Onsdag 31032010!

Dagen började med att jag var sur från första början. Jag fick spärr på mitt abonemang igår kväll när jag satt och talade med älsklingen. Så nu sitter jag utan taltid ända till 25.4. Det är ju bara en månad att vänta. Så har jag nog sms- paket men det finns 450 sms kvar att klara sig med. Hoppas jag nu klarar mej med det. Men att man kan bli förbannad på sådana saker som detta.
Jag gick till skolan i tid som vanligt. Och där hade jag nu ingenting att göra. Satte nu bara och läste dagstidningen. Som inte var nå intressant alls. :) Så tog jag kaffe rast där omkring nie för jag skulle få kund halv tie. Så jag ville ha en kaffekopp innan kunden kom. Det tog lite på 30 min att klippa kunden och sedan låta honom gå. Det var en av el-sidans lärare som var och klippte sig. Det blev helt bra. :)
Resten av dagen gjorde jag ingenting vettigt. Bara satt i salongen och försökte se klok ut. Men det lyckades inte riktigt. Jag sökte efter permanent rullornas lådor runt i salongen för det ser så tomt ut i skåpet. :) Jag fick även mina ögonfransar färgade. Nu behöver man inte använda mascara på en månad om inte till och med längre. Så jag var helt nöjd med dagen. :)
Vi hade även sista timmen hälsokunskap för i år. Och vi såg slutet av en film sedan fick vi typ gå.

Stolt!

Jag är stolt över mej själv eftersom mitt teoriprov gick bra. Jag fick en 2:a i det. Hade läst en gång igenom alltihop, men jag hade nog i mellanåt läst understäckade punkter. Jag fattades typ 10 poäng i provet för att få en 3:a, men som sagt har jag inte stora krav på mej själv. Jag går vidare med bondförnuftet och försöker göra mitt bästa. Så jag vill inte stressa med att läsa eller skriver de bästa i provet. Jag vill nu i alla fall bli godkänd. :)
Matematik provet gick inte så värst bra. Jag hade ju omtagningen i det på måndagen så jag blev underkänd en gång till. Så läraren skulle tala med specialläraren och se vad de ger mej för vitsord i hela kursen. Hoppas på att bli godkänd. :) För jag vill inte ha noll i någon kurs.
Lämnade även in mitt finska portfolio på måndagen. Det var så att vi i början av kursen fick veta att vi skall göra ett projekt, sedan skulle han se efter timaktivitet, men läraren ville också diskutera med oss om projektet och höra hurdana vi är att prata finska. Men vitsordet gick ju ut på det också att man hållit koll på våra papper som vi fått under kursen. Och eftersom läraren inte var på plats på fredagen så fick vi lämna in pappren till han på månadagen.

Landskap!

Har tagit bilder här runt omkring var jag bor. Typ för det att det såg så vitt ut och finns så mycket snö. :)



Datumet på bilderna stämmer inte. :P

1år 3månader!

Idag har jag och min älskling varit ihop 1år och 3månader. Tyvärr har vi inte möjlighet att vara tillsammans denna dag, men vi får fira alla såna här dagar på sommaren. Då jag vet att vi kommer att få vara tillsammans. Eftersom älsklingen blir färdig från yrkesskola nu på våren så kommer han att åka till armé i sommar. Så då kommer han på ledigheterna till mej. :)
Tiden har då gått fort. Man har inte märkt hur fort det går om man påriktigt älskar varandra och vill på allvar vara ihop så går tiden. Det är inte länge mera så får vi vara tillsammans. Fast det är helger som han kommer att ha ledighet i militären, så det är mer än vad vi nu har möjlighet att vara tillsammans. Sommaren närmar sig hela tiden och man sitter och väntar på det. Så man får tillbringa lite tid med varandra.
Så nästa höst är det ett år tills jag är klar utbildad i yrkesskola så jag får se vad jag gör efter skolan och var jag flyttar. Det vet jag att jag kommer försöka söka jobb. Men vad vi nu har börjat planera vår framtid med älsklingen så kommer det att se ut att vi flyttar nära Vasa. För där finns det jobb inom maskin&metall och inom frisör. Jag har ju tid att hitta platser där jag kan söka jobb. Och det är helt bra. :)

Lördags kväll!

Min storebror och hans flickvän hade varit ihop ett år igår så jag var där med min lillebror och firade det med dem. Det har nog gått fort ett år eftersom jag träffade storebrors flickvän första gången på sommaren, så de hade haft sitt förhållande hemligt i 3månader innan de berättade nånting. Så jag är glad över det att min storebror hittat en så trevlig flickvän som han har nu. Hon är nog helt annan sort än den förra han hade.
Denna flickvän kan man tala med och man kan åka till dem när som helst, det kunde man inte då han var med den förra. Jag vet inte vad hon hade emot det att om man ville åka dit på kaffe så kom det alltid ett svar att de inte är hemma. Hon som min storebror är med nu säger att man skall komma på besök oftare. Så att man inte bara sitter hemma.
Där har vi firat på sommaren, lilla julen och nyår. Så det är helt annorlunda nu att vara hos sin storebror än vad det var tidigare. :) Och det är roligt. :)

Lördag!

Det kommer inte bli en lördag då man kan slappa. Utan man måste läsa till prov som man skall ha på måndag. Inte skulle jag orka läsa till prov på en helg då man lika bra kan vila och ta det lugnt, men det är nog alldra bäst att man läser i alla fall en gång igenom allt och övar lite till matematiken så jag nu skulle bli godkänd. För jag vill inte ha nollor i några ämnen heller. Jag får nu se hur det blir nästa period.
Vi skall nästa period ha engelska, fysik&kemi och modersmål. Modelsmålet kan inte vara så svårt men de två andra ämnena tror jag att jag inte klarar. Har alltid haft svårt med engelskan, men jag skall försöka göra mitt bästa. Fysik&kemi kan verka svårt men om man nu skulle förja med på timmarna som senaste år så kommer jag ändå bli godkänd. För i fjol klarade jag nog det på något sätt. Jag skall bara inte ta stress av det. Det får gå med egen tyngd det också.
Skolan går nog annars helt bra. Jag tycker bara inte om läsämnen, men man måste ju nog stöka undan dem också. Annars blir man ju inte klar från yrkseskolan och jag vill nog bli klar. Det är ju helt onödigt att gå skola om man vet att man inte kommer sköta sin skola. Jag har nu försökt mitt bästa i allt och jag är inte så krävande hurdana vitsord jag får utan mer har jag poängen där att jag själv lär mej. Och vitsorden får vara allt mellan 1-3, eftersom vi har en sådan skala. Jag vill nu bli godkänd i alla fall. Det är ju det viktigaste att man själv lär sig och sedan blir godkänd. :)

Prov!

Hela helgen kommer att gå till det att jag skall sitta och läsa till två prov. Jag skall ta omtagningsprovet i matematik på måndags morgon. Och så har vi teoriprov i yrkesteori. Så vi skall ha prov i hårbottens hudsjukdomar och lite med olika loppor och löss. Så jag kommer säkert bara uppdatera kort under helgen. Jag skall nog läsa till matematiken så jag skulle bli godkänd denna gång och sedan skall jag läsa till teorin så jag får ett fint vitsord. Eller så visar jag bara att jag försökt mitt bästa.
Jag har nog skriv- och lässvårigheter så jag får bara försöka att visa mitt bästa i båda provena. Jag vill inte stressa och så vill jag inte ta extra press för prov. Jag läser nu några gånger igenom under helgen och så gör jag mitt bästa i proven. För jag har inget huvud som jag kan preppa allt i och sedan ta fram det på prov tillfället. Det går bara inte. Men det får gå med egen tyngd. :)

Denna dag!

Idag hade vi två timmar matematik och det var allt. Det var från 8.15- 10.00. Sedan fick vi sluta. Eftersom vår finska lärare är på resa så var inte han i skolan och höll timme för oss. Jag var igen flitig på matematik timmen som vanligt. Jag repeterade inför omtagningsprovet som jag skall ha på måndag.
På nians rast var jag till kafeterian på skolgården med Pjumas. Där satt vi och talade, men efter att jag hade druckit mitt kaffe fick vi till rökrutan för att jag skulle röka. Där på samma frågade Victoria (Pjumas) om jag skulle vara snäll och köra hem henne idag.
När vi sedan fick sluta så träffade jag Victoria i korridoren, varifrån vi gick upp en snabb sväng till internatet tillsammans efter mina saker som jag skulle ha med hem. Så gick vi ner till bilen och körde iväg. När vi närmade oss Victorias hem så frågade hon om jag ville sitta som sällskap och jag hade ju inga bråttom nånstans så jag kunde helt bra sitta och tala med henne. Det kändes helt som förr att sitta där hos henne och tala om allt. Klassen och skolan för det mesta men nu talade vi allt annat också.
Det hade gått tre timmar utan att man märkte klockan alls. Men det var nog roligt att sitta där och tala när man inte har gjort det på länge. Jag behöver inte bli bästa kompis med någon men jag vill behålla mina vänner så nära det är möjligt. :) Alla är så värdefulla för mej, för vänner kommer och går, men dom rätta stannar kvar. :)
Tack Pjumas för denna dag! Sällskapet, kaffet och det goda humöret! :)

Min blogg!

Som ni säkert alla har märkt så har jag en hel del bilder på våra djur här. Men jag är en djurälskare och jag kan inget till det att jag vill dela med mej om våra djur. Bilder och det hur de mår. Så jag håller min blogg om djur, skolan och fritid. Såklart det också kommer inlägg om det hur mycket jag har haft klippningar på fritiden. Men som mäst kommer det att handla om skolan och våra djur. Hoppas det finns andra också som är djurälskare. :)
Min blogg kommer nog att ändras lite imellanåt med mina inlägg, jag skall nog försöka variera lite så det inte bara är en och samma saker som jag skriver och visar om. Utan jag vill att min sida skall vara mångsidig och intressant. Så kategorierna berättar en hel del om det vad det finns att läsa om. Jag har drömmar och planer över framtiden men det får jag ta senare under tiden som jag ahr min blogg. Men hoppas ni ändå gillar min blogg. :)

Nalle när han är ute!

Bilder på Nalle då han är ute och mår bra när han nyligen har fått mat. :)


Flick kattungen!

Här kommer 2 bilder på den 3 veckor gamla flick kattungen som föddes 4.3.2010. Denna kommer att få ett hem hos en av mina klasskompisar. Så jag vet att hon får ett bra hem. :)

Hon är så söt i ansiktet.

Här på bilden syns nog de andra också, men lilla flickan står på de andra. :)

Skoldagen!

Tänka sig så är det redan torsdag, men det känns inte alls som det när man inte har varit i skolan på två dagar. Okej, det var häftiga elva elever i skolan idag, fast vi är 15 stycken i klassen. Så man undrar var alla håller hus. Man borde ju ta detta på allvar om man tänker få en utbildning och så vidare. Men jag kan inget till det att jag vill ha min näsa fixad och må bättre. Eftersom jag inte får tillräckligt med luft så orkar jag inget.
På morgonen var vi två timmar i salongen. Där gjorde vi olika special permanent övningar på dockhuvud. Det var inte så roligt när man redan hade gjort dem en gång tidigare. Och så var det redan 10:ans rast, då gick jag på kaffe och så såg jag vänner i kafeterian. Så jag talade med dem över rasten. :)
Sedan hade vi tre timmar gemensamma ämnen. Första timmen som började 10.15 (finsk tid), såg vi på en film som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men jag fattade inte poängen i filmen för jag missade början på den. Nu har vi bara 10min kvar att se av den. Så jag hann nog inte se så mycket av den, men jag klarar mej. Sedan hade vi två timmar finska, men där såg vi också på film och så fick vi hemuppgift för att vi inte har finska imorgon. Vår finskalärare skall vara i Danmark hela helgen så han åker imorgon. Filmen vi såg var någon finskfilm så den var inte så bra. Som jag tyckte i alla fall.
Två sista timmarna var vi igen i salongen och vi skulle fortsätta med special permanenterna, men jag sa till läraren att jag inte vill göra det hela tiden. Jag har det felet att jag blir bara sur ju mer jag gör det. :) Så jag tog det bara lugnt i salongen. Vet inte om läraren gillade det eller inte. Men hennes ege dotter stod från 14.20- 15.00 och sa till läraren att kan vi inte få sluta redan. Så man blev störd på det.

Internatet!

Nu är man då igen på internatet. Har mått helt okej idag, lite värkhar jag haft i näsan, men det är helt normalt eftersom de granskade igår och då blev ju mina hinnor i näsan mycket ömma. Medan de gjorde den där granskningen så hade de ju inte tillräckligt med bedövningsmedel så därför tog det också sjukare. Men mamma gav lov att jag fick åka till internatet idag.
Kom till internatet lite före halv sju på kvällen (OBS! Finsk tid). Har inte gjort så mycket. Flyttat över bilder från kameran till datorn och nu har jag då satt in några bilder. Skall se hur jag hinner sätta in dem här. Nu har jag sett på tv en timme och tänkte att jag nu kan sitta en stund och blogga. Ifall jag skulle sätta in ett apr bilder till. Men jag skall nu se det ännu.
Skall även gå coh lägga mej tidigt igen. Jag har den vanan att jag lägger mej tidigt på internatet för att orka gå upp på morgonen. Man kan ju vila ut på helgen, men jag vill ha 7-8h sömn per natt. Annars orkar jag inte, det har jag märkt. Och jag har börjat sova mera eftersom jag har så tugnt att andas så jag orkar inte vara uppe och så är jag hela tiden så slut och trött. Men vi kom fram till det med mamma att jag inte får tillräckligt med syre därför har jag det tugnt och är trött.

Kisu!

Vår skygga kisse. Man får inte ofta bild på henne, men när man får henne i famnen så är hon otroligt tam. Hon är som ingen vildkisse fast hon är skygg.


Vårt hus!

En bild på vårt hus framifrån. Har fått batterier till kameran så kunde ta en massa bilder idag. :) Den vita kissan Julia har också kommit med på bild!

Helsingfors!

Nu har jag kommit hem från Helsingfors sjukhus. Läkaren kunde inte göra mycket annat idag än sända mej till labben för andningsprover och sedan granska och se hur det är i min näsa. Det jag fått höra i Lovisa och Borgå var nog helt geggamoija. Läkarna i Lovisa och Borgå sa att man kan fixa det med en liten process, men sanningen är att man måste söva ner mej och sedan operera.
Måste på denna operation i höst, som betyder att jag skall sen ännu ha 2veckors sjukledighet. Synd att det inte gick att göra så som de hade sagt i Lovisa och Borgå. För jag skulle så vilja ha detta undanstökat så jag kan fortsätta leva utan att tänka på operationer hela tiden. Men man måste nu leva med det ännu ett halv år.
Idag var jag på andningsprov, d.v.s att de mätade hur mycket jag kan andas med den igentäppta näsborren. Men proverna sa inte nå bra. Så var jag in till läkaren och han såg i mina näsborrar och konstaterade att den andra var täppt. Mera än så kunde han inte göra. Han ville ju nog se hur det såg ut bakom bråsket men det tog otroligt sjukt så han satte bedövningsmedel för att komma ända bakom att han såg.
På vägen hem hade jag jätte ont, svindel och illamående. Så mamma sa att jag skall stanna hemma imorgon, ifall jag får illamående och svindel. Det kan ännu vara ont i näsan imorgon. När det redan nu är ont så kanske det är det imorgon också. Så jag tror på mamma och stannar hemma fast jag inte skulle vilja det.

Ny design!

Nu har jag äntligen fått en ny design. Som jag så länge har väntat på och försökt själv, men jag kan inte sådant. Sedan fick jag sagt till älsklingen att jag vill ha ny design. Och vad gör min älskliing, jo han gör en design till mej så gullig som han är. :) Så jag får tacka min älskling för den fina designen.
Jag har tyckt om alla hans förslag, men denna design har han själv bestämt att skall vara nu. Han har nog gjort en hel del designer, emn jag sa att han får bestämma vilken han sätter här. :)
Nu skall jag inte tala mer om designen. Skall byta design igen när jag får älsklingen att göra det. Han kan det nu så jag är stolt över honom. :)

Födelsedag!

Idag är det då 21032010. Det betyder att jag har födelsedag. Fyller hela 20år idag som jag tycker är helt okej. Det är ju halv vägs till 40. :) Men jag tar ingen stress med åldern. De kommer alltid ett år till varje gång man fyller. Och man har ju födelsedag en gång i året.
Jag skall inte fira min födelsedag på något speciellt sätt. Bara vara hemma och sedan besöka pappa på eftermiddagen. Jag har alltid haft det samma att man åker på födelsedagarna och julen att man iallafall besöker pappa. Hos mamma är vi ju hela tiden så det är inget speciellt. Men nu firar vi alltid märkes dagarna med mamma också. Inte är det bara pappa som vi firar med.
Jag vet inte om vi skall besöka farmor idag eller så får hon komma till pappa. För att deras sandväg som man kör till farmor är alltid på våren jätte mjuk och dålig att köra. Så kanske vi får henne till pappa och fira min födelsedag. :)

Lördag!

Har inte gjort nå mycket. Har bara varit hemma och tagit det lugnt. Var och handla med min bror men annars har jag nog varit hemma. Det har varit riktigt skönt att bara vara hemma. Men har ingenting att göra men det är inte så farligt.
Min mobiltelefon har tagit och gått sönder nu helt. Så jag kommer inte att få in nå mer bilder under denna helg. För min telefon vill inte gå på. Den har fått helt allvarliga skador, så jag har mammas telefon nu. Men den går tills jag får sparat pengar till en ny telefon. Och jag vill ha en slide. :)
Nu skall jag vänta att jag får gå till bastun. Så jag skall fortsätta ta det lugnt. Och inte stressa med nånting. :)

God morgon Bloggen!

Nu är det då lördag igen. Vet inte vad jag skall göra idag. Jag skall ta nya bilder på de små kattungarna, men mera än så vet jag inte. Skall bara vara hemma idag och slappa. Ikväll skall jag bada bastu och se på tv. Så jag skulle bli bättre med min flunssa. Har fått flunssan igen.
Inatt har man sovit som en stock och det märks för man är piggare och gladare. Men hes vill jag bli lite då och då. Det märkte jag när jag talade med mamma när vi satt och drack kaffe. Men lite hes skall man vara i mellan. Så man vet att man har flunssa.
På tisdagen skall jag på näs operation. Det är som lite pirrigt i magen hur det skall gå. Men mamma har varit med patienter på samma behandling och jag kommer att få åka hem samma dag. Men jag är nog nervös inför detta. Det är en liten operation, men för mej är det en stor. Kommer äntligen att få andras med båda näsborrarna. Har ju haft den vänstra näsborren täppt gud vet hur läng. Så läng att jag inte minns heller.
Kommer nog att blogga under dagen. Men nu skall jag se på tv. :)


Nalle!

Här kommer det nu bilder på vår nya hund. Nalle som han heter. Han är inte mer än 12 veckor gammal. Så han är en liten valp ännu. :)

Ursäkta att den är lite suddig. Tagen med telefonens kamera.



Skoldag 19032010!

Vi hade skola i fyra timmar idag. Det var helt okej i skolan, fast vi satt två timmar på datorer. Men man kan ju inte alltid ha nå grammatik heller. Utan nu var det helt bra i skolan.
Två första timmarna hade vi matematik. Jag räknade 20 uppgifter på två timmar. Jag höll nog på att ge upp med en uppgift men sedan när jag fick hjälp med den så gick de andra uppgifterna helt okej. Jag är ju i specialklassen i matematik för jag förstår inget om areor och volymer. Så jag klarade ju inte provet heller.
I finskan hade vi nu inte nå speciellt att göra. Vi skulle göra en fråga per man som vi tävlar mot läraren med. Men jag gjorde min fråga på första timmen och satt bara vid datorn den andra timmen. Det var nog ganska tråkigt. Läraren ville diskutera med oss en och en turvis. Så jag var ganska långt nere på listan när han tog oss i alfabetisk ordning. Läraren hade tappat bort någras projekt och så vidare. Men mitt projekt hade han inte tappat bort och han tyckte mitt projekt var bra. Jag hade bra med bilder och så hade jag en enkel text som man förstod sig av. :) Så jag kommer få ett bra vitsord i finskan vad läraren sa.
När vi fick gå så gick jag och en komis upp till internatet för att hämta det vi skulle ha hem och så åkte vi iväg. jag var efter min lillebror från skolan. Jag tog även en sväng in till salongen där jag var på praktik för att se om jag får vara där på onsdagar. Min handledare sa bara att vi skriver in i beställnings böckerna att jag är på jobb så ses vi i början på nästa månad. :) Jag var så överlycklig när jag får vara på min praktik plats, för jag trivs där. :)

Kattungar!

Nu kommer det ett par bilder på både pojk kissan och flick kissan. Båda kissorna far till Borgå. En klasskompis ville ha en flick katt och hennes kompis ville ha en pojk katt. De är 1vecka gamla på bilderna.


Dessa bilder är på flick kisson. :)


Dessa två bilder är på pojk kissen.


Blixten!

Nu skall jag lägga upp bilder på älsklingens katt, för jag tog bilder på den också när jag var hos honom på sportlovet. :)


Blixten i älsklingens famn.


Hemma!

Nu har jag varit hemma nån timme. Men jag har suttit och talat med mamma och så har jag lagat bilen. Mitt slaskskydd vid fram ringen på bilen hade tappat skruvarna så jag måste sätta nya skruvar där för att den inte skulle lossna om jag hamnar igen backa då jag har snö bakom ringen. Idag när jag backande bort den från parkeringen vid skolan vände den sig imot fram ringen så det hade ett otroligt oljud. Men jag fick det fixat. Nu har jag då sättit nya skruvar ooch så skottade jag upp parkeringen på gården så min bil inte står i vägen för någon. :)
Kommer att sätta in bilder så fort jag har skickat över dem på den andra telefonen och sättit fast sladden i datorn så jag får överflyttat dem från telefonen till datorn. Skall även skriva om denna dag i skolan.

Vår klass!

Jag fattar inte mej på poängen i att tala bakom ryggen på sin kompis. Jag kan erkänna att jag någon gång gjort det men jag har lärt mej att det inte lönar sig. Men just med tanke på att en i klassen talar ögonen och öronen fulla bakom ryggen på min kompis. Jag fattar inte henne. Man kan väl gå och säga rakt i stället. Jag är ingen bank där man kan panta sina skitsnack.
Sedan igen finns det några i klassen som inte kan annat än tala skit och sedan när de säger nånting riktat till en person så fattar alla andra typ i klassen förutom den det handlar om. Men när man följer med vad de talar så är det alltid typ samma saker de har så roligt till. Men jag kan inte fatta att personer inte märker att det talas om dem och skrattas till dem.
Man behöver ju inte vara bästa kompis med någon om man inte vill. Man kan vara kompis med alla i klassen och inte ha en bra kompis som man har att springa då man kommenderar. Jag har aldrig fattat mej på folk som kommenderar och säger hur en kompis skall klä sig eller hur hon/han skall betee sig. Som med vissa så kan de inte vara kompis med alla utom måste ha typ sin kompis som nån springflicka, för att man själv är så lat att man inte orkar gå ett par steg. Men alla som känner sig som springflickor för sin kompis kan fundera om det nu är en bra vänrelation eller utnytjning. :)

Onsdag!

Skoldagen var inte så bra eftersom jag hade lite huvudvärk, men just innan sista timmen alltså innan hälsolära timmen hann börja så blev min huvudvärk bara värre. Och så var luften också dunken i klassrummet så jag öppnade fönstret för att luften skulle bytas, men det fanns några i klassen som inte ville ha upp fönstret så de stängdes ganska fort efter att jag hann få upp det. Så jag fick lida med min huvudvärk bara.
I salongen hade vi kundbetjäning. Tack gode gud att jag inte hade någon kund idag. För jag hade kund igår. Så jag var riktigt nöjd att jag inte hade nån idag. Jag satt för det mesta för jag kunde inte stå för då skulle mitt huvud säkert ha exploderat. Men det gick ju ändå. Det var nog inte värst många kunder idag så det var lugnt.
På hälsolära timmen fortsatte vi att se på filmen vi började förra torsdagen. Det heter "Fjorton suger" och jag har sett den tidigare. Så den är inte intressant vad jag tycker. Det är bara att en fjorton årig tjej dricker varje kväll och blir våldtagen i början av filmen. Så jag gillar inte den sortens filmer. Det är nu bara min åsikt, andra kan ha en helt annan åsikt.
Nu efter skolan har jag bara varit på internatet och tagit det lugtn tack vare min huvudvärk som nu tycks gå över. Men jag har sett på tv och talat med älsklingen och mamma i telefonen. Nu tog min ström slut på telefonen så jag låter den laddas i lugn o ro. Annars förstör jag batteriet på denna telefon. Och det är ju inte min telefon så jag vill inte förstöra den. Nu skall jag och se på tv så kanske jag bloggar senare eller imorgon.

Planer!

Nu har jag planer för helgen. Det är så mycket att jag tänker sätta upp bilder här eftersom min bror har hittat min telefon i skolan så jag har möjlighet att sätta upp dom här. Och så har jag födelsedag så jag vet inte exakt hur jag skall fira det, men det vet jag att hemma kommer jag att vara. Har ingen lust att gå nånstans. För det finns ingen idé med drickandet, det har jag konstaterat här under dessa tre månader som gåt år 2010!
Jag tror min helg går till det att jag sätter upp bilder på bloggen och sedan badar jag bastu, men jag vet inte om jag skulle ta en bastu cider, för det är ju inte förbjudet. En kan inte skada någon tycker jag. :) Så jag skall bara ligga hemma och slappa medan jag sätter in bilder. Tar säkert mammas miniläppäre på rumme och sitter där sedan. :)
Men alla som läser detta kan sedan gratulera. :) Så jag vet hur många som följer min blogg. :)

15032010!

Skoldagen var helt okej idag! Vi hade första timmarna gymnastik, där spelade vi boboll/brännboll. Det gick till så att vi slog bollen med handen som typ vanlig boboll, men sedan fick man inte springa med bollen när man skulle bränna bona. Så att när man brände varandra så fick man bara kasta till lagkamrater eller sedan skulle man kasta på dn som sprang från bo till bo.
I matematiken fick vi ut våra matematik prov, jag var nu inte så nöjd med mitt prov, men jag kan säga att jag inte blev godkänd. För jag hade inte övat de upgifter som fanns i provet och sedan kan jag inte det där med omvandlingar. Så jag kunde inte rå nånting till saken. Idag började vi med nytt i matematiken. Med delar osv.
Vi hade en timme frisörteori, där talade vi om skabb. Det var inte så trevligt men det gick ändå. För vi skall ha prov inom detta om två veckor. :) Så man måste ju gå igenom allt först. Jag hade tillochmed med boken idag. Som jag är mycket stolt över. :)
Två sista timmarna satte vi i salongen och inte gjorde nånting. Vissa färgade sitt hår, men andra satt. Jag fick då även veta att jag får vara på min praktikplats på onsdagar. Som jag tycker är en mycket bra sak. :) Jag trivs på min praktikplats så jag längtar tillbaka dit. :)

Internatet!

Nu har jag kommit tillbaka till internatet. Efter att man varit borta en vecka från internatet så känns det konstigt att vara här igen. Men det känns nog också bättre, för man får tid för sig själv. Mamma står inte och säger vad man skall göra. Och man har mer fritt.
Kom till internatet igår kväll (söndagen), så jag inte behövde köra så tidigt på morgonen. För man vet ju aldrig vad det är för väder. Och jag gillar inte att köra då det är vinter och halt. Jag vill att det skulle komma sommar nu. :)
Fick veta idag att jag får åka varje onsdag nästa period till min praktikplats för att läraren skall ha mera tid med de andra i klassen som inte har nått målet som man skall nå på tvåan. :) Så jag behöver inte vara i skolan på onsdagar från 8.15- 17.00. Utan jag får vara ute i arbetslivet istället. :)

Roligt!

Jag klippte nyligen min yngsta bror. Han är 12 år gammal, så han vill ju inte se ut som en flicka. Så jag skämtade med honom att jag skule sätta hästsvansar i hans hår. Men det ville ju inte han. :) Så jag klippte fram öronen och så prövade jag på en ny teknik med att klippa det lite kortare på och kort på sidorna och i nacken. Först var min bror att det ser ut som en potta som han haft hela sitt liv.
Jag tog med förtunningssaxen så det inte skulle se ut som om det var en potta. Han var nöjd när det inte tog nå länge och sedan när det blev som han ville. Jag kan inte förstå att pojkar i 12års ålder har så noga koll på hur detas hår ser ut. Det är typ helt oförståeligt att det sitter och lagar håret i denna ålder. Men kanske tiderna ändras från det som man själv var 12. :)
Till slut när jag tog nacken och sa till min bror att detta är en helt ny stil åt honom som jag aldrig tidigare har klippt till honom. Så hade han en bra fråga som gällde: "Är jag som en provkanin åt dej?". Vi fick skratta dubbel vikta till slut när han själv förstod vad han hade sagt. :) Men som sagt, så hade vi det roligt när jag klippte. :)

Lördag!

Det är redan lördag. Hur fort går dessa dagar egentligen? Man hinner ju knappt göra nånting. Igår på fredagen var jag och hälsa på en kompis som jag inte hade sett på ett år. Och då har vi ändå varit kompisar sen jag gick i lågstadiet, för det var ingen lång väg från skolan till henne och hon är som en storesyster för mej. Jag skulle inte klara mej utan henne. Vi har varit så godaq kompisar alltid att vi kan tala om precis allt och vi kan ha både roligt och tråkigt tillsammans. Vi kan komma med goda saker, men vi kan nog också tala om sorliga saker. :)

Idag har jag inte gjort nånting. Jag kom hem där på dagen, men jag talade med mamma när jag kom hem. Frågade henne om det var nånting vi skulle göra. Mamma sa bara att vi kan elda bastun och inomhus, jag skulle också tömma bykmaskinen. Efter det hade jag fritid. Behövde inte göra nånting mer. Min bror gjorde maten så jag behövde inte fundera på det idag.

Så jag har bara sjungit singstar och väntat på att få gå i bastun. Det är så avslappnande att sitta i bastun för sig själv. Jag tycker inte om att sitta fler timmar i bastun, men på sommaren är det en annan sak. Då kan man också sitta ute emellanåt. Så på vintern är det skönt att sitta där i det varma, men inte för länge heller. :)

Förbannad!

Min kära lillebror har gått och tappat bort min mobiltelefon.Jag har hans telefon i lån och så har han tagit min telefon i lån. Och nu när jag skulle behöva min express music telefon så har inte min bror tappat bort den.

Jag skulle behöva min telefon nu när jag skulle vilja sätta bilder på datorn. Denna telefon jag har så har ingen datakabel. Så jag kan inte flytta över dom direkt. Så jag skulle behöva flytta över dom på min telefon som jag har kabel till. Men nej så är det nej. Denna telefon har inte minneskortställe. Så det går inte så heller. Min data har ingen bluetooth så jag kan inte skicka över dom heller.

Han vet inte var han har tappat min telefon. Min telefon är sönder. Så att man inte kan tala med den och man kan inte ta emot samtal, för den har lite egen vilja. Så jag måste vänta till nästa helg innan jag får in bilder här. Men nu när jag har bilder på de nya kissna och på vår nya hund och skulle ha möjlighet och tid att sätta in dem här så har jag inget att sätta dom med. :/
Så jag får se om jag har möjlighet med nått annat sätt.

Tisdag!

På tisdagen hade vi färgkurs. På morgonen hade vi teori och på eftermiddagen färgade vi modellernas hår. Det var en rolig kurs och ledaren var mycket bra. Jag tyckte hon kunde sin sak mycket fint, men den ända nackdelen var att hon drog kursen på finska. Hon skulle ha kunnat ta det på svenska, för några i vår klass kan inte så bra finska. Jag har nu talat finska sen jag var liten så för mej var det ingen panik, men när man tänker på de andra så var det inte så bra.

Jag samarbetade med en klasskompis. Vi hade en modell som ville ha omväxling med färgen. Så vi bestämde oss fär att sätta en färg i modellens hår och några ljusa slingor. Nacken hade röd färg så vi skulle dämpa de röda för att få en fin varm brun. Och vi lyckades mycket bra, tycker jag. :) Jag hjälpe också en annan klasskompis för hennes par gjorde inget så jag erbjöd mej att hjälpa. Så där hade jag också att färga.

Morgonens teori var mycket intressant. Det hon talade om var Igora Royals nya färger och produkter. Jag kunde en hel del om Igora från förut, för vi har ju jobbat med Igora på ettan och så hade de på praktik platsen bara Igora produkter. Så när kursledaren frågade nånting så kunde man svara. :)

Söndag 07032010!

Vaknade omkring 9. Det var nånting ovanligt av mej att jag vaknar så tidigt. Och ännu på en söndag. :) Men morgonen gick nog helt bra. Har haft lite dåligt att vara men annars helt bra. Jag har talat med älsklingen i telefonen och sedan sms:at med honom. Så har jag nu bara tagit det lugnt, suttit i soffan och sett på tv.

Omkring klockan ett åkte vi till farmor. Där klippte jag farmors nacke och förtunnade överallt. Annars satt vi bara och talade hur farfars hår skulle klippas. För att det skulle bli bra. Farmor var nöjd med hennes hår eftersom jag hade förtunnat det med förtunningsax och tagit nacken helt kort. :) Så hon fick fram sin lockighet och nu vet jag hur jag skall klippa hennes hår så de blir som hon vill ha det. Farmor var envis och betalade igen 40€, fast jag sa att hon inte behöver betala för det att jag putsade lite nacken och förtunnade.

Vi har varit hemma nu en stund med min lillebror. Jag har ätit och talat med mamma, vi ahr börjat tala med med mamma nu än vad vi har gjort på en lång tid. :) Som jag tycker att det är bra att vi kan tala. Nu skall jag och dricka kaffe med mamma och min bror. Skall till skolan igen imorgon. Så kanske jag inte bloggar mer ikväll. Imorgon skall jag shoppa batterier imorgon. :) Så jag kan fixa bilder in här.


Hemma!

Idag tänker jag bara vara hemma. Kanske jag tar en sväng hos mormor och morfar på andra sidan vägen. De bor ju grannar med oss. Så om min moster kommer till mormor så går jag dit. Men jag måste se att jag mår bättre. Jag vill inte smitta någon ifall jag är sjuk. :)

Jag borde nog åka till farmor och farfar idag, men med tanke på de att jag kanske blivit smittad magsjukan så skulle jag inte vilja åka dit för att smitta dem. Farfar har inte ändå krafter att bli sjuk nu när han är ändå så gamal redan. Så jag vill inte att han skall bli sjuk nu. Så jag frå ta de en annan gång.

Nu skall jag gå och ligga i soffan så jag vilar lite. Så jag skulle orka lite mer senare. :)


Fredag!

Så var det fredag igen. Man vet inte vad man skall göra under veckoslutet men man får hoppas att man kommer på nånting. Denna dag har varit helt okej.
Var inte i skolan idag. Jag skulle ha haft två timmar matematik, men jag åkte inte till skolan. Jag hade ont i magen igår kväll så mamma sa att jag skulle bli hemma ifall det är magsjukan som har tagit ihop med mej. Så jag sov hela morgonen för att vila. Hade ännu på morgonen ont i magen. Så det var helt bra att jag stannade hemma. :)
Jag åkte med mamma och min bror för att köpa nya vinterdeck. Jag mådde inte bra men när det är vår familjebekant som vi köper decken av så jag ville åka och hälsa på henne också. :) Så köpte vi decken där, eftersom mamma ville åka in till stan för att se till Seppälä så åkte jag med. Det var snygga jeans på Seppälä, men de var för små så jag fick nöja mej utan dem. :(
Jag borde nog åka ochköpa baterier till min kamera så jag skulle få bild på de fyra nykomlingarna och på Nalle vår nya hund. :) Såklart jag skulle ta bild på mycket mer också. :)

Så var man hemma!

Nu skall man då vara en vecka hemma. Har inget ärende till internatet. Blev fast för tobaksrökning på balkogen av internatsövervakaren på måndagen så man måste vara hemma en vecka. Det är straffet. Så jag måste pendla mellan hemmet och skolan så måste se hur jag hinner blogga i veckan.

Idag när jag kom hem hade min lillebror satt en korg vid mammas säng där vår väntande katt skall göra sina ungar. Nu har det kommit två kattungar redan. Och vi började paija henne vid fem tiden och nu har hon två ungar. Får nu se hur många ungar det blir. Kanske det bara blir två men kanske det kommer några till. Vet inte vad mamma har planerat med dem men det får man ju veta imorgon, eller ikväll. :)


RSS 2.0