Stress!

Har inte haft tid att blogga idag! Jag har varit på praktik i 10 timmar och efter det kom jag hem. Har inte haft tid fast jag var hemma i typ en halv timme. För vi diskuterade med mamma igår när jag läste ett reklam blad att jag blivit förtjust i en tröja som jag såg där. :)
Så vi åkte och handla direkt ungefär som jag kom hem. Jag var hemma så länge att jag hann byta kläder och efter det röka en cigarett. Så vi åkte lite över sex på kvällen. Och hemma var vi omkring åtta på kvällen. Så det tog två timmar när vi var och handla. :)
Jag handlade en tröja och saker till skolan. Vill ha häften och pennor så jag har det ifall vi skall ha teori i skolan. Så man har allt under kontroll. :) Tröjan är jätte varm och fleece. :) Jag råkade bara säga till mamma om att jag kanske ville ha en sån tröja och mamma sa att vi skulle köpa den om jag gillade den i affären. :)
Imorgon kommer det bilder på bloggen igen! Hoppas jag inte kommer ha så lång dag imorgon som jag hade idag. Har så massor att göra på praktiken nu under veckan. Min handledare har ordnat så att hon kan ta dubbelt med arbeten för att jag kan hjälpa till. :) Idag hade jag en egen kund eftersom det var en pensionerad frisör så hon lät en studerande klippa. :)
Imorgon skall jag ladda upp bilder! Det kommer bilder på korsstygnet och min tröja. Kommer säkert att fotografera en massa andra saker också. Men mera om det imorgon. :)

Frågestund!

Alla som nu är nyfikna över nånting får gärna ställa frågor. Jag sätter upp en frågestund igen. Eftersom jag funderar på vad jag skall skriva om. :)
Men som sagt ställ frågor! Det får handla om vad som helst. Jag tänker inte sätta nå kategorier på vad ni får fråga om!
Kommer att svara på dessa frågor direkt jag har tid. Kanske ikväll om det finns frågor, men jag kanske svarar på frågorna under veckan. Så det får vara en frågestund utan tidbegränsning. :)

Korsstygn!

Under tiden 25-28.8 2010 har korsstygnet gått framåt så här. :)



Diskat!

Söndags morgonen börjar med en kopp kaff, men sedan kom jag ihåg att jag lovat mamma att jag diskar innan hon kommer hem från jobbet idag. När mamma gjorde min favorit mat igår så lovade jag istället diska för henne. :) Så jag hoppas hon blir glad nu när jag har diskat. :)
Idag skall jag inte göra så mycket mera. :) Skall nog säkert åka och handla hundmat idag. Eftersom min bror skulle ge mat åt hundarna så var det slut, men båda hundarna fick riktigt tillräckligt med mat så de blev inte utan mat idag. :) Skall nog åka efter det så de får mat imorgon också. :)
Skall se vad jag gör senare, kanske jag skall sy lite korsstygn igen och sedan sätta in bilder här på den när den har framskridit en hel del. Jag tycker om att sy detta korsstygn. Jag och min älskling funderade att ge detta korsstygn till hans mamma i julklapp. :) Hon gillar också handgjorda handarbeten. :) Så vi skall nog ge den i gåva till henne. Och jag önskar mej mera korsstygn i julklapp så jag får fortsätta med det.
Och så skall jag sticka under hösten och vintern igen. Lilla R skall få yllesockor bara jag skall och hälsa på honom och hans mamma P. :) Lilla R är bara så söt så han skall få yllesockor så han inte fryser på vintern och P:s mamma kan inte sticka fast hon är mormor så jag får sticka sockor till R. :)

Mobb! (På skoj)

Vi besökte pappa igen med min bror. Och så var det ju helt okej att vara hos pappa igen. Fick frågat om en bokhylla som jag har läng varit intresserad över. Ifall jag skulle få ta den när jag flytta in i egen bostad. Men pappa kunde inte ännu svara på detta.
När jag var på väg ut på tobak med pappa och min bror, så konstaterade min bror att om jag på riktigt är såhär kort. När han är ett huvud länge än vad jag är. Och då brukar folk fråga om saken och man svarar själv att man är äldre. Menmen.. man kan ju inte vara lika långa. Det är ju vanligt att killar är längre än tjejer. :)
Om jag skulle få pappas bokhylla, så skulle jag ha färdigt egen tv, eget skrivbord, klädskåp och spegelbord (sminkbord). Så jag skulle inte behöva stressa med en massa möbler. Och så skulle ju älsklingens möbler också komma in i bostaden så som soffan och matbord med stolar. ;) Så vi har en hel del i förråd redan. :) Men jag förstår pappa att han inte är frivillig att ge bokhyllan när han själv har byggt den då han var ung. :)

Lång tid!

Idag har jag och min älskling varit ihop i 1år och 8 månader. Det känns som en lång tid tillsammans. :) Men jag är så lycklig med min älskling. Han är bara den rätta för mej. Kan inte säga något annat. :) Jag kan inte önska sig en bättre pojkvän än vad jag nu har.
Jag har inte tänkt på hela saken idag att vi varit så läng ihop. Vi har varit så lyckliga oberoende våra bråk och vad andra nu har påstått. Men man går vidare om man är på rikitigt de rätta för varandra. :)
Jag förstår mej inte på sådana personer som man är vän med. Och sedan kommer de när det blir bråk i vänskapsrelationen att det måste blandas ihop med ens personliga förhållande. Jag fattar inte varför människor beter sig så, menmen.. alla är vi olika och så är det ju allas egen sak hur de sköter sina saker på sina vis. :)
Tack älskling att vi haft så lyckliga tider. Jag vill älska dej ända tills jag dör! Du är den rätta för mej och vi behör ihop. Älskar bara dig min J! :)

Fredag!

Då var det igen en fredag. Hur snabbt går dessa veckor egentligen. Man hinner ju inte med så är det helg igen. Inte för att jag skulle få fira helg imorgon. Skall imorgon på praktik och skall då även ha två kunder. :) Har två unga flickor som jag skall klippa.
Det är pappas gamla jobbkompis som hämtar sina flickor för att klippas. Så det är nog bekant folk som jag skall klippa. :) Jag är så glad att min praktik går såhär bra.
Skall nog blogga under helgen, men när det blir vet jag inte. Skall besöka pappa imorgon. Eftersom min bror kom hem från Närpers på onsdagen. :) Men kommer nog blogga. :)

Denna kväll!

Nu har man då varit hemma en kväll utan älsklingen! Det känns tomt och konstigt att han inte är här och håller mej sällskap. Har suttit och sytt korsstygn under kvällen. Såg nog på samma på tv, men det känns inte lika som då älsklingen satt här med mej. Men jag skall bara bli van.
Jag och min älskling har 1år och 8månader på lördagen, men liksom jag hade tänkt så blir det inte firat tillsammans. Det gör ju inget egentligen, vi har ju en massa dagar att fira ännu. Eftersom vi har diskuterat förlovning, men vi har inte slagit fast någon dag ännu.
Jag vill inte att vi skall bestämma någon dag för förlovning. Eftersom jag vill ha det som en överraskning sedan när älsklingen friar. :) Allt har sin dag och sin tid! Kanske det händer snart, kanske det kan ta en tid ännu, men det är bäst att båda är klara då det sker. Jag vill inte att det bara händer då en av oss är redo. :)
Jag har sagt till älsklingen att vi inte förlovar oss innan vi har varit tillsammans minst två år. Jag tycker det går för fort om man förlovar sig för tidigt under förhållandet. :) Det skall kännas rätt och så skall man veta vad man gör. Jag vill inte pressa på älsklingen med denna sak. :) Det händer med tiden! ;)

24.8.2010!

Denna dag på praktiken gick otroligt snabbt. Det var en dag då det var nånting att göra hela tiden. Och så fick jag hjälpa både K och J. Så det har varit en rolig och händelserik dag på praktiken. Har inte haft någon egen kund. men jag är inte besviken för det. :) Jag gillar min praktik plats. :)
På morgonen vaknade jag vanligt. Där omkring sju och så steg jag upp. Älsklingen steg också upp samma tid för han åkte hem till Vasa idag. Han har nu talat en vecka att han skall ta en sväng hem, men det känns helt hemskt då man är van att han är här. :/ Kanske jag ändå överlever eftersom han sa att han skulle komma tillbaka till mej. :)
Idag skall jag nog inte göra nånting speciellt. Bara se på tv, sy korsstygn och ta det lugnt med min lille bror. Han har jag ju här hemma så jag är ju inte ensam. Måste även göra mat till mej och min lille bror. Annars svälter vi ju ihjäl. :P
Skall nog blogga senare. Men säger inga klockslag. Skall vara med min lille bror för det mesta idag. :)

Veckans medeltal!

Jag räknade veckans medeltal av veckan 33. Och resultatet var 6,71. Mitt medeltal av veckorna hålls ganska stabilt och jag är nöjd över det. Har inga krav på hur mitt medeltal skall se ut, men detta är mycket bra!
Kanske det med tiden stiger, men det får komma med tiden. Jag tänker inte kräva för höga tal. Har ju haft min blogg i ett år och det ser nog bra ut än så länge. :)

Hemma kväll!

Idag blir det en lugn hemma kväll. Sitter på vardagsrums golvet och syr korsstygn igen. Kommer att sy till klockan sju varefter jag skall se på "Sturm der liebe". :) En serie jag har sett på en längre tid redan. Jag tycker personligen denna serie är bra! :)
Skall nog senare ikväll mysa med älsklingen! Skall även koka kaffe klart till klockan tie. Mamma bad mej att koka kaffe klart när hon kommer från jobbet. Det är bra då hon säger i förväg när hon skall ha kaffe när hon kommer hem från jobbet. :)
Älsklingen och min lille bror sitter och leker med legos. Det ser faktiskt bra ut när de sitter där och bygger med små lego klossar. :) Min bror har idag födelsedag så det är väl därför älsklingen leker med honom. :) Fast min lille bror fyller 13 så kan han ändå leka med legos. Han är ju ännu ett barn och när han nu vill leka så får han leka. :)
Alla skall få vara barn så länge de själv vill. Inte skall man tvinga dem att bli stora ännu vid 13 års ålder. Man hinner vara stor och vuxen länge. Men man skall vara barn så länge man känner för det. :) I alla fall tycker jag att det är sött när små syskon leker. :)

Klippt!

Denna dag  började helt normalt med tv och en kopp kaffe. Mamma var och skjutsade min lille bror till stan när han skulle till skolan. Själv har jag ledigt idag, men istället jobbar jag lördagar. Så jag har därför måndagarna lediga. :) Men det är riktigt skönt att ha lite ledigt i alla fall. Förra veckan var nog 6 dagars vecka, så det kändes tugnt.
Idag har jag klippt både mamma och min älskling. :) Jag klippte mammas hår nu kortare för att hon skall vara min modell när jag gör mitt yrkesprov i början på nästa månad. Så hon ville bli klippt innan jag skall göra permanent till henne. Och så var älsklingen av den åsikten att jag skulle klippa honom nu på samma som jag klippte mamma. :)
Mamma hon var riktigt nöjd nu när hon har den frisyr hon vill ha. Hon har varit in till en salong i stan för att få denna modell på håret, men de hade bara klippt lite topparna så mamma blev besviken att hon inte fick håret klippt så som hon ville. Och de tog 50€ för att klippa topparna.
Mamma kom in till salongen i januari då jag var på praktik. Och så förklarade mamma till min handledare hur hon vill ha håret klippt så jag fick klippa det till mamma. Mamma behövde inte betala nånting för det för det var en praktikant som klippte och vi använde ju inga medel. :) Och så var det ju mammas födelsedag då jag klippte det i januari. :)

Veckans Blogg!

Deltog på Victorias blogg i veckans blogg tävling. Och jag blev vald. :) Har aldrig tidigare deltagit i tävlingar eller i veckans blogg tävlingar så det var första gången jag deltog i veckans blogg och jag vann. :) Tack Victoria att jag fick äran denna gång. :)
Vi har gått med Victoria i samma klass i snart 3år. Vi hade en vandringsdag tredje dagen första året i yrkesskolan, då blev jag och Victoria vänner. :) Vi råkade ha samma åsikt av en sak och så blev vi vänner, varefter vi diskuterade som allt möjligt. :)
Victoria är en bra vän till mej! Vi har haft våra bråk, men som vänner brukar så klarar man upp dessa bråk och så fortsätter man som vänner fortfarande. :) Om man inte kan klara upp bråken så kan man inte kalla sig vänner, men jag och Victoria klarade upp vårt bråk!
Ta gärna en titt in på Victorias blogg. Den är en intressant blogg. :) Hon berättar om sina vardagar, skolan och annat som kan intressera vem som helst. :) Ni kan hitta nånting interessant att läsa om.

(Bild från Google)

Landskap!

Hittade några bilder från det som jag och älsklingen var ute och promenerade. Kanske man skall ta sig i nacken idag också och gå ut. :) Jag skulle så vilja ta nå bilder som jag kan ladda upp här. :)


Godmorgon!

Så har vi redan söndag idag! Veckann har gått fort, men man har nog gjort en hel del också. När man har varit på praktik hela veckan, förutom måndagen då vi var i skolan första dagen. :) Det har varit en rolig vecka. :) 
Har inte gjort så mycket nu under helgen. Igår var jag på praktik så där gick lördags morgonen helt enkelt. När jag kom hem var jag klar att kasta mej i sängen och bara sova, men jag var så hungrig att jag inte kunde sova. Jag frågade mamma om det passade henne att vi skulle åka till Borgå för att äta på McDonald´s. Det passade mamma riktigt bra, eftersom vi inte har varit där och äta på länge. :)
Ville till McDonald´s och äta för min brors ära. Han fyller hela 13 år på måndagen och jag tyckte att vi kunde fira honom lixom vi någon gång firat mej och min andra bror. :) Min lille bror åt för första gången sin hamburgare, som han inte tidigare har gjort. :)
Vi tog även en sväng till Hong Kong. Så vi gick runt där efter att vi hade ätit. :) Mamma var rikitgt nöjd när vi var in till Hong Kong. Hon hann se på en massa, men köpte även kläder till min lille bror. :) Jag köpte igen kläder till min älskling. :)
Nu skall jag ännu se en stund på jokakoti.fi. Det är även deras internet sida. Fina bostäder i Finland och även utomlands. ;) Gillar att se på bostäder när man ändå någon dag skall flytta i eget. :)


Praktik v. 33!

Nu har man då varit en vecka på praktik och roligt har det varit. Jag har haft en massa att göra och jag som tänkte att det skulle vara en lugn vecka, men jag visste nog att när M slutade så finns det arbete för en extra där. :) Så jag är riktigt nöjd att jag valde samma plats som senast. :)
Jag skall ha yrkesprovet 2.9. :) Så jag får fixat mitt yrkesprov innan jag skall opereras. :) Så jag är riktigt glad att allt gå så bra som jag väntade mej också, men jag hade ju ingen aning vem jag skulle ta som modell. Så jag får mamma som modell och jag skall göra permanent med stora spolar till mamma. :)
Har haft några egna kunder. Som jag tycker att det är helt bra att jag får göra några klippningar själv, men sedan att göra samarbete med handledaren är en bra sak också. :) Jag gillar ju att göra samarbete med handledaren för hon kan verkligen lära och så frågar hon alltid imellan teorifrågor. :)
Skall fortsätta vara duktig på praktiken. Hörs senare för nu skall jag äta. :)

En Award!



Tackar Sanna för denna Award!
När man får den så ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv
och sedan ge awarden till 7 andra bloggare!

1. Född som blondin.
2. Studerar till frisör.
3. Har en bil av märket Honda.
4. Favorit mat : Broiler och ris.
5. Har en underbar pojkvän!
6. Bor fortfarande hemma hos mamma.
7. Gillar att vara i Vasa.

Jag ger Awards till: Ann, Jennyh, Myzaan, Marie, Åsa, LinaVictoria

REGLER: Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den. 
Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av. 
Ge Awarden till 7 andra bloggsystrar/bröder och länka till dem. 
Skriva 7 intressanta saker om dig själv.

Skolan!

Nu har skolan börjat för denna termin igen. :) Vi var en dag i skolan, då skulle vi få alla papper som har med praktiken att göra. Det var avtals pappren och så yrkesprovs pappren. Att man skulle få allt fixat och skött igen under praktik perioden.
Imorgon är det igen praktik som gäller. Skall bli riktigt roligt att åka på praktik och så skall jag sköta mitt yrkesprov innan operationen. Kanske jag igen får en bra start på praktiken, men jag har som tur skött mina sjukledighets veckor så jag behöver inte ta stress att det skulle komma nå frånvaro. :)
Det var riktigt trevligt att vara i skolan idag. Man har fått se alla bekanta och vänner idag. Det var riktigt händelse full dag, när man var i klassen och skötte sina saker i kansliet så var nog helt tillräckligt för denna dag.
Jag fick även se Victoria idag också. :) Under sommaren har jag inte haft tid att träffa henne så ofta som vi skulle från första början. Vi skulle nog träffas mer, men jag har haft mina praktik perioder under sommaren och en massa annat. Men nu har vi ju sett varann och nu börjar praktiken så vi får vänta till början av oktober så är vi i skolan igen. :)
Nu skall jag se om jag kommer på nånting att göra. Vill inte sitta vid datorn då vädret är fint ute. Kanske jag bloggar senare eller imorgon. :) Jag hör av mej lite då och då att ni vet att jag är i liv. :)

Sista lediga dagen!

Oj, nu är det sista lediga dagen denna sommar. Snabbt har det gått. Man har gjort ett och annat under sommaren och det har varit en bra sommar. Man kan inte klaga att det varit dåliga väder. :) Det har ju varit varmt så de räcker. :)
Nu har jag haft min blogg i ett år och nån månad och fick 500 inlägg fullt igår. Så detta ninlägg är 501. :) Jag är riktigt nöjd över hur mycket jag har bloggat. Jag har tänkt att jag vill inte ta stress för bloggandet, men alltid är man nöjd då man ser resultat för sitt bloggande. :)
Imorgon börjar skolan igen. Så skall man åka till skolan för en dag eller bättre sagt några timmar. Så man får en massa papper om praktiken och annat. Sedan skall vi också höra på rektorn en stund. :) Skall bli helt roligt att åka till skolan och se sina vänner där. :)
Det blir en lugn start på skolgången. Vi skall ha en period praktik så det kommer bli roligt att få vara på sin praktik plats. :) Skall igen fixaså många kunder som möjligt, men jag gillar också att samarbeta med handledaren. Hon är bara så bäst. :)

Kaffe!

Det är nog skönt då man kan sitta vid datorn. Bara ta det lugnt och inte ha nå stress, i alla fall inte nu när det inte åskar och man har ännu några dagar ledigt innan skolan börjar. :)
Jag sitter och bloggar, men jag sitter och skriver med vänner på facebook också. :) Det är så roligt att sitta och skriva med vänner när man inte bejhhöver gör nå hemma. Jag diskade igår och idag har jag inget att göra. Bara följa med om åskan kommer tillbaka.
Nu sitter jag här och skriver med en vän. Hon frågar om jag kommer på kaffe med henne, men jag sitter ju och dricker kaffe som bäst. Så jag funderar ännu om jag åker på kaffe. Det skulle nog vara riktigt kul att åka och hälsa på henne, men jag måste ju tänka på våra djur också. :)

Åska!

Nu har det då åskat en gång igen hos oss. Jag har nu inte gjort nå speciellt eftersom det var åska. Jag tog vara på tiden och bloggade då. Jag sprang nog efter hundarna in och så bloggade jag. Kan ju inte ha ute hundarna då det åskar. De är ju rädda för åska så de skall inte plågas heller.
Det åskade nog inte så hårt som jag hade trott. Min lille bror berättade igår att det skall åska under helgen i södra Finland så jag kommer att blogga och sy korsstygn. :) Jag satt vid datron när det åskade, men eftersom vi har en mini lapptopp som har bra batteri så det håller i två timmar om den är full laddad. :) Så man kan bra sitta vid datorn när det åskar. :)
Älsklingen satte breved mej med sin dator, han har också en mini lapptopp som han beställde under sommaren innan han kom till mej. :) Tyvärr kan bara en av oss ha internet fast kopplad i datorn så det är jag som har internet som bäst. :) Men min älskling brukar inte behöva internet så jag får i lugn och ro blogga. :)
Nu skall jag se vad jag har för bilder på denna dator ifall jag skulle ladda upp någon bild. Jag satte ju upp bilder på mitt korsstygn, så jag hoppas jag får veta er åsikt och vad ni tycker om det. :)

Korsstygn!

Nu skall jag sätta upp bild här på hur hela duken/löparen skall se ut när den är klar. :)

Första bilden älsklingen tog på mitt korsstygn! :)

Korsstygnet då jag fått det lite längre framåt!

Korsstygnet då huset på sidan av är klar. :)


Livet! (Långt inlägg)

Har inte uppdaterat bloggen nu på några dagar ordentligt. Har bara inte haft tid och lust. Jag har som mer viljat vara för mej själv nu innan skolan börjar på måndag. Jag är en person som vill ha tid för mej själv och ta det lugnt innan skolan börjar. :)
Kommer nog att blogga, men hur aktivt det sker vet jag inte. Jag har ju bloggat massor under sommaren och nu när jag har älsklingen hemma hos mej innan skolan börjar så vill jag vara med han och inte sitta vid datorn. Hoppas alla läsare förstår det. :)
Jag har sytt på mitt korsstygn en hel del. Skall ta bild på den nu och så har jag en bild på den då den var helt på hälft och så skall jag ta bild på pappret där den är som klar. Så ni skall nog få se den , men när jag sitter och syr så vill jag bara inte blogga på samma. :)
Nu när skolan börjar med en period praktik, så tänkte jag att jag kan blogga på kvällarna. Kommer säkert att vara lika duktig som senaste praktik. Hade ju inte en ända timme frånvaro från praktiken och så vill jag fortsätta det också. :) I skolan skall jag fortsätta vara aktiv och duktig. För betyget kommer ju att hänga ganska mycket på första och andra  årets betyg. Så jag har möjlighet att lite bättra det. Allt för stora förändringar hinner man knappast få i tid, men kanske nå smått. :)
Jag tänker kämpa för min skola, att jag får ett bra betyg och en utbildning jag faktiskt vill jobba med. :) Jag vill inte just nu i alla fall ha nå annat yrke, men kanske jag ändrar mig i framtiden. :) Som sakt skolan skall skötas med omdsorg. Så man har möjligheter med jobb i framtiden. Jag skall försöka dra en likadan linje på skolgången i år som jag hade från förra hösten/vintern också. :) Kompisar finns i klassen, men ingen bästis ännu i alla fall!

10.8.2010!

Nu är det knappt en vecka sommarlov kvar, sedan börjar skolan igen, men vi börjar ju med en praktik period så det kommer att vara helt skönt. :) En dag till skolan och så på praktik så det passar mer än bra. :) Har nog varit och fixat 2 veckor av praktiken nu på sommaren så det skall vara nice att få åka till praktiken igen. :) Trivs på min praktik plats.
Har inte bloggat för jag hr inte haft inspiration. Har mera viljat sy på mitt korsstygn. :) Vill så gärna ha den klar så jag skulle få börja på ett nytt arbete. Jag tänker sy mer korsstygn så jag har något eget att ha fram i mitt framtida hem. :) Kanske jag idag skall ladda upp endel bilder som jag har kvar att visa. :)
Idag när det regnar här hos oss, så kan jag sitta vid datorn och ladda upp bilder och sy på samma gång. :) Älsklingen har inget emot det att jag sitter och syr. Han vill ju också se löparen när den är klar. :) Men han har nog tagit en bild på det som jag redan har sytt så jag kan sätta upp bilden på hur mycket jag har sytt och så skall jag ta bild på pappret som den är klar på. Så får ni se vad jag håller på med. :)
Bloggar igen senare. Ha det så bra så länge. :)

Uppdatering!

Förlåt, för det usla uppdateringen. Har bara inte haft lust att blogga just nu. Har bara tagit det lugnt och vilat. Jag skall blogga igen imorgon om jag orkar mer. :)
Har inte uppdaterat p.g.a. att jag håller på med ett korsstygn. :) Det skall bli en bordlöpare som går rätt över bordet. Mitt på bordet bara. :) Jag har sytt en hel del på det redab, ;)
Jag skall nog ha klar den innan jag flyttar hemifrån. :) Skall säkert sy korsstygn i framtiden en hel del. Vill så ha nå självgjort och handarbeten hemma hos mej då jag flyttar till eget. Jag har redan börjat spara ihop till egen lägenhet, lika har älsklingen också. :)
Gillar handgjorda handarbeten. :) Det är bara mer hemtrevligt att sy eget ch ha det fram i egna hemmet. :) Mamma har väggarna fyllda här hemma med självgjorda handarbeten. :)

Mikrovågsugn!

Mamma och mina bröder var förra helgen och handlade och då köpte de en ny mikrovågsugn till oss. Den är så fin att man är försiktig då man använder den. :)


Promenaden!

Bilder från promenaden då vi var ute och gick i byn med älsklingen. :)

Tog en bild på hastigets skyllten. I vår by gäller det att köra 50 överallt. :)

Ungefär 400 meter mot byn från oss så börjar hastigheten 60. Så man får köra 60 förbi oss.


Här har vi en bild då älsklingen gömde sig bakom en elstolpe. :) Och min skugga när solen var bakom mej. :)

På vår promenad så kom min lille bror och Nalle gåendes från andra hållet på vägen. :) Visst står Nalle snällt breve ägaren. :)


Pojkarna!

Idag har inte jag gjort nånting, förutom bykt en maskin kläder med våra kläder. Och så en maskin med baby kläder igen. Måste få bort säckarna från terassen så de skall sparas i nya lådor. :) Måste fundera var jag sätter alla kläder, men nu kommer jag på nånting. :)
Pojkarna har varit aktiva idag. Då menar jag min älskling och min yngsta bror. Min bror har aldrig varit frivillig att städa sitt rum så jag blev helt förvånad när han sa idag att han skall städa sitt rum. Min älskling har väl talat med min bror igår kväll, eftersom de körde in hela ved högen tillsammans. :) Det som fanns kvar då alltså. :)
Min älskling har till och med varit aktiv idag. Han har hållit på där uppe med nå apparater som finns i min brors rum och så med cd-spelaren i mitt rum. Sedan frågade min älskling mej om det fanns disk, så han skulle få diska. Aldrig att jag har hör en kille fråga frivilligt om det finns disk. :) Och så har min älskling sopat här nere i köket och vardags rummet. Han är riktigt på städhumör. :)
Jag får sitta och slappa då pojkarna imellan jobbar. Jag är riktigt stolt över killarna här hemma. :) Inte att jag skulle klaga för det att de gör nånting. Det är bara tråkigt att slappa på soffan och vänta att bykmaskinen skall vara klar. Nu vågar jag inte sätta igång bykmaskinen eftersom de har lovat åska till kvällen och natten. :(

Fråga?

Jag undrar över en sak, som en bloggare skickade till mej. Hon skickade en adress som gäller så här: Bloggtrafik.nu. Har någon provat denna sida och vad tycker ni om den? Jag har själv funderat och lagat ett eget konto på det. Men jag förstår mej som inte på poängen.
Om ni har blivit medlemmar av detta, så vill jag höra era bra och dåliga sidors åsikter om det. :) Skulle så gärna vilja veta andras åsikter om den sidan. :)

Varm te!

Nu om jag inte snart hittar på någonting att göra, så tänker jag se på Desperate Housewives igen. Men jag kan koka en kopp varm te. För jag är så otroligt fökyld och jag har inte sovit bra inatt. Jag har bara luggit och hostat så jag har sjuka magmuskler och lungor. :(
Så om jag skulle dricka en kopp varm te, så skulle kanske slämmet i halsen ge sig och jag skulle snart igen vara frisk. Har haft flunssa nu i en vecka och före det hade jag hela juni. Jag var typ 2veckor frisk och så blev jag sjuk igen. :(
Bara jag snart skulle bli frisk. Kan ju inte göra något så länge jag har flunssa. :( Så jag skall snart ta det lugnt, bara ligga i soffan med datan och så skall jag se på Desperate Housewives. :) Det är avslappande att bara ta det lugnt ibland. :)

Stan!

Vaknade omkring halv nie i morse. Och nu har jag redan hunnit ta en sväng in till stan med älsklingen och min bror. Det är inte många gånger jag åker tidigt om morgonen till stan, men idag hade jag en orsak. Tänker inte skriva den här, men det var personliga själ varför jag var till stan. :)
Det var inget allvarligt, fast det var personligt. Jag är nog helt frisk och allt är bra. Tänker bara inte skriva det här, för det är sånt som inte folk behöver veta. :)
Nu sitter jag och bloggar, för jag klarar inte av att göra någonting idag. Min akillessena som är opererad på mej när jag var 3veckor gammal vill inte sluta värka idag. Så jag får lov att ta det lugnt. :) Och jag skadade ju mina ledband i högra foten på våren så det är samma fot med opererade akillessenan så det ger värk runt hela vristen. :(

Min akillessena är opererad p.g.a. att den var för kort. Min fot hade vänt sig, så att jag inte skulle trampa på fotbottnet utan på ytter sidan av foten. Så jag kom in och blevopererad som 3veckor gammal. Så jag har 2-3cm med cilikon som förlänger min sena. :) Så om jag anstränger den för mycket så börjar den värka. :(

Unika besökare!

Nu har antalet unika besökare ökat för mej rejält. Jag har haft igår 39 unika besökare. Här tills har besökar antalet för en dag varit uppe i 16, men nu när den dubbelt upp. :)
Jag skall försöka fortsätta med att blogga bra, så jag har mina besökare och läsare kvar. :) Har förbättrat mitt bloggande en massa. :)

Ved!

Har varit ut och kört in lite ved igen. Jag orkade bara inte hålla på så länge eftersom jag inte hade ätit nånting ännu idag. Så jag körde in kanske 4-5 skottkärror med ved och efetr det kom jag in för att äta en köttpirog. :) Vi har inte mycket kvar att köra in, men en stund tar det nog ännu. :)
Min älskling stannade ute för att köra ved. Jag som vill se på en tysk serie på tv kom in för att se på det och äta. Älsklingen min förstår så bra att han låter mej se på tv. Jag har fastnat i serien med mamma, eftersom mamma alltid vill se denna serie ifall hon är hemma på kvällen.
Tyvärr jobbar hon kväll idag så hon ser det inte idag. Och när repriset kommer imorgon på morgonen så jobbar ju min mamma morgon. Så hon ser inte detta avsnitt som kommer idag. :( Men hon hänger nog med fast hon missar ett avsnitt. Man hänger ganska bra med i serien fast man missar ett avsnitt. :)

Sturm der liebe heter serien.


Serien  utspelas i ett hotell som heter Furstenhof. Och det handlar om en familj som har haft hotellet i sitt namn hela tiden. Men det har kommit andra karraktärer in med tiden. :) Det är en bra serie och den pratas på tyska. :)

Ledsen!

Nu har jag flyttat över bilderna på minnesstickan, men hur det gick till så höll jag på att sätta bilder i olika mappar. Det var nog en shock då jag såg att två viktiga mappar var borta. :( Det var två mappar som betydde mycket för mej!
Dessa två mappar var bilder från sommaren nu, men så var det en mapp med bilder på mej och min älskling. Så det tog en stund för mej att fatta att dessa bilder på riktigt var borta. Jag som ville just spara alla bilder så att jag flyttade dessa på minnesstickan så försvinner dem. :(
Kanske det kommer nya och finare bilder, men bilder från sommaren får jag inte ifall de inte finns kvar på kameran. Och det skulle vara så bra. Jag har en del sommar bilder i olika mappar så det har jag minnen för gott. Nu är det bara det att jag inte har kvar bilder av mej och min älskling.

Mol.fi

Har sutti och kollat på Mol.fi. Jag tänkte att jag i god tid skulle se om det finns lediga arbets platser, men jag hittade bara arbets platser inom frisör i södra Finland. Och jag som inte tänker stanna kvar i södra Finland blev en aning besviken.
Jag såg även om det fanns lediga arbets platser i Österbotten, men till min besvikelse lite till så var det inte utsatt i Mol.fi någonting om arbeten inom frisör på internet. Så nu vet jag att när jag börjar jobba måste jag kolla inne på salongerna och på anslagstavlan på arbetskrafts byrån. För alla har nödvändigt inte information på internet.
Jag skall nog fortsätta se det med jobb, men kanske inte mera idag. Kanske jag kör in lite ved och laddar upp bilder här på bloggen. Jag har ingen lust att göra så mycket nu när jag bara sitter och hostar och det vill inte ta slut på något sätt. :(


Bild tagen i brorsans bil!


Hej bloggen!

Tisdags morgonen har börjat som vanligt. En liten kopp kaffe och gott sällskap med mamma och brorsan, även älsklingen min tog en kopp kaffe idag. :) Inget speciellt har hänt under morgonen. Och under dagen vet jag inte vad vi skall göra, kanske bara slappa här hemma.
Nu är jag och bloggar i mitt egna rum, när jag fick vårt internet äntligen att fungera här. Det var nog lite stridande med det, men till slut ville det nog börja fungera. :) Jag gillar inte vårt internet för jag kan inte kommentera tillbaka till folk. Men det får jag ta när jag igen är nere på mini lapptoppen. :)
Bloggar på älsklingens dator så det går lätt att skriva. Jag gillar inte knapparna på mini lapptoppen för de är så små och nära varandra. :) Om internet fungerar nå bättre på denna under dagen skall jag kanske ladda upp bilder. :)
Bloggar igen senare. :)

Duktig!

Nu har vi varit med mamma och tvättat mattor. Jag känner mej riktigt duktig, eftersom mamma har ont i armen så jag bar upp en del och torka. Medan min älskling nog också bar upp en del och torka på ställningarna. Mamma var också nöjd så jag är glad. :)
Vi åkte med två bilar. Vi lastade in hälften i min bil och den andra hälften i mammas bil. Mamma åkte först iväg för hon skulle köpa tvätt medel, medan jag, min bror och älskling väntade att vi skulle åka då mamma hade hunnit in till stan. :)
När vi nu kom hem så räknade vi alla mattor som vi hade tvättat. Det blev sammanlagt 13 mattor. Så jag är riktigt nöjd över hur mycket vi tvättade. Pojkarna tog ett dopp på tiden som jag och mamma tvättade alla sista mattor som fanns kvar att tvättas. :)
När vi nog var klara så åkte vi iväg. Jag och älsklingen tog en sväng vid gravgården, där min vän vilar i fred. Han hade även nu fått en gravsten. Det är nog över ett år sedan han dog, men jag vill alltid som tradition besöka hans grav. Och min älskling är så försåelig så han är vid min sida då jag besöker gravgården.

Frågestund!

Nu skall jag ställa till med min första frågestund här på bloggen! Så alla som vill kan ställa vilken fråga som helst till mej. Jag svarar på dessa frågor imorgon! Så ni har denna dagen på er att ställa frågor. :)
Det får vara frågor om vad ni än kommer på. Jag svarar till alla, till och emd anonyma. :) Anonyma får svaret som inlägg på min blogg.
Ha en trevlig dag med att ställa frågor! :)

V. 30!

Medeltalet av vecka 30 är 8,71. Det var ett högt medeltal denna gång och jag är stolt över min prestation för bloggen. Skall fortsätta med detta bloggandet att det kommer några inlägg i dagen. Så jag håller bloggen uppdaterad. :)

Tack till alla läsare!


Skolning! (långt inlägg)

Har skolat min bror med Nalle. Han kan inte riktigt det där med hur man leder en hund, så jag gick med hans hund ut till vägen och hem igen. Det var för att visa att han hela tiden håller komandot över hunden. För om han ger lite chans till hunden, så börjar den dra eller leka med kopplet.
Jag gick då så att jag hade hunden på min vänstra sida. Jag visade min bror att han måste säga nej till Nalle då han börjar bita i kopplet. Om hunden inte lyder då så sätter man den och sitta för att fundera över vad den gjorde fel.
Sedan tog min bror ett försök, för att visa mej att han förstod att hunden skall gå på hans vänstra sida, bredvid honom. När jag var övertygad över att han klarade av att gå med Nalle så fick han gå ut på den allmänna vägen. Jag följde även med hela tiden på gården när han gick på vägen.
När min lille bror var ute med Nalle, kunde jag ta ut Pelle. Jag tycker att båda hundarna skall få lika mycket uppmärksamhet. Pelle som är gammal och har varit hos oss i 8 år så tycker jag han inte skall bli utstängd. Pelle är ju en gammal hund och när vi nu har en valp också så blir han ju mycket lätt svartsjuk. Så jag tog ut Pelle på gården och sedan började jag borsta honom, för han får alltid sådana där underliga hårtoffsar i pälsen.
Nu har vi haft ut båda hundarna för idag och springa, så de kommer att sova mycket bra inatt igen. Det är så enkelt då min bror går ut med Nalle, som jag kan ta ut Pelle. Annars fungerar det inte, eftersom Pelle är nyfiken på Nalle. :)

Hos pappa!

Dessa bilder är tagna hos pappa!

Prydnads grodan i pappas blombänk. :)

Blomkruka med plastblommor. På vänstra sidan av den ser man en leksak som skall spännas fast på barnvagn. :)

Bild på pappas katt. De har två likadana katter. Dessa katter klöser.


Pappas bokhylla full som den är. :)


Älsklingen!

Här kommer en bild på min älskling då vi var hos pappa. :)

Bilder!

Bilder tagna på pappas hus! Så jag skall ladda upp bilderna nu! :)

Det är en del av huset.


Andra delen av huset. Bakom mej när jag  tog bilden hade jag berg.


Eftermiddagen!

Nu har jag, min älskling och min bror besökt pappa. Det var nu inget speciellt igen, men jag tyckte man kunde besöka honom nu när han ändå skall jobba från och med imorgon. Så man fick lite veta hur deras resa hade varit som de gjorde förra veckan. :)
Pappa och hanss nya fru tog en liten roud trip med husbil. De åkte hemifrån längs västkusten upp till Lappland och de skulle ta en sväng över till Norge, men de hade lämnat bort den delen. Så de kom hem med östkusten. Så de körde som runt hela Finland. :)
Det gjorde pappa aldrig då vi var små, att vi skulle ha kunnat åka iväg med en husbil och bara åka. Sedan övernatta på ett camping område. :( Men det är gammalt så man skall inte fundera på sådant nu mera. Jag är bara besviken på pappa att han inte kunde göra resor med oss barn utan nu när han är ensam med sin nya fru så kan de resa typ hela tiden eller åka på kryssningar. :)
Tog en hel del bilder hos pappa, som jag kommer att ladda upp här. Så det kommer jag att hålla på med nu under kvällen. Jag skall även ut och gå om jag inte hittar på nått annat att göra. :)

01082010

Nu har det då bytt månad. Tiden går nog så fort, i alla fall sommarlovet går hemskt fort. Man hinner njuta av den mycket varma sommaren några dagar, sedan kommer det svalare väder. Jag har inte mycket njutit av den här sommaren i år, men man kan inte säga att det skulle ha varit en dålig sommar heller. :)
När vi nu är inne i augusti, så kommer ju sommaren snart att vara slut, men det är ju bara bra. Sista året i yrkesskolan börjar ju också nu i höst. Man har inte mycket tid att bättra sina betyg, men jag tänker i alla fall göra mitt bästa för att hålla mitt betyg fint. Jag skall nog fortsätta vara ivrig i skolan och sköta mina praktik perioder så bra som senast. :)
Även att jag har vänner i klassen så kommer jag att konbcentrera mej på skolan mer. Jag har ju fått uppklarade bråken också som var i klassen under andra året. Nu tänker jag koncentrera mej på skolan som senast. Jag klarar mej ensam, men jag har vänner som bryr sig också. Tack till alla i klassen på tvåan som litade och trodde på mej! Men jag är otroligt glad att jag fått uppklarat msisförståndet mellan mej och kompis som var orsakat av en person som inte förstår hur man beter sig mot sina vänner. :)
Skolan kommer forst, sedan kommer allt annat. Jag kommer ha en massa stress under sista året i yrkesskolan, men jag skall blogga och prata med min underbara pojkvän som kommer att stöda mej under mitt sista år. Jag vill bli en bra frisör så jag kommer att ha en massa att göra på fritiden som har att göras med skolan. Älsklingen har lovat vara på min sida och mitt stöd!. :)

Choklad!

Älsklingen köpte choklad, men vi har inte ännu ätit det. :) Men det kommer att vara gott bara vi äter den. :)

RSS 2.0