Färgade mitt hår!

Vi hade provet första lektionen idag. Det gick väl helt fint ändå fast jag trodde att det skulle gå helt under bänken, men det gjorde det inte. Jag svarade på allt som frågades i provet. Är helt stolt över mej själv. :)

Halv tie skulle Borgå Bladet komma och intervjua de som ville bli intervjuade. Det var två stycken i klassen som blev intervjuade och fotograferade i salongen.

När jag inte hade nånting att göra så färjade jag mitt hår. Jag färgade håren i nacken mörkare och så lagade vi slingor på huvudet. :) Det blev snyggt och jag får tacka en vän. För jag ville inte mera att mitt hår skulle vara en och samma färg.

Skriver kanske senare. Är hemma nu så jag vet inte om jag orkar skriva senare. :)


Prov imorgon!

Vi skall ha teri prov imorgon. Jag har nu läst igenom allt som kommer till provet två gånger. Jag är så stolt för jag har aldrig läst till prov så länge jag gått i skolan. Jag läste inte i fjol till nått prov och i år har jag redan läst till första provet två gånger.

Min lillebror har namnsdag idag enligt den finska kalendern. :) Kom jag bara på här mitt i allt, men kanske jag skriver senare. Har ingen lust just nu. :)

9 månader!

Oj vad tiden har gått fort. Det känns precis som vi nyligen blivit ihop med älsklingen, men nu har det redan gått 9 månader från den dagen då vi blev ihop. Så vi har nog varit ihop nu en bra tid. Och vårt förhållande blir bara starkare och starkare för varje dag som går!

Jag kommer ihåg den dagen älsklingen frågade om vi var ihop och då kunde jag inte svara annat än "ja", för jag var ju så otroligt kär i honom redan då. Nu har mina känslor bara blivit större och större för varje dag som går. Det här förhållandet känns så rätt. Jag ångrar ingenting gällande detta förhållande. Det avr det bästa jag nånsin gjort. :)

Första gången vi träffades var ju vändagen 2008. Jag hade sagt till honom att han inte behöver skaffa nå speciellt till det att vi träffas för första gången, men älsklingen hörde ju inte på mej. Så han hade köpt en ros. Det var så underbart.

På vår halv års dag fick jag ju 6 stycken röda rosor. Awwww!! Han är bara så underbar. Jag älskar honom mer än nått annat på denna planet. Han har gjort mej till en bättre person och han har fått mej att se allt med positivare blick. Han gör mej bara så lycklig.

9 månader ihop utan större bråk är ju riktigt fint. Man skall ju komma ihåg att vi har ett förhållande på avstånd, men det går nog bättre än det att man hela tiden sitter fast i varandra. Han har ju körkortet i slutet av nästa månad så då kommer han ju till mej. Så han kan sköta sin praktik här. :)
Och så får vi fira vår 1års dag tillsammans.

Skriver senare. :)

Skoldagen förbi!

Nu avr då måndagen förbi igen för en gång skull. Den kändes inte värst lång heller. Som en normal dag kanske. Om inte till och med kortare. Det kan ha berott på de att vi igen såg på film i modersmål och sedan fick vi surfa på internet för att se om vi skulle hitta nån inspiration till en fantai frisyr.

Vi skall ha öppna dörrars dag här på skolan i början av januari. Och då kommer våra fantasi frisyrer att ställas fram på utvisning. Det skall bli helt kul att få göra nån fantasi frisyr. Bara som man har ett tema och från det skall man utgå vad frisyren blir. Om man har typ temat att det skall ha med djur att göra så då måste man ju få ihop en fin frisyr som har nått att göras med djur. :)

Jag skriver igen senare och så skall jag se om jag har nå bilder jag kan ladda upp här.
Men först måste jag läsa till prov.
Ha de så bra.

Skolan!

Nu har vi haft 4 timmar modersmål igen. Men de va sista modersmåls timmarna under denna period. Och denna kurs. Vi skall ha en kurs tll inom modersmål ännu under andra året som vi studerar frisör. Så jag har ju missat 4timmar modersmål förra veckan men det var ännu inom gränsen att jag inte fick tilläggsuppgifer och jag blev godkännd i kursen.

Vi fick se på våra kommentarer som läraren hade skrivit på våra berättelse papper. Jag blev glad av hennes kommentar: "En början till en bok kanske?" Och jag fick vitsordet 2-. Är så glad med det. :)

Jag skall skriva senare nu skall jag fortsätta i salongen ännu till 15.15 finsk tid alltså.

Ha de så bra.

Värk!

Efter att jag städade igår så fick jag nån underlig värk under natten. Det tar nog så ont att gå när det just tar ont där vid benet. Att jag kan inte gå nå fort alls.

Idag skall jag packa till internatet eftersom jag skall åka dit igen ikväll. Det skall bli helt kul att få höra av dom andra vad dom har gjort under helgen. Så man kan tala med dem. Okej, det var många som ringde förra veckan och frågade hur jag mådde och om jag kommer till skolan. Det var en vän som sade att hon väntar att jag kommer till skolan.

Så skriver igen...

Färdig med städandet!

Oh, äntligen var jag färdig med mitt städande. Jag fick idé att jag tömmer alla mina lådor och skåpet till skrivbordet så får jag rum med nya saker där.

Nu har jag tyvärr inte batteri i min kamera så jag måste försöka hålla rummet städigt att jag kan visa resultatet som jag ådstadkommit idag. Det var faktiskt på tiden att städa rummet. Jag är stålt över mej själv att jag fick det städat.

Nu böt jag lakan också för att inte behöva sova i samma lakan som jag sovit i då jag var sjuk. För smittan kan finnas kvar i lakanen. Och det vill jag inte, för nu vill jag vara frisk. :)

Skriver kanske efter bastun. Skall ju bada bastu ikväll när det är en lördags kväll. Kanske man har krafter efter det att skriva lite igen.
Ha de så bra.

Städar!

Oj äntligen har jag tagit mej i nacken och börjat städa mitt rum. :) Det borde jag ha gjort tidigare redan men, jag har inte haft ork och lust. Min bror börja städa sitt rum och så fick jag idé att börja städa jag med.

Jag har haft kläder att ligga på golvet och i sängen så när jag tömde golvet och sängen så blev det en full bykkorg. Så det var ju ganka mycke. Jag kommer inte ihåg när jag senast har städat mitt rum. Det kan till och med vara att min älskling har städat mitt rum senast.

Nu skall jag hålla en kort kaffe paus med städandet och sedan fortsätta städa. Skall ta bilder som jag kan sätta här efter att jag har fått allt klart städat. :)

Skriver senare. :)

Lördag!

Sitter bara vid datorn och tar de lugnt. Har just inget att göra så jag tänkte skriva ett kort inlägg.

Jag sitter och surffar för att se om de finns nå billiga hyreslägenheter nånstans. Ifall man nån dag vill flytta hemifrån så man vet lite var men skall börja se en bostad. Har tänkt att jag inte blir och bo i Lovisa utan jag flyttar nog bort härifrån. Vi har tänkt med älsklingen att vi skall flytta på hyra nånstans närmare Vasa. Där har dom nu sök frisörer på jobb till en salong i 4månader, i fyra olika tidningar, men inget napp. Så kanske där finns jobb då jag blir färdig också. Man vet ju inte. :)

Skriver senasre igen.
Ha de så bra. :)

Hemma igen!

Nu har jag då kommit hem igen. Skönt att vara hemma man kan bara slappa och ta de lugnt nu hela helgen. Jag skall bara vara hemma och plocka krafter inför nästa vecka som är skolvecka igen. Och jag skall åka till skolan för jag har kommit ifrån min hemska förkylning n.

Det var på sitt sätt stressig kväll igår när så många skulle ha håret klippt på så kort tid att jag höll på få stress. För inte vill man ju stå och klippa natten igenom heller.

Idag morse vaknade jag halv åtta för då vaknade barnen. Sov ju över hos Line så man kunde vänta sig att de ville se på de ritade som kom i tv. Där satt vi och såg på ritade ända tills jag ville ha kaffe. Så jag lämnade barnen och se på tv när jag kokade morgon kaffe. När kaffet hade kokat klart steg Line upp. Vi gick på tobak på samma som vi drack vårt kaffe. Hon var så glad att hon en morgon fick sova att det fanns någon i lägenheten som kunde se efter barnen. Hon fick ju missfall för en vecka sedan så hon är ganska söder för det. Jag hjälpte gärna till med barnen. De är ju bara så urgulliga.

Skriver nog mer ikväll, men nu orkar jag inte. Sorry.
P.s. Har inte sovit mycket inatt. När jag och Line talade ett och annat. :)

Hemma hos en kompis!

Skriver ett fort inlägg på tiden nu som jag är hos en kompis. För hon talar i telefon så jag fick sätta mej en stund här vid datorn.

Jag har klippt fyra stycken idag. Jag åkte ju för att klippa Jenny och på den vägen blev jag. Efter det kom en kompis och fragade om jag kunde klippa honom också. Så sa jag att jag kunde helt bra göra det, eftersom jag inte hade bråttom nånstans. Efter det fick jag klippa Lines dotters hår, som är så underbart. Lite lockigt, men ändå underbart. Nå när jag hade klippt dessa tre så sa Line att hon ville ha sitt hår klippt i topparna och våningar. Så jag tänkte, okej då!

Så jag klippte först Jennys hår kortare och hon blev nog så nöjd med sitt hår. Hon sa att jag är så självsäker när jag har saxen i handen. När jag äntligen var klar med henne hår, så stod nästa och väntade om jag då påriktigt skulle klippa honom. Jag tog en snabb kaffe- och tobakspaus. Och efter det fortsatte jag att klippa. Han skulle ha det rätt kort, så jag fick börja klippa det då. Han satt rätt stilla och var tyst. Så under tiden jag klippte honom så talade jag en hel del med Line. :) När jag igen var klar med honom så ville jag sätta mej en stund. För då hade jag ju stått i två timmar och klippt hår. Jag satt och talade med alla som var här och sedan ville Lines dotter få håret klippt så det var ju bara att ta saxen i handen och börja klippa då. Hon visste inte hur hon ville ha det, men kortare i alla fall. Så jag klippte det kortare och blev klar med henne också. Då var klockan typ halv nie och jag satte mej för att röka med Line på balkongen. Line hittade då på att hon också ville ha något nytt i sitt hår och med henne började jag lite över nie. Nå hon måste ju gå och sätta barnen att sova. Så det avbröts till en stund att klippa hennes hår. När jag fick henne också färdigt klippt så talade vi en hel del igen. Hon stod nog för det mesta vid spegeln och beundra sitt hår.

Så jag ahr fått hålla igång hela kvällen sen jag kom hit. :)
Men det måste jag säga att så rologt har jag inte haft sen sommaren. Som jag har haft ikväll och det är inget emot det jag hade i somras. Då hade jag roligaste tiden i mitt liv.

Okej, nu avrundar jag för att inte sitta hela natten och skriva.
Ha de så bra alla. :)

Shoppat nytt kylskåp!

Nu har vi varit och köpa nytt kylskåp för det gamla höll inte kylan mer. Så alla mjölk litrar som vi hade i det gamla kylen höll ju inte. Det var helt surt, så man kunde inte dricka det nå mer.

När mamma och min bror åkte hem med kylskåpet blev jag inne i stan för att vänta på min andra bror som var i skolan. Han skulle ha åkt hem med buss, men när jag bara hade en halv timme att vänta på honom så tog jag en sväng hos Line. Line låg och sov, men Jenny var där och hon färgade sitt hår. Hon färgade blonda slingor till sig. :)
Hon frågade på samma om jag hade möjlighet att komma senare och klippa hennes toppar. Så sade jag att jag åkre hem med min bror, äter och sedan ringer henne om jag hade möjlighet att åka in till stan.

Nu håller vi på att ordna runt i köket för att allt ska bli bra. Så jag skriver inte så mycket nu. :)
Ha de så bra.

Ledigt!

Nu är det ledigt idag och imorgon. Det är vårt s.k. höstlov fast det egentligen heter kongresslov. Lärarna är på kongress dagar så vi får varsa lediga. Som är riktigt bra.

Jag börjar komma undan flunssan nu så det börjar lätta en hel del. Som tur att jag får redan andas med näsan. Som jag inte har kunnat göra på en vecka. När jag bara har varit flunssig och tycker inte om att vara på internatet. Där är jag ju alltid flunssig. För det misstänks att det finns mögel på internatet.

Jag skall kanske och hälsa på en vän idag eller så får det bli till helgen. Men kanske jag skriver mer ikväll.

Ha de så bra. :)

Stannade hemma!

Jag stannade fortfarande hemma idag. Mamma lät mej inte åka till internatet igår kväll och hon tyckte det är aldra bäst att jag stannar hemma och vilar istället för att åka till skolan. Jag fick reda på att vi skulle ha kundbetjäning idag så det är nog bäst att man stannar hemma med flunssa, hosta och stegring istället fför att åka till skolan och smitta ner kunderna som kommer till salongen.

Mamma tycker man inte skall leka med sin hälsa om man ha feber eller stegring. För det kan bli någon inflammation eller virus. Så jag stannade då hemma. För jag vill nog bli frisk och jag vill som inte ha nå virusar och inflammationer.

Jag känner en person som typ hela tiden har 37,3-37,5 grader som sin kroppstemperatur. Och när jag talade om det för mamma idag när vi satte vid matbordet i köket. Så sa mamma att det inte är en vanlig flunssa/feber nå mer om man haft det i längre tid. Så den personen som lidigt länge av små stegringar i längre tid har lekt med sin hälsa och kanske har någon sort inflammation i kroppen. Så den som vet att den har stegring dagligen så smittar inte andra, men som sagt man leker ju med sin hälsa så besök läkare.

Obs! Min mamma är ju närvårdare så hon vet vad hon talar om!

Nu skall jag ta och vila igen. Har ju inte gjort annat än sovit dom senaste dagarna. Så förlåt att jag inte är så aktiv.
Ha de så bra. :)

Fortfarande sjuk! :(

Min feber ger då inte efter fast man sover hur mycke som helst. Det känns så pinsamt att man inte kommer ifrån detta. Min hosta tar också över helt totalt. När man börjar hosta så vill man inte få det att ta slut sen på nå sätt. Släm får jag inte upp hostat, men bara torr hosta som man säger. Det är nog en vanlig flunssa om inte till och med värre än det.

Nu sitter jag här och dricker lite te, ifall det skulle hjälpa alla slämhinnor att ge efter nu. Jag skulle som inte vilja va hemma, men när mamma tvingar en att stanna hemma så kan man nog inte säga mycket imot heller. Hon har ju ändå närvårdar yrke så hon vet vad hon talar om. Att man inte skall leka med sin hälsa och springa ute med flunssa och feber m.m. fast man nog känner folk som inte bryr sig om det är de flunssiga eller sjuka ändå skall de ut och festa eller till skolan så de säkert smittar alla andra.

Men det är ju normalt att man stannar hemma genast man vet att man har stegring eller liknande. Mamma har alltid ordnerat mej och mina bröder att stanna hemma om vi är sjuka eller har en flunssa som kan smitta andra.

Bara jag skulle komma ifrån denna flunssa så jag skulle kunna åka och hälsa på farfar för han är i dåligt skick. Okej, så länge jag har flunssa eller ens lite hosta eller att näsan rinner så tänker jag inte sätta min fot i det åldringhem där farfar är. För denna flunssa kan komma hur elak som helst till äldre personer. Och jag vill inte att farfar som redan är i dåligt skick skall få flunssan bara att jag inte kunde hålla mej borta därifrån.

Men jag skriver nog imorgon om jag orkar för jag tänker sova imorgon också.
Ha de så bra. :)

Hemma!

Idag har jag nu varit hemma sjuk med min yngsta lille bror. Han och jag har feber och hemsk hosta. Jag har typ sovit bort hela dagen eftersom mamma tvingade mej tillbaka i sängen när jag steg upp för att pissa åtta tiden imorse.

Nu när jag har samlat lite krafter efter att ha vaknat och läst lite bok under täcket så tänkte jag stiga upp och dricka nånting och skriva lite in på bloggen.

Boken jag läser hemma heter så som "sommarsystrar". Den har lite under 400 sidor och jag tyckerr att den är helt intressant bok att läsa så jag ahr nu läst typ 100 sidor på en och en halv vecka. Jag är riktigt stolt över mej själv att jag börjat läsa lite svenska böcker fast jag har läs- och skrivsvårigheter.

Men jag skriver mer senare ifall jag inte somnar i soffan och sover resten av dagen där. :)

Sjuk! :(

Jag skrev ju på fredagen att jag känner mej förkyld och att det känns som feber. Men jag trodde inte att det skulle stiga så högt.
Lördagen gick på det sättet att febern steg upp till 39 grader. Jag frös och hostade bäst jag hann. Jag låg bara och sov hela dagen. Och mamma kom tidigare hem från jobbet när hon hade mått dåligt och fått huvudvärk.

Idag har jag bara sovit och tagit det lugnt. Jag har stegring kvar. Men min feber kan inte bestämma sig. Bäst jag ahr stegring så har jag feber. Det varierar hela tiden. Så jag stannar hemma imorgon ialla fall.

Skriver mera bara jag ahr mer krafter.

Förkyld!

Jag är lite förkyld och tror att jag får stegring under natten. Jag har en känning på att det kunde stiga till feber nu när jag inte har haft feber på en bra stund. Och när det har varit så många sjuka under veckan så jag undrar inte fast jag skulle bli sjuk nu.
Jag har också varit på kaffe med en kompis till neste i Lovisa. Det var trevligt att se henne när man inte har sett henne på en bra stund. Hon har jobbat så mycket att hon just inga har nå ledigt alls. Nästa vecka har hon ledigt så kanske vi hittar på nånting tillsammans. Men det är som inte säkert ännu. :)
En kompis som jag skulle hitta på nånting med idag hade nå möte sent ute till kvällen så jag sade att vi fick ta det en annan kväll. Och hon förstod det. Eftersom jag inte ville vara ute så länge eftersom jag inte ville bli sjuk och vill vila nu.

Hörs mera imorgon. Skall dricka och äta nå så jag kan gå och lägga mej.
Ha ni andra en bra kvälll :)

Fredag!

Äntligen är det fredag och helg igen. Det var ju nyligen också helg, eller så känns det i alla fall. Denna vecka har faktiskt gått fort. Man har just inte tänkt på denna vecka. Den har gått med egen tyngd framåt.
Jag har just inte tänkt på nå dåligt. Allt i denna veckar har varit riktigt bra. Förutom det att min kompis som jag trodde var min kompis sade nånting till min älskling och då fick jag och älsklingen ta en lugn diskussion som gällde vårt förhållande. Men det är personliga saker så jag tänker inte sskriva ut det här.
Så nu hoppas jag att min kompis inte blandar in mitt förhållande i striden vi har för det har inget med saken att göra. Det är ändå mitt privat liv. Hon kan skriva hur mycke hon vill om sitt egna liv och låta mitt förhållande vara min sak.
Jag kan också tacka min vän för det att jag och älsklingen fick tala med  varandra som hon sade till honom. Vårt förhållande lyser starkare än tidigare och vi är faktiskt lyckligare nu när vi talat öppet för hur månte gången vet jag inte. Men vi har inte oklarheter i mellan oss så vi kan leva lyckliga.
Men en sak hoppas jag om kompisen läser detta att hon på riktigt låter mitt liv och privat saker vara min sak. Hon har ju ett eget förhållande att sköta och eget liv.
Så ordspråket: SOPA DIN EGEN TRAPPA INNAN DU SOPAR EN ANNANS TRAPPA!!

Skriver mer senare.

Läser!

Jag har läst i en bok nu senaste veckan. Jag hittade den i min bokhylla och tänkte att jag kan börja läsa den och denna gång få färdigt läst den också. Men varje gång jag hinner läsa ett kapitel så blir jag helt trött. Är det normalt att man blir trött efter första kapitlet?
Jag tyckter boken är bra och den heter "systrar i jeans". Jag ahr fått den för nått år sen till julklapp av en vän som har läst boken och tycker den är läsbar. Så jag tog med boken till internatet och läser den alltid innan jag går och sov. Så man somnar lätt efter att man ahr läst lite i boken.
Denna bok har lite på 300 sidor och jag har snart läst halva boken. Så nu kommer jag nog att läsa den till slut.
Jag började också en bok hemma som jag bara läser hemma och då betyder det helger och lov. Men nu just kommer jag inte ihåg vad boken heter.
Jag kan skriva om den i helgen. Imorgon är det ju redan fredag. Denna vecka har nog gått fort tycker jag. För man har haft så massor att gör så man har inte tänkt på dagarna alls.

Jag skriver kanske efter att ha varit i duschen ikväll.
Ha de så bra.

Kanske de!

Jag slutar inte skriva min åsikter och tankar här. Man kan ju helt enkelt bara låta bli att läsa om man int kan förstå tankana och åsikterna. Så kan den TYP kompisen då sluta skriva också. För jag kan inte göra nå till mina åsikter och tankar för det är helt olika från person till person.
Det den andra skriver är mer sårande och har utskrivet precis hurdant förhållande och annat jag har. Och det är väl mina personliga saker att jag kan då skriva om de själv och inte läsa det på en annans blogg!
Så jag tänker skriva som ja själv tycker.

Detta var svar till den anonyma som skrev...

Vänskap!

Vad kräver ett vänskap?

Enligt mej
kräver ett vänskap att man skall vara ärliga för varandra. Inte ljuga, försöka få andras förhållande att ta slut och att hitta på saker.

Man behöver ju inte göra precis som den andra säger. Man kan ha sina åsikter och som sagt säga rakt. Och så om man säger ärligt att man "inte orkar" så värför bli besviken. Och så kan man ju fråga om nån annan kan göra de då kompisen inte orkar.

Man kan ha sina dåliga och goda dagar med en kompis och inte behöva strida för de. Eler om man inte kan ha de så kan man inte säga att man är vänner.

Vänner behöver inte skriva en massa på internet innan man har talat med personen som man sedan tänker skriva om. Det är faktiskt sårande att man får läsa allt på internet. Men kanske det är där att man inte vågar gå fram till personen och tala rakt. Utan man måste ta hjälp av internet och ens pojkvänner.

Bråkar man med sin kompis så behöver man allra minst blanda in ens kille i saken. Och om kompisen nu så vet att man har ett förhållande på avstånd så är det nog fel att börja blanda in ens kille i nå bråk. Han vetom att man bråkar med kompisen men man vill ju inte säga nå detaljer då han inte vill blanda in sig i det.

OBS! Detta är bara min åsikt om saken.

Mina arbetsskor kom idag!

Här har jag väntat i 3 veckor på mina arbetsskor. Och äntligen idag kom min skor. Dom är otroligt bekväma och fina. Ni skall få se bilder på dom. :) Jag ångrar inte att jag köpte dom. För nu har jag skor som passar mina fötter och man kan åka ut påå inlärning i arbetet när man har ordentliga skor.
Dom är svarta med turkosa mönster på.
Nu kommer bilderna. :)



Salongen!

En bild på salongen efter remonten. :)
Två platser syns på bilden.

Skoldagen förbi!

Nu var skoldagen förbi för denna dag igen! Vi var nu hela dagen i salongen och jag gjorde just ingenting. På morgonen fick jag mitt egna hår tvättat och så fönade jag det. Just innan maten så gjorde jag manikyr till en klasskompis. Jag hade lovat henne att jag skulle göra manikyr till henne och sedan skulle jag sätta fast lösnaglar till henne. Det blev fint fast jag själv säger det. Kanske jag imorgon får ta en bild på de hur de såg ut. :) Och så gjorde jag en frisyr (uppsättning som vi säger) på en docka, men den frisyren blev inte lika bra som den tidigare så jag tog inte bilder på den.
Jag skall ladda upp en bild på en del av salongen här nu så ni får se det. :)
När det var ju remont under sommaren där så det är nya bord.

Ha det så bra. :)

Internatet!

Nu har det igen varit en kväll på internatet. Inte en likadan kväll som dom tidigare under dom senaste veckorna. Vi bor 5 stycken på internatet just nu.

Det var två stycken som flyttade till studiebostäderna, alltså en god bit härifrån. Det har varit underligt lugnt på internatet när vi är så få här mera.

Okej, det är ju lugnt då man skall gå lägga sig i alla fall. Men det har aldrig varit såhär tyst och lugnt på detta internat sen förra året när vi flyttade in här. Det skulle nog få vara lite liv på internatet så man vet att man är vid liv ännu. Om det hela tiden är tyst och lugnt så kan man ju tro att man bor ensam här.

Då det var någorlunda tyst och lugnt här var då när typ ingen kände varandra. Okej, det r ju helt förståeligt att det är lugnt till en början då man kommer in på ett internat där man inte känner så hemskt många och såklart är man ju lite blyg också.

Men jag kanske skriver ännu senare ikväll. Om jag har ork och krafter.
Ha det annars en bra dag imorgon. :)

Måndag morgon!

En måndag morgon kan ju inte börja bättre än med fyra timmar modersmål. Vi skulle skriva nån uppsats med genren inom romantiken. Så det fick ju vara överdrivet och påhittat.
Jag skrev 4½ sida om nå helt random. Det var nog så påhitta som det bara gick ungefär. :) Vi hade två timmar tid att bli klara med det. Jag hann helt fint bli klar med det. Jag hade till och med ännu 15min innan det var rast, men man fick ta raster då det kändes som om man satt fast och kom inte på nånting.
Sedan dom senare två timmarna satt vi och såg på en Dansk rysare och den hette så mycket som "Midsommaren". Jag tyckte personligen att de hade gjort filmen helt bra fast den talades på danska och texten var på finska. Men man kom fast i det vad dom menade med filmen.

Filmen handlade som om syskon som skulle fira midsommar på en fest och systern som hette Sofie i filmen så gjorde självmord precis  början av filmen rätt innanför alla sina närstående vänner och bekanta. Christian som var hennes bror var ju då också där på plats.
Det gick 2 månader i filmen och ungdomarna skulle åka till Sverige för att fira midsommar precis som tidigare så det var en tradition. Alla var lite tystare och till sig dragna när Sofie inte var med och de saknade ju alla henne.
De var där i ett stort hus och han Christian började höra röster som kallade på honom och han kände alltid att han blev efterföljd var han än gick.
Sedan bjöd de in Linn från handeln där och fira midsommar med dem. De spelade "anden i glaset" så de fick reda på att det var en ande i sällskapet. Denna ande var en liten 6årig flicka som blivit påkörd av Sofie och hennes kompis. Och hon hade blivit nergrävd i en skog.
Till slut fanns det kvar Christian, Linn och åtminstone Christians föräldrar.

Den som har möjlighet att se denna film så rekommenderar jag att se den om ni gillar rysare.

Annars skall ni ha det bra. :)

Alla är vi olika!

Här sitter jag hemma, skulle borde packa till internatet igen. Det är ju söndag så man skall åka till internatet för i morgon är det en skoldag igen. Det skall bli helt roligt att åka till internatet och få vara där med sina kompisar.

Jag har en fråga. Om man påriktigt älskar den man är ihop med så värför är vissa otrogna?

Jag har hört på flera kompisar här på senaste tiden. När de har talat om hur de älskar den de är ihop med, men ändå under diskussionen kommer det ändå fram att de nån gång varit otrogna mot sin kumpan. Skall sådana tänka på att inte ha förhållande, om man en gång inte kan hålla sig för den ena utan måste gå runt med andra. Tänker de inte på hur den andra känner sig.
Eller så om man hela tiden skall tala om sitt ex. Det förstår jag inte heller. Om man är lycklig med den man är nu så varför skall man hela tiden gå och tala mera om exet än om den nuvarande.
Jag har frågat vissa kompisar varför de talar så mycke om sina ex, men de kan aldrig ge ett vettigt svar heller. Så man undrar ju om de sen också vill ha exet tillbaka.
Själv kan jag nämna nått smått, men det blir där. Jag står inte varje månad och talar om det. Man kan ju nämna om det har funnits nå bra, men inte dagligen.
Come on.. Ni vet nog själv också.

Inlägg!

Jag skulle skriva inlägg igår kväll, mken jag kom så sent hem att jag hann i duschen och sedan skulle jag redan lägga mej. Jag var hos en kompis hela kvällen, så jag tänkte inte på nå inlägg just då. När jag kom hem så orkade jag inte skriva nå mer.
Det var roligt att sitta hos kompisen kväll, inte ha bråttom nånstans. Kunde sitta där och tala med henne i all lugn och ro. Hennes barn var så gulliga. Bamse (Sam som han heter påriktigt) var lite blyg till en början, men sedan när han riktigt blev ivrig så talade han helt massor. Det är ju helt förståeligt att man är blyg till en början då man bara är 3år gammal och träffar en helt ny person. Elin för den delen var mycket ivrigare att tala och hon berättade från början en hel del. Hon är ju 5år så hon hade mera mod än Bamse.
Så jag hade en helt trevligt lördagskväll med dem.
Och så besökte jag ju farmor och pappa igår.

Skriver mer om denna dag senare. :)
Ha det så bra.

Lördag!

Jag skulle så sova i morse, men när klockan var kvart över sex så var jag helt pigg och tänkte stiga upp. Som tur steg jag inte upp utan låg kvar i min säng. Och då somnade jag om igen och vaknade pånytt lite över nie. Då tyckte jag att jag kunde ligga vaken i sängen och bara se på tv. Det kom ju en massa ritade på tv i morse.
När jag sedan steg upp så kokade mamma morgon kaffe åt mej och min bror. :) Hon hade kommit hem precis när jag steg upp. Och så vaknade min älskling och smsade till mej. Oj om tiden skulle gå lite fortare nu. :) Så jag snart skulle ha praktik och att min älskling skulle ha körkort så skulle han komma till mej. För han skall söka praktik plats här nära mej. Och bo hos oss.
Idag skall jag besöka pappa och farmor. :) Min bror skall köra för han har ju fått körkortet så det är inte jag som kör nå längre. Men det stör inte mej. Han måste ju också få öva att köra, lika som jag gjorde för snart två år. Men jag körde ju 20 000 km på ett halvt år. :P

Men jag skriver nog mera ikväll och så kommer det kanske upp nå bilder också. :)
Ha de så bra.

Helg!

Nu är det helg igen. :) Shönt att få vara hemma nu igen och bara vila ut. Jag är fortfarande inte på min egna data. Jag är vid min brors mini lapp-topp. Det är så enkelt att vara här när den är färdigt på och så har den internet kalart. Så behöver jag inte koppla fast nånting när allt är klart på denhär.
Varit i skolan fyra timmar idag. Just innan elva så hade jag fått en kund i kundboken som vi kallar det där de skriver alla beställningar. Så jag hann inte och äta idag i skolan. Läraren menade nog att jag skulle springa och äta innan vi slutade, men jag sa att jag kan äta hemma att jag städar hellre färdigt och åker hem än att jag springer och äter. Att jag nu inte behövde bli på över tid idag också.

Okej, skriver nog senare.
Ha de bra. :)

Så är man i skolan!

Oj oj, då var det skoldag framför igen. Vi är inte så hemskt många i salongen idag, men det får lov att gå ändå. fler har nu fått smittan till flunssa tydligen. Det var nog flera bort igår också.
Hoppas de kryar på sig och är friska nästa vecka. Eftersom vi har kundbetjänig så hoppas man ju att de är hemma och vilar än springer ute på stan med stegring. Annar sitter nog febern och flunssan fast längre än vanligt.
Nu måste jag fortsätta i salongen. Skriver mera ikväll då jag är hemma på egen datorn.
Ha de så bra. :)


Inte som jag tänkt!

Denna kväll blev inte ändå som jag hade tänkte. Jag tänkte att det skulle bli en lugn hemma kväll vid datorn då jag äntligen hade internet, men det blev ju inte så.
När vi kom hem så tänkte jag att jag fick sitta hemma, men mamma ville att vi skulle åka och se på en bil som vi kanske skulle köpa. Min bror fick ju körkortet idag. Så han skulle behöva en bil också. Okej, när vi kom till bilhandeln här nära oss så såg vi på en bil. Så ringde mamma bilhandlaren och frågade om han kunde komma på plats, men han svarade bara att det inte går att ta nån bil i min brors namn. Eftersom han bara är en studerande.
Mamma var lite besviken så hon bestämde att vi åker till vår store bror och talar med honom. När vi kom på store brors gård så var inte han hemma så vi satt där i en och en halv timme. Lite före åtta kom min bror hem så kunde mamma tala med honom.

Skriver mera imorgon. Nu skall jag ringa min älskling sedan skall jag och sova för jag skall upp klockan 6 imorgon.
Ha det så bra.

Hemma igen!

Nu har jag kommit hem för veckoslutet, men jag skall imorgon till skolan. Skola från 8.15-12.15. Så det blir ingen lång dag egentligen.
Så mamma var och hämtade oss från internatet för att vi skall få ta bilen imorgon. Att vi kan komma hem på nått sätt ändå.
Okej, nu har jag internet att skriva inlägg med. Bara jag orkar starta min egna data.

Skriver mera ikväll. :)

Tv kväll!

Idag kommer det att bli tv kväll för internet på internatet vill inte funka så jag skriver bara detta inlägg idag. Så ni behöver inte vänta er nå mer inlägg.
Det är tråkigt när inte internet fungerar som det ska så jag orkar inte bråka med den hela tiden heller. Nu fick jag också internet att fungera efter att ha stängt av datorn 3 gånger. Så det är inte det jag vill bara för att vara en stund på internet.
Jag skriver typ mera i helgen för då vet jag att jag har internet som fungerar och behöver inte bråka med den lika mycket som jag måste om jag skall komma in här. Internet på internatet har alltid varit lite så att man inte vet kommer man in eller inte.
Så jag hoppas internet fungerar bättre typ imorogon. :)

Ha en bra kväll.
Kram. :)

Blev inget inlägg igår kväll!

Jag skulle nog skriva inlägg igår kväll, men det blev inte som jag hade planerat. Eftersom jag satte och filade mina lösnaglar hela kvällen och så ringde telefonen ovanligt mycke också.
Så jag tänkte ta det idag istället. Nu vet ni redan att hela kvällen gick till att fila mina naglar, men blev ju avbruten lite imellan åt eftersom telefonen ringde. Först ringde älsklingen, sedan mamma och till slut min bror. Så det var fullt uppe med telefonen.
Jag var och hjälpte Milla att laga piercing i läppen för hon klarade inte det ensam. Så hade hon för stort smycke som hon skulle ha där igenom så vi fick börja söka ett mindre smycke. Till slut hittade vi ett örhänge med ett litet lås som vi fick att hållas där.
Idag för den delen har hon köpt ett nytt smycke som gick där helt prima.

Skriver senare om internet inte bryter. Har haft lite problem med internatets internet här nu senaste timmen.
Ha de så bra.

Lösnaglar!

Nu har jag kommit tillbaka från stan till internatet. Vi skall med Milla sätta lösnaglar till mej. Så jag kanske skulle sluta bita på nagelbanden och skinnet runt nageln. För det ser jävligt fult ut när man biter. Jag har bitit på naglar och nagelbanden ända sen jag varit liten så det är att komma loss från det nu. Har försökt med olika nagellack, men det lyckas inte.
Men nu skall vi börja laga naglarna så jag skriver senare. :)
Ha de så bra.

Ännu en timme modersmål!

Jasså, snart är de fyra modersmåls timmarna undanstökat för denna vecka. De har faktiskt gått fort, när man tänker att man tyckte man nyligen kommit till skolan och nu har halva dagen gått. Man har varit på lunch och ätit nå äcklig soppa. Okej, det var inte den bästa maten, men man kunde nu ändå äta det så man blev mätt.
Idag skall jag in till stan med en kompis och se om det finns nånting man kan shoppa. Fast jag tror inte jag köper nå mycket idag. Måste spara pengar så jag kan köpa nå till älsklingen. Han skall få en oförglömlig jul hos mej. :)

Skriver mer ikväll då jag är tillbaka på internatet.
Ha de så bra så länge. :)

Sitter i skolan!

Oj oj, nu sitter man igen på modersmåls timmen. Tråkigt som vanligt, men det går. Man måste ju klara av kurserna för att man skall bli färdig till frisör. Så fyra timmar modersmål är ändå inte så farligt. :) bara man inte tänker att det är så hemskt så går nog tiden fort.
Vi sitter och ser på nån film så där går ännu en timme utan problem. För när man ser på nån film så tänker man inte på klockan heller. Annat skulle det vara om jag skulle gå igenom nå grammatik. Då skulle man först vänta på rasterna mer än då man ser på film.

Kommer att skriva mera idag.
Kanske mera ikväll.

Bild på mej och min älskling!

Denna bild tog vi på sommaren. Vi var vid villan och mysade tillsammans. Sommaren var den bästa tiden i mitt liv då jag fick vara med min älsklingen hela sommaren. :)
Nu kommer det en eller två bilder.


Nytt hem!

Nu har Bill och Bull åkt till sitt nya hem. Store brors flickvän var här med sin syster, de drack kaffe med oss. På samma fråga de om Bill och Bull var i åldern att man fick ge bort dem. Och så svarade vi att de var i åldern att man fick föra med dem.
Bill och Bull åkte för en halv timme sedan till sitt nya hem nära Helsingfors. Store brors flickvän och hennes syster var så glada när de fick ta med dem. Bill och Bull var så söta, men de skrek inte heller i fraktnings väskan. De var så tysta och nyfikna att var de skulle nu.
Jag saknar dem redan för de var nog så gulliga och lugna i famnen.  Nu när man sitter i soffan kommer det att vara tomt när inte dem är där och tvinnar i ens famn.
De får ett bra hem nu när de åkte. Där de ska bo finns två små barn som kommer ha dem sällskap och kommer att leka med dem.
Vi kommer nog att få bilder på dem när de växer lite först. :)

Skriver mera senare. :)

Lördags kväll!

En god lördags kväll till alla.
Själv skall jag fira min lördag med att bada bastu och dricka cola. Efter det skall jag bara ligga i sängen och se på tv. Det skall bli en härligt lugn lördag. Bara ligga på sängen, se på film och ha en massa bra låtar att spela på bakgrunden. En sak som jag också skall göra är att tala med älsklingen i telefonen.
Jag hoppas så att de får på måndagen allt ordnat så älsklingen skulle få sitt körkort i början på november så han kunde utföra sin inlärning i arbetet här nära mej och bo hos oss. Jag var helt förvånad när mamma sa att det passar henne att min älskling kommer till oss så länge han har inlärning i arbetet. Och det vill säga en period som är sex veckor lång. Plus att han skulle vara jullovet hos mej.
Jag får bara lov att hålla upp tummarna för älsklingen. För om han kan komma hit på praktik så skulle han hämta mej från skolan och kanske föra mej till skolan.

Kanske skriver senare. :)
Lovar inget.

Shoppat!

Hej bloggen! Så härligt och fint väder att vara och shoppa idag. Jag och mamma åkte lite efter tie (finsk tid) in till stan för att handla och shoppa lite. Jag var in till flera klädbutiker och mera skall jag nog ännu shoppa innan det är december. Idag shoppade jag ett par vita byxor och ett par svarta mjukisbyxor till mej själv. Och så fick jag idé att köpa lite i förväg till älsklingen. Jag skall köpa lite till för älsklingen som julklappar. Ifall det är så att han firar julen hemma hos mej. Jag skall ännu ta bilder på mina vita byxor och mina mjukisbyxor. :) Nu när jag vet att jag har pengar så kan man ju shoppa lite i gången och inte sen i panik allt på en gång. Bilderna kommer nog in ikväll hoppas jag. Skriver senare också. Ha de så bra. :)

Solrosor!

Min bror hade försökt plantera solrosor under våren. Han hade kastat fröna lite här och där. Så vi vet inte exakt var fröna finns, men det kom fram under veckan när vår granne frågade om vi hade planterat solrosor att var en hel del fanns.

Vår granne frågade mamma om hon hade försökt plantera solrosor. Och hon svarade att det är hennes yngsta pojke då som har haft solros frön. Han ville ju plantera solrosor på vår gård. :)

Okej, nu fick vi reda på att en av alla solros frön har börjat gro och växt upp till en ståtlig ros. Nå hur det råkar sig så har vinden tagit med sig en hel del i grannens åker. Här bredvid vårt hus är ett ryps åker och mitt bland rypset står det upp en fin solros.

Så min lille bror kan plantera fint när bara en har börjat växa. :)
Ha de så bra.

Tråkigt!

Nu sitter jag hemma och har hållit på med att sysselsätta mej själv. Jag har just inte gjort nå mer än att talat med mamma och annars gjort hem arbeten.
Nu kommer jag inte på nånting att göra så jag sitter och bloggar, för att få tiden att gå. Och så talar jag i telefonen med min älskling. Kanske jag kommer på nånting vettigt ännu ikväll.
Joo, en av dom fyra kattungarna som föddes förra fredagen, som nu är en vecka gamla. Så en har ögonen helt uppe. Vanligen tar det 2- 3 veckor, men för den tog det bara en vecka.
Bill och Bull klättrar i byxbuntar och annars springer runt huset. De åker kanske nästa vecka till det nya hemmet nära Helsingfors.

Skriver kanske senare. :)

Besökar antal!

Nu när jag kommer ihåg skall jag skriva in ett inlägg om högsta besökar antalet igen. :) Jag har skrivit ett besökar inlägg redan tidigare. Nu har det varit fler besökare. Den 28.8-09 hade jag 11 besökare. Det är det högsta antalet för mej här tills. Som sagt så har jag haft bloggen i tre månader och redan 11 besökare på en dag. Jag skall nog snart börja räkna medeltalet av veckornas besökar antal. Just nu hade jag ingen lust att börja räkna så jag skriver bara vad som har v arit det högsta talet under en vecka.
Jag kanske börjar nästa helg med att räkna medeltal.
Okej, nu skall jag ut och jobba lite.
Skriver mer senare. :)


Fredag!

Hej bloggen!
Shöönt! Nu är det äntligen helg. Man får ligga hemma och vila i sin egna säng. Behöver inte vara på intenatet igen för en gångs skull. Får vara hemma med familjen och bara vara. Behöver inte stressa för någonting.
Skolan får vara ända till måndag morgon. Då som vi börjar med fyra timmar modersmål, men man överlever nog det fast det låter helt hemskt.
Jag är vid min brors mini lapp-topp så om det kan finnas en massa skriv fel. Jag brukar inte vara så ofta vid hans dator så det känns så ovant att skriva med så små knappar som den här har. :)
Jag skall skriva senare för nu skall jag hitta på nånting att göra här hemma. Det finns nog en massa som man kan göra så att man inte har det allt för tråkigt.
Som sagt, skriver senare.
Ha de så bra. :)


03092009

Idag har jag haft min blogg i tre månader! Det låter som en mycket kort tid, men ändå har jag redan en hel massa inlägg här. Jag skulle bara ha bloggen som syssälsättning då jag inte har annat att göra, men nu tycks jag sitta och blogga dagligen. Så det måste nog vara nånting att jag inte harnåntin att göra eller sen har jag blivit beroende av bloggandet. Det är så skojigt att sitta och skriva blogg. Ifall man inte håller dagbok så kan man ju skriva in här vad som har hänt under dagen och om några år kan man sitta och läsa igenom sina inlägg eller bara se på bilderna. :)
Okej, nu har jag bloggat som sagt tre månader och det är ju hälften till ett halv år. :) Rätt så skojit att man redan har läsare, fast man inte ännu riktigt blivit van med bloggen. Kan typ inget, men huvudsaken är ju att man skriver och sätter in bilder. Så det finns liv på bloggen. :)

Jo, nu skall jag gå lägga mej i soffan och se på tv. :)
Skriver mera bara det är nånting jag vill berätta.

Snart och sova!

Hej bloggen.
Jag har varit dom senaste dagarna trött mellan 18.00 och 21.00, men om jag försöker lägga mej efter halv tie så då är jag igen allt för pigg att somna. Jag som har ett dåligt minne så har glömt att ta med en bok som jag skulle kunna ligga och läsa innan jag somnar. Så, jag har nu tänkt att jag alltid senast halv tie lägger mej annars är jag ur trött på dagarna eller så sover jag för lite, så jag skulle inte orka då heller. Man måste nog fundera ut det noggrant för att man ska kunna sova tillräckligt.
Jag talade med mamma i telefonen där omkring sju. Hon var med min lille bror på innebandy träningar. Så jag frågade henne på samma som hon ringde att om hon kan hämta mej och min andra lille bror från skolan på fredagen, eftersom min bil fortfarande är sönder. :( Mamma svarade bara att hon hämtar oss härifrån. Och på samma sa hon att vi skall och shoppa på lördagen då hon äntligen har ledigt från jobbet.
Väntar så på hälgen just nu.
Okej, nu är det sovdags för mej. Kommer att blogga imorgon igen.
Ha de så bra.

Tv!

Hej alla mina läsare.
Nu skall jag gå och se på tv. Så om jag skriver nånting ännu idag så blir det efter klockan nie finsk tid. Jag skall se på den finska serien "Dolda Liv" nu först sen kommer ju "Friends" och "Simpsons". Så det tar till nie. Hoppas jag hinner skriva nånting ännu idag. Skall vara aktiv bloggare nu när jag inte har nått annat att göra.
Ni får gärna ställa frågor och så skriver jag svaren i en hel text som ett inlägg. :)

Om ni då vill ha typ en frågestund och fråga nånting.
Jag fösöker isåfall svara på alla frågor. :)

Men skriver mer senare.

Fundersam!

Nu undrar jag en grej som jag redan länge har funderat på, men jag kommer inte fram till nått slutresultat eller är det bara att man måste komma på det själv. Det jag har funderat på är att varför människor är otrogna? Eller varför talas det så mycket om otrohet?
Det finns massor om dessa ämnen på olika internet sidor fast man egentligen inte söker med det. Det kommer fram på olika sidor där det gäller community, det kommer fram i olika diskussions forum och dylik.
Jag tror faktiskt det är helt från person till person hur man uppfattar dessa. Okej, det är ju skit äckligt kan man fatta att om man är otrogen mot sin kumpan.
Om ni vill kan ni svara vad ni tycker är ert svar på denna fråga.
Ni kan vara anonyma eller sen ha er blogg adress där så jag vet vem som tycker hur.
Tack alla gulliga läsare.

Uteluft!

Kom just ihåg att jag inte hade kommit ihåg att skriva nå inlägg på måndagen. Det var också bara för det att internatets internet inte ville ladda upp internet sidor. Så jag kom inte in på nånting, men anyway så kan jag skriva idag då. :) Eftersom internet fungerar bättre.
Igår var jag då i skolan och hade fyra timmar modesmål vilket var helt hemskt. På eftermiddagen i skolan så lärde vi oss att sätta fast hårförlängningar som behöver kolv. Så vi prövade en efter en att sätta fast dem.
På kvälls sidan tog jag och en kompis från internatet tanken att vi kunde gå till närbutiken som ligger 3km härifrån. Det var jätte shönt att vara ute och gå sådär lugnt. På vägen tillbaka till internatet såg jag mamma köra förbi, men det tog en tid innan jag fattade att det var mamma. Jag hann ändå inte till internatet före hon åkt härifrån med min lillebror. Hon var bara här för att hämta honom.
När jag kom till internatet då så åt jag och blev i tv-rummet. De såg på nå program som jag tyckte var intressan. Kommer inte ihåg vad det var för program, men de spelar ingen roll.
Så somnade jag halv tie, finsk tid då. Och vaknade när älsklingen smsade att han var tillbaks hemma. Såklart reagerade jag inte på att jag fick sms så jag fortsatte sova.

Får se om jag skriver nånting ännu idag, annars får det bli till i morgon. :)

Bill och Bull!

Våra små kissor Bill och Bull är så söta. Jag måste bara få sätta in bilder här på dom. Vi har dom hemma ännu några veckor, men sedan åker dom till sitt nya hem. De kommer att åka till Helsingfors trakten. Så jag kommer att sakna dom när de åker så långt bort. Min storebrors flickvän för dom till sin syster. Eftersom hennes syster ville ha en katt, men sedan sa hon att hon ville ha två så ingendera behöver känna sig ensam.
Här kommer bilderna. :)
Hoppas ni också tycker dom är söta.


01092009

En vanlig tisdag. Eller så trodde jag, men den var nog annorlunda än en vanlig skoldag. Ens bästa vän talar inte med en själv. Tittar bara sådär konstigt och sedan kan man inte svara då man frågar. Då en svarar så får man ett svar som inte kanske stämmer. Kanske man skall tänka att om man säger ett så skall man inte betee sig som helt annorlunda. Tack till andra vänner, behövde jag inte ändå vara ensam. När man har vänner så är man inte för sig själv. Jag är glad för dom andra vännerna.
Juu, nu behöver man inte komma fram till mej och säga nånting. För jag vet som inte om jag har gjort nånting, men man kan väl i alla fall va ärlig för *****.
Jag trodde du var ärlig mot mej och att vi kunde tala öppet, men om det inte passar dej så inte då.

Skriver kanske mer idaa.. :)

RSS 2.0