Bild på mej!


Mammas blomma!


Stickningar!

Nu kommer det in bilder på det jag har suttit och stickat på min fritid. :)


Vavonas stickasockor!


Vavonas vantar utan tummetott! :)

Nu håller jag på med att sticka ett par gröna vantar och sedan är det turen för ett par orange stickasockor!


Vårt hem!

Nu skall jag sätta in här en bild på vårt hus! :)

Beklagar!

Beklagar att det inte kom in nå biler igår. Jag kom som inte in på min blogg då jag försökte och så ville inte internet heller fungera så jag fick inte oin nå bilder. Nu när jag redan är inloggan så skall jag försöka få in bilder nu. Men jag kan inte göra nånting till det att internet inte vill fungera och att jag inte kom in på bloggen.
Det kom alltid då jag försökte logga in att det var nå med servern att det inte kunde låta mej logga in. Men nu kommer det bilder. :)

Bloggen!

Denna nya design som man har på bloggenshemsida är ju fin. Jag gillar det hur inläggen syns fint och hur den har nu färg i sig och den är inte lika tråkig som tidigare. Man får ju njuta av det att dom förnyar lite den ibland. :) Eller så tycket jag. Vad tycker ni andra om hemsidans förnyning?

Idag skall jag sätta in nya biler här. Så jag lite uppdaterar bloggen. Nästa vecka skall man igen till skolan och då kommer man att på kvällarna vara vid datorn lite mer. Så då skall jag riktigt vara ivrig och ta biler som jag kan sätta in här. :) Men som sagt så kommer det biler idag. :)


Vaccin!

Nu har jag då varit och ta svininfluenssa vaccinet. Jag ahde nog tänkt att jag inte tar det men desan hörde jag hurdan den andra vågen med detta skulle vara så jag ångrade mej och gick för att ta den. :) Jag hade nog fullt upp på onsdagen men endå var jag och ta den. Min handledare lät mej gå för att ta den.
Först på morgonen hade jag en permanent kund och efter det en damklippning. De gick båda helt fint. Och jag hann helt fint för att ta vaccinet. Nu har jag då skyddat mej. När jag tänkte om och hade talat med en på praktik platsen om detta och att jag är i kundbetjänings yrket så var det bara bäst att ta det. För man är ju i kontakt med olika personer dagligen i frisör yrket. :)
Jag fick några reaktioner av vaccinet men det gick nog om. Jag hade dåligt att vara, huvudvärk, stägring som gick om och andningssvårigheter. :) Men allt gick om ändå. Som tur tog jag den. Och så har jag fått kallelse till Meijlans sjukhus också under veckan. :)


Hondan!

Nu kommer det äntligen in bild här på hondan! :)


Stickar!

Tänkte skriva ett inlägg här nu. Igår när jag hade det så tråkigt så frågade jag mamma om vi hade garn hemma. Och mamma svarade att det finns i vardagsrumms skåpet. Så jag gick till skåpet för att ta ut lådan med alla garn nystan mamma har hemma. Så hittade jag ett garnnystan av en fin orange färg. Jag frågade mamma om jag fick ta det. Så såg jag på samma att där hade mamma börjat med nånting.
Jag frågade mamma om det var nå speciellt hon skulle göra av det och då svarade hon bara att hon tänkte gära baby vantar, men jag ville ju sticka så jag sa till mamma att jag vill sticka baby vantarna klara. :) Nu har jag ena vanten klar och har påbörjat med den andra också. :)
Jag skall nog inte ännu skaffa barn men man kan ju göra dem klara i förtid. Så har man bara tiden är inne. Jag tycker så om att sticka såna där små saker. Som till exempel nu dehär små vantarna. Skall ta bild på dem när de är klara och sätta in här.. :)

Öppen spiral permanent!

Jag gjorde mitt livs första öppen spiral permanent igår. Det var inte svårt att göra det. Jag fick göra det från början till slut helt själv. Min handledare var bara där och gav lite råd i mellanåt. :) Så jag viste hur man skall rulla permanent rullorna att det blir rätt och bra.

Jag började med att rulla rullorna nere i nacken stående. Det såg nog konstigt ut och det var lite krångligt att rulla. För man skulle rulla dem stående mot huvudet. Inte vågrätt som vanligt utan lodrätt. Så rullade jag hela bakhuvudet så och vid öronen, men mitt på huvudet rullade jag helt normalt. När man skulle sätta permanent vätskan så måste man vara vid tvättstället. För annars skulle det ha runnit så mycket vätska på golvet och kappan. Efter det så satt vi våt bomull i nacken och på pannan. Jag bad kunden flytta sig tillbaka till platsen så vi kunde sätta plasthättan på. Där fick det verka i 15 min. Sedan var det bara att flytta sig till tvättstället igen och skölja permanent vätskan och sätta på fixeringen. :) Sedan öppnade jag rullorna och lät fixeringen värka en stund till. Till slut skjölde jag det och satt balsam med massage på. Skjölde det och gick tillbaka till platsen med kunden.

Kunden var nöjd och sa att det var sån permanent hon har försökt få redan tidigare. Och nu fick hon det entligen. Min handledare kom för att se slut resultatet innan vi hade fönat det. Min handledare sa att om hon borde ha gett vitsord för min permanent så skulle hon ha gett en 3:a. Så det blev faktiskt bra. :)


Yrkesprov!

I morgon är det en stor dag! Jag skall ha mitt yrkesprov på min iia plats. Min handledare och jag har planerat nu i en vecka att vilken dag jag skall ha det, och så bestämde vi att det skulle vara fredagen. Hon har inte tagit många kunder för sig att göra i morgon för hon skall följa med i mitt yrkesprov.
Jag är lite besviken på min lärare! Hon kunde inte se om yrkesprovet finns på finska för min handledare kan svenska, men hon kan inte grammatiken och de svenska orden vad de betyder. Så jag fick sitta igår och översätta yrkesprovet så min handledare vet vad hon skall bedömma. Det tycker  jag att läraren skall fixa innan hon skickar ut oss på praktik. Eller så tycker jag i alla fall.
Min yrkesprov modell är en kompis från barndomen! Hon är så ivrig och glad när hon får håret lagat i morgon. :) Det skall ju vara en hel modellförändring. Så det kommer att vara en bra övning med detta. Jag hoppas jag klarar mej igenom detta. Men jag har inte för stora förväntningar. Jag gör det så bra jag kan. Jag vill inte pressa på och vara att jag kan allt för det kan jag inte! Så jag gör mitt bästa i detta. Jag vill inte stressa heller så jag tar det som en vanlig kund som vill ha modellförändring. :)


Pizza!

Jag och mamma var till butiken. För den delen var nog min lillebror med. Vi funderade med mamma i butiken vad vi skulle göra för mat idag. Och vi funderade på pyttipanna, men vi hittade inte den sort vi ville ha. Så vi bestämde att vi skulle äta pizza. Så vi köpte bara ingredienserna till pizza.
När vi kom hem så började vi göra pizzabottnet. När degen var gjord så kunde vi börja fylla på vad vi skulle ha på den. :) Jag satte maletkött, skinka, tonfisk, paprika och ost. Det var gott. När jag sedan fick ut den ut ugnen orkade jag inte äta hela. Så nu har jag kvar två bitar som jag kan ta med som lunch till praktiken. :)

Lili med sina ungar!

Ungarna är födda på våren 2009. Så de är stora nu.

Sötnos och Blixten!


Hårklippningar!

Dagen har gått fort idag. Jag har inte märkt hur fort den egentligen har gått. Jag har varit så ivrig att klippa hår så jag har inte hunnit tänka eller titta på klockan. Jag har varit till farmor och farfar för att klippa deras hår. Tidigare fick jag inte klippa sidorna av farfar för de blir så hastigt och stå upp. Så jag har låtit dem vara, men idag sa farmor att jag skulle klippa sidorna och nacken mycket kortare på farfar.
Jag klippte också farmors hår. Hon tyckte det var så långt igen. Så hon sa till mej att jag fick ta helt ordentligt bort idag. Jag började klippa och så tog jag typ 3cm bort, men då skall man tänka att min farmor har haft kort hår så länge jag har funnits till. :) Så det blev kortare och snyggt, fast jag säger det själv. Farmor var igen så nöjd över både hennes hår och farfars hår att hon betalade 40€ igen!
Innan jag startade så hade min faster ringt till farmor och sagt att hon och hennes familj skulle komma på besök. Ännu mer ivrig till besök blev min faster när hon hörde att jag skulle komma och klippa de två andra så hon hade sagt i telefonen till farmor att hon också tillhör gruppen som man skall klippa. :) Så jag fick även klippa min fasters hår idag. Jag klippte det kortare i nacken och så våningar. Hon hade nog tidigare varit där själv och klippa så jag fick jämna ut det i nacken! :P Hon var också så nöjd med sitt hår och hon betalade 20€ fast jag sa att det inte kostar nånting för släktingar. :)
När jag sedan kom hem så ville min lillebror också bli klippt. Så jag tog hans hår med 14mm bett till först. Och nere i nacken + vid öronen tog jag med 7mm. Så det inte ser så hämskt ut när det börjar växa igen. :) Och sedan föränade jag 7mm och 14mm med efileringssax(=förtunningssax)

Yrkesprov!

Nu har man då övat lite på att rita strukturen inför yrkesprovet. :) Det var nog en bra sak att man öppnade första årets mapp och började studera om hur man ritar strukturen på en klippning. Jag hade nog helt glömt bort hur man ritar det. :P Men nu när man har uppfriskat minnet så går det igen. Har lite övat rita en liten modell om hur man skulle få det att se bra ut på en långhårig som vill ha håret klippt i korta våningar men att man sparar på längden i nacken. :)
Jag skall se hur min modell vill ha det bara hon kommer på plats då jag skall ha mitt yrkesprov. Hon har långt hår och jag har typ fria händer til modell förändring bara det inte blir kort kort. Så man ungefär skulle kunna ta det med maskin. Jag tror hon vill ha längd i nacken men med våningar och pannlugg vet jag inte. Men iallafall får jag ta bort 5 cm om inte till och med mera. :P
Min modell är en kompis som jag lärde känna då jag gick i lågstadiet. Skall bli kul att få klippa hennes hår. Till yrkesprovet får vi använda 3h, men det går nog på kortare tid när man får reda på vad min modell vill. :P Jag gillar att få klippa mina vänners hår och att de ställer upp till sådanan här tillfällen. :)

Praktik dagen!

Praktiken går bra om jag själv får säga. Jag har hela tiden nånting att göra och så kan jag alltid samarbeta med handledaren. Men denna dag var nog undantag. Jag hade tre kunder för mej själv. Som nog hade ringt in och en frågade om jag ännu var där på praktik. Den andra hade också ringt och gick med på att praktikanten fick klippa håret. Och sedan den tredjes mamma kom in och frågade om praktikanten fick klippa hennes son och om jag ville det. :)
Denna dag har nog varit en av dom trevligaste dagarna. För man har haft någonting att göra och sedan har man lärt sig en massa nya saker. Och så har ju min handledare teori ibland i kafferummet för mej också. Så jag inte glömmer teorin som ingår i yrket som man också behöver. Man lär sig av att göra, men man måste ju nog kunna en massa grund teori.

Stor saknad!

Älsklingen åkte hem idag och det blev en stor saknad här hemma. Ingen man kan gosa med och ingen som man kan bara ligga med i sängen och se på tv med. Hans resa gick bra och han klarade sig helt bra resan. :) Jag försökte så mycket som möjligt hålla kontakt med honom. Så jag inte behövde vara orolig.
Älsklingen hade GPS-navigator så han kunde vägen helt bra. Fast jag inte tror på en GPS-navigator 100% så denhär gången hade jag fel. Man kan lita på den om man i stor del vet vägen så ändrar den sin rutt så den blir rätt. Och den säger ju kilometer längden också vad man har kvar. :)
Men som sagt så är nog saknaden hos mej otroligt stor för jag hade ju älsklingen här hos mej i nästan två månader. Men jag har bara tänkt att när vi har klarat av ett år tillsammans på avstånd så varför skulle vi inte klara av det ännu från denna dag framåt också. :) Så det lättar nog och man ses ju snart igen. Jag åker upp till älsklingen på mitt sportlov och han kommer till mej sin sportlovs vecka. Så då får vi vara tillsammans igen. 5 veckor kvar till dess. :)

Var finns du?

Min brors kisse Mosse har nu varit borta ett år men vi vet var han finns. Eller vi tror att vi vet var han finns. Vi har nu väntat att han skall komma hem, men det ser nog illa ut. Han är troligen instängd hos ett äldre par. :( Så vi får nog se om han någonsin kommer hem nångång nå mer. :(

Här kommer nog ett par bilder på honom.


Blixten!

Här kommer bild på Blixten, som min älskling skall ta hem med sig när han åker. Den hette först Mosse, men älsklingen tyckte den var så söt att han ville ha den så han döpte den till Blixten. :)


Här har vi en bild på Blixten och Bamse tillsammans. :)

Torsdag och Fredag!

Skall lite uppdatera vad jag gjorde på torsdagen och fredagen. Då jag var på praktik. Man har nog varit så bort blandad i dagarna tack vare att det har varit ledigt och sedan lediga dagar mitt i veckan. :) Så nu skall jag berätta om torsdagen först.
På torsdagen hade jag en kund som ville ha håret färgat och klippt. Så jag började med att klippa hennes hår kort. Det skulle vara kort vid öronen så det inte hängde över öronen. Sedan skulle det vara kort i nacken, varefter jag klippte helheten med våningar. Som också skulle vara kort. När jag sedan äntligen fick börja färga så färgade vi en del av pannluggen med blondering så vi skulle få det ljust. Helheten blev choklad brun. När jag sedan fick tvätta bort denna kombination av färgen så skulle jag ännu färga på det blonda med rött. Slutresultatet såg bra ut fast jag själv säger det.
På fredagen samarbetade jag med min handledare morgonen och så städade jag lite i salongen inför helgen. Så de skulle ha det enklare på lördagen. :) På eftermiddagen fick älsklingen idé att komma in till salongen och se om jag hade tid att färga hans utväxt. Så jag frågade handledaren om jag fick färga det och hon sa att jag gärna fick ta och öva att färga igen. :) Så jag började med att blondera älsklingens pannlugg och sedan färgade jag helheten lila igen. :) Det blev också bra. =) Han ville färga sig för att få massagen som vi gör då vi tvättar med shampo och när vi sätter balsam till slut. :P

Öppet hus!

Igår skulle alla elever vara på plats i vår yrkesskola. Vi hade öppet hus så föräldrar, mor- och farföräldrar och vänner fick komma och se hur det går till i typ salongen då. Eller så fick man nog komma och klippa sig eller färga sig. Chaufför eleverna var och visade var man skulle parkera och el-eleverna höll på med eget i hallen. Som också fordonsmekaniker och maskin&metall eleverna var i hallen. :)
Jag hade en damklippning halv tolv. Annars visade jag nu runt älsklingen i salongen och talade med klasskompisarna som man inte har sett på hela perioden då vi har haft praktik. =) Denna dag var helt rolig. Lite annorlunda mot det att man har varit på en salong och följt med vad man gör i en riktig salong. :)

Vi två!<3

Här kommer en bild på mej och älsklingen innan jul. Då vi inte hade nånting att göra så vi låg och mysade med varandra. Vi två för evigt!!<3<3

Julgranen!

Julgranen vi hade i år. Julen 2009!
Älsklingen var efter den och vi dekorerade den tillsammans! ;)




Ledigheterna förbi!

Nu är ledigheterna förbi igen för denna gång. Då menar jag julen och nyåret som sagt. Inte länge mer så åker älsklingen hem och det vill inte jag. :( Jag vill att han skall stanna hos mej ännu längre. Jag kommer att sakna honom massor när han åker hem, men det är bara några veckor så åker jag till honom. :)
Julen gick helt lugnt och ingenting större hände. Vi firade julen hemma med mamma, men vi var på besök här och där på juldagen. På julen hade vi bastu, åt julmat och sedan fick vi julklapparna.
Nyåret firade vi hemma med att skjuta raketer, äta och bara hålla sällskap av familjemedlemmarna. Senare på kvällen åkte vi för att se var det skjuts raketer och sedan till vår storebror. Där skjöt vi raketer med dem och satt som sällskap. Det var roligt. Tog några men inte nå mycket. Senare på natten kom vi hem som vi hade sagt till mamma. Och hon sov när vi kom hem för hon skulle jobba nästa morgon. Nyårsdagens morgon. :)

RSS 2.0