Honda Civic!<3

Imorgon skall jag köra efter min Honda med min älskling. Jag var igår bara på skoj och titta om jag skulle hitte nån bil. Och så fastnade en Honda Civic i mina ögon. :) Den är mörk grön och snygg. Så vi skall med mamma imorgon och betala handpengen på den.

Märke: Honda Civic.

Årsmodell: 1997.
Färg: Mörk grön.
Körda kilometrar kommer jag inte ihåg.

Bilder kommer det hoppeligen imorgon om jag kommer ihåg dom. :)

Heissan hoppsan!!

28.12. så nice datum som det bara kan vara. Jag och min älskling har varit tillsammans 1år idag! Jag är så glad att det är en stor dag idag! Motgångar och bråk har bara förstärkat vårt förhållande. Vi har inte tänkt på förlovning ännu för jag vill inte ha bråttom, eftersom man hinner det senare i livet också. Vi lever en dag i gången och är lyckliga. :)
Vissa människor har gått mej på nerverna men jag har hållit mej och inte blandat in dem nå mer i vårt förhållande. Den som vill hålla på som vissa så kan hålla på så men det är bara för att de inte själv är säkra på saker. Jag och älsklingen skall fira denna dag tillsammans likadant också nyåret. !

Mysat!

Julhelgerna är så underbara när man inte behöver göra nånting. Man kan bara ligga hemma och mysa med älsklingen. Idag också har vi bara lägat i sängen och haft sällskap av varandra. Julen har varit toppen för min del och också för älsklingen. Jag gav älsklingen så många presenter att han var helt förvånad. Och jag fick en massa presenter som gjorde mej förvånad. :)
Igår var vi till farmor och farfar för att hälsa på och dricka typ julkaffe. Det var jätte härligt att åka dit för man visste att farfar skulle vara hemma och inte ensam på ålderdomshemmet. Jag träffade även mina gudföräldrar. Som jag inte har sett på en bra tid. Så vi satt nu där och talade allt möjligt.
Nu skall jag avrunda och fortsätta mysa med älsklingen. Ha de så bra så länge ni är lediga. :)

God jul!

God jul alla läsare. Hoppas ni alla har en fridfull jul. Och att alla varit snälla så de får julklappar av tomten. :)

28.12.09!

Nu sitter jag och bloggar. Men aldra mest sitter jag och väntar nu först på torsdagen, eftersom det är julafton. Sedan på måndagen den 28.12.09, nästan sista dagen detta år. Då har jag och min älskling varit ihop i 1 år. :) Oj vad tiden går fort, men det bästa är att det har hänt så mycket bra saker också på tiden som jag och älsklingen har varit tillsammans.
Jag har fått bättre relationer med mamma. Jag har fått åka upp till älsklingen. Skolan går bra och jag trivs i skolan oberoende av vad som än har hänt där. Älsklinegn fick sitt körkort så han kunde komma till mej. Och det bästa var att vi fick vara tillsammans hela sommaren. :)
Det har varit händelserik tid med älsklingen, men om man på riktigt älskar varandra så klarar man av vad som helst. Vi har nog haft våra upp- och nedförbackar men här är vi tillsammans. Vi har nog haft bråk som vanliga förhållanden har, men man kommer över det. Om man bryr sig om varandra och kan vara ärliga. ;)

Snö!

Det har kommit massor med snö under natten. :) Jag vaknade idag av att grannen var här och plogade med sin traktor vår gård. Vi måste lite skotta själv för han kunde inte ta hela gården. Eftersom vi har fyra bilar på gården. Vi har älsklingens bil i ett skjul, mammas bil i det andra skjulet, brorsans och pappas bilar står mitt på gården.
Pappa och hans nya fru är på kryssning och brorsan skjutsade dem till terminalen i Helsingfors. De kommer hem imorgon så brorsan måste åka till Helsingfors efter dem. Och jag har ingen bil ännu men jag skall köpa en bil innan praktiken är slut. :)

Skriver igen.

Julen!

Snart är det julafton. Vad man längtar till det att man får äta sig rund och mätt med alla godsaker. Och det viktigaste är att man får vara med dem som är nära och kära. Som i denna situation är familjen och älsklingen. Första jul för mej och min älskling tillsammans.
Nästa torsdag är det redan julafton och nu snöar det nå lite där ute. Men inte så illa att allt skulle täckas med ett vitt snötäcke. Det yr nu mäst från träd, men snö i alla fall. Hoppas det nu skulle vara vitt över julhelgen ändå. Annars är det mörkt och kusligt. Okej, själv kommer jag ändå att vara inom hus julafton. :)

Jullov!

Nu började jullovet. Så man får ta det lugnt i två veckor. Behöver inte stressa och springa överallt. Till farmor skall vi nog åka på juldagen men det är en vana. Så det har man blivit van med redan. Jag skall bara njuta av älsklingen sällskap. :)
Nu börja min lediga tid så jag kanske kan blogga lite mera nu än vad jag har gjort här under perioden vi har haft praktik. Man hinner inte mycket blogga när man kommer sent hem på kvällarna och så är man trött. Så nu kanske jag skriver på julhelgerna någonting. :)

Vinter väder!

Nu har det blivit vinter väder här i södra Finland. Vi har ungefär 15 grader kallt här. Så man får nog elda så det skall vara varmt inne. Mamma åkte på kvällstur så jag får sitta nere i vardagsrummet och elda i alla ugnar. Annars skulle det vara allt för kallt inomhus. Och vi vill ändå att det skall vara varmt.
På samma som jag eldar ser jag på tv, men nu bloggar jag. Nu väntar jag också att älsklingen snart skall komma hem. Så jag får krypa ner i soffan med honom och bara se på tv. Och höra på hur det brinner och blir varmt.
Härlig måndag har inte gjort nånting precis. Har bara slappat och tagit det lugnt. Och så tänker jag fortsätta denna dag också. :)

Lillebrors julfest!

Igår den 13.12 hade min lillebror sin julfest i skolan. Han går i lågstadie så det är alltid lika kul att åka och se på det. De hade en teater och sedan sjöng de massor. Där var också en teater av de äldre eleverna var de spelade repris av Talang Finland. Fast nu hette det Talang Lovisa. :) Den var skoijig och rolig.
Jag skulle ha vilja åka och se på Lovisas lucia men det var så innerligt kallt att jag inte ville stå ut på torget och se på det i år. Så vi åkte med älsklingen efter pizza och så kom vi hem. Vi låg och såg på film på samma som vi åt pizza. :)
Vi låg inne hela kvällen efter julfesten för det var nog så kallt att man inte ville gå ut alls. :)

Lördagskväll!

Det var en rolig lillajuls firande på lördagskvällen. Där var jag och min älskling samt storebror, hans flickvän och min lillebror. Längs kvällen kom det mera folk. Det kom till och med från Helsingfors. Så där var nog helt tillräckligt med folk. :)
Kvällen gick lugnt med att spela med spelkort och samtidigt åt vi lite saltigt och sött. Sedan började killarna spela biljard och musiken spelade hela tiden. Trevlig kväll, annat kan man inte säga. Alla kom överens och inget större och värre hände. Liten baksmälla hade man väl. =)
Men hem kom vi på morgonnatten eftersom festen slutade då. Och min lillebror var ju chaufför så vi hade en trygg hem resa. Jag och älsklingen gick och sov när vi kom hem så gjorde min bror också. :) Man kan ta en liknande fest pånytt, men då kan man dricka lite mindre. :)

Lilla jul!

Jag och min älskling skall åka till min store bror ikväll för att fira lilla jul Jag tar min lille bror till chaufför så jag inte behöver köra. För jag skall ta några få med min älskling. Men inte så att vi har baksmälla imorgon för vi skall och se på min yngsta brors julfest imorgon. Får man ju se sen om man kommer hem ikväll eller först imorgon på moronen. Så man hinner göra sig i ordning. :)
Nu skall vi gå i bastu och sedan skall vi åka iväg. Hör av mej imorgon och berättar hur lilla juls firandet gick. :)
Ha det så bra!

Kunder!

Nu på två dagar har jag haft fler kunder. Jag har haft två färgkunder så jag har fått pröva Igora Royal 10minuters färg på en kund. :) Det var intressant att pröva den för jag har bara hört om denna tidigare. Den var nog otroligt bra fast den hade en verkningstid på 10min istället för att vara 30min. :) Allt kan man då komma på också.
Idag hade jag även en herrklippning också. Kunden kom in från dörren och ville att praktikanten skulle klippa hans hår. Så jag fick bara ta emot han och klippa hans hår. Jag fick nog hjälp av en hyresstol flicka om jag var osäker. Så jag kunde fråga henne och visa och det gjorde jag ett par gånger. Men kunden blev nog nöjd över resultatet. Jag fick även 5€ kaffepengar av honom. För han tyckte jag var så duktig och artig.

Bastu!

Det var nog skönt igen att bara sitta i bastun och ta de lugnt. Det var så skönt varmt och man kunde sitta där och bara njuta av sällskapet man hade med sig. :) Talade om dagen och hade ingen stress om tid eller nånting. När man tvättade av sig så kunde man inte göra nånting annat än njuta av vattnet som rann rätt över en. Det var så skönt med en varm bastu och en kall dusch. Inget bekymmer alls att bada. :)
Jag gjorde även en peeling på händerna. Märkte i bastun att jag fått utslag på händerna av desinfierings medlet de har på salongen där jag prakticerar. Så jag tog bort det döda hudlagret för att det nya skall kunna komma fram och sköta bort röda utslagen. Så nu måste jag komma ihåg att använda plasthandskar när jag är i kontakt med desinfieringsmedlet. Jag visste nog tidigare att jag var känslig för det men inte trodde jag att det skulle bli utslag.

Julmarknad!

Idag var det julmarknad på torget i Lovisa. Det var fullt med olika stånd där. Man kunde köpa marknadskringla, kläder, fisk och skinka m.m. där. Jag var bara en snabb sväng där för jag skulle inte ha nånting speciellt därifrån idag. Och så hade jag ju hopptid också så jag tog det för tidsfördriv, när jag väntade på älsklingen.
Tog en sväng i Seppälä i stan också. Där köpte jag lite till som julklappar till älsklingen. Nu skall jag bara få ihop två stämplar till så har jag 20€ presentkort till julen. Det går nog ut den 20.12 hela julens presentkort, men jag kanske hinner använda det ännu. :) Jag har ju en vecka på mej och pengar för en gångs skull. Och jag kommer nog på nånting att köpa ännu.

Skriver igen..

Sitter och väntar!

Nu har jag städat klart, men väntar att bykmaskinen också skulle bli klar, så jag kan hänga upp det för att torka. :) Men för det mesta sitter jag och väntar att älsklingen snart skall komma hem. Han skulle åka till affären först sedan kommer han hem. Jag väntar bara att han skulle vara hemma och hålla mej sällskap.
Jag måste bara orka vänta nu en timme så är älsklingen också hemma. Och så får jag vara hemma med honom hela kvällen. Vi skall nog ta en sväng ner tilol biblioteket ikväll. Vi skall returnera böcker som min mamma och min lille bror har lånat. :)

Skriver igen..

Julklappar!

Jag gick inte ut och jobba för det kommer nån sorts dugg ner så jag vill inte bli blöt och sjuk. Så jag började med att städa mitt rum. Och nu har jag paketerat de sista julklapparna också. Pappret och julklappsbandet tog slut just passligt då jag fick det sista paketerat. :)
Där är en julklapp till åt älsklingens mamma. Hon fick redan ett pekaet då älsklingen mar på uppbåd. En klasskål som mamma skickade med honom hem och en konfektask. Nu får hon 5 skålar i olika storlekar. Jag gillade färgen innuti skålen, när den är pink/ljusröd. Hoppas älsklingens mamma också gillar dem. :)
Nu skall jag städa klart och byka en maskin med byk till. Så har jag allt under kontroll. Och bara får vänta att älsklingen kommer hem från praktiken. Att jag får mysa med honom nu när det regnar så kan vi ligga inne och se på film. Måste elda här idag också för jag hämtar ju in våta kläder så det inte blir kallt inne. Och att det inte samlas fukt heller, för det är så obehagligt att sova i fuktigt hus.

Skriver igen. :)

3 veckor kvar!

Idag är det 3 veckor kvar tills jag och älsklingen har varit tillsammans i ett helt år! <3 Det känns inte som om vi ännu varit ihop så länge men vi har nog bara varit det. Tiden har gått så himla fort. Man har inte hunnit med heller. Jag är så lycklig med honom att jag inte märker hur tiden går. Jag och äslklingen får fira julen tillsammans. Sedan kommer vår 1 års dag tillsammans och sist men inte minst så kommer nyåret vi får fira tillsammans. :)
På julen skall vi ta en sväng hos farmor och farfar för att hälsa på. :) Sedan åker vi säkert för att äta lite hos pappa. Så talade vi igår. Att pappa skulle laga nå lite julmat så vi får äta där också. :) Sedan kommer vi hem och bada julbastu och äta lite hemma också. Så kommer det redan tiden att dela ut julklappar och sitta och se på tv i vardagsrummet.
Nyåret skall vi kanske fira hos min storebror och hans flickvän. Vi hade lite tal om sånt. :) Att vi skulle åka dit och bada bastu ta några och skjuta raketer. Men man får ännu se det sen närmare vad vi gör. :)
Mamma skall få i julklapp en kaffekokare som hon nu läng talat om. Hon vet ingenting om att vi skall köpa en moccamaster till henne. Jag och mina bröder skall dela på summan. Sedan delar vi min och min lille brors suma på tre för min älskling vill också delta i julklappen till mamma. :) Jag har nog köpt en julklapp tillsammans med älsklingen till hans mamma. :)

Ledig!

Nu är det härliga måndagar när man är ledig alla måndagar fram till februari. Men sedan jobbar man alla lördagar. Det att man jobbar lördagar är ju inte så farligt ändå. Det är ändå kortare dagar på lördagar än vad det skulle vara på måndagar. Man får ju ändå vara ledig på kvällen sen igen.
Idag skall jag städa, jobba lite där ut och försöka blogga en hel del. Vet inte om jag får in nå bilder för jag bloggar på älsklingens dator och har min egna dator i Borgå. Men jag kan ju ringa till min bror och säga att han hämtar hem min dator. Jag vet nog inte om den fungerar för den har haft någon sorts problem nu den senaste tiden. :)
Jag skall se vad älsklingen har för bilder på datorn och sedan se om jag sätter in nå bilder här. Men nu skall jag fortsätta här.

Skriver igen..

Klippte igen!

Igår var jag och älsklingen till farmor och hälsa på. Farmor ringde på veckan och frågade om vi kunde åka dit för att klippa henne och farfar. Så att håret skulle vara fint inför julen. Så var jag och älsklingen där.
Vi åkte med farmors bil till farfar och så klippte jag farfars hår. Farmor bjöd på limsa hos farfar på ålderdomshemmet. Så vi satt där en bra stund. Sedan åkte vi tillbaka till farmor för att klippa henne. Och det blev bra. Fick igen 40€ när jag klippte båda + lite bensinpengar åt älsklingen. Fast jag nog hade sagt tidigare att jag klipper båda för 10€. Men farmor hör inte på. :)
Vi var en snabb sväng hos pappa också. För han hjälper oss med bilförsäkringar och bilskatten. Så vi satt där en stund och såg på tv när de visade in marschen till slottet. Så man kunde se på dräkterna/klänningarna och frisyrerna. Det är så roligt och se på frisyrerna när man går till frisör. :)

Praktik!

Igår när jag kom till praktiken så frågade jag min handledare om det var en dag med mycket att göra. Så sa hon att det nog finns att göra en hel del med kunderna, som jag också skulle ha kunnat göra. Men så frågade jag henne om jag fick färga men älsklings hår. Och hon tyckte det lät så bra att jag fick göra det. Så jag började med att planera vilken färg vi skulle sätta. Han ville ha sitt blonda fram i pannan som vanligt. Men jag ville inte att det andra håret skulle vara svart så vi experimentera.
Så jag började med att färga det blonda där fram. Så satte jag plast på det blonda att det inte blandades med de andra färgen. Det blev mörklila den är färgen i färgkartan 3.66 i serien SednsiDO. Jag gillar denna färg så massor och det passar min älskling. Och jag hade ju fria händer och han är nöjd. :)
Sedan fick jag göra en permanent klar som att skölja bort permanent vätskan och handduks torka rullorna. Sedan satt jag på fixering så det skulle stänga håret i lockarna. :) Och sedan satte jag balsam också. :)

Skriver igen. :)

Shoppat!

Igår var jag och älsklingen och shoppade riktigt ordentligt inför julen. Vi köpte julklappar till varandra. Älsklingen fick springa och pröva en massa kläder så jag viste att de passade på honom. :) Det for sådär 120-150 € igår. Men det for till bra ändamål så jag är nöjd. Så vet jag att älsklingen får nå julklappar som är nyttiga. Fick presentkort till Seppälä också när man shoppade över 50€ där. Så det fick jag och älsklingen var. Och eftersom älsklingen inte shoppar mycket på Seppälä så får jag hans presentkort också. Så har jag två :)
Jag köpte t-skjortor, boxers, mjukisbycxor och långärmad tröja till honom. Så han har kläder nu. Sedan kan jag köpa mer när det är födelsedag och så. :) Lite roligt att åka och shoppa när man fick studiestöd och skatteåterbärning. Så man hade pengar man behövde inte se på priserna. :)
Älsklingen köpte underkläder till mej och långärmad tröja. Och så har han ju julklappar till mej från hans tidigare shoppan resor i Vasa. :) Så vi har nog klappar att ge varandra. :)

Första hela veckan!

Första hela veckan på praktiken är snart förbi. När man bara har varit ännu imorgon på praktik. Så har man varit fem dagar. Det är roligt att vara just där på praktik nu en vecka. Jag trivs där och så är det ju så att man känner alla från förut. Läraren hade inte så mycket att säga på onsdagen. Hon frågade bara hur det har varit och vad jag har gjort. Och så pratade vi om yrkesprovet. :)
Idag fick jag göra en rullnings frisyr på min handledare. Efetrsom vi hade en timme att använda innan det kom en kund. Och det var så roligt. Min handledare har haft rullor i huvudet senast för 12 år sedan. Då hon gifte sig med sin nuvarande man. :) Så det var roligt att jag fick öva rullning i hennes hår. :)
Sedan fick jag hjälpa till med en permanent. Jag fick tvätta bort permanent vätskan och sedan torka det med både handduk och papper så det säkert var torrt. :) Och så satte jag fixering på att det skulle stänga alla ställen och att det skulle bli lockigt. :)

Nu skall jag se på tv. Skriver igen. :)

Tisdag!

Så var det första dagen praktik denna vecka igen. Helt konstigt när man har söndag och måndag ledigt. Det blir lite upp och ned när älsklingen har lördag och söndag ledigt, men jag har söndag och måndag. Så vi får vara tillsammans på söndagar och då är jag dö slut.
Nu har jag varit ihen en dag på praktik och har fått gör en hel del idag. Jag samarbetar en hel del me dem andra där. Tvättar bort hårfärger eller permanentvätskor. Och sätter fixering så jag lite får repetera olika skeden i olika arbeten. Så går jag och min arbetsledare igenom lite teoretiskt alltid samtidigt som vi gör nån behandling. Så det är som repetition hela tiden. Som bara är bra för det behövs ibland. :)
Jag är så glad att jag  valde att praktisera på denna plats. Jag trivs där jätte bra och jag känner dem från tidigare. För jag brukade alltid klippa och färga håret där när jag gick i högstadiet. Så de är bekanta allihopa.
Imorgon kommer läraren på besök klockan nie. Så man får se vad hon frågar av arbetsledaren och vad hon annars också vill veta. Så det skall bli roligt att höra vad hon har att säga. :) Men mer om det imorgon.

Skriver igen..

RSS 2.0