Landskaps bild vintern 2011!


Snömängden vid vår väg. Den är väldigt hög. :/ Skulle inte orka med nå mer snö.

Vecka 4!

Medeltalet av vecka 4, är 7.28. Äntligen börjar den stiga och jag tycker själv att mina inlägg har blivit tydligare då jag har mellanrum mellan styckena. Om denna sak kan man också ha många olika åsikter. :)

Mitt medeltal har stigit och det har jag jobbat för. Jag har bloggat nu en hel del hela tiden, så det kan jag vara glad och stolt över att den nu stiger. Och det skall ju finnas berg-och dalbana annars skall man inte blogga alls.

Om man inte kan ta emot det att det sjunker, men stiger igen med tiden så skall man nog tänka på saken varför man bloggar. Alla har vi upp- och nedförsbackar i livet till och med. :)

Så kan man också sova!

Kattungarna som sover så prima. :)

Bubblan, Pixten och Nisse. (Från vänster)

Söndag!

Konstig att det redan är söndag. :/ Hur har denna helg gått så fort? Själv har man nog gjort ett och annat under helgen, men jag vet inte vad jag har gjort som gör att helgen har gått så fort. Kanske det är när man inte tänker på klockan på helgen. :)

Ny vecka på kommande och man vet inte hur det skall gå. Har no bara en vecka skola och sedan är det inlärning i arbetet period. Man får åka till praktik en period= 8veckor. :) Skall bli en rolig praktik period. :)

Tänker ju åka till en helt annan frisör-salong än var jag har varit de två senaste praktik perioderna. :) Skall bli helt intressant att få följa med hur det går med salong i lilla Lappträsk. :) Och så har jag inte så lång väg till praktik platsen heller. Typ 10km. :)

Så har man praktik till 6.4. Så det är ungefär 2månader. Där emellan kommer ju nog sportlovet och så. Men det skall nog vara riktigt roligt att vara på praktiken, men jag måste försöka få en dag ledig från praktiken så jag kan åka till skolan och fixa studie pappren. :)

Lördags kvällen!

Hade en rätt kul lördags kväll. Fast jag tänkte att det skulle vara en hemma kväll. Talade med min store bror och lille bror om vi skulle bada bastu och fira lite kväll hos dem. Och min yngsta bror hade natt gäster hos oss. Så vi skulle inte vara i vägen med brorsan min. :)

Åkte till vår store bror lite efter 5. Skulle ta en sväng in till handeln på samma som vi var påväg till brorsan. Själv köpte jag 3 stycken long-drinkar. Och så skulle jag också köpa hundmat, när det avr slut. :)

När vi kom till store brorsan så satt vi i vardagsrummet och talade. Så jag och store brorsans flickvän satt och talade i soffan. Omkring halv sju gick vi i bastun och där satt vi och diskuterade om studier och vad jag skall studera i höst om jag kommer in. :)

Vi satt hela kvällen där. Brorsan bjöd på pizza så det var helt okej. Och så spelade mina bröder biljard efter att vi hade ätit. :)

Städat!

Nu har jag fått gjort det jag har funderat på redan länge. Jag har funderat på saken att när jag hinner eller har lust att städa mitt rum. Och nu ahr jag äntligen fått det gjort. Kanske det tog sin tid, men jag har haft ganska städigt rum. Men jag ville nu dammsuga och tvättat golvet. :)

Jag har nu bara kvar att plocka bort saker från borden, men det tar nu inte så läng. Lördags kvällen tänker jag inte sätta till att städa. Kommer säkert att åka till min store bror en sväng. :)

Det kommer inte att ta så länge, så jag får det gjort idag. Nu skall jag se vad jag ännu kan göra i rummet och så skall jag ta in mattan på golvet. :)

Fortsätter studera!

Inom de närmaste  årens planer är att jag skall fortsätta studera. Då jag har en underbar pojkvän som stöder och håller med om saken att jag skall studera ett yrke till. Så jag kan ju inte hoppa över ett så fint tillfälle. Jag har ju min pojkvän som stöder mej med mitt beslut.

Och när jag fortsätter studera kommer han att finnas där. Eftersom jag kommer att söka in till yrkesinstitut på svenska och finska i Österbotten. :) Så drömmarna går där att vi skulle flytta ihop. :)

Den svenska yrkesakademin jag har tänkt söka in till är Yrkesakademin i Österbotten. Och där skulle jag läsa till närvårdare inom barn och unga. :) Jag ahr fått en inspiration som gör att jag vill studera till detta och jobba inom det. :)


Sedan har jag ju haft tankar att söka in till den finska. Men det är ju en helt likadan bok som detta men bara på finska. :)

Hälsa på hos Mormor!

Jag var och hälsade på hos mormor. Och på samma tog jag några bilder på deras kisse. Så jag tänkte ladda upp dem här. :) Mormors katt är typ 6månader gammal och det är en katt som inte är från oss då den var unge. Tyvärr!



2år och 1 månad!

Idag har jag och min pojkvän varit ihop i 2år och 1månad. Känns helt ortoligt, då vi har varit ihop såhär länge. Jag tycker det inte är så länge sen vi blev ihop, men nu är det ju en bra tid sedan ändå. Är det när man är kär att man inte märker hur tiden bara löper framåt? :)

Idag har vi även varit förlovade i 1månad. Tiden går så otroligt fort. Det känns ju som om vi skulle nyligen ha varit inne på hotellet. Och jag kommer ihåg minen jag hade då vi skulle gå in på hotell kantarellis. Jag såg faktiskt överraskad ut och visste inte vad det var pågång. :)

Nu är man ju lycklig och glad med sin älskling. Och så har vi ju en massa planer. Som att flytta ihop under sommaren, början av hösten. Jag skall börja studera i Vasa i höst hoppas jag!



Älskar dej min Jimmy!! <3<3


Övertid?!

Idag i skolan var det ganska normalt. Jag kom till skolan i god tid, men jag var nog ganska bra med att starta med tid. :) Så behöver man inte köra allt för hårt. :)

Hade igen kundbetjäning, men jag hade ingen kund på morgonen. Så dagen började ganska långsamt och trögt. Kanske lite väl trögt, men jag höll på med dockhuvud igen. Ville öva lite till igen och fundera på någon uppsättning. :)

Efter lunchen vek jag nackpapper med en klasskompis. :) Hon stod och talade med mej med en massa. Och jag tycker det är bra att hon kan prata med någon som kan lyssna på henne. :)

Klockan två fick jag en färgkund. Hon ville ha samma färg som tidigare och sedan klipp i sammanhanget. :) Så jag färgade det först varefter jag klippte det. Så jag kom ut från salongen någon minut före 16. Så det blev lite övertid, men jag tar inte illa upp för det. :)

Fick ju lära mej och göra det själv. :) Och hemma var jag omkring 17.00.

Onsdag 26.1.2011!

Skoldagen började ganska överraskande. Fick en dam klippning direkt halv nie. Fast jag skulle ha vår stamkund, denna äldre dam som har gått i vår skolas frisörsalong länge. Men det var ju inte som jag hade väntat mej att jag skulle få betjäna henne.

Så jag fick en klippning istället. Som skulle ha topparna klippta och helheten plattat. Och läraren kontrollerade klippningen som vanligt, men hon sa att det var bra och hon klippte inte alls. :) Så jag har visst gjort framsteg. :)

Efter att jag var klar med klippningen, så började jag med en rullning med tarrarullor som blev helt bra tycker jag själv. :) För jag försökte lite noggrannare detta med geometri inom rullningtekniker. :)

Så var jag också och besökte studie handledaren. Skulle diskutera med henne om fortsatta studier, men jag har tänkt att jag skulle kunna studera ett helt nytt yrke på sodan om. Skulle som vilja studera nu när jag har inspiration. :) Och jag vill ju ha fler än ett yrke. :)

Tisdag 25.1.2011!

Skoldagen började normalt på morgonen. Inget speciell, vi var i salonge och det gick helt bra och lugnt framåt. Tycker att jag inte gjorde nånting, men kanske jag gjorde någonting som jag bara inte kommer ihåg, menmen.. det vill väl bli så då man har mycket att tänka på. :)

Efter lunchen skulle jag och en klasskompis åka till Lovisa. Vi skulle på företagsverksamheten besöka ett företag, hellst inom den bransch man själv studerar. Så vi bestämde oss att besöka en salong i Lovisa. Det var nog riktigt dåligt väder då man skulle köra. Det snöade och var annars slaskigt. :(

När vi kom till Lovisa så fick jag söka parkering till bilen. Men jag bestämde mej för att parkera den rätt framför salongen, när man får parkera där. Så fick vi vänta på att hon som har salongen skulle ha tid med oss. Och såklart våra frågor, men man blev en hel del klokare. :)

Så jag slutade redan halv två. Och tog en sväng via HVC för att jag skulle ha läkartid. Och fick tid ttill 28.2. Så jag får vänta en lång tid. :/

Veckans medeltal!

Vecka 3, medeltalet är 6, 85. Igen har det stigit och jag är glad för det. :) Kanske jag inte har bloggat så aktivt, men nu när det skall bli kallare och jag kanske har ideér till bilder så kommer jag att ta bilder och ladda upp dem här. :)

Jag gillar mitt nya system att skriva inlägg. Med mellanslag mellan styckena.. men jag vet ju inte hur läsare uppfattar detta. Tycker ni det har blivit tydligare att läsa mina inlägg? Svara gärna. :)

Men nu skall jag blogga för några dagar. :) Så ni får veta hur det har varit i skolan och på fritiden, men jag skall inte skriva i så noggranna detaljer, så ingen tar illa upp. :)


Skoldagen idag!

Bloggar nu när jag redan har det bättre. Var på dåligt humör för att massor av saker har gått helt i fel ordning som jag hade tänkt. Jag vet inte vad det var som jag hade för problem. Jag har bara en aning stress nu som bäst, så det är därför jag blir helt på dåligt humör för de minsta lilla.

Idag var det yle som var på besök. Jag gjorde inpackning till en klasskompis då vi hade yle på besök. De skulle intervjua en i klassen och sedan skulle de filma lite runt i salongen då vi jobbade. :) Detta kommer på finska tv FST5 på söndagen den 30.1 klockan 19.55 (finsk tid).

Sedan var det bara lektioner i salongen som var tråkiga. Man hade som inget att göra. :( Jag vet inte, men jag har som ingen inspiration med detta yrke mer kanske! Eftersom man har varit i salongen mer än haft teori på dessa år. Så det har blivit för mycket. :/

Söndag!

Har inte uppdaterat på en tid! Har inte haft lust att blogga och jag har inte haft tid. Har haft en hel del att göra nu på senaste tid och så vill man inte sitta vid datorn varje dag heller. Kanske man kan blogga lite mer, men jag har inte haft lusta tt blogga.

Nu bloggar jag för söndagen! Vi hade skoldag med klassen så jag fick köra ända till Söderkulla, Sibbo. Eftersom vi skulle samlas 4 stycken i en och samma bil så jag fick köra ungefär halvvägs. :/

Hade skola i Helsingfors. Vi skulle samlas i Prakticum när de hade någon ekofrisör mässa där. :/ Så det var rätt tråkigt. :/ Eftersom jag tycker att det inte var rätt organiserat att det skulle ha funnits mer som man skulle ha kunnat se och så.

På kvällen hemma badade vi bastu. Och jag klippte min bror. Hans hår som hade växt en aning igen. :) Hahah...

Jag har inte den bästa dagen idag, så jag kanske inte bloggar mer idag, men det får man ju se. Denna måndag!


Hemma utan nånting att göra!

Hur kan dessa dagar kännas så långa fast man bara är hemma? Jag har luggit hemma nu i två dagar och det känns som om man skulle dö av att tiden går så otroligt trögt. :(

Igår besökte jag hälsovårdaren på hvc som skrev sjukledigt till mej. Så jag fick bara ligga hemma utan nånting att göra. :/ Men jag har nu suttit och spelat på jesper.nu. Kanske man får tiden att gå med den sidan. Hoppas jag. :)

Idag var jag med mamma in till stan, eftersom jag redan känner mej lite bättre. Har inge feber mer så det var helt okej för mej att åka till stan med mamma. Mamma gav till och med lov då jag frågade om jag fick följa med. :) Så kanske jag nu kommer på nånting att göra ikväll så tiden skulle gå. :)

Sjukledig?!

Igår när jag kom hem från skolan kände jag mej svag. Och jag gjorde nog det redan på morgonen också, men åkte till skolan oberoende av att jag inte mådde så bra och hade alla krafter heller. Jag tyckte att jag skall till skolan.

Idag stannade jag hemma eftersom jag hade 37,4 igår när jag kom hem. Och det ville som sstiga och sjunka hela tiden, men idag när jag vaknade hade jag 35,5. Och det blev igen under temperatur. Mamma sa till mej att jag inte idag åker till skolan.

Mamma tog med mej till hälsovårdaren, eftersom mamma också är sjuk så behövde hon ett intyg på sjukledigheten idag. Så jag fick fixat det på samma. Så nu har jag papper på att jag är sjuk. Och sjukledigt har jag idag och imorgon.

När vi kom hem från hälsovårdaren så hade jag igen 37 grader. Så jag vet inte hur länge detta skall sitta fast och så när ögonen rinner och man vill nysa och snyta så det blir ju inte till något.

Skall bara ligga och vila. Kanske kommer jag att blogga lite, men inte så mycket ändå. Vill bli frisk. :)

Ritade program!

Vad är bättre än att ligga och kolla ritade program då man är sjuk? Kan som säga att det är roligt att ligga och kolla ritade då man är sjuk. Man känner sig så liten när man är sjuk, man orkar som inget. Blogagr bara detta inlägg så skall jag igen ligga. :)

Har kollat på ritade på en barnkanal. :) Gillar att kolla ritade då jag är sjuk. Vet inte varför det har blivit en sådan vana, men man har gjort det alltid och jag kommer göra det i framtiden också.

Bara jag inte nu skulle vara sjuk för länge. Kanske man orkar bättre bara man ahr vilat och sovit en stund. Men när min bror kommer hem från skolan så kommer inte jag att få kolla tv nere i vardagsrummet och det är bara där som vi ser barnkanalen. :)


Man fyndar då man städar!


Ett gammalt ljus som jag har haft att ligga i skåpet. :) Fått den i julklapp av en kompis.

Vecka 2!

Medeltalet av vecka 2 var 6,71. Det stiger sakta, men säkert och jag är så glad. Jag har bloggat en aning, men inte så mycket att jag skulle sitta vid datron hela tiden. :)

Men jag har fått in bilder och text här. Jag kan säga på förhand att jag kommer kasta in några inlägg då jag orkar, men nu när jag har stegring så kommer jag inte blogga så massor.

Kommer att fortsätta svara på kommentarer. :) Så det är bara att kommentera om ni vill veta nånting. :)

Jag med hårförlängningar!


Hårförlängningar!


Hårförlägningarna. :) inte plattade, men nu är de det. :)

So Happy Happy! :)

Jag är så överlycklig nu! Fick mina förlängningar igår per post. :) Är så glad att jag nu kan sätta fast dom och ha långt hår emot det vad jag själv har. :) Kan det påriktigt kännas såhär bra?! :)

Kan som säga att jag kommer att ladda upp bilder på bloggen direkt jag har tid. :) Tog en länk med Nalle igår så jag var så slut efter det att jag inte bara orkade sitta vid datorn. :) Och så kom det ju Desperata huskvinnor på tv så jag ville ju se på det.

Nu har jag mina förlängningar fast, så jag skall ladda upp bild på mej hur det ser u då jag har långt hår. :) Men det kommer bara jag har tid. :)

Lördagen!

Lördagen började med att ha väckning klockan sex. Ovanligt, men ganska roligt eftersom vi skulle ha öppna dörrars dag på skolan. Så att föräldrar och släkt fick komma på besök till skolan. Även vänner och bekanta fick besöka skolan. :)

Salongen var full från första början. :) Men jag pratade med en massa föräldrar och sålde produkter. Så att vår lärare inte skulle behöva prata med besökare och sedan springa till dem som behövde hjälp med kundbetjäningen. Så jag fick besvara frågor som besökarna funderade på. Fick även fixat en kund till onsdagen. :)

Hade själv en kund. Gjorde inpackningoch efter det gjorde jag en franskfläta till henne. Jag har inte tidigare gjort en franskfläta till någon person, men denna blev mycket bra. :) Och hon skulle på dop efter öppna dörrars dag så fick hon frisyr på samma. :)

Hemma var jag lite efter två. Så jag somnade omkring 4 på eftermiddagen och sedan vaknade jag halv 8. :)

Fredag 14.1-11!

Fredagn började också normalt 8.15. :) Men idag skulle det städas i salongen inför öppna dörrars dagen. För vi skulle ju vara i skolan även lördagen denna vecka. Så fredagen gick till att städa för dem som inte hade kunder. Men det fanns även kunder i salongen idag. :)

Jag började med att tvätta produkthyllorna. :) Stod och tömde dem för att sedan tvätta hyllan och putsa korkarna på burkarna och flaskorna, sedan fick jag hjälp av en klasskompis. Kom på att det är allt som oftast jag och hon som tvättar produkthyllorna.

Sedan skulle man slutföra make-up på dockorna som skulle vara på utställning. :) Så jag fixade det också. Det var ju en kort dag på fredagen för vi fick sluta lite före 12. :) Så jag gick och äta varefter jag skulle hämta min bror från skolan i Lovisa 13.15. :)

Torsdag 13.1-11!

Dagen började helt normalt. Och jag kom ju i god tid till skolan. Så jag fick en bra plats för bilen. Vår lärare skulle igen vara på skolning så vi hade Kika som är den unga kvinnan vi hade tidigare också. Så det avr lite omväxling igen. :)

Hade inga planer att jag skulle göra något under dagen, men när jag kom till skolan så frågade en klass kompis om jag skulle vilja göra inpackning till henne och jag sa att jag kan nog göra det. :) Så jag började med att tvätta hennes hår och sedan fick man applicera inpackningen i handdukstorkat hår. Sedan fick hon sitta i värme 10min.
Inpackning= Hårvård som är likande som balsam, men man applicerar det från en skål med pensel. Och så sätter man kunden i värme för 10 minuter. :)

Efter maten ville en annan klasskompis ha klasskompis ha inpackning. Så jag fick öva riktigt ordentligt detta med att applicera och pensla massan i håret idag. Och det var jag ut efter också att jag igen skulle få öva applicerandet. :) Så jag var riktigt glad. :) Hon satt också i värme 10 min varefter jag sköljde bort det. :)

Halv två fick jag en damklippning. Hon skulle ha det rätt kort och hon hade själv varit och klippa sidorna så jag skulle jämna ut dem. :) Slutresultatet blev bra tycker jag själv i alla fall och kunden blev nöjd. Så hade den dagen gått. :)


Inget bloggande!

Jag har nte bloggat nu slutet av veckan alls. Och det har varit ganska skönt, då jag inte har varit vid datorn nästan alls. Jag har endera haft huvudvärk eller annars bara inte orkat. Har varit så slut efter skolan att jag inte har orkat. Vädret har varit fint att jag skulle ha kunnat tagit bilder, men jag har bara inte orkat.

Skall skriva inlägg om dagarna och så skall jag nog sätta in bilder, men idag har jag igen huvudvärk så jag skall se hur mycket jag orkar blogga idag. Har inte precis lust att sitta vid datorn, men skall nog uppdatera lite om händelserna av veckan. :)

Men som sagt så kommer jag att blogga då jag har lust och mår så att jag kan vara vid datan. Orkar inte se på data displayen då jag har huvudvärk. Känns så illa i ögonen alla dispayer. :(

Denna dag!

En ledig dag bakom! Jag vet inte hur dessa lediga dagar alltid går så otroligt fort, eller har men bara så mycket att göra så att man inte märker hur tiden går. :)

Dagen började med att sitta vid datorn. Satt igen och spelade, vet inte hur jag har fastnat i detta spel. :) Men kanske man överlever. :) Hinner ju blogga mellan varven. :)

Klockan var omkring 12 när jag började diska. :) Känenr mej riktigt aktiv idag, när jag diskade så förde jag mat till hundarna. Tyckte de skällde så mycket att de ville ha mat. Så jag förde det där emellan när jag diskade. :) Sedan var de nog tysta.

Jag hade ännu att sätta igång bykmaskinen och kattsandslådorna måste jag också fixa. Så det tog sin lilla tid. Men jag fick det i alla fall fixa. Sökte brorsan från bussen omkring halv tre och sedan var det bara att åka hem. :)

Sedan skalade jag potisarna och satt de och koka innan mamma kom från jobbet. Så det var bara att duka bordet och börja äta. :) Mamma var så glad när så mycket var gjort idag. Min bror hade ju bärit in ved så det var fixat. Jag är riktigt stålt. :) Såsen fixade mamma. :D

Tisdag!

Det var nog igår, men när jag inte hade lust eller ork att skriva på kvällen så jag kan skriva nu. Eftersom det var en ganska händelsefull dag! Eller kvällen låg jag nog i soffan, men det skall man ju också göra ibland tycker jag. Och så beställde jag ju mina hårförlängningar som jag skrev om. :)

Dagen började med att ringa och beställa hårförlängningar. :) fick det fixat så hoppade jag i bilen och åkte till Lappträsk. Där jag skall vara på praktik följande period. Så jag var in till frissan där och hon hade just passligt ingen kund så jag hann sitta och tala med henne en god stund. Och så kom vi överens om en massa saker. :) Skall börja där 8.2, eftersom hon har öppet tisdag till lördag så det blir vanliga frissa öppenhålls tider. :)

Efter det åkte jag till min storebror, fast han nog var på jobb och hennes flickvän var hemma så satt jag där och talade med henne. Hon hade varit på andra ultra ljudet på måndagen så jag fick veta vilket kön lilla babyn är som födds i maj. :) Som sagt så skall jag bli faster på våren! Jag var ju självklart så nyfiken att jag ville veta vilket kön och det blir en pojk änligt läkaren på måndagen. :) Har inte skrivit tidigare att jag skall bli faster för jag ville vara säker om babyn först. :)

Hemma gjorde jag inget! Jag slappade och plockade undan lite i rummet. Skall städa rummet bara jag har möjlighet. ;) Det blir tydligen på söndagen. :)

Förlängningar! :)

Nu har jag förlängningarna beställda och betalade. :) Nu är det bara att vänta och se när de kommer. :) Jag är så happy happy. :) Nu har jag beställt de äntligen. :)

Jag vill ha mina förlängningar denna vecka. Och det ser ganska bra ut att jag skulle få de hem redan denna vecka. :) Jag som inte hade någon kundnummer där jag beställde mina förlängningar så sa att det går om jag betalar de innan de skickar dem. Som tur hade jag reserverat pengar i förtid. :)

Jag väntar nu snällt och kommer sätta in bilder bara jag får dem. :)

10012011!

Måndag, vad kan vara mer tråkigt än en måndag? Jag vet som inget annat som är lika tråkigt och hemskt. Ny skolvecka börjar, veckan får sitt början. Men jag vet inte det är slutet av helgen, det är tidiga uppväckningar. Det är så mycket.

Skolveckan har som sagt börjat. Och skolan började vanlig tid 8.15. Med två timmar företagsverksamhet. Vi gick igenom nån blankett som skall ifyllas om man skall grunda eget företag. Och sedan fick vi fylla i denna blankett. :) Det var nog rätt roligt. Hade så många idér till ett företag, men det blev ändå en frisör som åker hem till folk. :)

Sedan hade vi timmarna i salongen. Jag bykte nå handdukar och kappor. Som har luggit i tvätt korgen sedan onsdagen, så jag tyckte det var för äckligt så jag satte igång tvätt maskinen två gånger. :) Vi gick igenom våra grupparbeten så att läraren vet att alla har gjort sitt. :) Klippte en klasskompis pannlugg också.

Årets första medeltal!

Nu kommer årets första medeltal av veckan. Första veckan i januari och medeltalet är 6,57. Det har nu stigit, men jag skall fortsätta blogga och med tiden blir det nog mer. :) Jag är nöjd med denna variationen. Inte behöver den alltid vara så högt. :)

Mitt medeltal sjunker och stiger, men jag är glad över det att det finns sådana som kollar in på min blogga fast jag inte är av den aktivaste sorten just nu. Jag har så mycket annat också, så jag har inte hunnit blogga varje dag.

Skall göra mitt bästa för bloggen. Skall till och med ladda upp en massa bilder. :) Och så kommer det ju text om min vardag och skoldagar. :) Snart är det även praktik och har bytt plats  så kommer kanske hinna blogga en hel del efter det  också. :)


Puzzzel!

Detta puzzel började jag med när jag kom hem från älsklingen. Och nu kommer det bilder. :)

Där har jag den ganska bra i början. :)


Puzzlet fem före klart. behövs bara kissen i mitten och den är klar. :)


Nu har jag puzzlet klart till det att plastas. :)

Skriv gärna vad ni tycker. :)

Söndagen!

Dagen gick så fort att jag inte själv hann tänka heller. Jag hade så mycket och så regnade det så att man måste vara ute för att skotta snön bort från gården och framför trappan. Som tur kommer inte snön från taket ner direkt ivägen, så man behövde inte ta stress.

Förmiddagen gick också fort för pappa ringde min bror. Ja just de, vad skulle han ringa mej? Han har inte ringt mej sen jag var i Vasa. Så han ringer nog inte till mej. Så vi åkte till pappa där omkring 13. Så satt vi där med min bror en bra stund. Talade med pappa och såg om hade möjlighet att betala min bilremont räkning. Och han tog den.

Efter att vi varit hos pappa så åkte vi till farmor. Min faster med sin familj hade kommit till farmor så vi tog en sväng där då. Och så hade farmors granne hämtat en klädkasse till mej, så nu har jag fått kläder. :) Hos farmor satt vi så att vi drack kaffe och pratade med dem. :) Min lilla flicka var även där och hon var så pratsam. Det var när jag talade med farmor så tyckte lilla Nora att jag inte hörde på henne så hon klättrade i min famn. :)

Sedan åkte vi hem när vi hade druckit kaffe. Det var riktigt roligt att hälsa på farmor emellan. Jag har inte besökt farmor sen jag far opererad. :)


Klippt mammas hår!

Nu har kvällen gått fort när jag har klippt mammas hår. Hon skulle ha det kort vid öronen och sedan att det blir längre baktill. Så det var ganska krävsamt att klippa det, men jag har ju klippt de tidigare så jag kan ju det småningom. :)

Jag började klippa mammas hår 17.25. Och var klar med det var jag 18.35. Mamma var glad att det gick snabbt och smidigt, men jag vill ju inte håsa heller, men när mammas hår är ganska tjockt och svårt så man måste vara noggrann. Annars blir det inte bra!

Mamma är nöjd så då är jag också nöjd. Slutresultatet blev lika bra som för ett år sedan på hennes födelsedag, då jag klippte det så första gången på praktik platsen. :) Men bästa är när hon som skall bära håret är nöjd. :)

Fredag = Ledigt!

Nu har man då varit ledig i två dagar extra. :) Som känns mycket skönt. Kan som inte tänka mej att vi har varit lediga två vardagar. :) Nu har man ju haft ett och annat att göra idag.

Först på morgonen fick jag börja med att ta ut hundarna en sväng. Sedan fick jag ta in dem tillbaka för att det var så mycket snö i bådas hagar. Så jag kunde som inte sätta dem där. Så jag måste ta in dem pånytt.

När jag sedan hade in hundarna så måste jag gå ut och skotta så jag skulle få ut hundarna till dagen. Min bror kokade nog kaffe innan jag gick ut, så jag hann dricka morgon kaff i all lugn och ro. :) Sedan fick jag redan göra mej klar för att gå ut! Skottade båda hagarna innan tie, så jag fick ut hundarna. :)

Efter att hundarnas hagar var klara så gick jag efter posten. Mormor och morfar hade inte hämtat posten ännu så jag kunde ta med det på samma och ta en sväng in hos dem. Mormor blev glad när jag kom och hälsade på, även att vi bor grannar så hinner man inte in där så ofta som man borde. :/

Efter att jag kommit hem igen gick jag ut för att skotta snön vid porten. För att mamma skulle kunna köra hem och för att det inte skulle frysa på där. :/ Sedan gjorde jag inget annat än satt inne på datorn. Bloggade även då. Nu sitter jag och kollar tv med mamma och bloggar. :)

Alla små kissor!

Alla kissor på en och samma bild. :) De är 5 veckor gamla. :)

Från vänster: Bubblan, Nisse (mammas kisse), Mästaren och Pixten.

Liten hund och stor katt?! ;)


Visst är det en stor katt och en liten hund?

Det är Pixten som leker att han är stor då han skall hälsa på hunden. Pelle brydde sig inte om katten. :)

06012011!

Helg dag! Som betyder att man är ledig. :) Eftersom det är trettondag, så affärerna är stängda och alla städar julen ut. Jag har nog inte gjort något extra, bara varit hemma.

Dagen gick ärligt sagt ganska långsamt. Gjorde som inget eftersom jag hade huvudvärk. Lite puzzel satt jag och försökte få ihop det, men det tar ju sin tid då det är 550 bitar i detta puzzel. :) Men jag skall nog få färdigt det ännu någon gång. :)

På kvällen var det bastu. Så jag gick jag i bastun och var där en stund, men har märkt en sak med mitt badand. Jag klarar inte av att sitta i för varm bastu nå länge nå mer. Har klarat av att sitta i bastun fast hur länge tidigare, men om jag nu sitter i bastun länge så börjar jag skaka och det ser ut som om jag har brist på nånting i kroppen. :/

Efter bastun var det bara att ligga i sängen och kolla tv. :) Jag orkade som inte göra något. Och de dagar jag inte bloggar nånting så försöker jag blogga följande dag lite mer. :) Mitt bloggand är inte så aktivt, men jag försöker jobba på det. ;)

Mammas kattunge!


Mammas kattunge har just vaknat. :)


Mammas Nisse skrapar sig!

Snödrivor hemma hos oss!


Snöhögen vid min hunds hage. Det är nästan lika högt som Pelles hages högsta kant.


Snöhögen som mamma och min bror har skottat. Nästan lika med min lekstuga i höjd. :)


Hela lider fönstret är täckt med snö. Nu vet man inte var man skall skotta all snö. :/

05012011!

Skoldagen gick helt bra. Kom till skolan i god tid som vanligt då jag åkte med egen bil. :) Var i skolan i god tid då jag startade igen i god tid hemifrån. Men jag skulle nog kunna starta senare också. :)

Skoldagen började direkt halv nie.
Hade en rakpermanent kund och så fick jag en klasskompis som skulle hjälpa mej, men hon stod bara och frågade om jag behövde nå hjälp mer. Men när jag sa att inte behöver jag just nu hjälp så satt hon vid datorn i salongen. :)

Rakpermanenten började helt bra. Jag som inte hade tidigare gjort rakpermanent så ville ha hjälp av läraren, men jag fick nog vänta lite emellanåt eftersom vi hade fullt med kunder i salongen också. :) Så det gick nog bra. Tog 5 timmar att göra rakpermanenten, men märkte att det inte är min grej.

Det fanns så många olika skeden att göra en rakpermanent, så jag kunde ju räkna med att det tar sin tid. Jag var nog helt nöjd med slutresultatet och det såg man ju på kunden också att hon blev mycket nöjd. Hon fick ju rakt hår. :)

Shoppat kläder!

Var under mellandagarna efter julen och shoppade med älsklingen, men det blev inte så farligt mycket. :)


Min nya vinterrock.



Min nya tröja.


Min nya skjorta. :)


Pixten! (Liten kattunge)


Bubblan! (liten kattunge)



04012011!

Dagen började från första början dåligt. :/ Jag blev helt sur på morgonen lite över sex då jag vaknade och skulle sätta ljust i mitt rum, vad händer? Jo, min lampa i rummet brann. Jag var så arg när två lampor redan hade brunnit tidigare och nu brann min sista lampa i lampan. :( Men det var ju inte allt. Fläkten på min bil ville inte alls fungera idag så fick jag ett problem till, hur skall jag komma till skolan.

Skoldagen började med att söka skjuts till skolan. Jag visste inte vem jag skulle vända mej till och till vem jag kunde som smsa så tidigt på morgonen. Så jag skickade en kompis som jag har känt sedan högstidet och hon sa att jag skulle ringa hennes klasskompis, som jag också har känt sedan högstadiet. Jag skulle få skjuts med henne med ett allternativ, att jag skulle få skjuts in till stan. Så stackars mamma som hamnade skjutsa mej.

Var rädd att jag skulle försena mej från skolan, men som tur hann vi i tid. Så vi började med Victoria på vårt grupparbete så att vi skulle få det klart. :) Vi satt och färglagde bilder som skulle ännu till vårt grupparbete. Sedan fick vi äntligen börja limma fast bilderna och texterna på det stora plakatet. :) Så nu har vi äntligen färdigt vårt grupparbete. :)

Två sista timmarna hade vi företagsverksamhet. :) Vi skulle söka svar på frågor till "startpeng, som läraren hade fixat  ihop. Så det tog en timme att hitta svar på 13 frågor. :) Och den andra timmen gick vi igenom frågorna så att vi skulle ha samma svar alla. :) Sedan fick vi kolla upp olika affärsidér på internet. :) Det var faktiskt rätt roligt. :) Sedan fick vi gå lite över 3.


Skoldagen!

Skoldagen var nog konstig. Man har ju varit på julledigt nu två veckor och när man skall tillbaka till skolan så känns det alltid en aning konstigt. :) Man blir nog van med skolan, men det kommer ta sin tid.

Skolan började 8.15 enligt läseordningen, men det kändes nog som om man inte hade vaknat till denna dag när man kom till skolan. Jag hade två första timmarna företagsverksamhet. Jag satt med Victoria och talade över jullovets händelser. Fast vi nog svarade på frågorna som vi hade på hälft. :) Sedan skulle vi ha en realistisk affärsidé som skulle sälja. :)

Efter tians rast hade vi i salongen, fast det nog borde vara yrkesteori, men vår lärare ville som sagt att vi skulle vara nere i salongen såhär efter julen. :) Jag gjorde inte precis något, men jag tvättade nog en klasskompis hår. :) Sedan fönade jag det och plattade håret ännu till slut. :) Hennes hår är bara så envist att man vill hålla på med det. :)

Vi fick gå en aning tidigare om vi skulle vara flitiga imorgon, men jag vet som inte med andra. Men jag skall som försöka få mitt gjort på grupparbetet vi har kvar ännu. Vi måste som få färdigt det innan nästa veckas måndag. :) Jag tror nog vi kommer att få det färdigt. :)

Drömmer tillbaka!

Som rubriken säger så drömmer jag tillbaka till sommaren. Gillar inte kallt och vått som snö, utan vill ha sommar, varmt och sol. :)

En solnedgång i slutet av sommaren som älsklingen tagit på bild. :)

Veckans medeltal av sista veckan år 2010!

Nu kommer medeltalet av sista veckan av året 2010. Vad konstigt att tänka på hur fort året har gått. Man har hunnit med ett och annat igen under året, men jag fortsätter blogga, men kanske inte med samma iver som tidigare. Skall nog försöka få in en massa bilder här. :)

Medeltalet av veckan 52, var 4,57. Jag skall nog få det att stiga sakta, men säkert. Kanske jag kan blogga ivrigare då jag har möjlighet, men jag vet inte hur mycket jag vill tillbringa vid datorn. Då vårt internet inte är av det bästa och om vädret är bra så vill jag ju vara ute. :)

Home again!

Jag är nog hemma redan. Har bara inte haft lust att sitta vid datorn då jag har haft en massa saker att fixa såhär när man kommer hem efter att man har varit borta några veckor. :) Så jag måste ju se vad jag har fått för post och sedan prata med mamma och min bror. :)

Har nog tänkt sätta mej vid datorn tidigare idag, men jag har som inte fått det att låta så bra att jag skulle vilja sätta mej här. Har saknat min älskling hela dagen. Det lättar nog en aning när man hör hans röst, men det är ju inte samma som att umgås med honom hela dagarna. :/

Nu skall jag stiga upp och gå dricka kaffe som mamma har kokat. Jag kommer nog att blogga senare och så har jag ju bilder som jag kan ladda upp. Fick ingen kamera i julklapp, men jag fick ta älsklingens kamera då den är fler gånger bättre än min. :)

RSS 2.0