Fredagkväll!!

Jag skrev inte nå inlägg igår kväll. Jag var och hälsa på en kompis på kvällen. Och hennes kisse som jag förde till henne för någon vecka sedan. Den var så otroligt gullig, den ville bara ligga och sova i ens famn. Den ville inte sova på soffan utan i ens famn. Vi satt där och taladde en massa olika saker och vad som har hänt i stan på senaste tiden. Sedan skulle vi åka på kaff till Neste, men vi blev ändå och åka i stan. Hade ingen lust till slut att gå på kaff.
Kom hem omkring 23 på natten. Mamma hade redan somnat. För hon skulle på nmorgon tur nästa dag, alltså på lördagen idag. Ringde älsklingen och sedan somnade jag. Hade ingen lust att vara uppe nå länge i natt. Så därför somnade jag så fort jag slutat samtalet med älsklingen.

Skriver mer senare.. :)


Ätligen hemma!!

Nu är det äntligen helg igen. Jag vet nog inte vad hag skall hitta på nu under helgen, men nu blir det säkert det vanliga. Tar det lugnt och jobbar nå lite hemma, föresten måste jag nog städa mitt rum också. Jag skall nog denna gång ta bilder på det efter att jag har städat. Varnar nu på förhan att det kan bli suddiga bilder, eftersom jag måste ta bilderna med telefonen när min kamera inte har batterier. Skoldagen var helt najs. Vi hade gymnastik, men vi hade inte som läraren sa att vi skulle ha cirkelträning. Man fick som välja mellan gymmet, wolleyboll, basketboll, fotboll eller så fick man ta cirkelträning på egen hand. Jag och två kompisar gjorde en cirkelträningsbana i omklädnings rummet. Det var otroligt kul, när man fick göra det p egen hand och ingen som sa hur fort man skulle göra det. :) Psykologin gick bra igen. Talade igen om olika grupper och hur grupper arbetar tillsammans. Så det gick nog bra. Vägen hem var rolig, jag åkte hem med en kompis och hennes föräldrar. Vi diskuterade deras kisse på vägen. För det var av oss som de fick sin kisse. Jag fick direkt se bilder på den och de berättde att de så tycker om den och att den är så gullig. De lämnade av mej vid Lovisa kyrka för jag skulle gå till en automat för att lyfta ut pengar. Sedan gick jag till shell mitt inne i stan för att ta en kopp kaffe på tiden som jag väntade att min bror skulle hämta mej därifrån eller att jag skulle vänta tills mamma slutade jobbet. Men min bror kom och hämtade mej därifrån. :) Skriver mer senare.. =)

Snart och sova!

Jag skall snart gör mej klar för att sova. Måste sova så jag orkar vara på gymnastiken och psykologin imorgon. Har ju tå timmar gymnastik på morgonen från 8.15-10.00 och psykologi från 10.15-12.00. Det är en härligt kort dag så man får åka tidigt hem. Och helgen börjar också tidigt. :)
På gymnastiken skall vi ha cirkelträning igen. Så jag kommer att ha sjuka muskler hela helgen. Men om vädret tillåter så skall jag jobba där hemma. Är inte helt säker, det beror på hur illa mina muskler värker. Skall även ta det ändå försiktigt på gymnastiken för jag har ont i min högra fot och flunssa.
Vi skall fortsätta med samma grej i psykologin som vi gjorde idag redan. Så vi skall säkert diskutera olika grupper. Som om att när man är en grupp och hur man kan bli en grupp.

Nu skall jag avsluta och avrunda dagen för att kunna sova inatt. Kastar bort all energi och somnar.
Gonatt!!

TV!

Oj då, nu börjar det bli tv dags igen. Skall sitta och titta på tv i en halv timme, eftersom det kommer "Dolda liv" där snart. En finsk serie som jag har föjt sen den började på tv år 1999 tror jag att det var. Jag kan som inte mitt i allt sluta se på de heller. Det är nånting som sitter fast att man måste se hur det går. Och nu så har det inte länge tid att visas på tv.
Kontraktet programmet har håller ännu nått år, men jag vill som förlja med vad som händer fast jag inte skulle vara så intresserad nå mera. Det har kommit en massa nya skådespelare till programmet, men personligen tycker jag att det är en berg- och dalbana hela programmet. Man vet som inte vad som händer nästa dag i det nästa avsnittet. Så jag vill hållas med och se vad som händer.
Jag följer som inte med någon annan serie lika mycket som denna serie. Och jag har många gånger tänkt sluta se på denna serie, men det har inte som lyckats ännu. Och med denna fast så kommer det inte att hända att jag bara mitt i allt slutar de på de. Det är så normalt att man sitter och tittar på tv från 19.30-20.00.

Skriver mer senare, typ efter programmet. :)

Denna dag!

Dagen har varit helt enkelt underlig. Vi var i salonegn utan lärare och ingen gjorde någonting, förutom dom som hade kund idag. Och det var två stycken som hade kund. Jag började städa i salongen klockan 12. Så där gick nog tiden bra när man lite städa och plocka undan sånt som vi skulle plocka bort. Men ingen gjorde nå uppgifter som var uppskrivna.
Vi hade även två timmar psykologi idag. Vi diskuterade filmen vi såg på förra veckan och sedan diskuterade vi olika "grupper". Och så gjorde vi någon sorts grupp arbete att vi skulle diskutera i gruppen hur olika personer i olika grupper beter sig. Så sedan när vi hade gått igen det så fck vi sluta denna dag.

Skriver mer senare..

HATAR!!

Jag hatar den nya msn messengern. Den fungerar inte alls lika bra som den gamla. Jag och älsklingen brukade ju sitta på msn och tala och så kunde vi ha på bådas web-cam, men med den nya msn så får man inte kontakt med den andra om man själv har web-cammen på. Så jag tycker inte om den nya msn.
Tänker installera den gamla msn. För den fungerar ju bättre. Med den nya har man bara problem och så blir man ju störd också när den inte fungerar. Så om någon skall installera den nya så var beredd på att ni kommer ha problem och annat.

Skriver senare igen..

10 månader!!<3

Idag har jag och min gulliga älskling varit ihop i 10 månader. Det känns så bra att vara med honom. Nästa månad då vi har 1 månader fullt så hoppas jag att jag får krypa under täcket och mysa med honom. Saknar honom otroligt massor när vi bor på avstånd. Men när vi igen ses så känns det som man blivit pånytt kär i honom. Det är som om känslorna blir starkare för varje dag. Då vi är tillsammans och då vi är på avstånd.
Okej det skulle ju vara otroligt skönt att få krypa under samma täck med älsklingen då man skall gå sova på kvällarna och när man vaknar skulle man kunna ge sin älskling en god morgon puss. Men nu när vi är på avstånd så är det svårt. Men det måste vi bara stå ut med ännu ett år att vara i från varandra. För nästa vår är han färdigt skolad och då på sommaren skall han till militären. Så alltid då han har ledigt från militären så kommer han ju hem till mej.
Varje kväll innan jag somnar tänker jag på min älskling. Varje dag jag vaknar så hoppas jag att han skulle vara där bredvid mej. Varje dag som går och för varje timme älskar jag honom bara mer och mer. Utan honom skulle jag inte vara såhär glad och lycklig. Han har gjort mej till en helt annan person. Fast jag är på hur dåligt humör som helst så han får mej på bra humör. Jag kan ju tala öppet med honom, behöver inte ha hemligheter. Kan vara ärlig och rak på sak. Har ändrat mej masor mot bättre med älsklingen.

Älskar dej massor min Älskling, bara dej!!<3<3

Hihi..

Jag hade tråkigt i salongen idag så jag började se i en färgkarta. Och fick idé att jag vill färga mitt hår. Så jag frågade en kompis om hon ville färga det till mej idag. Så det var inte mycket så färgade vi det med två mörka färger. En lite ljusare på och det mörkade där under. Nu kommer det att vara enkelt när man skall köpa färlängningar för jag har två helfärger. Inte ränder nå mer. Jag blev så störd på dom. :)
Jag måste säga att jag var en latmask i skolan idag. Försökte på tre uppsättningar, men ingen lyckades så jag orkade inte bråka med det då. Eftersom det långa håret jag har jobbat med var just nu på en uppsättning och jag ville inte öppna den. Så jag nöjde mej med ett kortare hår, men då kan jag säga att det inte blev till någonting. Så besviken på mej själv.
Sedan hade jag och två kompisar en lite väl lång rast, men det brydde vi inte oss om. Vi ville vara ute och sedan i kafeterian som är på skolgården. Men det var roligt, man fick skratta så det gjorde ont i magen.

Skriver senare.

Tisdag!

Denna dag var först ganska tråkig. Vi var nere i salongen en timme för telefonen ringde hela tiden så läraren tyckte att vi skulle vara nere om någon ringer och vill ha tidbeställning. Omkrind nie hade vi sedan teori, där talade vi om make-up igen. Vilken färg man skall använda och så.
Efter lunchen gjorde jag igen en uppsättning, men jag tog ingen bild idag. men jag har ju tid imorgon också. Vi skall ha kundbetjäning och jag har ingen kund så får se vad man skall göra imorgon. Jag skall troligen göra någon fin frisyr.
Hade också två timmar gymnastik idag. Först så funderade vi vad vi skulle ha i gymnastiken för en av våra lärare var sjuk, så det var en lärare med typ 40 elever. Jag och en kompis skulle ut och spela fotboll. Det hade vi bestämt förra veckan redan. Det var helt nice att spela fotboll om jag inte skulle ha stukat foten och vi skulle ha spelat med riktiga regler. Men det var i alla fall mycket roligt. Man fick skratta en hel del. Vissa var rädda för bollen fast den bara rullade på marken.

Skriver mer senare!
P.s. Min älskling
har sista gången bilskol teori idag. Så stolt och teoriprovet skriver han nästa veckas tisdag. :)

Städat!

Jag har haft otroligt mycke energi idag. Jag har städat rummet på internatet, varit aktiv i skolan och orkat blogga. Det är nånting nytt att jag orkar vara så aktiv med allt. Okej, jag skulle kunna gör lite mer oxå på internatet, men när städerskan städar gemensamma utrymmena varje morgon så det behöver inte vi bry oss om. Men bara vi städar våra egna rum så är det bra. Jag skall ännu föra ut skräpet så är det helt klart.
Älsklingen min övar till teori provet. Han tänkte att han skulle få fixat teoriprovet nu denna veckan, men det blir nästa veckas tisdag istället. Fast det gör ju inget. Har väl ingen större skillnad när han får det. Jag hoppas så att han kommer igenom. Så han får sitt läng efter längtade körkort. Han har nog varit ivrig att öva så han kommer igenom det bara han kommer ihåg att koncentrera sig och inte ha bråttom. Han får ju det utan tid så han behöver inte stressa med tiden.

Skriver kanske idag annars blir det imorgon. :)

Onsdagen är en speciell dag!

Oj oj, snart är det onsdag. Inte att det är nå att hurra med ,men jag och min älskling ahr varit ihop i 10 månader på onsdagen. Jag tycker att vi nyligen hade 9 månaders dag, men nu rusar tiden så att vi redan om nån dag har 10 månader fullt. Det är ju bara två dagar och så har vi varit ihop så länge.
Den dagen Vi blev ihop var en underbar dag. Jag har aldrig älskat någon så mycke som jag älskar min älskling denna dag. Han har förändrat mitt liv till bättre. Utan honom skulle jag inte förstå saker så bra som jag förstår nu. Han har fått mej att öppna ögonen och inte tro på allt som alla säger till mej. Nu har jag kunnat förstå vad det menas med kompisar och sådana som bara gillar att ljuga.
Jag kan säga att jag nog var orolig om detta förhållande skulle hålla påriktigt. Eftersom vi är på avstånd och ses inte så ofta. Men detta förhållande har visat mej att det är bra med lite egen tid och tod för kompisar. Och sedan när man är med älsklingen så är man det. Man behöver som inte tänka varje kväll att skall jag vara hemma med älsklingen eller skall vi ordna en filmkväll bland flickor. För man kan ju vara med sin älskling en hel del, men man måste ju komma ihåg sina vänner.

Skriver
senare igen. :)

Uppgift som skulle göras!

Detta är en uppgift som vi skulle göra samma vecka som vi var i kulturhuset Grand, men ingen gjorde den. Så vi fick göra den förra veckan. Nu skall jag sätta in bilder på den frisyren.

Bilden bakifrån.

Från sidan ser den ju bra ut. =)

Påhittad frisyr 26.10-09


Denna hittade jag på i salongen helt från eget huvud.

Samma frisyr men från sidan. :)

Frisyren gjord 26.10.2009


Hittade på denna frisyr med hjälp av en bok och sedan blandade jag ihop flera frisyrer så det blev en.

Samma frisyr men från andra sidan.

En bild ännu på samma frisyr. Här ser man den bakifrån.

Månadg= Kundbetjäning

Så är det måndag igen. Och vi har haft kundbetjäning i 7 timmar, som är lika med hela dagen. Det var en kund på hela dagen och det var vår stamkund som kommer varje veckan en gång. För hon vill ha en frisyr med rullor så hennes hår får volym. Hon är en äldre person och mycket trevlig. Pratglad och artig oberoende av att hon har många år bakom. Jag fick betjäna henne idag. Första gången för iår.
Som sagt så betjänade jag vår stamkund idag. Det avr första gången på tvåan nu som jag fick henne som min kund. Hon pratade massor och vi diskuterade om julen, hur hon skulle fira julen. Hon sa bara att hon skall avra hemma och hennes barn med barnbarn skulle komma till henne och fira jul. Och så gjorde hon korsord igen på tiden som man rullade hennes hår. Hon gillar så att lösa korsord. :)
Idag har jag varit mycket flitig i salongen. Först med kunden och sedan när kunden hade gått så tog jag det lugtn en stund. Men jag ville inte sitta utan att göra något så jag började se i böcker om jag skulle göra någon fin frisyr och då fick jag gjort två frisyrer på 2timmar. Så jag var inte lat som jag trodde att jag skulle vara.
Jag kommer att sätta upp bilderna här som jag har tagit med telefonen och sedan skriva små bildtexter där också. Eftersom jag har bilder på varje frisyr jag har gjort nu. :) Så alla skall få se dem så uppdaterar jag dem här. Och alltid är det ju roligt med minnen om man har bildena kvar. :)

Skriver senare igen. :)

Svängd klockan!

Har alla svängt klockan en timme bakåt?

Det blev ju vintertid igen. Så var sommaren slut och vintern kommer med hård fart. Mörkare kvällar tidigt och kallt för den delen också.
Jag gillar inte vintern för det är kallt och mörkt. Jag tycker inte om vinter sporter för jag vill inte skida och att åka skrinskor går ibland. Men inte alltid heller. Man tröttnar så lätt i fötterna av att skrinna massor. Jag skall nog skrinna i vinter så jag inte blir helt slö. Jag kan ju åka för att skrinna med min lille bror som tycker så om att skrinna.
Jag har ju lärt mej skrinna i tidig ålder så jag vill nog hålla fast i kunskapen att skrinna.

Skriver senare..

Skrev inge fler inlägg!

Jag skulle skriva in fler inlägg igår, men det blev inte så. Jag hade så fullt upp ändå hela kvällen att jag inte hann. Jag hjälpte till här hemma igen, så det är viktigare än att sitta vid datorn tycker jag.
Jag jobbade nå lite ute på gården. Eftersom det var ett fint väder att jobba ute. Jag sågade ved med strömsåg så jag ansträngde mej inte just alls. Och min lille bror som är 12 kom bärandes med plankorna som skulle sågas så jag har inte ansträngt mej med att gå och bära på nå bräder heller. Sedan tog jag det att jag skulle diska, så mamma inte behöver göra det med panik att om hon hinner idag. För hon skall jobba kväll igen.
Innan mamma åkte på jobb så var min store bror och hans flickvän hos oss. Mamma glömde att tömma bykmaskinen och fylla på den på nytt så jag erbjöd att jag tömmer maskinen och fyller på den igen. Så det gjorde jag också igår.
Senare på kvällen kom Sebastian och Joakim till oss på kaffe. De satt här en stund utan att ha nå bråttom. Men det var nog roligt att se dem. Jag har senast sett dem i somras. Då min älskling var hos mej. Innan mamma kom från jobbet så åkte grabbarna iväg.
Nu väntar jag bara att älsklingen lyckas med teoriprovet inför körkortet och sedan att han får köra upp. Så då har han körkortet och hoppeligen får en praktik plats här. Så han kan vara hos mej och vi skulle få vara tillsammans. Saknar min älsklig så otroligt massor!!

Skriver senare. :)

23102009

Idag när jag vaknade hade jag ortoligt ont i halsen. Jag har ätit halspastiller, men det vill inte hjälpa alls. Så har jag också lyckats få flunssa och hosta nu. En hosta som riktigt river ner i lungorna. Jag får bara hoppas att det inte är något allvarligt.
Jag var inte med i gymnastiken för jag kände mej svag och krasslig. Det sista jag vill är att detta skall bli värre p.g.a. att jag är med i gymnastiken och svettas. Jag vill som inte bli sjuk nu. Det är så mycket i skolan som jag inte vill missa nu. Så jag försöker mitt bästa att ta det lugnt och inte anstränga mej.
Jag och mamma fick idé när vi var och handla att vi skulle åka och se hur moteller ser ut som ligger en bit ifrån oss. Så vi åkte dit och hur det var så var vi som mest 6 personer och bartändern där. Detta ställe har nog tappat sina kunder. När mamma berätta att för tio år sen då hon senast var där med sin kompis så hade stället varit så fullt med folk att man inte nästan kunde röra på sig där. Nu var det helt dött. Inga folk och dålig musik. :)
Nu skall jag bara ta de lugnt i helgen och inte anstränga mej. Kommer nog att skriva inlägg här, men bilder vet jag inte om det kommer nå bilder. Har min egna dator i Borgå så den har jag ingen nytta av. Måste se vad brodern min har för bilder på datorn i sitt rum. Där jag just nu också sitter och skriver.

Skriver senare. :)

Torsdag!

Oj så veckorna bara löper iväg. Nu är det redan torsdag och man har inte igen gjort nå på hela veckan, annat än varit i skolan och tagit det lugnt på eftermiddagarna. För jag har hela veckan haft en känning på att jag skall få tillbaka min flunssa. Det känns inte så trevligt, men snart är det helg och man kan åka hem för att vila.
Jag hade en kund idag. Han hade inte beställt tid, men kan kom bara in till salongen och frågade om det fanns tid att klippa honom. Och jag gick till kundbeställnings pärmen och kollade. Så det fanns en hel del som skulle ha kunnat ta honom, men det var sådana som fixade sitt egna hår eller någon som inte vågar tala finska. Det finns några elever i vår klass som inte kan tala finska och så är de så försiktiga just med finskan. Så jag tog själv kunden och klippte hans hår. Läraren granskade som vanligt och så visade jag igen resultatet med spegeln. :)
Idag har jag haft sjuk hals. Så jag hoppas det inte stiger till feber under helgen. För jag vill inte vara borta från skolan. Jag vill bli klar om ett år och därför vill jag inte ha frånvaro timmar heller. Det är några som har feber och flunssa i klassen så de kan ju hända att de har smittat därifrån. Och internat rummena är inte heller nå värsta varma så jag är täppt typ hela tiden.

Skriver under helgen.
Ha en trevlig kväll nu. :)

Jeppe!!<3

Mamma ringde att hon har lyckats få in vår kisse Jeppe. Han har varit försvunnen sedan april, men nu har han kommit hem igen. Det är min 18-åriga brors kisse. Och hans andra kisse blev under bilen på sommaren. Så han har undrat över om Jeppe är vid liv ännu.
Nu skall jag sätta in nån bild på Jeppe.

Den grå-svarta är Jeppe och den svart-vita är Simba. Okej, man ser mammas arm.

Jeppe då han var riktigt liten och hade nyligen kommit till oss.

Början av veckan!

På måndagen gjorde jag inget speciellt. Var till skolan och sedan bara vid internatet. I skolan gjorde jag en fantasifrisyr. Skall nog ta en bild på den bara den är klar med färger och allt. För nu ser den så halvfärdig ut. Så jag gjorde som inte mycket i skolan den dagen.
På internatet satt jag och spelade på facebook. Ett spel som heter Cars IQ. Det är ett häftigt spel. Man skall känna igen bil märket och bilens modell. Det kan vara ganska knepigt men man lär sig under tiden man spelar där. :) Jag gillar själv detta spel. :)
Tisdagen gick bra i skolan. Vi hade teori dem första timmarna. Vi skulle analysera vilken årstid vi är med tanke på hyn, ögonfärgen och hårfärgen.
Alltså som t.ex om man är blond, har blåa ögon och har rosa röda kinder så är man årstiden sommar. Så sådant får vi lära oss då vi går igenom Make-up. Sedan var vi nere i salongen för att se vilket läppstift som passar på vilken årstid. Det var kul.
Gymnastiken var också nice. Vi hade cirkelträning och man skulle hålla på i 30sek, sedan ha en kort paus och fortsätta vid samma station ännu de sista 30sek till en minut. Det var faktiskt bra att vi hade sån gymnastik. Okej, jag orkade nog det mesta, men ibland var det också tungt. Så tänjade jag lite innan vi slutade. På internatet satt jag och gjorde krypton för jag hade inga internet.
Onsdagen som är idag har än så länge gått bra. :) Jag har riktigt varit aktiv idag. Jag gjorde fyra olika uppsättningar och jag hade ännu en kund klockan 13.30. Det var en herrklippning. Han var en man i äldre ålder. Han skämtade med mej att om jag klipper för lite bort så får jag klippa mer, men om jag klipper för mycket så får jag skarva lite längd tillbaka. :) Han var riktigt lustig skall jag säga. Men han var riktigt nöjd när jag visade resultatet med nackspegeln till slut.

Nu skall jag ta en paus med skrivandet och vänta på att älsklingen ringer till mej. Jag kanske sätter upp här nå bilder på tiden som jag väntar på hans samtal. :)
Ha de så bra..

Förlåt!

Jag har inte haft ork och lust att uppdatera här nånting nu sen helgen. Men det var också det att jag mådde dåligt på söndagen och så hade jag inget internet på internatet igår. Så jag tänkte berätta kort här nu vad jag har gjort under helgen.

Lördagen var jag hemma tills jag fick idé att åka in till stan en sväng med mammas bil. Och där på samma funderade jag om jag skulle åka på en kompis födelsedags party. När jag kom hem så frågade jag mamma om det var okej att jag åker till min kompis på hennes party. Mamma sa att jag fick välja själv. Så ringde jag upp min älskling och frågade om det skulle störa han. Men han sa att jag får välja själv. :)
Så jag åkte till kompisen 16.30 (alla tider i finsk tid). Efter 18.00 kom det personer. En kompis kom för att visa upp sin lilla pojke. Han är nu 5 veckor gammal. :) Senare på kvällen tog vi en sväng till baren, men jag drack inte nå mycke så jag kommer ihåg allting.

Söndag morgon när jag kom hem mådde jag inte så bra, men när jag tog en kopp kaffe så börja de köra rally i min mage. Jag kan inte säga att jag hade baksmälla för det var det inte. Det var nu bara ovana och illamående. Jag hade ju inte druckit nå mycke på 9månader. Jag har kunnat ta en eller två till bastun men inte nå mer. Jag sov typ bort hela söndagen. Lite var jag nog vaken på dagen, men hela kvällen var jag vaken.
För vi åkte ju på kvällen till internatet. Så jag satt och talade med min bror i bilen. :)

Där var helgen. Nu skall jag skriva ett skillt till veckan. :)

Igår!

Igår var jag och klippte min store brors flickväns hår på kvällen. Jag åkte dit lite över fem, men jag var och köpte saft eftersom det tog slut när min lille bror blandade saft. Så jag åkte från butiken till min store bror och så klippte jag hans flickväns hår direkt jag kom till dem. ´
Hon blev så nöjd med sitt hår när jag klippte en cm från hennes toppar och sedan klippte jag det i våningar. Hon sa att hon skulle betala en liten peng för det att jag klippte hennes hår. Men jag blev faktiskt överraskad när hon kom med en 20€ sedel. För jag kunde inte ta emot så mycke heller. Så hon satte den i min hand och sa att jag skulle behålla den. :) Så tackade jag bara och satt och såg på tv med dem till åtta.
Sedan skulle jag redan börja åka hem för att det inte skulle bli så sent. Eftersom min bror skulle åka på jobb på morgonen. Så man måste ju tänka på andra också som bor i samma hus.

Skriver senare idag. För nu har jag skrivit igen. :)


Internat kväll!

Denna kväll har varit en vanlig internat kväll. Har inte gjort nånting annat än talat med älsklingen i telefonen och sett på tv. För det är så det går till på vårt internat. Man ligger bara i soffan och slappar.
Har övat bilskol teori med älsklingen via telefonen. Det går faktiskt bra för min älskling med teorin. Han kan alla trafikmärken bara han kommer ihåg att ha tålamod och koncentrerar sig på det. Jag är stolt över min älskling att han har skött sin bilskola så fint som han har gjort. :)
Snart är det sov dags för både mej och min älskling. Innan jag går och lägger mej skall jag önska älsklingen gonatt och borsta mina tänder. Så är jag klar att gå sov.

Skriver imorgon ifall jag har lust.
Gonatt alla. Sov gott. :)

15102009

Hej alla!

Dagen
började fint. Jag vaknade i tid till att starta hemifrån omkring sju. Före jag startade drack jag en kopp kaffe. Som mamma hade kokat när hon steg upp till mitt sällskap. :) Hon brukar alltid stiga upp då vi skall upp. Det har hon gjort sedan jag och min bror började skolan. Och hon kan inte sluta med det nu. Så man har henne alltid att koka kaffe då man själv gör sig i ordning till skolan. :)
Kom till internatet tjugo före åtta imorse. Det var kyligt ute, men inte ändå så att man skulle ha frysit i hjäl. Så efter det var jag en stund på internatet. Innan jag skulle gå till skolan. Till skolan kom jag ändå i tid. Jag fick en kompis att tvätta mitt hår. Efter det gjorde jag typ ingenting.
Så hade jag två timmar psykologi. Där talade vi om att olika människor har olika självsäkerheter och självkännedom. Det var ju ändå intressant.
Nu på dagen har jag inte gjort nästan nånting annat än varit till butiken och sedan i duschen. Nu talar jag med älsklingen. Och avslutar min text om dagen...

Skriver kanske senare. :)

Trött!

Jag steg upp halv åtta imorse och sedan såg jag på tv en stund. Jag var så innerligt trött redan på morgonen, men jag orkade till skolan. Vi skulle ha nå färgkurs idag. Så vi ahde 6 stycken modeller.
Dagen började med att vi hade teori från 9.00-11.30. Sedan skulle vi färga modellernas hår. Jag och en kompis färgade en modell blond med bruna slingor. Det blev fint. :)
Ut från salongen kom jag 15.45. Så jag hade en lång dag idag. Det var stressigt och jobbigt. Men ändå ville jag hem. Så jag och min bror åkte hem. Hemma var vi ungefär halv fem.

Skriver kanske senare. :)

Tråkigt!

Vi är bara 5 stycken som bor på internatet och en av oss har åkt hem idag. Så nu är det bara 4 stycken på internatet. Jag är väl den ända som är vaken, alla andra bara sover. Om jag skulle sova på dagen skulle inte jag kunna sova på natten liksom dom andra här.
Det är vått och kallt ute så man vill inte gå ut heller idag. Man kan ju typ bara sitta vid datorn eller se på tv. Men det kommer inget på tv som man skulle kunna se på. Så det var inget att gör. Jag sitter vid datorn och nördar nu hela kvällen. Eftersom älsklingen också är i bilskolan så jag kan inte tala i telefon med honom heller.
Älsklingen kommer att vara hemma typ halv sju (finsk tid) så det är ännu en timme till det att han är hemma. Och så skall han äta så får se om vi hinner tala med varandra idag. Nu hinner vi säkert men hur länge är en annan fråga igen. Han ringer då han är hemma. Han har inte mer mycket teori timmar kvar i bilskolan och körlektionerna är snart klara också. Så min älskling får göra teoriprovet och sedan köra upp, men det finns ju halkbanan man måste till så det har han i slutet av denna månad. Min älskling kommer till mej typ direkt han får körkortet och praktik plats, men vi har många olika alternativ där han kan söka praktik plats. :)

Skriver senare igen. :)

Tisdag 13102009

Snart har halva oktober gått så att man inte ens märkt hur fort det på riktigt har gått. Jag är helt förvånad över hur fort tiden löper framåt. Den som bara springer framåt och man hinner inte alls med. Jag tycker det nyligen var sommar och varmt, men det är ändå en bra tid sedan det var sommar och varmt. Nu blir det mörkt tidigt på kvällen och så börjar det vara kallare dagar också. Usch snart är det vinter och kallt.
Idag hade vi teori på förmiddagen. Vi talar om Make-up och det började vi med idag. Det var ju intressant i helheten. Vi skulle se att mellanrummet mellan ögonen är lika stort som ett öga. Sedan diskuterde vi om att när man ser rakt framåt typ i en spegel då så där pupillerna är så rakt under dem har man mungiporna. :)
Efter lunch var vi i salongen för vi skulle mäta om vi hade som det stod i pappren. Så där gick en timme utan att man märkte det heller. Sedan talade vi om onsdagen på Grand med läraren och föreslog att vi kunde ha så oftare. Läraren hade en idé att vi skulle åka ut till nått daghem och klippa där dem som då vill bli klippta. Men det blir efter perioden som vi har varit på inlärning i arbetet. alltså lättare sagt i februari.
Jag hade ännu två timmar gymnastik i slutet av dagen. Det var helt okej till början då vi värmde upp med nå kedjenata. Jag som trodde att jag skulle klara av att hoppa över en s.k. rink kant så klarade jag av att hoppa ut från riken men in tillbaka gick sen värre. Jag ramla och en sida av rinken ramla med. Så jag misslyckades. :( Sedan avr jag nu bara i gymmet och gjorde ingenting annat än satt där. :)

Skriver mer senare ifall internet fungerar. :)

Bilder på salongen i Grand!

Nu skall jag sätta in bilderna jag tog vid kulturhuset Grand förra onsdagen. Bilderna på salongen och manikyr bordet. :)


Här ser man tre kundplatser.

Här är två platser från sidan.

Manikyr bordet på Grand.

Man ser inte soffan som är på bilden till vänster. Men så såg det jo ut.

Vad tycker ni?

Dagen idag!

Dagen börja med att jag försov mej. Jag försov mej typ 10 minuter, att det var inte så farligt. Jag vaknade att andra på internatet talade i korridoren. Klockan var då 08.12 när jag såg på den. Så var jag iväg till skolan typ 08.17 och så skulle jag ju röka också. Men jag blev inte ändå mycke försenad. Lite bara, men sånt händer ju.
Så fick jag en klass kompis att klippa mitt hår så det blev en aning kortare. Har ni sett hurdant hår sångaren Rihanna har? Så om ni vet så har jag liknande frisyr som hon. Och jag gillar att ha kort hår. Mitt hår som är tjockt så jag vill inte att det skall va så långt ändå. Men de får nog växa nu igen.
Efter det städade jag skåpen i salongen och började putsa bort en massa hår från olika rullor. Och tarra rullor som riktigt samlar hår i sig så fick man nog putsa ordentligt. Nå, jag hade i alla fall nånting att gör.

Senare idag kommer det bilder. :)

Nam!!

Oj, snart är det dags för mat. Jag satte broilern i ugnen för ca. 50 minuter sen. Nu är det bara att koka riset och curry såsen så är det bara att äta. Oj, det skall bli gott. Jag älskar broiler, inget är så gott som det.
Mamma har varit på jobb nu morgonen, så jag diskade istället för henne och så lagade jag broilern i ugnen. Har nog varit ute på gården och jobbat oxå. För att inte mamma behöver bli sur. Tycker om att hjälpa mamma, så hon inte behöver göra allt ensam heller.
Sånt är det när man bor på landet så har man massor att göra både på gåden och inomhus. Som kanske alla vet, så kan man ju inte ha gården och se hemsk ut. Men det är skönt att bo på landet. :)

Skriver igen. :)

Hej alla!

Söndags morgon igen. Så var helgen över igen och man skall börja packa till internatet. Men det kan man göra på en kort stund. Så det tar nog inte nå länge. Som tur har man bykt allt klart igår så det är bara att ta dom från torken och sätta dom i väskan tills man är på internatet. Då sätter man dom i skåpet där. :)
Igår så tvättade jag två maskiner med tvätt. Och förde två kattungar till sina nya hem. Båda som fick sina katter var nog så glada och nöjda. De tackade flera gånger under den tiden som man var där. Jag är så nöjd när jag själv vet att kissorna fick ett mycket bra hem. Och dom är inte så långt ifrån mej så jag kan åka och hälsa på när som helst ungefär.
Idag har jag redan diskat så mamma inte behöver diska varje helg själv. Denna helg har jag hjälpt massor till med hemma jobb. Jag har bykt kläder och diskat. Så har jag gett mat till hunden, men hunden är ju min så det tillhör mej att ge mat till den. :) Jag tycker så om min hund och våra kissor är gulliga.

Skriver senare mer.

God morgon alla!

Oj, en lödags morgon som man stiger upp klockan tie. Pigg och kry så man orkar göra nånting också. Älsklingen har inte smsat nå ännu så han sover nog ännu. Tror jag, men han skall få sova. Jag har varit efter dagstidningen redan och så satte jag igång en maskin med kläder. Så mamma inte behöver byka allt. Bykmaskinen är snart klar så jag behöver inte vänta nå länge mera. Sen får jag sätta igång en maskin till. Jag skall föra två kattungar till sina nya hem idag. För dem är i den åldern nu så man kan ge dom bort. Jag skulle villa bli med alla men det går ju inte att man har hur mycke katter som helst heller. :)

Skriver senare mer.

Duktiga jag!

Nu har jag både gjort mat till mej och min lillebror. För vi var båda så starkt hungriga att vi mådest få nå att äta. Jag lagade spagetti, det går så fort att koka det och så orkade varken jag eller brorsan vänta att nå potis skulle ha kokat klart. Så vi nöjde oss med spagetti. Det var faktskt gott. Och där på lite riven ost så var det faktiskt gott. Och båda blev vi mätta.
Jag tyckte att vi hade kallt inne så jag började elda lite här. I köket och i öppna spisen i vardagsrummet. Det var mysigt att sitta framför den och bli varm efter att man hade ätit sig mätt. Vi har ju nog strömbatterier runt i huset, men jag tycker personligen att det blir varm och torr luft efter att man har eldat en full ugn i vardagsrummet och sedan 3-4 ugnar i köket. Som tur lärde jag mej det när jag var yngre. Så vill jag ha det i mitt framtida hus också. För det blir inte nå torr luft med strömbatterier, jag tycker det är en fuktig luft när man bara har strömbatterier i ett egnahemshus.
Lakanen känns fuktiga om man bara använder batterierna. Och så får jag ju värmen i mitt rum om man eldar. Tack vare skorsstenen. :) Vårt hus är gammalt, men vi har ju inte gjort annat än renoverat efter det att vi flyttade in här för typ 10år sedan. Huset blir alltid bara mer hemtrivsamt. Gillar vårt hus jätte massor.

Skriver senare.


Helg!

Nu var veckan förbi igen. Det var en helt okej skoldag, med 2 timmar gymnastik och 2 timmar psykologi. I gymnastiken fick man om man ville så gå ut, jag och en kompis for ut och jogga. Det gick helt bra på en spånbana att jogga.

Mamma var och hämtade mej från Borgå. För min lillebror kommer från inlärning i arbetet så sent att jag skulle ha måsta vänta i 4-5 timmar på iinternatet att han kommer och hämtar mej och efetr det ännu åka hem. Det skulle ha blivit en lång dag. Tack till mamma som hämtade mej. :)

Nu skall jag koka kaffe och efter det vet jag inte vad jag skall göra. Jag måste hämta mamma från jobbet ikväll. Annars kan hon bli väldigt ledsen. För jag lämnade henne på jobb innan jag åkte hem från stan. Så halv tie skall jag vara vid mammas jobb.

Blider kommer hoppeligen in under helgen. Skriver också senare.


07102009

Denna dag var nog ganska speciell, men ändå på nått sätt rolig. :)

Idag var vi vid kulturhuset Grand i Borgå Centrum. Vi skulle ha en egen liten salong där var vi skulle klippa hår, färga ögonfransar/-bryn, göra manikyr m.m. Allt detta gjorde vi gratis för skolelever och ungdomar i åldern 13-25. Det var Borgås Unginfo som arrangerade detta tillsammans med yrkesinstitutet INVEON.

Jag och en kompis från internatet åkte från Haikko 9.25 med buss in till centrum. Vi var i centrum ungefär 9.40. Så vi kunde gå i all lugn och ro till kulturhuset då.
Hela vår klass skulle samlas där 10.00. Där skulle vi placera allt i ordning så det liknade en salong. Till en början viste vi inte hur vi skulle få ihop det till en salong, men sedan började sakta likna en liten salong. Vi hade 5 speglar, av dem stod 3 stycken på förnsterbräden och 2 stora speglar lutade mot väggen där de stod på golvet.

Jag tog
några bilder, men tyvärr har jag inte möjlighet att sätta in dom precis. Jag måste vänta till det att jag åker hem på fredagen och kan sätta mitt minneskort i en annan telefon som har en sladd så kan man överföra dom från telefon på dator.

Omkring 13 och 15 var dom häftigaste rusningarna, men vi hade nog ett håll i gång där hela dagen. Det kom som in hela tiden nå folk som sedan bara satte och väntade på sin tur där. Folk fick till och med bära in stolar då de kom där. För det fanns som inte sittplatser för alla heller, men alla klarade sig i varje fall.

Det var att klippa de mesta som var där. De tyckte att man skulle ta vara av denna möjlighet och därför kom de som kunder. Okej, de flesta kom för att se hur vi klipper och sedan var det ju gratis. Som jag sa tidigare så var det kunder hela tiden, mer eller mindre alltså.

Jag kom till internatet 19.05. Jag började packa sakerna bort lite innan 18 och hade nog hjälp där av klass kompisarna som var kvar då. Jag kom ut ur kulturhuset Grand 18.20 och då försökte jag få kontakt med min bror som skulle hämta mej från stan. Men han hade somnat så jag fick vänta en god stund på honom. Jag var och handlade på tiden som det tog för honom. På internatet var jag då 19.05, så jag hade haft en dag från 10.00- 18.20. För jag räknar inte med resorna från och till internatet.

Jag måste bara skriva här ännu att vi hade 116 behandlade kunder. Och det var från tiden 12.45- 18.20.
Så vi var nog duktiga frisörer och så vidare ändå. Och vi studerar ju andra året. Vi är ju 15 stycken på klassen så alla hade nog hela tiden någon kund. :)

Infotillfälle!

Vi hade någon sorts infotillfälle i auditoriet klockan 16.00. Alla som bor på elevhem skulle samlas där. Att rektorn kunde tala med alla på en gång. Men typ hälften var inte där. För de orkade inte komma dit.

Vår hälsovårdare tycker att man skall duscha dagligen, men det tycker jag personligen att äår mycket onödigt. Man kan lika bra duscha varanna dag. För håret och hyn tycker inte om att man duschar varje dag heller. Men kanske vår hälsovårdare inte är den bästa heller. Det har jag märkt tidigare.

Okej, jag och en kompis fick idé att börja städa så jag skall göra de nu.

Skriver senare.

Varmt!

Det är nån sorts storm ute så har vi det varmt inne. Jag var och bar ved in med mamma så vi kan elda i köket och vardagsrummet. Vi har en öppen spis i vardagsrummet, så den ger varmt i hela huset. Det är varmt att sitta framför den och se på tv. Man kan ha otroligt varmt hos oss tack vare öppen spisen och köks spisen. :)

Mitt rum är varmt för halva skorstenen går där. Så den ger otroligt  med värme. Jag trivs hemma i vårt hus fast det är gammalt.

Skriver senare. :)

Fredagen!

På fredagen hade vi fyra timmar i skolan, alla timmar i salongen. Vi hade kundbetjäning så det fanns kunder i salongen.

Det kom en kund till salongen halv nie. Det var inte uppskrivet i kundbeställnings mappen att det skulle komma en elev från skolan för att klippa sig. Så jag sprang efter saxarna och klippte honom. Han var nöjd med sitt hår när han gick från salongen. Och det var nog bra.

När vi kom hem klockan ett, för både jag och min bror slutade klockan 12. Så vi kunde åka hem direkt efter skolan. Jag drack en kopp kaffe med mamma och så fick vi idé att åka till Kotka och shoppa. Jag köpte en ny vinterrock så jag inte behöver frysa när det blir köld. Och det var mamma som sa att jag skulle köpa en rock. :)

Kvällen gick lugnt hemma. Jag gjorde inget speciellt på fredag kvällen. Jag låg bara hemma för att ta det lugnt. :)

Skriver senare idag eller så skriver jag på veckan.


Lördag igen!

Så är det lördag igen. Man visste nog inte imorse vad man skulle hitta på. Men mamma sa att vi skulle åka in till stan för att handla. Så jag åkte med mamma till stan och vi var till butiken för att handla mat. Sedan åkte mamma för att köpa ett oljebatteri till bastun. Så hon lämnade mej vid Seppälä så jag fick se på rea produkter och julklappar till älsklingen.

När vi kom hem så började jag jobba på gården. För det skall vara städigt på gården till vintern så grannen kan ploga vår gård med sin traktor. Vi har ännu en hel del att städa där, men det går nog fort när vi är 4 stycken som jobbar.

Fast när jag jobbade där ensam så skar jag mej på en rostig spik. Så jag får lov att ta de lugnt så jag har händerna kvar ännu.

Skriver senare vad jag har gjort dom andra dagarna. Eftersom mamma gör mat nu så jag tänker inte sitta och skriva nu...

RSS 2.0