsar. När jag inte ändå ville sitta med det hela kvällen. Jag ville ju hinna bada bastu och ta det lugnt också. :) Tänkte göra ett par påsar extra som jag kan ge älsklingens mamma om hon vill ha äpplen i bitar att sätta i frysen. :) Skall ladda upp en bild där det är påsarna med äppel bitarna. :)


Det har inte blivit nå mycket saft nå ännu, men det rinner i ämbaret ännu och jag har en bild på det också så jag skall ladda upp den här. :) Så ni får se hur mycket olika vi har gjort idag. :) Detta projekt brukar jag och mamma göra varje höst om det finns bra med äpplen. Och nu har vi fått flera plastkassar av mammas jobb kamrater. :)


Pizza!

Snart skall det bli gott gott! :) Mamma och min lille bror åkte till pizzerian 10km från oss. Det var mamma som frågade mej om jag vill att vi skall beställa pizza och åka efter det. När jag inte vet hur långt de kör hem. :)
Det skall nog smakas med pizza. Har inte ätit pizza på en god stund. Och så kan man ju nu äta den till äran av mitt yrkesprov och när det är fredag idag. Man kan fira fredagen mycket bra hemma med mamma och syskon.
Man behöver inte dricka sig full och hålla på yra. :) Jag har aldig varit en person som tycker om att dricka sig stupfull och yra som ett huvudslöst höns. :) Men det finns ju de som gör det varje helg.
Jag har fyllt 20 på våren och man får gå in till alko då man fyllt 18, men när jag inte behöver alkohol så har jag inte tagit mej in till alko ännu en ända gång. :) Konstigt, men när jag inte behöver något från alko butiken. Där finns ju bara varor som innehåller högre procent av alkohol.
Menmen.. nu skall jag vänta på mamma att hon och min bror kommer hem med pizzona. Eftersom vi har cola hemma så det behöver vi inte köpa. :)
Trevlig fredags kväll alla läsare!

Vitsord!

Idag hade vi en diskussion med min handledare på morgonen. Och vi diskuterade vad jag skulle ha kunnat göra på annat sätt eller om jag skulle ha valt ett annat sätta att rulla permanent rullarna. :) Så jag var riktigt nöjd när vi tog en diskussion om allternativ som man också skulle ha kunnat göra. :)
När jag hade en färgkund klockan 13.00 idag, så satt min handledare i bakrummet alltid då hon hade tid och hon läste igenom alla papper som var i yrkesprovs knippen. Och på den tiden som jag hade min kund i värmeapparaten med verkningstod så hade handledaren bedömt mitt yrkesprov.
Hon hade bedömt med siffror, men hon hade inte ännu beskrivit varifrån och varör vitsordet blev så. :) Mitt vitsord i permanent yrkesprovet blev en trea enligt handledaren och jag har själv bedömt mej till en tvåa. Så jag är riktigt nöjd med mitt yrkesprov.
Tacket skall gå till mamma som var min modell, självklart skall jag ju berömma mej själv också som har gjort det  jobb att vitsordet blev så bra och fint. :)

Äntligen avklarat!

Nu har jag avklarat yrkesprovet! Vad man var nervös och spänd inför det på morgonen, men direkt jag hade påbörjat rullningen med permanent rullorna så märkte jag hur spändheten tog och försvann. Så hade man bara kvar nervositeten. :/
Sedan när jag fått rullarna rullat i mammas hår, så var det bara att vänta tills handledaren hade tid att kontrollera. Det står i yrkespappren att handledaren skall granska det innan man sätter permanent vätskan. Så det var klart så fick jag sätta permanentvätska. :) Efter att permanent vätskan var satt så skulle handledaren enligt pappren igen granska. :)
15 min verkningstid, så fick man bara hoppas att det räcker i mammas halvlånga och tjocka hår. :) Och så skulle det tas provlock efter verkningstiden och hur det var så hade det blivit lockigt och jag var mer än nöjd med det.
Sköljningen kom till nästa! Och så fixeringen, men det gick fort för jag använde fixering som hade verkningstid 5min. :) Och så fick man plocka bort rullor och kalla på handledaren igen. Hon skulle granska det igen när det var i vått tillstånd med fixeringen efter att rullorna var bort. :) Sedan kunde jag sätta balsam när fixeringen var bort sköljd.
Sedan fönade jag mammas hår, utan borste såklart att lockarna fick falla naturligt. Det var ju gjort med stora rullor så det blev ju stora lockar. :) När jag sedan ännu lite böjde det med locktong som är med borstens taggar så blev det helt otroligt fint och se ut. :)
Jag var nöjd och mamma var nöjd. Allt gick bra fast jag var nervös. 4timmar har man tid att göra denna permanent yrkesprov och jag klarade det på 3timmar. :)

Yrkesprov!

2.9.2010 skall jag ha mitt yrkesprov. Och det vill betyda att det skall avklaras imorgon. Jag är en aning stressad och nervös, men jag låter inte det ta över nu. Jag känner mej ändå säker inom detta som vi skall ha yrkesprovet i. :)
I år nu under praktik perioden skall vi ha yrkesprov, men det var tidigare en modell förändrings klippning. I år skall vi ha inom permanent. Vi skall själv fixa modellen och då har jag valt att ta mamma som modell. :) Och då skall jag göra hennes permanent med stora rullor. :)
Jag hoppas att mitt yrkesprov skall bli bra. Ialla fall så att det ändå finns nånting som jag kan bättra mej i. :) Jag vill inte ha fulla vitsord för man kan ju inte allt heller.
Och jag skall försöka mej upp till en tvåa. Har en trea på betyget inom special permanenterna. Så jag hoppas min vanliga permanents nummer också stiger till en trea men man måste nog visa intresse och dylik i yrkesprov och lektionerna. :)

Korsstygn!

Korsstygn som gjord under två dagar. :) 29-30.8.2010!


Outfit!

Outfit för kvällen 1.9.2010! Det är vanliga klädsel jag har när jag är hemma. :)

Förlåt lite suddig bild!


Tröjan i rampljuset. :) Den e så skön!


Tröjan!

Jag sa ju igår att det skulle komma in bilder idag. Och här börjar det nu. :)

Den är faktiskt varm och mjuk. Finns i Finland för 29,90€.


RSS 2.0